واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: مصطفي عقاد:در مبارزه دائمي با هاليوود شكست نخوردهام
فرزاد نادري:مصطفي عقاد، فرزند ارشد خانوادهاي ده نفره، سال 1930 در حلب سوريه (شهدالعفو) ديده به جهان گشود.
وي در سال 1950 براي تحصيل در عرصه فيلمسازي، به كاليفرنيا رفت و درUCLA كاليفرنيا مشغول به تحصيل شد و پس ازمدتي مدرك خود را در زمينه هنر تئاتر از آن دانشگاه اخذ كرد.
براي اولين بار در سال 1962 به عنوان دستيار توليد يك فيلم در كنار معروف مشغول به كار شد و بيش از 3 دهه در عرصههاي گوناگون، چون توليدكنندگي، كارگرداني، بازيگري و ... حضور يافت. عقاد در تمام اين سالها نه تنها مجموعه فيلمهاي ترسناك هاليوود را تهيه كرد بلكه به سراغ فيلمهاي جديدتري با موضوع اسلامي و مسلمين رفت و در اين زمينه نيز بسيار موفق بود. اين كارگردان 75 ساله كه ساكن لسآنجلس بوده طي سالهاي 1988 تا 2002، هشت فيلم هاليوودي را تهيهكنندگي، كرده است ولي در تمام سالهاي هنري او فقط سه فيلم كارگرداني كرد.
او انساني آرمانگرا متفكر، مدافع اسلام، داراي تفكر اسلامي و طرفدار سينماي معناگرا بود و به نظر ميرسد تنها كسي است كه از سينما استفاده كرد تا اسلام را به دنيا بشناساند. ناگفته نماند كه او تا به حال جايزه جشنواره فيلم فجر را نيز از آن خود كرده است. حكومت اردن كه خود مدتها از تروريستهاي بمبگذار در خاك عراق حمايت ميكرد عاقبت خود، قرباني حمله انتحاري، از سوي شاخه عراقي القائده شد و در طي يك حمله تروريستي، عقاد و دخترش كه براي شركت در مراسم عروسي يكي از خويشاوندان خود در هتل شهر امان رفته بودند، جان باختند اين حادثه در نوامبر 2005 مطابق آبان 84 اتفاق افتاد. دو فيلم مشهور او و هستند كه نزد ما ايرانيان به ترتيب با عناوين محمد رسولا... و عمر مختار شناخته شدهاند.
محمد رسولا... كه ساخت آن 3 سال طول كشيد درباره نخستين سالهايي است كه حضرت محمد(ص) به پيامبري مبعوث شدند و تلاشهايي كه آن حضرت براي دعوت مردم به خداپرستي انجام دادند. در اواسط تهيه فيلم، عقاد با كمبود بودجه مواجه شد و نزديك بود كه فيلمبرداري آن تعطيل شود كه معمر قذافي بودجه 10 ميليون دلاري آنرا تقبل كرد و ساخت فيلم ادامه يافت و نكته ديگر اينكه قرار بود كه فيلم در هاليوود ساخته شود ولي به علت مخالفت تهيهكنندگان ـ هاليوودي، وي مجبور شد فيلم را در خارج از آمريكا بسازد.
عقاد در طي سفري كه براي انتخاب لوكيشن براي فيلم محمدرسولا... رفته بود، لوكيشن خود را آنجا يافت، اما رئيسجمهور وقت ليبي، قذافي از او وعده گرفت تا فيلمي در باب قهرمان ليبي بسازد تا به او اجازه داده شود كه فيلمبرداري اين فيلم در كشور ليبي انجام شود و به همين دليل ساخته بعدي او بود كه اين فيلم به مبارزه قهرمان ليبي با استعمارگران ايتاليايي ميپرداخت.
دوشنبه 2 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]