واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: ابهام و انحراف در طرح جاده على آباد- شاهرود
در آخرين روزهاي سال 1384 آرزوي ديرينه مردم شهرستان علي آباد كتول و خطه شاهرود با وعده رياست جمهوري آقاي دكتر احمدي نژاد به بار نشست و گرمابخش محفل زمستان سرد مردم مشتاق شد. اما از ابتداي كار احداث اين جاده كه در دستور كار مسئولين ذي ربط قرار گرفت مخالفت هاي فراواني صورت پذيرفت و تا به امروز ادامه داشته و دارد. دراين مدت مسيرهاي مختلفي براي احداث جاده پيشنهاد داده شده است كه سرانجام مسير روستاي شيرين آباد به تصويب رسيد و از طرف شهرستان علي آباد كتول تا روستاي فوق آسفالت جاده ادامه يافت اما با مخالفت محيط زيست كار احداث اين جاده متوقف شد و بحث كارشناسي محيط زيست و سازمان جنگل ها و منابع طبيعي دوباره اوج گرفت كه اكوسيستم اين منطقه با احداث جاده به هم مي خورد و جنگل هاي بكر و منابع طبيعي به خطر مي افتد.
بلاتكليفي مدت سه سال طول كشيد تا اينكه در تاريخ 87.8.1 در دفتر آقاي دكتر الياس نادران نماينده تهران در مجلس با حضور مسئولان مربوطه دوباره احداث اين جاده در دستور كار مسئولان امر قرار گرفت كه همه حضار در آن جلسه موافقت هاي لازم را صادر كردند تا اينكه اقدام عملي صورت پذيرد. با كمال تعجب پس از اينكه ماه از جلسه فوق گذشت و اطلاع يافتيم كه محيط زيست با امضاي نماينده شهرمان در مجلس شوراي اسلامي مسير جاده را منحرف كرده و روستاي افرا تخته را كه هم مشكل مسافت هم محيط زيست و هم منابع طبيعي و درختان سرخدار و... دارد و دقيقاً نقطه اصلي مورد مخالفت مردم منطقه است مورد تاييد قرار مي دهند، در صورتيكه مسير روستاي شيرين آباد كه به جاده آلمانها معروف است و در قديم مورد استفاده كاروان هاي شتر و اسب و بارهاي تجاري كشور و حتي روسيه قديم تردد داده مي شد (از روستاي شيرين آباد تا ابر 13 كيلومتر) مورد مخالفت قرار گرفته است.
اين مسير 13 كيلومتري كه مورد مخالفت قرار گرفته جاده اي است دست نخورده كه از سال 1350 به اينطرف، به آنصورت ترددي صورت نگرفته و از مناظر بسيار ديدني و داراي آب و هواي بسيار لطيف، بكر و مي تواند جزء مناطق گردشگري به حساب آيد. در اين مسير 10 رباط سنگي و يك رباط آجري وجود دارد كه در قديم كاروان هايي كه از اين محل مي گذشتند براي استراحت موقت از آنها استفاده مي كردند. نكته حايز اهميت اين است كه مسير فوق يكي از مسيرهاي اصلي تعيين شده براي احداث جاده علي آباد به شاهرود است و از آنجايي كه اين مسير را پياده طي كرده ام عرض بعضي از نقاط به بيش از 10 متر هم مي رسد و درختاني كه در مسير اين جاده قرار گرفتند اكثراً شاخه اي است و به علت تردد نكردن افراد رشد كرده و به 2 متر هم مي رسد.
يكي از اصلي ترين موضوعاتي كه اين جاده را داراي اهميت ميكند اين است كه دو استان را 100 كيلومتر نزديكتر مي كند ضمن اينكه عبور خط گاز- نفت و برق براي دو استان خود نشان اهميت ديگر اين جاده است.
اميدواريم مسئوليني كه تا به امروز با احداث اين جاده مخالفت مي كردند قدري به فكر رفاه مردم بوده و نگذارند اين مصوبه رياست جمهور ناكام بماند. باتوجه به اينكه چندين بار از سوي استاندار و ديگر مسئولان و ستاد پيگيري مردمي اين جاده، مژده به برطرف شدن موانع احداث اين جاده داده شده ولي تاكنون كاري انجام نشده است.
در نهايت همانطوري كه در صورتجلسه اخير آمده جاده فعلا تا افراتخته احداث مي شود و براي ادامه اين مسير ارزيابي زيست محيطي لازم است. كه آگاهان اين كار را نشدني مي دانند.
علي آباد كتول- امين الله منتظري
دوشنبه 2 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]