تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نشانه توبه كننده چهار است: عمل خالصانه براى خدا، رها كردن باطل، پايبندى به حق و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827979761




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

؛حضور كم رنگ بخش خصوصي در صنعت گردشگري


واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ؛حضور كم رنگ بخش خصوصي در صنعت گردشگري
؛«ايران در سال ٢٠٠٧ پذيراي ١/٢ ميليون مسافر بود كه نشان دهنده پيشرفت خوب اين كشور در صنعت گردشگري است.» اين بخشي از سخنان «هارش وارما»، نماينده سازمان جهاني جهانگردي و مدير همكاري هاي فني و تخصصي (UNWTO) است. ولي عجله نكنيد، به بقيه سخنان وي نيز توجه كنيد.

به گزارش موج،«وارما» با ابراز نگراني از بحران اقتصادي جهان خاطرنشان كرد: اين صنعت بسيار قابل انعطاف است و مي تواند در برابر اين فشارها مقاومت كند. زيرا توريسم جزو لاينفك زندگي مدرن انسان امروزي است. سفر به طور كلي از زندگي انسان حذف نمي شود.

وي نحوه ارائه خدمات ارزان قيمت را شرط موفقيت كشورها در اين مرحله از زمان دانست و گفت: پيش بيني مي شود در سال ٢٠٢٠، ٦/١ ميليارد توريست در جهان ٢٠٠٠ ميليارد دلار در هر سال هزينه خواهند كرد. اين رقم بدون در نظر گرفتن هزينه هاي حمل و نقل بين المللي است.

وي آموزش را شرط اصلي مديريت گردشگري براي حفظ آثار طبيعي و تاريخي دانست و گفت: توريسم به سرمايه گذاري كمتري نسبت به صنايع ديگر نياز دارد. زيرساخت ها هم توسط گردشگران و هم توسط مردم محلي مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وي گردشگري را موتور محركه قوي براي اقتصاد كشورهاي در حال توسعه خواند و گفت: موفقيت توريسم تحت رهبري دولت ها محقق مي شود و انگيزه اصلي اين فعاليت ها حضور بخش خصوصي است.

«وارما» ايران را جزو كشورهاي معدود داراي ظرفيت خواند و گفت كه ايران كشوري امن براي گردشگري است و به تورگردانان توصيه كرد تصوير خوبي از ايران به نمايش گذارند.ايران به عنوان دهمين كشور برخوردار از نقاط پرجاذبه اعم از فرهنگي، تاريخي و طبيعتي بسيار زيبا و ظرفيت هاي سياحتي، براي گردشگران جهان، به اثبات رسيده است اما متاسفانه تاكنون نتوانسته ايم از اين ظرفيت ها و امكانات براي كسب درآمد (حتي برابر با درآمد نفت) بهره لازم را ببريم.

امروزه يك سوم از درآمد جهان حاصل بخش گردشگري و جذب توريست است. سال گذشته بيش از ٨٠٠ ميليون گردشگر در جهان درآمدي بالغ بر ٨٥٠ ميليارد دلار را براي كشورهاي مختلف ايجاد كردند، اما متاسفانه سهم ايران از اين درآمد بسيار ناچيز بود.

توسعه صنعت گردشگري نيازمند زيرساخت هاي متعددي است كه بخشي از اين زيرساخت ها را دولت مي تواند فراهم كند ولي بخشي ديگر نيازمند سرمايه قابل توجهي است و ازعهده دولت خارج است، از اين رو بخش خصوصي مي تواند با ورود به حوزه گردشگري سهم به سزايي در ارتقاي صنعت گردشگري اعم از داخلي و خارجي داشته باشد.

با توجه به اين كه كارشناسان معتقدند بعد از صنعت نفت و خودروسازي، صنعت گردشگري مي تواند درآمد قابل توجهي براي كشور داشته باشد و اين مهم بدون همكاري بخش خصوصي ممكن نيست، اين سوال پيش مي آيد كه چرا تاكنون در جذب سرمايه هاي بخش خصوصي در اين حوزه كوتاهي شده است؟

آيا ديربازده بودن اين بخش خود به خود جاذبه خاصي براي سرمايه گذاران خصوصي ندارد و يا آن كه دولت به آن ها ميدان نمي دهد؟

؛بايد به زبان سرمايه گذاران سخن گفت
؛رئيس كميته گردشگري اتاق بازرگاني ايران به نكته جالبي اشاره مي كند: «بايد به زبان سرمايه داري با سرمايه گذاران صحبت كرد و آن ها را براي ورود به اين صنعت ترغيب كرد.»

