واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: آدمكش نامرئي تعارف ندارد ؛ حتي با شما دوست عزيز
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز : «ايمني يك روش زندگي است ، يك رويكرد نيست و همه ما بايد اين روش را بياموزيم.» اين جملهاي است كه مشاور عالي شهردار تهران ، در نخستين همايش تخصصي چگونگي كاهش و مقابله با خطرات ناشي از گاز CO عنوان كرد ؛ اما اين موضوع پايان پذير نيست.
به گزارش گروه حوادث ايسكانيوز :آسايش و آرامش خاطر شهروندان از جمله هدفهاي اصلي و اولويت برنامههاي سازمان آتشنشاني و خدمات ايمني شهرداري تهران عنوان مي شود كه در تلاشهاي همه جانبه و شبانه روزي «ناجيان 125» جلوه گر است.
آتشنشاني تهران براي تحقق هرچه بيشتر و كامل تر اين هدف خود برنامه ريزي و اقدامات متعدد و متنوعي را انجام داده است كه برگزاري نخستين همايش تخصصي چگونگي كاهش و مقابله با خطرات ناشي از گاز CO از جمله آنهاست.
معاون آموزش سازمان آتشنشاني تهران ميگويد : با پايان يافتن اين همايش كارها شروع شده است و با توجه به فصل سرما و افزايش استفاده از وسايل گرمازا به ويژه وسايل گازسوز نبايد فراموش كنيم كه اطلاع رساني به مردم داراي اهميت بسياري است و رسانههاي گروهي دراين زمينه ميتوانند كمك مؤثري به سازمان باشند چرا كه بايد تا جايي كه امكان دارد ميزان آگاهي مردم را در بحث اصول ايمني افزايش بدهيم.
مهندس «پرويز رزميانفر» اميدوار است با افزايش سطح آگاهي مردم و تعامل و همكاري كه ميتواند ميان سازمانهاي ذيربط وجود داشته باشد بتوان زندگي توأم با ايمني براي مردم ايجاد كرد كه آرامش خاطر و آسايش بيشتري را براي آنان در پي دارد.
وي با اشاره به بررسيهاي جامع درباره شناخت عوامل ايجاد حوادث ناشي از گاز CO و ارگانها و سازمان هايي كه ميتوانند در كاهش آنها نقش داشته باشند از عوامل انساني ، توليد ، توزيع و نصب وسايل گازسوز و چگونگي ساخت و ساز ساختمانها نام برد.گزارش ايسكانيوز مي افزايد،
معاون آموزش سازمان آتشنشاني پايتخت يادآور مي شود : در كنار اين عوامل سازمانهاي ذيربط از جمله اورژانس تهران ، پزشكي قانوني ، نيروهاي انتظامي ، آموزش و پرورش ، صدا و سيما و... ميتوانند در تامين ايمني بيش تر جامعه نقش موثري داشته باشند.
«رزميانفر» ابراز اميدواري مي كند با اعمال يك سلسله نظارتهاي قانوني و همكاري همه دست اندركاران از بروز چنين حوادثي پيشگيري شود يا به حداقل كاهش يابد :«مقالات متعدد و متنوعي در زمينه ايمني به دبيرخانه همايش رسيده كه پس از بررسي در كميته تخصصي نكات مهم و مؤثر آنها جمع آوري و به مردم، صنايع و دستگاههاي ذيربط منتقل ميشود تا در آينده كمتر شاهد اين گونه حوادث باشيم.»
دكتر «موذن» مشاور عالي شهردار تهران و رئيس شوراي سياستگذاري جامعه ايمن نيز خاطرنشان مي سازد ؛ جامعهاي ايمن است كه شمار حوادث در آن در كم ترين ميزان ممكن باشد.
وي تأكيد مي كند : ما بايد در زمينه ايمني و ضرورت رعايت اصول آن همچنين تأثير مثبت اين اصول در زندگي هموطنان اطلاع رساني درست و شفاف و در پي آن فرهنگ سازي شايسته داشته باشيم.
