تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855092051




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سياست - دلايل پايان جنگ همچنان خبرساز


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: سياست - دلايل پايان جنگ همچنان خبرساز


سياست - دلايل پايان جنگ همچنان خبرساز

در روزي كه آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام بر پرهيز از دروغ گفتن درباره تاريخ جنگ تاكيد كرد، «محسن رضايي» دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام مدعي شد كه «پژوهش‌ در دو هفته آخر جنگ، موضوعات عجيبي را كشف خواهد كرد» هر دوي اين اظهارنظرها، ديروز در همايش آسيب‌شناسي پژوهش در دفاع مقدس كه توسط بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس برگزار مي‌شد، عنوان شد. روايت متفاوت اين دو مقام بلندپايه كشور كه در زمان جنگ تحميلي هشت ساله از فرماندهان اصلي نيروهاي مسلح ايران بودند، از اين جنگ و به‌خصوص دلايل پايان آن، در سال‌هاي اخير حاشيه‌هاي زيادي را به دنبال داشته است. سال 85 را مي‌توان نقطه اوج برخورد اين اختلاف نظرات دانست كه از گفت‌وگوي آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني با روزنامه همشهري آغاز شد. رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در آن گفت‌وگو، ضمن بر شمردن بخش‌هايي از بحران‌ها و مشكلات كشور در ماه‌هاي منتهي به پذيرش قطعنامه 598، گفته بود: «دولت ميرحسين موسوي در آن موقع اعلام كرد ديگر قادر به تدارك مالي نيست، از لحاظ ابزار جنگ هم آقاي محسن رضايي نامه‌اي به امام نوشت و تجهيزات متعددي از جمله چندصد هواپيما و تعداد زيادي توپ و تانك خواست. مجموعه اين عوامل ما را به اين نتيجه رساند كه ادامه جنگ بيش از آن درست نيست.» رضايي اگرچه اصل نامه را مورد تاييد قرار داد اما اعلام كرد كه اين نامه را نه به امام كه به هاشمي‌رفسنجاني به‌عنوان مسوول وقت جنگ نوشته بود. وي بر اين مبنا ادعا كرد كه «مسبب اصلي پايان جنگ نه فرماندهان نظامي كه چهره‌هاي سياسي بودند».

پس از آن بود كه دفتر رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، نامه امام خميني درباره پايان جنگ را منتشر كرد. در آن نامه كه انتشارش با واكنش گسترده محافل خبري و سياسي داخلي و بين‌المللي روبه‌رو شد، آمده بود: «نظر به اينكه مسوولان دلسوز نظامي و سياسي نظام جمهوري اسلامي از اين پس جنگ را به‌ هيچ وجه به صلاح كشور نمي‌دانند و با قاطعيت مي‌گويند كه يك دهم سلاح‌هايي را كه استكبار شرق و غرب در اختيار صدام‌گذارده‌اند به‌هيچ وجه و با هيچ قيمتي نمي‌توان در جهان تهيه كرد و با توجه به نامه تكان‌دهنده فرمانده سپاه پاسداران كه يكي از ده‌ها گزارش نظامي سياسي است كه بعد از شكست‌هاي اخير به اينجانب رسيده است و به اعتراف جانشين فرمانده كل نيروهاي مسلح، فرمانده سپاه يكي از معدود فرماندهاني است كه در صورت تهيه مايحتاج جنگ معتقد به ادامه جنگ مي‌باشد و با توجه به استفاده گسترده دشمن از سلاح‌هاي شيميايي و نبود وسايل خنثي‌كننده آن، اينجانب با آتش‌بس موافقت مي‌نمايم.»