به گزارش روابط عمومي معاونت سرمايه گذاري و طرح ها «مسعود دانشمند» يادآور مي شود:ما بايد پروژه هاي سرمايه گذاري را كاملا تعريف كنيم، بسته ها بايد تحليل و با ديدگاه هاي كارشناسي ارائه شوند.

صاحبان سرمايه به دنبال سرمايه گذاري مطمئن هستند با تحليل اقتصادي صحيح و مشخص كردن نرخ سود متوسط و همچنين ايجاد اطمينان در سرمايه گذاري مي توان براي جذب سرمايه هاي خارجي و سرمايه هاي بخش خصوصي

؛فرهنگ گردشگرپذيري
؛مسئولان بر اين باورند كه دولت بايد از نقش تولي گري كوتاه بيايد و به نقش نظارتي اكتفا كند و در اين بين بايد با همكاري بخش خصوصي در جهت ارتقاي فرهنگ گردشگرپذيري مردم و نيز آموزش شاغلان در اين صنعت گام برداشت.

نايب رئيس كميسيون فرهنگي مجلس با اشاره به جايگاه ايران به عنوان دهمين كشور برخوردار از نقاط پرجاذبه براي گردشگران جهان مي گويد: متاسفانه از بعد اقتصادي صنعت گردشگري به دليل فراهم نبودن زيرساخت ها در كشور هنوز موفقيت هاي شايسته و بايسته اي را كسب نكرده است.

«آرين منش» مي افزايد: اعمال نظارت بر روند ارائه خدمات به گردشگران از ديگر وظايف دولت است، دولت با فراهم آوردن سازوكارهاي لازم براي زمينه سازي جذب سرمايه گذاران در عرصه ساخت هتل و ارائه خدمات به گردشگران خارجي با هدف هدايت و نه دخالت در اين رابطه مي تواند نقش نظارتي خود را به عنوان دولت به طور كامل و به بهترين شكل ايفا كند.

وي جذب سرمايه گذاران خارجي و سرمايه داران ايراني مقيم خارج را در توسعه ساخت و ساز هتل در كشور با اهميت ارزيابي و تاكيد مي كند: متاسفانه در اين زمينه اقدامات مطلوب و درخور جايگاه كشور انجام نشده است، لذا اين امر وظيفه دولت است تا با اعتمادسازي براي سرمايه گذاران، آنان را از درامان بودن سرمايه هايشان مطمئن سازد.

«آرين منش» يكي از مشكلات موجود بر سر راه گردشگرپذيري كشور را نواقص موجود در عرصه آموزش نيروي انساني عنوان مي كند و اظهار مي دارد: در زمينه برخورد و مواجهه با گردشگران خارجي هنوز نيروهاي ما با مشكل مواجه اند و در سطح عمومي نيز هنوز فرهنگ گردشگرپذيري در جامعه جانيفتاده است، لذا شرايط در حوزه گردشگري به گونه اي است كه هنوز براي توسعه سفرهاي داخلي در كشور امكانات و شرايط لازم فراهم نيست، چه رسد به گردشگران خارجي كه جذب آن ها به كشور شرايط و امكانات بيشتري را مي طلبد.

وي يادآور مي شود: توسعه گردشگري نياز به سرمايه گذاري در اين بخش دارد و به دليل وسعت اين بخش، سرمايه گذاري از عهده و توان دولت خارج است.

آرين منش مي گويد: سرمايه گذار معمولا در جايي سرمايه گذاري مي كند كه هم مطمئن به بازگشت سرمايه باشد و هم سود مناسبي در آن وجود داشته باشد لذا دولت بايد مشوق هاي لازم را در اين زمينه توسعه دهد و با در اختيار قرار دادن وام هاي مناسب و ارزان متقاضيان را تشويق به توسعه اين بخش كند.