مشاور عالي شهردار در زمينه راه كارها و سياستگذاريها در بحث ايمني بر سه راه كار تأكيد ميكند: كوتاه مدت و ضربتي شامل حساس سازي و آموزش مخاطبان خاص، راه كار ميان مدت شامل ارتقاء اطلاعات، توانمندي تعميركاران و كارشناسان و تأمين نگرش در مسئوليت پذيري و راه كار بلند مدت شامل تدوين قوانين جديد و اصلاح قوانين موجود، ايجاد مكانيسمهاي جمع آوري اطلاعات و پايش برنامه ريزي همچنين بكارگيري ظرفيتهاست.
مديرعامل سازمان آتشنشاني تهران نيز با اشاره به ضرورت فرهنگ سازي براي گسترش ايمني ، آگاه سازي مردم و اطلاع رساني به موقع و درست از طريق رسانههاي گروهي را دركاهش شمار رخدادهاي ناگوار و پيشگيري از بروز آنها خيلي موثر ميداند.
مهندس «محمدرضا حاجي بيگي» مي گويد : توفيقاتي كه آتش نشاني تهران در دوسال اخير به دست آورده ناشي از تعامل و همكاري خوب رسانههاست.ايمني را بايد از پايه شروع كرد چرا كه از امنيت جدا نيست و بايد به هر دو مقوله به يك ميزان توجه شود.همچنين سازمان آتشنشاني اين آمادگي را دارد تا در همكاري و تعامل با سازمانهاي ذيربط نظارت بر اصول ايمني را از پايه انجام دهد.
گسترش فرهنگ ايمني به منظور نجات جان شهروندان و ايجاد تعامل ميان سازمانها و مراجع ذيربط به منظور ارتقاي سطح علمي تخصصي و تبادل دستاوردها از جمله هدفهاي برگزاري همايش تخصص چگونگي كاهش و مقابله با خطرات ناشي از گاز CO است.
مهندس «داوود براتي» معاون حفاظت و پيشگيري سازمان آتشنشاني تهران در زمينه حوادث ناشي از گاز CO از ديدگاه آتشنشاني به نتايج بررسيها در 202 فقره رخداد ناشي از گاز CO كه طي سال 1386 رقم خورد پرداخت و اقدامات انجام گرفته در اين زمينه از جمله مستند سازي به منظور بهره برداري سازمانها و نهادهاي مختلف و انعكاس نتايج مطالعات به آنها ، جلب همكاري شوراي سازندگان وسايل گازسوز به منظور مشاركت در برنامههاي ايمن سازي و ارائه توصيههاي ايمني و مطالب آموزشي براي اطلاع رساني و بهبود مشاركت مردم به صدا و سيما را بر شمرد.
وي تصريح كرد: ارتقاء استاندارد بخاريهاي دودكش دار با الزامي شدن نصب « OSD » بر روي آنها دستاورد مهم اين اقدامات است.
وي از دودكش وسايل گرمازا، شومينه،وسايل حرارتي باشعله باز،اگزوز خودرو، بخاريهاي چوبي و موتورخانه به عنوان عوامل توليدگاز سمي CO نامبرد ومهمترين عناصر مرتبط با ايمنسازي را در اين بخش نظام مهندسي، موسسه استاندارد، توليدكنندگان و فروشندگان وسايل گرمازا همچنين سازندگان ساختمان، وزارت مسكن، قوه قضائيه و مردم و رسانهها عنوان كرد.
مهندس براتي بر مشاركت همه عناصر ونهادهاي ذيربط در تحقق اهداف ايمني به عنوان يك اصل مهم تاكيدكرد وافزود: سازمان آتشنشاني توجهي ويژه به فعاليتهاي پيشگيري از آتشسوزي و ديگر حوادث دارد و خواستار آن است كه ديگر نهادهاي مرتبط نيز مشاركت خود را به خوبي انجام دهند.
مهندس كياندخت پرتوي از سازمان نظام مهندسي ساختمان استان تهران با طرح موضوع «سندرم ساختمانهاي بيمار» گفت: علايم اين بيماري هنگام حضور افراد در ساختمان ظهور ميكند وناشي از مشكلات هواي داخل ساختمان است و به گونهاي است كه در فرد يا افراد بيماري خاصي وجود ندارد و در يك قسمت از ساختمان يا در سراسر آن اشكلاتي در افراد ديده ميشود.
وي همچنين نكاتي از اصول ايمني را در خصوص چگونگي نصب و استفاده از وسايل گرمايشي گازسوز يادآور شد و از كمبود آگاهي و تصميم گيريهاي خودسرانه مردم بدون حضور متخصصان، فقدان روشهاي كنترل موثر، پايين بودن سطح استاندارد در تجهيزات گازسوز و قرارنداشتن متخصصان در جايگاه خود به عنوان عوامل بروز مشكلات نام برد.
مهندس پرتوي آلودگي در ساختمان را نتيجه آلودگيهاي فيزيكي، شيميايي، زيست محيطي و رعايت نكردن استانداردهاي رفاهي برشمرد.
مسئول حوزه آموزش و پژوهش مركز اورژانس تهران نيز در بررسي مقايسهاي آمار مسموميتهاي ناشي از گاز CO به بيان مشخصات اين گاز، منابع توليد آن و وسايل ايجاد كننده اين گاز همچنين مكانيسم وارد شدن آسيب به انسان و بافتهايي كه در معرض اين آسيب قرار ميگيرند پرداخت.
دكتر «نادر حقي» از آتشنشانان ، كارگران صنعتي ، رانندگان ، جوشكاران و مشاغلي مانند گاراژ داري به عنوان گروه هايي كه بيشتر از ديگران در معرض خطر اين گاز قرار دارند نام برد.
وي تصريح كرد : با توجه به اينكه امكان پيشگيري كامل دراين زمينه ميسر نيست بنابراين اندازه گيري ميزان CO در هواي قسمتهاي مختلف محيط كار، رعايت تهويه كافي، بهينه سازي موتورهاي با سوخت فسيلي و توجه به غلظت مجاز و حداكثز مجاز CO ميتواند در پيشگيري از بروز مسموميتها كارساز باشد.
مسئول حوزه آموزش و پژوهش مركز اورژانس تهران همچنين از نصب حسگرها و هشدار دهندههاي مناسب ، بازرسي سالانه سامانه هاي گرمايي به وسيله كارشناس مجرب، استفاده درست از وسايل در جاي مناسب و الگو برداري از ديگر كشورها به عنوان اقدامات ايمني كه ميتواند در كاهش اين گونه حوادث.موثر باشد نام برد.
دكتر «حقي» گفت : نتايج بررسيها نشان ميدهد بيشترين ميزان حوادث ناشي از گاز CO در ماههاي دي و بهمن اتفاق افتاده است كه بيشترين آنها مربوط به مناطق جنوب و غرب است.
همچنين از كل مأموريتهاي اورژانس در سالهاي 1385 و 1386 كه رويهم 2643 مورد بود 1276 مورد فرد آسيب ديده به بيمارستان منتقل شده و 157 مورد منجر به مرگ شده است و بيشترين ميزان مسموميتها در گروه سني 20 تا 40 قرارداشته است.
يك متخصص پزشكي قانوني نيز درباره مرگهاي ناشي از مسموميت با منواكسيد كربن اعلام كرد : تحقيقات نشان داده بيشتر افرادي كه جنازه هايشان در آتشسوزي پيدا شده است به علت سوختگي سطح بدن قرباني نشده اند و در بسياري موارد ، مرگ به دليل استنشاق دود و گازهاي سمي بوده است.
دكتر «محمدرضا وهابي» تصريح كرد : علت مرگ افرادي كه در آتشسوزيها جان خود را از دست ميدهند در 80 درصد موارد استنشاق گازها و بخارات حاصل از آتشسوزي است تا تماس با شعلههاي آتش و سوختگيهاي حرارتي.
وي افزود : امروزه صاحب نظران يكي از عوامل افزايش مرگ در اين حوادث را به تغييراتي نسبت ميدهند كه در مواد مورد استفاده در ساختمانها و دكوراسيون داخلي منازل رخ داده است، اين تغييرات سبب ميشوند كه اولا آتشسوزي سريعتر گسترش يابد و به سرعت به درجه حرارتهاي بالاتري برسد، در نتيجه مرگ در اثر سوختگي و شوكهاي حرارتي افزايش پيدا كند. ثانياً نوع و غلظت دودها و بخارات در آتشسوزيها تغيير يافته كه اين مواد به سرعت سبب رخوت و بيهوشي و خفگي و مرگ ميشود.
سرهنگ دكتر «محمد حسن اشراقي» از مركز تشخيص هويت ناجا نيز با اشاره به چالشها و مشكلات موجود در بررسي رخدادهاي ناشي از گاز CO به ضرورت رعايت اصول ايمني در برخورد با آنها تأكيد كرد و افزود : دراين موارد بايد براي انجام آزمايشها نمونه برداري و افرادي را كه با اين گاز مسموم، بيهوش يا فوت شده اند بررسي كرد.
وي ادامه داد : تشخيص دود درون ريه فرد آسيب ديده ،توجه به زمان براي نمونه برداري از اجساد همچنين روش شناسايي مونوكسيد كربن و دي اكسيد كربن با استفاده از تجهيزات آزمايشگاهي و علائمي كه ممكن است اين دو نوع گاز بر روي افراد بگذارند از جمله مواردي است كه در صحنه آتشسوزيها به ويژه حوادث ناشي از گاز CO انجام ميگيرد.
در بيانيه نخستين همايش تخصصي چگونگي كاهش و مقابله با خطرات ناشي از گاز CO نيز وقوع حوادث ناشي از كاربرد غير اصولي وسايل گرمازا و نقص كيفي و غير استاندارد لوازم حرارتي زنگ خطري جدي داشته است كه متوليان امور بايد با نگاهي عميق بر دو مقوله فرهنگ مصرف واصلاح ساختار توليد اهتمامي ويژه معمول كنند.
در اين بيانيه بااشاره به ضرورت توجه بيشتر به آموزش اصول ايمني در نهادهاي آموزشي بويژه از آموزش و پرورش و صدا و سيما خواسته شده است در اين خصوص فعاليتهاي خود را افزايش دهند.
توجه به ارتقا كيفي مصنوعات حادثهآفرين بويژه لوازم حرارتي و تجهيز آنها به سيستمهاي ايمني، كنترل و نظارت بر كاربرد اصولي آنها در زمينههاي نصب وسرويس و بازديد ادواري مستمر بر ايمني و سلامت مصنوعات همچنين نظارت بر كاربردصحيح آنها مواردي است كه دراين بيانيه موردتاكيد قرار گرفته است.
در اين بيانيه تصريح شده است كه كنترل ونظارت جامع در تاسيسات مكانيكي ساختمانها بويژه دودكشها و لولهكشي گاز شهري نقش مهمي در افزايش ايمني ساختمانها دارد و توجه سازمان نظام مهندسي ساختمان به اين امر گامي اساسي در كاهش حوادث ناشي از گاز CO و پيامدهاي ناگوار آن است.
اين بيانيه اشاره دارد كه تدوين و تصويب قوانين ومقررات و پيشبيني ضمانتهاي اجرايي آن ميتواند نظام توليد ساختمان و مصنوع وشيوه مصرف ونظارت را به سر منزل مقصود هدايت كند و عاملي بازدارنده از حوادث و اثرات زيانبخش آن باشد و مشاركت همه عناصر ذيربط در اطلاع رساني و اموزش و هشدار خطرات نقش اساسي در كاهش خسارت دارد.
در اين بيانيه تصريح شده است سازمان آتشنشاني وخدمات ايمني شهرداري تهران در سالهاي اخير توجهي ويژه به تامين تجهيزات پيشرفته و تربيت نيروهاي انساني متخصص بااستفاده از علوم وفنون پيشرفته وبهرهگيري از مراكز علمي داخلي وخارجي داشته است.اين سازمان اظهار اميدواري كرده است با رعايت مسائل ايمني در تمامي عرصههاي زندگي ، تمامي رسانه هاي خبري همواره پيامآور شادي باشند.525/125
يکشنبه 1 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 295]