با گذشت بيش از دو سال از آن موقع اين بار نيز هر دو شخصيت تاثيرگذار در جنگ يكي به‌عنوان چهره‌اي سياسي و ديگري نظامي بار ديگر ديدگاه‌هاي خود را درباره پايان جنگ بيان كرده‌اند كه اين بار الزاما ديگري را مخاطب سخنان خود نمي‌سازد. رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در سخنراني خود با بيان اينكه «تحقيق درباره دفاع مقدس و حفظ واقعيات آن دوره بسيار مهم است»، گفت: دشمن با ايجاد جنگ دو فرضيه داشت؛ يكي آنكه بتواند از همان ابتداي جنگ، نظام را شكست دهد و ديگر آنكه اگر نتوانست نظام را شكست دهد، خوزستان را اشغال كند تا از اين طريق ضربه بزند و اين دفاع مقدس بود كه انقلاب را حفظ كرد و نگذاشت توطئه‌ دشمنان به نتيجه برسد. حال شما پژوهشگاهي تشكيل داده‌ايد، كه در اينجا بايد اولا واقعيات جنگ را ثبت كنيد و ديگر آنكه تحليل آكادميك داشته باشيد و مواردي را كه مهم است، از تعرض ديگران مصون بداريد. رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: ما بايد به سرفصل‌هاي مهمي تكيه كنيم. يكي آنكه ايران و انقلاب اسلامي به تبع اسلام و قرآن هيچ‌گاه طرفدار جنگ نبوده، نيست و نمي‌خواهد باشد. در قرآن هم آمده از صلح استقبال كن و نگذار جنگ شود؛ چنانچه جنگ‌هاي ابتداي اسلام در زمان پيغمبر(ص) بيشتر دفاعي بود؛ چرا كه اصولا سياست اسلام اين است كه فضايي مهيا و قرآن به دنيا عرضه شود، هر كس خواست بپذيرد و اگر كسي مانع انتقال آزادي شد، اين مانع بايد برداشته شود. اين منطق امروزي و قابل توجه است.

نبايد عقل بشريت را محدود كرد؛ زيرا اين بزرگ‌ترين ظلم است. هدف ما از ابتداي انقلاب اين بود. وي ادامه داد: ما از ابتدا مي‌خواستيم تفكر انقلاب را كه توانست حلقه‌هاي زنجير استكبار را بشكند به دنيا ارائه كنيم و آن حضور توده‌ مردم در صحنه است. هاشمي‌رفسنجاني افزود: نكته‌ دوم از اين سرفصل اين است كه ما حتي در آن زمان آمادگي جنگ نداشتيم و ارتش در حال اصلاح و بازسازي بود و آمادگي دفاعي نداشت؛ چرا كه مديران ارشد در آن هنوز نبودند، در عين حال سپاه تازه شكل گرفته بود و بسيج هم براي خدمات ديگري به وجود آمده بود، و همه اين واقعيات نشان مي‌دهد كه ايران اساسا آمادگي جنگ نداشت و البته ما انتظار حمله هم نداشتيم. رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه گفت: نكته سوم از اين سرفصل اين است كه دشمن در همه‌ اهدافش شكست خورده بود و هدف نهايي‌اش اين بود كه با حمله‌ نظامي كشور را از پاي درآورد و عراق اين آمادگي را داشت؛ چرا كه در آن كشور شرايطي را ايجاد كرده بودند كه حزب بعث احساس مي‌كرد اگر با ايران وارد جنگ نشود، از عرصه كنار خواهد رفت؛ پس شروع جنگ بسيار روشن است.

وي ادامه داد: عراقي‌ها شش ماه مقدمات تمرين حمله‌ نظامي را داشتند و ايذايي در مرز حركت مي‌كردند. ما هر روز اعتراض مي‌كرديم و آنها يا جواب سربالا مي‌دادند يا به ما اعتراض مي‌كردند، اما به هر حال جنگ را آغاز كردند و همه‌ نقاط اطراف كشور را پوشاندند و از هوا و زمين و دريا به گونه‌اي برق‌آسا حمله كردند، آنها در ابتدا به اهداف‌شان رسيدند اما دفاع ما نيز بحق آغاز شد و مقاومت ارتش در دريا و نيز زمينگيركردن دشمن بر روي زمين و قدرت عظيم نيروي هوايي توانست ضربات بسيار موثري به دشمن بزند كه تا امروز هم گرفتار آن ضربات است.

هاشمي‌رفسنجاني، با بيان اينكه مهم‌ترين اشكالي كه در ابتداي جنگ داشتيم، فرماندهي بني‌صدر بود، افزود: اين كار دو عيب داشت؛ يكي نحوه‌ فرماندهي بني‌صدر و ديگر آنكه وي مي‌ترسيد نيروهاي انقلابي در آن زمان وارد جنگ شوند؛ چرا كه در اين صورت مي‌دانست اتفاقاتي رخ مي‌دهد كه او نمي‌خواهد؛ بنابراين مسلم بود كه با اين شرايط نمي‌توانستيم مقابله موثري داشته باشيم، اما با رفتن بني‌صدر و بازشدن راه، همكاري سپاه، ارتش و بسيج، نقطه ديگري در تاريخ ايجاد شد كه بسيار مهم بود و اينجا بايد بر ارتش تكيه كنيم؛ چرا كه در آن زمان ارتش افراد تحصيلكرده‌اي داشت و در پرورش نيروهاي سپاه بسيار خوب كار كرد. ما در آينده هم به آن نياز داريم. رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: به هر حال با رفتن بني‌صدر ما توانستيم مانند صاعقه بر دشمن فرود بياييم و اسرا و غنايم زيادي بگيريم. ما در آن زمان اسلحه بسيار كم داشتيم، ولي سپاه توانست با گرفتن اين غنايم بنيه‌ نظامي را تقويت كند كه البته اين نكته هم خوب است كه سپاه چگونه توانست از عهده‌ اين كار برآيد. وي افزود: سپاه با كمك ارتش توانست با اسلحه‌هايي كه به غنيمت گرفته شده بود، آشنا شود و از آنها استفاده كند؛ به گونه‌اي كه تا خرمشهر توانستيم به سرعت دشمن را گيج كنيم؛ چنان‌كه دشمن از اشغال خود صرف‌نظر كرد و تنها در بخشي از نقاط سوق‌الجيشي باقي ماند و به پشت مرزها رفت و حالت دفاعي به خود گرفت. نيروهاي ما نيز با روحيه‌ جديدي كه پيدا كرده بودند، ادامه دادند. ه

اشمي‌رفسنجاني همچنين گفت: تمام جنگ‌هاي پيش از اين مقطع جنگ‌هاي دفاعي بود و ما مي‌خواستيم كشور را نجات دهيم اما كم كم پيروزي‌هاي خيره‌كننده به افتخارات بزرگي براي ما تبديل شد و به نوعي به ميراث‌بخشي و سپس به وحدت دفاعي بدل شد؛ چنان كه از آن به بعد شاهديم عمليات‌هاي بزرگي مانند خيبر، والفجر 8، فاو، كربلاي 5، و حلبچه و ميان آنها عمليات‌هاي متوسط و كوچكي هم شكل گرفت كه البته نيازمند تحقيق است. رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به عمليات شيميايي عراق آن را بي‌سابقه خواند و گفت: عمليات حلبچه نيز معجزه‌آسا بود كه عراق را ديوانه كرد؛ البته به نظر من تك تك عمليات‌ها قابل بررسي است. وي با بيان اينكه نقاط ضعف‌ها در جنگ بايد شناخته شود، گفت: يكي از مشكلات واقعي ما هماهنگ كردن امكانات در جبهه بود كه آسيب‌هاي زيادي را وارد كرد، كه البته پس از مدتي رفع شد و توانستيم با ايثار از اين مشكلات عبور كنيم. اينها بايد بررسي شود و اينكه چطور دنيا حق ما را در قطعنامه‌ها پذيرفت و نيز ايران با قدرت به ميدان آمد. بررسي كنيد و ببينيد چگونه توانستيم با دست خالي موشك‌هايي بسازيم و امروز چنين صنايع نظامي داشته باشيم، همچنين به افرادي كه آن روزها بودند و ممكن است فردا ديگر به آنها دسترسي نداشته باشيم، اجازه دهيد امروز بيايند و توضيح و آموزش دهند؛ چرا ما اهل فروش سلاح نيستيم و اگر مي‌خواستيم از اين زمينه ممر درآمد داشته باشيم، كار سختي نبود، اما نمي‌خواهيم.

هاشمي‌رفسنجاني در ادامه با اشاره به آسيب‌هايي كه ممكن است جنگ و دفاع مقدس را مورد تهديد قرار دهد، گفت: هر مقدار روحيه‌ ايثار و فداكاري ما ضعيف شود به همان ميزان قدرت دفاعي ما نيز كم مي‌شود. در زمان جنگ روحيه‌ ايماني مردم و نقش امام(ره) در پشتيباني سياسي از رزمندگان بي‌نظير بود. امام ادعايي بر فرماندهي نظامي نداشتند و اين كار را به فرماندهان واگذار كرده بودند اما ايشان همه‌ مردم را پشت سر رزمندگان نگاه داشتند و رزمندگان نيز با ايمان راسخ و پشتيباني امام وارد جبهه مي‌شدند. حال امروز هر ميزان كه اين روحيه كاهش پيدا كند يا عاملي موجب شود كه رزمندگان ما سوالاتي برايشان پيش آيد و احساس كنند از ايثار آنها به گونه‌ ديگر استفاده مي‌شود، قدرت دفاعي ما كم خواهد شد؛ بنابراين تاكيد مي‌كنم نقش ايمان و اعتقاد بسيار مهم است و مشكل عراق هم اين بود كه رزمندگان آنها روحيه‌ ايماني و اعتقادي نداشتند.
 دوشنبه 2 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن