واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ستاد كشوري پيگيري امور چاي تشكيل ميشود
سرويس شهرستانها: ستاد پيگيري امور چاي كه تمامي اختيارات دولت در زمينه امور چاي به اين ستاد محول شده است، به زودي تشكيل خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري ايسنا، استاندار گيلان درجلسه بررسي و ساماندهي مشكلات چاي، كه با حضور مفتح، معاون توسعه بازرگاني وزارت بازرگاني برگزار شد، گفت: براساس مصوبه هيات دولت، بحث چاي را در يك روند مطلوب، به صورت مستمر و دائمي دنبال ميكنيم و آنچنان كه رئيسجمهوري براي بر طرف شدن مشكلات چاي قول مساعد دادهاست، پيگيري امور چاي در استان و مركز كشور، همچنان ادامه مييابد، تا نتايج اثربخش بيشتري حاصل شود.
قهرماني چابك افزود: وزارتخانههاي جهاد كشاورزي، صنايع و معادن و بازرگاني و استانداران گيلان و مازندران از اعضاي اصلي ستادپيگيري امورچاي هستند و با تشكيل كميتههاي ذيربط امور چاي را در سه بخش توليد، فرآوري و تجارت و بازرگاني بررسي خواهند كرد و تصميمات گرفته شده در اين ستاد مطرح و مصوبات آن به منزله دستورات هيات دولت اجرايي خواهد شد.
استاندار گيلان با اعلام برنامههاي ميان مدت و كوتاه مدت به منظوربرطرف كردن مشكلات چاي، افزود: برنامههاي ميانمدت اين بخش در زمان خود اجرايي ميشود، ولي آنچه كه امروز مهم به نظر ميرسد و بايد براي آن فكر اساسي كرد طرحهاي كوتاهمدت در خصوص چاي سنواتي و فروش چاي توليدي سالجاري است كه بايد تمهيدات لازم در اين امور اتخاذ شود.
وي افزود: چاي سنواتي كه شامل چاي توليدي سال 83 و قبل از آن ميشود، در انبارها ذخيره شده و تاكنون تصميمي براي آن گرفته نشده است و باتوجه به پرداخت پول انبارداري و از سويي غيربهداشتي و غير قابل مصرف بودن اين چايها، ضرورت پيگيري تبديل اين چايها به كود براي مزارع در كارخانههاي كمپوست يا دفن بهداشتي آن، از برنامههاي قابل پيگيري است تا اين چاي سنواتي موجب متلاطم شدن هرساله وضع بازار چاي با كيفيت جديد نشود.
وي به بحث چاي توليدي امسال و سال گذشته پرداخت و گفت: كارخانهداران و سنديكاي كارخانههاي چاي استان، بايد چاي استاندارد و باكيفيت بالا و بستهبندي لازم را فراهم كنند و با اجماعي كه در دولت وجود دارد، با قرار دادن چاي در سبد خانوارها در سطح كشور، مشكلات فروش چاي توليدي سال جاري را حل كنند.
وي همچنين در خصوص بهزراعي مزارع چاي، گفت: 10 ميليارد تومان اعتبار كه از طريق سازمان چاي شمال مديريت ميشود، براي بهزارعي، در امر كيفيسازي مزارع و برداشت برگ سبز مناسب، هزينه خواهيم كرد و گامهاي اساسيتري را در اين بخش برميداريم.
قهرماني چابك گفت: كيفيسازي چاي بايد از باغهاآغازشود و كشاورزان بايد حركت منسجمي را در چيدن برگ سبز خوب كه بتواند با قيمت مناسب نيز به فروش برسد، داشته باشند.
استاندار گيلان در پايان، تشكيل هرچه سريعتر ستاد پيگيري امور چاي كشور، قرار دادن چاي در سبد خانوارها، مشاركت مدني در فروش چاي توليدي سالجاري با تعاونيهاي مصرف بزرگ كشور و روشن كردن تكليف چاي سنواتي موجود را، خواستار شد.
مفتح، معاون توسعه بازرگاني داخلي وزارت بازرگاني هم در اين جلسه گفت: مشكل چاي سنواتي بسيار مهم و جدي است و نقش آن دربه فروش نرسيدن چاي باكيفيت استان بر كسي پوشيده نيست.
وي اظهار داشت: چاي سنواتي نقطه ايجاد بحران چاي است و اگر فكري براي آن نشود، مشكلات همچنان باقي خواهد ماند، بنابر اين چاي سنواتي را بايد در يك اقدام كشوري به صورت فيزيكي معدوم و منهدم كنيم تا اثري از آن باقي نماند و هرچقدراين كار به تعويق بيفتد، كل صنعت چاي كشور دچار ضرر و زيان خواهد شد.
وي با اشاره به اينكه براي فروش چاي توليدي استان، بايد از بستر نمايشگاههاي بهاره كه از 10 تا 25اسفند در سراسر كشور از سوي وزارت بازرگاني داير ميشود استفاده كنيم، افزود: اين نمايشگاهها در 300شهر كشور با سههزار غرفه تشكيل ميشود و ما ميتوانيم تمهيدات لازم را با كمك سنديكاي كارخانجات استان فراهم كنيم كه چايهاي استاندارد و باكيفيت استان در كمترين زمان به فروش برسد. مفتح اضافه كرد: وزارت بازرگاني در ارتباط با محصولات كشاورزي فقط نظارت ميكند و هيچگونه خريد و فروش از طريق اين وزارتخانه صورت نميگيرد و ما با تشكلهاي اتكا، امكان و فرهنگيان كه تجارت محصولات را به عهده دارند هماهنگيهاي لازم را داريم و وزارت بازرگاني بر عملكرد آنان نظارت مستقيم دارد.
وي در خصوص گنجاندن چاي در سبد كالاي خانوار نيز، گفت: در صورت تصويب سبد كالا از سوي دولت، چاي نيز در آن قرار داده خواهد شد و اين امر از سوي وزارت بازرگاني در دست پيگيري است و با توجه به مصوبه هيات دولت و قرار دادن چاي استان گيلان در سبد خانوار در سطح كشور در دور دوم سفرهيات دولت به گيلان، اقدامات لازم را در خصوص اجرايي شدن سبد كالا انجام دادهايم و در اين ارتباط راهحلهاي لازم را پيشبيني كردهايم.
در اين جلسه همچنين در خصوص، تعيين تكليف چاي سنواتي، بازرگاني چاي، ساماندهي چاي توليدي در استان گيلان، تعيين مشاركت مدني با اتحاديهها و تعاونيهاي بزرگ كشور به منظور فروش چاي، توزيع چاي در شبكههاي مجامع امور صنفي، بررسي كارشناسي شده از چاي داخلي، جلوگيري از قاچاق چاي خارجي به كشور، شناسنامهدار كردن چاي داخلي و ورود آن به بازار و شبكههاي خرد و كلان، تشكيل ستاد ويژه چاي در مركز كشور، از سوي حاضران مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت وبراي پيگيري طرحها و برنامههاي در دست اقدام، تصميمات لازم اتخاذ شد.
يکشنبه 1 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]