به گفته نايب رئيس كميسيون فرهنگي، اگر بخش خصوصي در اين زمينه كمتر سرمايه گذاري مي كند، علتش آن است كه اين بخش به دنبال طرح هاي زودبازده و مطمئن است.

؛نمي دانيم چه كنيم
؛شايد سرمايه گذاران در اين بخش بهتر بتوانند وضعيت موجود را تشريح كنند.

«حسين ثابت» سرمايه گذار طرح هاي گردشگري در عرصه بين المللي در اين خصوص مي گويد: ايران هنوز در نقطه آغاز صنعت گردشگري قرار دارد، اگرچه طي سه دهه گذشته فعاليت هاي زيادي در ايران در حوزه هاي مختلف علمي و اقتصادي صورت گرفته، اما در حوزه گردشگري هيچ كار جدي انجام نشده است، اما خوشبختانه امروزه دست اندركاران متوجه شده اند كه آينده جهان و كشور به اين صنعت وابسته است.

ثابت با بيان اين كه ما هنوز در اين حوزه در قدم نخست هستيم، مي گويد: كشور ما از نظر گردشگري و ظرفيت هاي سياحتي در رديف ١٠ كشور نخست جهان قرار دارد، اما در صنعت گردشگري در آخرين نقطه ايستاده ايم.

وي توسعه روابط با جهان را براي ايجاد تحول در صنعت گردشگري ضروري مي داند و مي گويد: صنعت گردشگري امروز به دليل درآمدزايي، خواهان بسيار دارد و حتي كشورهايي كه فاقد جاذبه هاي لازم هستند، مي كوشند زمينه هاي لازم را حتي به صورت مصنوعي براي جذب گردشگر خارجي فراهم كنند.

اين متخصص صنعت گردشگري مي گويد: خوشبختانه ما سرچشمه شيرين گردشگري را در اختيار داريم، ما جاذبه هاي طبيعي بي نظير، تاريخي و فرهنگي بسياري داريم، اما نمي دانيم چگونه بايد آن را مديريت كنيم.

«ثابت» يادآور مي شود: ظرفيت هاي بالايي در كشور براي جذب گردشگر وجود دارد اما مشكل مهم اين است كه ما با اين همه امكانات و ظرفيت با كمبود هتل در كشور مواجه هستيم.

وي تاكيد مي كند: امروز يك سوم درآمد جهان از گردشگران است و سال گذشته بيش از ٨٠٠ ميليون توريست در جهان درآمدي بالغ بر ٨٥٠ ميليارد دلار براي كشورهاي مختلف ايجاد كردند و تلاش آن است كه درآمد حاصل از گردشگري جهان به رقم يك هزار ميليارد دلار برسد، اما متاسفانه سهم ايران از اين درآمد بسيار ناچيز است.

به گفته وي گردشگري در حالي زمينه انتقال سرمايه را به داخل كشور فراهم مي كند كه به ازاي ايجاد هر تخت هتل، مي تواند اشتغال پنج جوان را فراهم كند كه اين خود زمينه پويايي اقتصاد خواهد بود. روند حركت كنوني كشور در صنعت گردشگري و به تبع آن هتلداري، حلزوني و بسيار كند است در حالي كه تنوع و تعدد جذابيت هاي كشور ما به قدري زياد است كه اگر يك گردشگر خارجي ٣٠ روز در ايران بماند، ٣٠ روز متفاوت خواهد داشت در حالي كه اگر يك هفته در اسپانيا بماند برايش كسل كننده خواهد بود.

؛باور مديران
؛اما يكي از بنيادي ترين مشكلات در اين حوزه همان مشكل بزرگ خصوصي سازي يعني مقاومت برخي مسئولان و مديران است.

«لشگري»، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي در اين خصوص مي گويد: روند واگذاري تصدي هاي حوزه گردشگري به بخش خصوصي، به كندي پيش مي رود كه يكي از علل كند بودن اين روند، ناشي از فضاي ذهني و رواني حاكم بر حوزه گردشگري است كه برخي مسئولان معتقدند دولت بايد همه امور را به سامان برساند.

وي مي افزايد: علت ديگر ضعف در راهكارهاي قانوني براي واگذاري تصدي گري ها به بخش خصوصي است و ديگر آماده نبودن بخش خصوصي براي پذيرش بسياري از مسئوليت ها و تصدي گري هاست.

