واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: رئيس مجلس شوراي اسلامي: تداوم انقلاب اسلامي نيازمند بسط عقلانيت است
دكتر علي رايجاني افتتاحيه همايش ملي «سي سال انقلاب اسلامي، دستاوردها، آسيبها و فرصتها»، گفت: براي برخورد با چالشهاي بين المللي دهه چهارم انقلاب اسلامي بايد با بسط عقلانيت اسلامي پديدهها را به صورت دقيق ارزيابي كنيم.
به گزارش خبرنگار «شبكه خبر دانشجو»، دكتر علي لاريجاني، صبح امروز در مراسم افتتاحيه همايش ملي «سي سال انقلاب اسلامي، دستاوردها، آسيبها و فرصتها» در دانشگاه صنعتي شريف، اظهار داشت: بسط عقلانيت اسلامي ماده اصلي و جوهر تداوم انقلاب اسلامي در آينده است و يافتن كمال در گرو عقل و درك است.
وي در پاسخ به اين سئوال كه چگونه ميتوان دولتي چابك ايجاد كرده كه علي رغم اداره فعاليتهاي اقتصادي فربه نباشد، گفت: اگر بر اساس سعي و خطا عمل كنيم قطعاً ظرفيتها از بين رفته و شكست ميخوريم بنابراين عدالت ركن اساسي است كه بايد در دهه چهارم انقلاب اسلامي بر آن تاكيد كرد.
لاريجاني در تعريف عدالت گفت: اصل رقابت، مساوي بودن همه در برابر قانون، كاهش فاصله طبقاتي، سمت گيري دولتها به سوي محرومين و بهره مندي همه از امكانات از اصول اساسي عدالت هستند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه انقلاب اسلامي را حادثه مهمي دانست كه نه بر اساس تفكرات قطب شرق و نه بر اساس تفكرات قطب غرب بود و گفت: سياست آمريكا و كشورهاي بزرگ در طول عمر سي ساله انقلاب اسلامي همواره بر اساس انكار واقعيت اين انقلاب بوده است.
وي با اشاره به تغيير شرايط يك جانبه گرايي آمريكا در منطقه گفت: روزگاري 60 هزار مستشار خارجي در ايران حضور داشتند و دولتمردان ايراني تصميمات خود را بر مبناي دستورالعملهاي سفراي خارجي تنظيم ميكردند در حالي كه در وضعيت فعلي، ايران نه تنها كشور مستقلي است، بلكه تحقق تئوري خاورميانه بزرگ را با استراتژي صحيح خود به بن بست رسانده است.
لاريجاني در ادامه بيان داشت: امروز بر اساس ادعاي بسياري از صاحب نظران غربي ديگر نميتوان انقلاب اسلامي ايران را انكار كرد بلكه بايد تغييري بنيادين در برخورد با ايران ايجاد كرد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ضمن تاكيد بر تثبيت موقعيت انقلاب اسلامي در دهه كنوني گفت: بايد با توجه دقيق به شرايط نهال انقلاب اسلامي، بيداري را در ميان مسلمانان ايجاد كرد.
وي در خصوص كارآمدسازي وضعيت داخلي كشور گفت: بايد مجموعه شرايط داخلي از لحاظ فربه بودن سيستم توسعه و تحقق عدالت به معناي واقعي مورد توجه قرار گيرد.
لاريجاني شور و شعور انقلابي را دو ركن اساسي تمام انقلابها دانست و افزود: اين دو مولفه علت موجبه يك انقلاب هستند در حالي كه در انقلابهاي رنگي كه مثل باد ميآيند و ميروند دو مولفه شور و شعور انقلابي بسيار كم عمق است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به سير تاريخي كشورها بعد از جنگ جهاني دوم گفت: پس از وقوع جنگ جهاني اول و از بين رفتن حكومت عثماني، در ميان كشورهاي اسلامي نيز هيچ حكومت مستقلي وجود نداشت و اين اولين باري بود كه جهان اسلام تحت سلطه صليبيون قرار ميگرفت.
وي با بيان اينكه سرنوشت ايران با روي كار آمدن حكومت صفويه به عنوان نخستين حكومت داراي مذهب تشيع عوض شد، اظهار داشت: در اين دوران علماي شيعه به كشور بازگشتند و نوع جديدي از امپراطوري در ايران شكل گرفت.
