واضح آرشیو وب فارسی:حيات: هاشمي رفسنجاني: جنگ ايران و عراق نمونه مشابهي در طول تاريخ ندارد
تهران – حيات
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: در طول جنگ هاي متعدد صورت گرفته در تاريخ، جنگ ايران و عراق با تمامي اين جنگ ها متفاوت بوده و نمونه مشابهي براي آن ديده نمي شود.
به گزارش خبرنگار حيات، آيت الله هاشمي رفسنجاني، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام صبح امروزدر چهارمين همايش پژوهش در دفاع مقدس گفت: تحقيق پيرامون دوران دفاع مقدس و حفظ واقعيت هاي آن بسيار مهم و حياتي است.
وي افزود: ايران در دوران دفاع مقدس و نبرد با عراق يك جنگ عادي را پيش روي نداشته است. بلكه نبردي با سه اردوگاه شرق، غرب و ارتش تازه تاسيس شده صدام را تجربه كرده است.
رفسنجاني ادامه داد: يكي از سرفصل هاي مهم تاريخي ما در ايران دوران جنگ هشت ساله ايران و عراق بود. ايران كشوري تازه انقلاب كرده بود و همه چيز خود را از نو آغاز كرده بود. ارتش ايران درحال پاكسازي و نوسازي بود، سپاه پاسداران جوان بود و بسيجي كه تازه شكل گرفته بود براي خدمت رساني به مردم درنظرگرفته شده بود.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: دشمن در حساس ترين شرايط ممكن دست به حمله به ايران زد و به طور يقين مي توان گفت كه هدف اصلي آن ها از به راه انداختن جنگ به شكست كشاندن و نابودكردن انقلاب اسلامي ايران بود.
وي ادامه داد: پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران دشمن راه هاي متعددي را براي ازبين بردن انقلاب اسلامي آزمايش كرد كه پس از به شكست رسيدن تمامي اين راه ها جنگ به عنوان آخرين و موثرترين راه براي نابودي انقلاب اسلامي ايران انتخاب شد، تا حداقل با اشغال خوزستان زمينه هاي شكست اين انقلاب را فراهم كنند.
وي ادامه داد: ايران اسلامي به دنبال جنگ نبوده و نيست و طرفدار قرآن و عمل كننده به دستورات اين كتاب آسماني است. نكته ديگر اينكه ايران با توجه به انقلاب صورت گرفته آمادگي جنگ، آن هم طولاني مدت با عراق را نداشته و حتي با توجه به جريان هاي اوليه انقلاب در دفاع هم با مشكلاتي روبرو بوده است.
رفسنجاني تصريح كرد: صدام قبل از شروع جنگ به مدت شش ماه درحال انجام اقدامات تحريك آميز در نوارمرزي بود و تعرض هاي گوناگوني را به نقاط مختلف مرزي ايران انجام داد كه اين موارد جاي كار و تحقيق در دانشگاه ها و مراكز علمي و پژوهشي را دارد.
وي درمورد نقش بني صدر در جنگ گفت: فرماندهي بني صدر در سال نخست جنگ دو اشكال داشت، اشكال نخست افرادي بودند كه وي را محاصره كرده بودند و دوم اينكه بني صدر مي ترسيد نيروهاي انقلابي وارد جبهه ها شوند چون مي دانست با ورود آن ها به جبهه هاي نبرد اتفاقاتي رخ مي دهد كه وي آن ها را نمي پسنديد. در اصل او حاضر نبود به صورت موثر و گسترده از نيروهاي مردمي در جبهه هاي نبرد استفاده كند.
وي در پايان گفت: بحث و جايگاه ارتش و حضور آن در جبهه هاي نبرد نبايد فراموش شود زيرا نيروهاي ارتشي با استفاده از آگاهي، تجربه و تحصيلات خود توانستند نقش مهمي در جنگ و در حمايت از سپاه و تقويت آن داشته باشند و از طرف ديگر سپاه هم توانست با استفاده از غنايم جنگي به دست آمده از نيروهاي عراقي و با آموزش هايي كه توسط ارتش مي ديد قدرت خود را افزايش دهد.
پايان پيام
يکشنبه 1 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]