تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه بنده اى بخواهد چيزى بخواند و يا كارى انجام دهد و بسم اللّه  الرحمن الرحيم بگويد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855620492




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

غزه، نقطه آغازين آزادي فلسطين در سال 2015


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: غزه، نقطه آغازين آزادي فلسطين در سال 2015
دفتر پژوهش و بررسي هاي خبري:علي حسن حيدري- فرايند آزادسازي فلسطين تا سال 2015 ميلادي، صورت جديدي خواهد يافت بطوري كه علاوه بر مناطق خودگردان، بخش عمده مناطق اشغالي سال 1948 نيز در يك حركت تدريجي دشوار، رنگ و بوي غزه به خود خواهد گرفت.


رژيم صهيونيستي از زمان كنترل نوار غزه از سوي جنبش حماس از ژوئن 2007 تاكنون، نوار غزه را تحت محاصره قرار داده است، از حدود سه هفته گذشته تاكنون نيز به بهانه حملات موشكي مبارزان فلسطيني، با نقض آتش‌بس توافقي با مقاومت فلسطين، تمامي گذرگاههاي اين منطقه را با همكاري كامل مصر و هماهنگي تروئيكاي عربي (مصر، اردن، عربستان)، تشكيلات خودگردان و آمريكا را بسته است.

بحران جديد غزه كه از آن به عنوان مرحله دوم محاصره پس از توافق‌نامه‌ي آتش‌بس ميان حماس و رژيم صهيونيستي كه با نظارت و تضمين مصر منعقد شد، ياد مي‌شود با نقض آتش‌بس از سوي اسراييل شروع شد. هدف رژيم صهيونيستي از آغاز مجدد محاصره غزه، دلايل بازگشايي و اجازه ورود كالا به داخل غزه پس از سه هفته محاصره همه‌جانبه و تهاجم، پيامدهاي بحران و چشم‌انداز آينده مهمترين محورهايي است كه در كانون توجه محافل سياسي و رسانه‌اي قرار دارد.

اهداف رژيم صهيونيستي

اهداف رژيم صهيونيستي و قدرتهاي عربي و غربي از محاصره همه جانبه جمعيت يك و نيم ميليوني غزه جداي از اهداف تاريخي آنها در مقابل فلسطين و فلسطينيان نيست كه بارها در چارچوب طرح‌هاي متنوع عربي، غربي در پوشش تحركات بين‌المللي (اسلو، نقشه راه كميته چهارجانبه، طرح جداسازي غزه از كرانه باختري شارون...) پيگيري شده است، اهم اين اهداف كه در نشست‌هاي مقامهاي سياسي و امنيتي رژيم صهيونيستي قبل از تهاجم به غزه مورد بررسي قرار گرفته است، عبارتند از:

1- شكستن اراده مقاومت و حذف جنبش مقاومت فلسطين (حماس)، با هدف تغيير رفتار از فاز نظامي به فاز سياسي صرف و تبديل جنبش حماس به يك جريان سياسي مشابه جريان فتح و در مرحله نهايي، حذف مقاومت و متلاشي كردن سازمان حماس.

2- جدا كردن مردم فلسطين از مقاومت و دولت منتخب "هنيه"، براي حصول به اهداف از پيش طراحي شده‌اي مانند فراهم كردن زمينه تسليم دولت حماس و يا ترور مقامات دولت حماس از جمله اسماعيل هنيه، نخست‌وزير منتخب آنها.

3- آزادسازي "گلعاد شاليت" سرباز اسرائيلي توسط حماس براي جبران شكست در مقابل حزب‌الله، كه سناريوي مشابهي را در ذهن عمومي جامعه مهاجران صهيونيستي تداعي مي‌كرد.

4- رژيم صهيونيستي با محاصره همه جانبه دولت منتخب فلسطين و جمعيت 5/1 ميليون نفري ساكن در محدوده 360 كيلومتري باريكه غزه، تمام امكانات خود را بسيج كرده تا از تكرار تجربه جنوب لبنان و تبديل حماس به حزب‌الله ثاني جلوگيري به عمل آورد اما 18 ماه محاصره و تلاشي سياسي، اطلاعاتي و نظامي نتيجه‌اي در بر نداشته و عمل آنچه به عنوان كابوس رژيم صهيونيستي ياد مي‌شد، اتفاق افتاد و حماس با تدابير مكتسب از جنگ 33 روزه و با الگوپذيري از حزب‌الله توانست براي نخستين‌بار در طول تاريخ فلسطين، غزه را به عنوان منطقه آزاد شده وارد ادبيات سياسي كرده، موقعيت خود را تثبيت كند.

5- هدف حاشيه‌اي ديگر كه در تهاجم به رژيم صهيونيستي به باريكه غزه دخيل است؛ رقابتهاي سياسي داخلي ميان جريانهاي سياسي رژيم صهيونيستي است. سران احزاب ليكود، كاديما و حزب كار در مسابقه‌اي غير اخلاقي و ضدانساني براي بدست گرفتن قدرت و غلبه بر همديگر در انتخابات پارلماني آتي، تلاش مي‌كنند از رهگذر كشتار مردمي غزه قدرت خود را در ميان جامعه صهيونيستي به اثبات برسانند اما غافل از اينكه اين حس رقابت غيراخلاقي خود اشتباهي استراتژيك در مواجهه تاريخي با فلسطينيان است و استراتژي دفاعي صهيونيستي تا حد يك تاكتيك انتخاباتي تنزل مي‌دهد. اين از نظر رويكرد سياسي و امنيتي كاملاً به نفع استراتژي بسيج تمام امكانات سياسي، رسانه‌اي و امنيتي براي حصول به اهداف از بيش تعريف شده رژيم صهيونيستي و كشورهاي عربي و غربي و بويژه آمريكا نتيجه‌بخش نبود، حتي تحركات صهيونيستها در طراحي انفجارهاي منطقه‌اي (هند، پاكستان و...) براي تحت شعاع قرار دادن جنايات اين رژيم در غزه و انحراف افكار عمومي و رسانه‌اي از بحران غزه كارساز نشد و اين رژيم ناچار شد، اجازه گشايش برخي گذرگاهها و رسيدن مواد غذايي و دارويي را به باريكه غزه بدهد، اين مجوز نه از سر قدرت و اختيار بلكه ناشي از دلايل و تحولات مشخصي بود:

دلايل بازگشايي برخي گذرگاهها

1- مقامهاي سياسي و امنيتي رژيم صهيونيستي؛ با علم به بي‌نتيجه بودن و طولاني شدن محاصره غزه براي پايان آبرومندانه و فرار از شكست‌هاي بيشتر، ناچار به تعديل محاصره شدند.

2- تحركات منطقه‌اي و بين‌المللي محافل سياسي؛ رسانه‌اي و نهادهاي حقوق بشر؛ از جمله برگزاري همايش "بازگشت آوارگان يك حق است" در سوريه با شركت 54 شخصيت سياسي، نخبه و پژوهشگر، نشست نمايندگان پارلماني 39 كشور آسيايي در مالزي و درخواست براي حمايت از مردم غزه، انتشار گزارش‌هاي انجمن حقوق مدني در سرزمين‌هاي اشغالي در خصوص نقض حقوق بشر و قياس رژيم صهيونيستي با رژيم آپارتايد صهيونيستي؛ گزارش سازمان عفو بين‌الملل در خصوص وضعيت دشوار غزه و هشدار نسبت به يك فاجعه انساني و درخواست با سكوا، معاون دبير كل سازمان ملل در امور حقوق بشردوستانه در قالب گزارشي به شوراي امنيت و دبير كل سازمان ملل براي بازگشايي گذرگاهها.

مجموع تحركات ذكر شده باعث نگراني صهيونيست‌ها در خصوص شكل‌گيري يك اجماع ميان كشورهاي اسلامي و مجامع بين‌الملل عليه تل‌آويو شدكه به ناچار سياست تعديل را پيشه كرد.

3- اظهارات بي‌سابقه دبيركل اتحاديه عرب؛ عمرو موسي در يك اظهارنظر غير قابل انتظار اعراب، اسراييل و آمريكا، با معرفي اسراييل به عنوان دشمن هميشگي اعراب، اقدامات اسراييل را شرم‌آور و خطرناك خواند، سكوت اعراب را به باد انتقاد گرفت و خواهان تحرك بين‌المللي در مقابل نقض حقوق بشر، بويژه كميته چهارجانبه شد.