لاريجاني در ادامه بيان داشت: ايران در فاصله بين حكومت صفويه تا انقلاب اسلامي دست خوش حكومتهاي ديكتاتوري شد، بنابراين مردم ايران با پيروزي در انقلاب اسلامي هم خود را از زندگي اقماري در محيط بين المللي رهاندند و هم نظام شاهنشاهي را نابود كردند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه دستيابي همزمان به اين دو هدف ملي و بين المللي كار مشكلي است، گفت: بسياري از انقلابها همانند انقلابهاي كوبا و نيكاراگوئه نتوانستند همانند انقلاب اسلامي ايران به اين دو هدف اصلي دست يابند.
وي روحانيت را علت موفقيت بزرگ انقلاب اسلامي دانست و گفت: روحانيت، دانشگاهيان و افراد بصير وابسته به دانشگاه با ايجاد تشكيلات وسيع مذهبي توانستند انقلاب اسلامي را به پيروزي برسانند.
لاريجاني در ادامه تاكيد كرد: روحانيت به عنوان يك سيستم داراي متد در فهم دين استقلال سياسي و ديني خود را حفظ كردند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به برخي جريانهاي فكري كه بعد از سال 1320 در كشور ايجاد شد، گفت: جريان ماركسيستي، جريان التقاطي شامل مجاهدين خلق، برخي افكار مرحوم شريعتي و جريانهاي داراي اصالت فكري و ديني از جمله جريانهاي فعال بعد از سال 1320 بودند.
وي تفكرات التقاطي را نتيجه نوعي سطحي نگري و تك ساحتي دانستن دين عنوان كرد و افزود: تشكيلات روحانيت و انضباط فكري حاكم در آنها ساحت دين را از اين گونه اعوجاجات و تفكرات التقاطي جدا كرد.
لاريجاني با بيان اينكه نگاه منصفانه مستلزم پذيرش نقش فراگير روحانيت در انقلاب اسلامي است، گفت: ملي شدن صنعت نفت به رهبري آيت الله كاشاني و همكاري نواب صفوي، قيام 15 خرداد و انقلاب اسلامي 57 شور و شعور انقلابي مردم ايران با رهبري روحانيت را توجيه ميكند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تاريخ تشيع را ريشه اصلي شور و شعور انقلابي مردم ايران دانست و افزود: شور انقلاب ريشه در حماسه حسيني و شعور انقلاب مربوط به عقلانيت حاكم بر سيستم رهبري است.
وي با اشاره به ارتباط شخصيتهاي ممتاز صدر انقلاب مانند شهيد مطهري، بهشتي، آيت الله خامنه اي با دانشگاهيان گفت: افراطي گري در روحانيون تشيع راه ندارد و شور و شعور انقلابي در تحقق انقلاب ما نهفته است.
لاريجاني با بيان اينكه مردم سالاري و دين دو عمل متباين نيستند، گفت: مردم سالاري و دين نه بر حسب ضرورت زمان بلكه از بطن فهم دين خارج شده اند و در كنار يكديگر قرار دارند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي همچنين گفت: شهيد مطهري در بحث عدالت رقابت را اصل اساسي مي داند و براي بالفعل شدن استعدادها راهي جز رقابت نيست، بنابراين مردم سالاري چون زمينه اي براي رقابت سياسي فراهم ميكند از بطن تئوري انقلاب اسلامي خارج ميشود.
وي در ادامه ضمن تاكيد بر تثبيت جايگاه ايران به عنوان يك جايگاه موثر در دهه چهارم انقلاب اسلامي گفت: در دهه چهارم ايران ميتواند خود را به عنوان يك بازيگر فعال و تثبيت شده نشان دهد كه اين موضوع بايد به طور دقيق مورد بررسي قرار گيرد.
لاريجاني همچنين گفت: داشتن روحيه جهادي در رابطه با مسائلي همچون عراق و افغانستان داراي اهميت است بنابراين اگر كسي فكر ميكند تنها ميتوان پشت ميز مذاكره مشكلي را حل كرد، اين امر امكان پذير نيست.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در پايان خاطرنشان كرد: تثبيت موقعيت ايران در پناه فرهنگ ايراني امكان پذير است./انتهاي پيام/
يکشنبه 1 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]