«لشگري» تاكيد مي كند: بايد با حضور قوي بخش خصوصي، از خدمات سنتي و شاكله قديمي به يك بستر جديد در صنعت گردشگري برسيم.

وي از فراهم شدن زمينه اختصاص پنج درصد از اعتبارات تملك دارايي و عمراني استان هاي كشور براي تامين زيرساخت هاي حوزه گردشگري خبر مي دهد و مي گويد: اين اقدام بي سابقه بوده و خود گامي موثر در تقويت اين حوزه در كشور است.

؛فقط شناسايي و ديگر هيچ
؛اما دولت و دستگاه هاي متولي در اين خصوص تاكنون چه كرده اند؟

«بهروز جعفري» نايب رئيس كميته گردشگري كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در اين باره مي گويد: هنوز زيرساخت هاي لازم براي ورود گردشگران خارجي و سرمايه گذاران در كشور به خوبي فراهم نشده است.

وي مي افزايد: در حال حاضر سازمان ميراث فرهنگي ٧٠٠ منطقه نمونه گردشگري در كشور را شناسايي كرده است اما در هيچ يك از اين مناطق هنوز زيرساخت هاي لازم براي سرمايه گذاري بخش خصوصي فراهم نشده است.

«جعفري» يادآور مي شود: دولت در سه سال گذشته اقدامات خوبي در حوزه گردشگري انجام داده ولي در ابتدا براي جذب گردشگران خارجي به عنوان نخستين گام بايد واحدهاي اقامتي و امكانات بهداشتي و پايه اي ايجاد شود.

نايب رئيس كميته گردشگري مجلس درخصوص امنيت سرمايه گذاري در ايران براي سرمايه گذاران خارجي مي گويد: امنيت كامل سرمايه در كشور براي سرمايه گذاران وجود دارد، اما بايد دولت در اين زمينه اعتمادسازي بيشتري انجام دهد.

«جعفري» به مشكلات موجود در اين عرصه اشاره و تاكيد مي كند: بخشي از مشكلات موجود در عرصه صنعت گردشگري كشورمان سخت افزاري و بخشي هم نرم افزاري است. مشكلات نرم افزاري شامل جا نيفتادن صنعت گردشگري به عنوان منبع مهم اقتصادي و نبود تلاش شايسته در جهت توسعه است. همچنين در بخش سخت افزاري هم فراهم نبودن امكانات كمي و كيفي اقامتي و خدمات رساني به گردشگران از معضلات اصلي است.

؛دست هاي بيگانه
؛در اين بين نمي توان نقش تبليغات سوء دشمنان و بيگانگان را ناديده گرفت عاملي كه طي تمامي سه دهه گذشته عامل تاثيرگذاري بوده است.

«امير اصلان زاده» كارشناس صنعت گردشگري در اين خصوص مي گويد: يكي از مهم ترين موانع موجود بر سر راه شكوفايي صنعت گردشگري در كشورمان، تبليغات سوء عليه ايران است. پيامد اين تبليغات موجب شده قبل از آن كه ما فرصت معرفي جاذبه هاي گردشگري، ظرفيت هاي طبيعي و امنيت موجود در كشور را داشته باشيم، رغبت موجود در گردشگران براي سفر به ايران به صفر كاهش يابد.

وي اظهار مي دارد: اكنون نوبت ماست كه از طريق آژانس هاي مسافرتي و شبكه هاي ماهواره اي به معرفي چهره واقعي جاذبه هاي ايران و اين ملت بپردازيم، زيرا رشد صنعت گردشگري موجب ورود ارز به كشور، فعال شدن چرخه كارآفريني و افزايش درآمد و بهره مندي همه اقشار جامعه شود.

چنين به نظر مي رسد كه ابتدا بايد درخصوص حضور بخش خصوصي در اين عرصه بين مديران دولتي فرهنگ سازي شود و پس از آن به آموزش هاي عمومي و نيز تبليغات جهاني روي آورد تا اين بخش را براي سرمايه گذاران به بخشي زودبازده و جذاب تبديل كرد.
 دوشنبه 2 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خراسان]
[مشاهده در: www.khorasannews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن