واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: محمدرضا خاتمي/كامل/:جفايي كه بر ولي فقيه ميكنيد، دشمن نميكندبرخي در زمان انتخابات آمريكا در اين كشورخيمه زده بودند
تهران- خبرگزاري كار ايران
مراسم مناظره با عنوان "خط امام (ره) كجاست" دقايق پيش از سوي بسيج دانشجويي دانشكده فني دانشگاه تهران با حضور محمدرضا خاتمي و قاسم روانبخش آغاز شد.
به گزارش خبرنگار"ايلنا"، محمدرضا خاتمي در ابتداي اين مراسم با تاكيد بر اينكه امام (ره) معتقد به زمان و مكان بود، اظهار داشت: اين مساله را ميتوان در احكام و سخنرانيهاي امام(ره) و رفتار ايشان مشاهده كرد.البته بسياري از حرفهاي امام عام بود و بخشي از آنها مختص به زمان و مكان خاصي است كه براي فهم آن بايد فلسفه زمان و مكان را دريافت.
وي خاطرنشان كرد: امام داراي ديدگاه خاص سياسي بود و نسبت به جناحهاي سياسي موجود در زمان خود بيتفاوت نبود كه اين موضوع را از كلام امام (ره) ميتوان دريافت.
خاتمي با تاكيد بر اينكه امام(ره) يك رهبر واقعي بود، تصريح كرد: ايشان نسبت به جناحهاي سياسي موجود بيتفاوت نبود و حالت پدرانه داشت؛ يعني اجازه حذف جناحي از سوي جناح ديگر را نميداد.
وي تصريح كرد: امام(ره) هيچ گاه امري را به جناحها و اركانهاي حكومتي تحميل نكرد.اما نبايد ترديد كرد امام زاويه ديد سياسي داشت و به جناحي نزديكتر از جناح ديگر بود.
نايب رئيس مجلس ششم با بيان اينكه اشتباه است كه تنها كلام امام(ره) را در نظر بگيريد، گفت: امام روش ، سنت و اخلاق نيز داشت كه محل اعتبار است. امام در سياست ورزي مكتب داشت ومعتقد بود اگر حكومت را نداشته باشيم امكان پياده كردن احكام خدا وجود ندارد.
وي به تاكيد امام بر اتكا به مردم اشاره كرد و اين موضوع را اولين اصل در مكتب سياسي امام عنوان كرد.
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت ايران اسلامي گفت: امام(ره) بر اسلامي بودن امور تاكيد داشت و در اين مورد به دشمنان نهيب و به دوستان هشدار ميدادند.امام(ره) قرائت خاصي از اسلام داشت و ولايت فقيهي كه امام(ره) مطرح كرد را برخي مراجع قبول نداشتند.
محمدرضا خاتمي در ادامه مراسم مناظره با عنوان خط امام(ره) كجاست؟، با اشاره به اتكاي امام(ره) به جمهوريت اظهار داشت: امام(ره) قرائت خاص خود از اسلام را تا جايي كه امكان داشت، ساري و جاري ميكرد،ايشان در سياست خارجي هم استقلالطلبي را مدنظر قرار ميدادند و ديدگاه برجسته امام(ره) نيز همين است.
خاتمي با بيان اينكه حضرت امام(ره) به كار و خرد جمعي اعتقاد كامل و تام داشتند،تصريح كرد: امام(ره) در هيچ امر مملكتي به تنهايي تصميمگيري نميكرد بلكه كار را به كارشناسان و مسوولان امر واگذار ميكرد البته تصميم نهايي با خودشان بود. ايشان حتي فرماندهي كل قوا را واگذار كرد.
به گفته نايب رئيس مجلس ششم، حضرت امام(ره) حكومت را يك مجموعه ميدانست و معتقد بود كه يك فرد همه چيز نيست.
دبيركل سابق جبهه مشاركت ايران اسلامي با اشاره به مصلحتسنجي امام(ره) خميني(ره) خاطرنشان كرد: براي ايشان راي مردم از اهميت خاصي برخوردار بود و مجمع تشخيص مصلحت يادگاري است كه نظام را از بن بست خارج ميكند، ايشان حتي فرمودند كه اگر مصلحت است، احكام اوليه هم تعطيل شود.امام(ره) به اصلاح اعتقاد داشت و اعتقادي به خشونت نداشت.
خاتمي در ادامه با اشاره به بخشي از اظهارات روانبخش مبني بر اينكه افكار امام(ره) در جامعه مسلط است،گفت: اين اظهارات را قبول ندارم امروز افكار امام(ره) غريب است.از بسيج كه خود را پيرو راه امام(ره) و رهبري و حافظ نظام و انقلاب ميداند، انتظار داريم كه از جناحگرايي دوري كنند و به جاي آن، به كار عمده و علمي بپردازد كه اين كار، پشتيباني از نظام است.بسيج بايد به اموري مانند نظرسنجي در مورد اين كه جايگاه امام(ره) در بيست سال پس از رحلت ايشان كجاست و ميزان شناخت نسل جوان از ايشان در چه حد است، بپردازد و نتايج را به مسوولان ارايه دهد.
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت اساسيترين بحث حكومت اسلامي را ولايت فقيه ناميد و گفت: هم مخالف و هم موافق ولايت فقيه نبايد در اين امر ترديد كند و اين بحث از روز اول مطرح بوده است اما چرا اجازه نميدهند در مورد آن بحث شود. اين كرسيهاي آزادانديشي كه ايجاد شده است، چرا كه در اين مورد بحث نميكنند البته قبل از آن تضمين شود كه فردي اخراج و يا حقوق او قطع نميشود . اسلام در همين مخالفتها و موافقتها رشد كرد.
وي در بخش ديگري از اين مراسم به بيان فرمايشاتي از حضرت امام(ره) در مورد تشكيل حكومت با آراي مردم و مطبوعات پرداخت و گفت: حضرت امام(ره) فرمودند كه" پيشنهاد ما جمهوري اسلامي ايران است و چون ملت مسلم است و ما را خدمتگذار ميداند، حدس ميزنيم كه به اين پيشنهاد راي دهند. با رفراندوم جمهوري اسلامي تشكيل ميشود و شخص ، تابع آراي مردم است".
خاتمي به فرمايشات ديگري از حضرت امام(ره)اشاره كرد و گفت: ايشان فرمودند كه هدف برقراري جمهوري اسلامي، تحصيل آزادي است. جمهوري اسلامي بايد تابع استقلال و دموكراسي باشد. همچنين ايشان معتقد بودند كه نبايد چيزي را بر ملت تحميل كرد و اسلام اجازه ديكتاتوري را نداده است.امام(ره) حتي معتقد بودند كساني كه مخالف اساس نظام جمهوري اسلامي هستند، اجازه اظهارنظر دارند.
نايب رئيس مجلس ششم گفت: اتكا امام(ره) بر آراي عمومي بود و اگر مردم در رفراندوم به جمهوري اسلامي نه ميگفتند، ايشان بدون مخالفت ميرفتند. كدام انقلاب را سراغ داريد كه يك ماه پس از پيروزي رفراندومي برگزار كند كه بگويد جمهوري اسلامي ميخواهيد يا نه.
خاتمي همچنين با انتقاد از اظهارات روانبخش مبني بر اينكه دولت نهم احياگر گفتمان امام(ره) بود، خاطرنشان كرد: تورم از 11 درصد به 25 درصد رسيد، يعني بيش از دو برابر مردم را فقيرتر كردند، اين گفتمان امام(ره) است؟ بسيجيان چرا تكان نخورديد من هم بسيجي بودم كه الان من را در بسيج راه نميدهند اما خيلي ناراحت شدم. انتصاب آدم 160 ميلياردي راه امام(ره) بود؟ شما را به خدا قسم دست از سر امام (ره) برداريد و بيش از اين ايشان را خراب نكنيد.
وي در پاسخ به انتقادات روانبخش مبني بر اينكه نبايد از امام(ره) انتقاد كرد، گفت: مگر چه اشكالي دارد امام(ره) نقد شود، حضرت علي (ع) فرمود هم من فوق آن نيستم كه خطا نكنم.امام(ره) فرمودند كه همه ملت موظف به نظارت بر امور هستند و اگر كسي كار خلافي كرد، مردم بايد به او اعتراض كنند.
خاتمي از برخي اقدامات دولتمردان نهم انتقاد كرد و با اشاره به اينكه مشايي در زماني ملت اسرائيل را دوست ناميده بود، گفت: معاون رئيسجمهور اشتباهي كرده است اما آقاي رئيسجمهور چرا از آن حمايت كرده است. مگر مراجع قم نامه ننوشتد ؟ اين خط امام(ره) است؟
خاتمي با اشاره مجدد به اينكه امام(ره) اسلام را برتر از هر چيز ميدانست، خاطرنشان كرد: البته نه اسلام با زور را؛ بلكه اسلامي را قبول داشتند كه به قلوب حكومت كند.
وي ادامه داد: حضرت امام(ره) در بحث مطبوعات نيز معتقد بودند كه اگر نشريهاي خائن است، مردم آن را خريداري نميكنند و اگر اين نشريات خريداري نشوند به زودي بسته خواهد شد.مشي امام(ره) اين بود كه لازم نيست مخالف را بزنند، بريزند و بشكنند؛ اين طرز برخورد امام(ره) با مطبوعاتي بود كه خائن خوانده ميشدند. با وضع كنوني مقايسه كنيد كه چگونه است.