4- نگراني رژيم صهيونيستي از ايجاد يك جبهه رسانه‌اي و خبري عليه اين رژيم؛ رژيم صهيونيستي در دو هفته اول محاصره غزه با جلوگيري از ورود خبرنگاران و نمايندگان رسانه‌ها يك سانسور شديد خبري اعمال كرد تا از سايه يك سانسور شديد بتواند به نسل‌كشي در غزه ادامه دهد، اما اين سانسور در هفته سوم با اعتراض شديد سردبيران و رؤساي رسانه‌هاي بين‌المللي عليه رژيم اسراييل، شكسته شد. اصحاب رسانه از جمله "فرتليس راف"، مديرعامل شبكه اول و "نيكلاوس برندر"، سردبير شبكه‌ي تلويزيوني آلمان و نيز "يورگ شيرنبرگ"، مديرعامل آژانس عكس‌هاي خبري اروپا در نامه‌اي به نخست‌وزير رژيم صهيونيستي، اعتراض خود را به ايجاد سانسور خبري اعلام كردند، اين نامه باعث شد كه "مارك وگو"، سخنگوي دولت اسراييل، در اظهاراتي رسمي اعلام كند كه تل‌آويو به موازين آزادي مطبوعات و بيان پايبند است و مدعي شود كه حملات موشكي حماس عامل عدم اجازه به رسانه براي ورود به غزه بوده است. نگراني صهيونيستها از متهم شدن به عدم رعايت آزادي مطبوعات و بيان و شكل‌گيري جبهه رسانه‌اي عامل ديگر دخيل در تعديل وضعيت محاصره بود.

- دو دليل مهم ديگر كه نقش بسزايي در عقب‌نشيني رژيم صهيونيستي داشت به تدابير و سياست‌هاي راهبردي جنبش حماس در مقابله با محاصره و نگراني مصر به عنوان ضلع كليدي تروئيكاي عربي بر‌مي‌گردد.

الف: غلبه حماس بر محاصره همه جانبه و تهاجم صهيونيستها به تدابير اقتصادي، سياسي و اشراف اطلاعاتي حماس باعث شد محاصره هجده ماهه غزه نتيجه مطلوب براي مهاجمان را نداشته باشد از جمله تدابير اتخاذي حماس:

1- تشكيل كميته‌هاي مقاومت مردمي براي مقابله با محاصره اقتصادي و كاهش آثار سياسي و رواني آن.

2- پخش كارتهاي جيره‌بندي سوخت، مواد غذايي براي مديريت شرايط بحران و محاصره.

3- برقراري نظم و امنيت در غزه و خنثي سازي توطئه‌هاي باندهاي مافيايي مسلح و طرح‌هاي رژيم صهيونيستي براي ترور مقامهاي دولت حماس.

4- حفظ وتقويت وحدت و رهبران حماس در داخل غزه و خارج از آن.

5- ايجاد فشار رواني سنگين به شهرك‌نشين‌هاي صهيونيست با شليك موشكهاي مستمر به شهركهاي اطراف غزه بويژه شهرك سديروت.

مؤيد موفقيت‌آميز بودن حماس در مواجهه با رژيم صهيونيستي، انتشار نتيجه نظرسنجي يك مركز سياسي صهيونيستي است كه 83 درصد از صهيونيست‌ها اعلام كرده‌اند كه توان حماس و مقاومت بعد از محاصره غزه پيوسته رو به افزايش بوده است و حمايت مردم از آن بيشتر شده است. 68 درصد در مقابل گفته‌اند كه وضعيت امنيتي اسراييل از هنگام محاصره رو به ضعف بوده است.

ب: سست شدن ضلع عربي طرح محاصره غزه: مصر به عنوان كليدي‌ترين ضلع مثلث عربي در همراهي با طرحهاي رژيم صهيونيستي و آمريكا عليه فلسطينيان، به موازات طرح آتش‌بس 11 ماده‌اي كه ماهيت ضد مقاومت داشت و در واقع نسخه اصلاح شده نقشه راه بود، در يك توافق سه جانبه با رژيم صهيونيستي و آمريكا با اعزام سه هزار نيروي امنيتي به نوار مرزي با غزه و توافق با آمريكايي‌ها و پذيرش كارشناسان نظامي آمريكايي در ميان نيروهاي امنيتي خود براي كنترل تردد فلسطينيان و انهدام تونلها و گذرگاههاي مرزي يك اقدام كاملاً ضد فلسطيني را به نمايش گذاشت كه بازتاب بسيار منفي را در ميان اذهان عمومي و اصحاب رسانه بدنبال داشت. اين اشتباه استراتژيك قاهره باعث شد چهره رهبري آن كاملاً مخدوش شود، مقامهاي خائن قاهره براي جلوگيري از تخريب بيشتر وجاهت و جايگاه خود موضوع تعديل را پيشنهاد كرد.

