واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: وال- اي واقعيت جوامع مصرف گرا
بد نيست به سراغ انيميشن قابل تامل و دوست داشتني وال- اي برويم، اگر از خوانندگان پر و پا قرص ما باشيد و حافظه گران قدرتان ياري دهد، بايد به خاطر داشته باشيد كه در پي پخش اين انيميشن تاثيرگذار از شبكه دوم سيما ما نيز به طور خلاصه و در حد ذكر نام به آن اشاره كرديم.
اين اثر چنان جذاب و تاثيرگذار است كه واقعا بي انصافي بود اگر در ستون معرفي يك انيميشن به آن نمي پرداختيم پس به اين بهانه قابل پذيرش به سراغ اين انيميشن رفته و با معرفي و بيان خلاصه اي از داستان او سعي داريم شما را ترغيب به ديدن آن كنيم، پس با ما باشيد.
خلاصه اي از داستان فيلم:
قرن بيست و دوم كمپاني باي ان لارج كه كنترل اقتصادي و سياسي كره زمين را به دست گرفته، بعد از پوشانده شدن سطح تمام سياره از زباله هاي به جا مانده از فرآورده هاي همين شركت، سفينه اي را با تعدادي از انسان ها روانه فضا كرده است تا زيستگاهي مناسب بيابند، چون زباله ها باعث شده رويش گياه در زمين از بين رفته و ادامه حيات روي آن غير ممكن شود.
تنها موجودات باقيمانده روي زمين زباله جمع كن هاي مكانيكي هستند كه همگي يكي بعد از ديگري از كار مي افتند و تنها يكي از آن ها كه هوشمندتر از بقيه به نظر مي رسد با تغيير خود نجات يافته و به كار خود كه جمع آوري و فشرده كردن زباله هاست ادامه مي دهد (دوست داشتني ترين شخصيت اين فيلم انيميشني) اين روبات زباله جمع كن وال- اي نام دارد و روزهاي يك نواختي را در تنهايي سپري مي كند.
تنها مونس او يك سوسك و اشياي يافته شده از ميان زباله هاست كه آن ها را چون گنجينه اي در مخفيگاه خود گرد آورده است تا اين كه يك روز به گياهي كه تازه سر از خاك بيرون آورده برخورد كرده و آن را به مجموعه اشياي خود اضافه مي كند و ...
و اما حاشيه هاي اين انيميشن جذاب و آموزنده:
اندرو كريستوفر استانتون جونيور متولد 1965 بوستون، ماساچوسف است.در سال 1987 (در 22 سالگي) از كال آرتز فارغ التحصيل شد و از 1990 (در 25 سالگي) به كمپاني پيكسار پيوست و انيماتور دوم شركت و نهمين كارمند آن شركت است.وي مي نويسد، تهيه و كارگرداني مي كند و گاه نيز صدايش را به شخصيت هاي كارتون قرض مي دهد.
مهم ترين فيلم كارنامه اش در جست و جوي نمو (آيا ديده ايد؟) است كه هم نويسندگي و هم كارگرداني آن را بر عهده داشته است.
اينك (وال- اي) دومين كارگرداني وي است.البته نوشتن فيلم نامه هاي داستان اسباب بازي ، زندگي يك حشره و شركت هيولاها را نيز نبايد فراموش كرد.
وال- اي از لحاظ مضمون يكي از بهترين انيميشن هاي تاريخ سينما و يكي از گران ترين هايشان (180 ميليون دلار بودجه) است.اين فيلم روي نكات بسيار مهمي كه پيامد تولد جامعه اي صد در صد مصرفي هستند انگشت مي گذارد (هشداري به بعضي ها) از اين ديدگاه (وال- اي) انيميشن جسورانه اي است كه طغيان در برابر اين گونه دستاوردهاي تكنولوژي را تبليغ مي كند.
از طرفي بر زواياي پنهان جوامع يعني اثر سوء فن آوري جديد كه همان از دست دادن احساسات بشري است نيز دست مي گذارد، با چنين تعبيري فيلم وال- اي زنگ خطري براي جوامع بشري مي باشد و خطري كه بيشتر كشورهاي غربي و توسعه يافته را تهديد مي كند (بالاخره جايي در حال توسعه بودن و يا جهان سومي به درد خورد)
وال- اي به عنوان فيلم از نظر روايت مي تواند با تم عاشقانه اش به خوبي با بيننده ارتباط برقرار كند.ارزش زندگي گياهان اولين و برجسته ترين موضوعي است كه كودكان با ديدن اين انيميشن درك مي كند.
اما بدون شك بزرگسالان هم مي توانند اين انيميشن مفرح كه طي سيزده هفته حدود 200 ميليون دلار فروش داشته را با لذت تماشا كنند (اين خصلت كارهاي پكسار است).
انيميشن هاي اين شركت بيشتر مورد توجه بزرگسالان است (البته در ايران).
شنبه 30 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 251]