خاتمي با رد برخي ادعاهاي روانبخش مبني بر عملكرد اشتباه دولت خاتمي و وجود وزيران تقلبي در اين دولت گفت: در اين دولت چشم و گوش و دوربينهاي مخفي زياد بود بنابراين چيزي مخفي نميماند. قوه قضاييه مجازاتهاي زيادي ميكرد و سروصدا زياد بود. عملكرد صداوسيما كه يادتان است؛ كدام وزير تقلبي بود.
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت افزود: احمدينژاد ميگويد كه 16 سال چپاول انجام شده است. اين چپاولها در دوران كه بود؟ مگر در اين سالها بر دولتها نظارت نميكردند. جفايي كه بر ولي فقيه ميكنيد، دشمن نميكند.
وي ادامه داد: اگر مبنا را تعريف و تمجيد مقام رهبري از دولت نهم گذاشتهايد، مگر ايشان از دولت خاتمي تعريف نكرد و اين دولت را صادق نناميدند؟آقاي روانبخش شما در روزنامهتان دروغ ها و افتراهايي را به دولت خاتمي نسبت داديد و گفتيد ته دل وليفقيه يك چيز ديگر است. بس كنيد!
دبيركل سابق جبهه مشاركت با اشاره به انتقاد روانبخش از لايحه منع تبعيض از زنان كه در مجلس ششم مطرح و شوراي نگهبان آن را رد كرد، گفت: مجلس اين موضوع را مطرح كرد و با مراجع نيز در اين خصوص وارد بحث شد كه رد شد اما سروصدايي نداشت. به عنوان هيات رئيسه مجلس ششم با مراجع و علماي زيادي ملاقات كرديم. آنها هم انتقاد، تاييد و دعا كردند اما خدمت آقاي مصباح نرفتيم.( كه در اين هنگام روانبخش خطاب به خاتمي گفت: شما را راه نميدهند)
خاتمي در پاسخ به اين سوال كه امام(ره) نظارت استصوابي را بر جبهه ملي و نهضت آزادي واجب دانستند، پس چرا از آنها حمايت ميكنيد گفت: پس از رحلت امام(ره)، مگر همين شوراي نگهبان، اعضاي نهضت آزادي را براي مجلس چهارم تاييد صلاحيت نكرد؟
روانبخش پس از اين گفته خاتمي خطاب به وي گفت: صحت نداريد. خاتمي پاسخ داد: صحت دارد. روانبخش مجدداً اظهار داشت: سند بياوريد تا من در پرتو چاپ كنم. خاتمي به وي گفت: سند در وزارت كشور است و آن را براي شما ارسال مي كنم . در زمان حضرت امام(ره) (ره) هيچ توهيني به اعضاي جبهه ملي نشد و در اين مورد بايد به رفتار امام(ره) با مخالفانشان توجه كرد.
خاتمي در ادامه با اشاره به فرمايشات حضرت امام(ره) مبني بر اينكه "زماني كاري را اجرا ميكنم كه مردم بخواهند"، افزود: برخي معتقدند "زماني كه گفتيد جمهوري اسلامي ميخواهيم، قضيه تمام شده است؛آنها ميگويند ما اسلامشناس هستيم و هر چه ميگوييم درست است. يك بار كه گفتيد آره، در زمره ما هستيد" كه ما اين را قبول نداريم.
وي در پاسخ به انتقاد روانبخش مبني بر اينكه مخالفان هاشمي در جلسهاي به زندان و شلاق محكوم شدند، خاطرنشان كرد: اين حكم را قوه قضاييه صادر كرد و ارتباطي با ايشان ندارد.
خاتمي در ادامه با رد اخراج يكي از طرفداران سيد محمد خاتمي از نشستي كه در حمايت از وي تشكيل شده بود اظهار داشت: خاتمي يك چيزي گفت اما كسي اجرا نكرد اما احمدي نژاد چيزي نميگويد و همه چيز اجرا ميشود.
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت در واكنش به اظهارات روانبخش مبني بر اينكه مدرك مرتضي حاجي هم از دانشگاه هاوايي و جعلي است گفت: زمان خاتمي اين دانشگاه منحل شد. ما آن زمان كه در مجلس بوديد، مدارك اين دانشگاه را باطل كرديم. كردان با مدرك جعلي حقوق گرفت و خود را در مجلس جناب آقاي كردان معرفي كرد؛ اما حاجي در كجا گفته است من دكترهستم، البته سر مدارك هاوايي در قوه قضاييه است و كساني كه سنگشان به سينه ميزنيد از دانشگاه هاوايي و دانشگاه آزادي هستند كه كردان در آنجا تدريس ميكرد.
خاتمي در پاسخ به روانبخش كه مدعي بود نامه خرازي به آمريكا اكنون رو شده است، گفت: صادق خرازي اينجاست و مقام رهبري هم ايشان را مي شناسد. برخي ارتباطاتي با آمريكا دارند و زمان اوباما آنجا خيمه زده بودند زيرا ميدانند كه بوش از اين نامه ناراحت است.
پايانپيام
كد خبر: 463994
شنبه 30 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]