اما بي‌آبرويي مصريها به اين ختم نشد، ديدار مصافحه گرم طنطاوي شيخ الازهر با شيمون پرز، رئيس رژيم صهيونيستي افتضاح تاريخي براي الازهر و دولت قاهره و توجيهات كودكانه اين شيخ دست نشانده دامنه افتضاحات براي مصر را گسترش داد و نتيجه آن، شكسته شدن حلقه اصلي بازيگران عربي و منطقه محاصره بود. اقدامات دولت قاهره و شيخ الازهر سلسله تظاهرات مردمي و سه دانشگاه مطرح قاهره، الازهر و عين الشمس مصر را سبب شد كه محور مطالبات آنها، اعتراض به همكاري دولت با رژيم صهيونيستي و رفع كنترل گذرگاهها از سوي مصريها بود.

چشم‌انداز آينده

رژيم صهيونيستي و حاميان عربي و غربي آن پس از هجده ماه تهاجم و محاصره سياسي، رواني و نظامي نوار غزه و دولت منتخب حماس از دستيابي به اهداف پيش‌بيني شده ناكام مانده‌اند. رژيم صهيونيستي طي يك سال و نيم تهاجم نظامي از دستيابي به اهداف نظامي ناكام مانده است، در طول اين مدت حتي از يك اقدام نظامي متناسب با معيارهاي تعريف شده در اصول جنگي با زمانه است، ارتش، موساد و ستون پنجم حامي آنها با توجه به تحميل فشارهاي سنگين سياسي و نظامي نتوانستند، غزه را تصرف كنند، حماس را متلاشي كنند و يا حتي يكي از مقامهاي عالي‌رتبه حماس را ترور نمايند. نتيجه حاصل براي اسراييلي‌ها تداعي‌كننده دستاورد اين رژيم در جنگ 33 روزه لبنان است كه حاصل آن انزوا، انفعال سياسي و نظامي مقامهاي سياسي و امنيتي و تشديد اختلافات درون ساختاري براي رژيم بود. غزه پس از پشت سر گذاشتن دو دوره محاصره و تهاجم سخت هم‌اكنون فزاينده تثبيت استقلال كامل تاريخي خود را تجربه مي‌كند و روندي كه مطمئناً با تحقق آن غزه و حماس محور قدرت و اقتدار فلسطينيان در آينده خواهد بود و در مقابل روند انزوا، انفعال و ظهور اختلافات در درون ساختار تشكيلات خودگردان، و رژيم صهيونيستي را شاهد خواهيم بود.

تروئيكاي عربي بويژه مصر كه بيشترين ضرر را در مرحله جديد محاصره غزه متحمل شد، در آينده نقش منطقه‌اي و ميانجي‌گريش رو به ضعف خواهد نهاد و جامعه الازهر از دولت فاصله بيشتري خواهد گرفت.

نكته پاياني اينكه، روند عقب‌گرد سياسي و امنيتي رژيم صهيونيستي در درون اراضي اشغالي و منطقه سرعت بيشتري خواهد گرفت. انتفاضه مردمي در مناطق فلسطيني با رويكردي جديد آغاز خواهد شد و مهاجران يهودي و شهرك‌نشين‌ها پس از تحمل يك دوره سخت درگيري با فلسطينيان به ناچار تن به شرايطي مانند شرايط غزه خواهند داد فلسطين در سايه انفعالي كه در آينده براي رژيم صهيونيستي و شهرنشينان ظهور خواهد يافت، فرايند آزادسازي فلسطين تا سال 2015 ميلادي، صورت جديدي خواهد يافت بطوري كه علاوه بر مناطق خودگردان، بخش عمده مناطق اشغالي سال 1948 نيز در يك حركت تدريجي دشوار، رنگ و بوي غزه به خود خواهد گرفت.
 يکشنبه 1 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 289]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن