واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: معاون علمي و فن آوري رييس جمهور: انقلاب اسلامي باعث تجديد حيات علمي شد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: معاون علمي و فن آوري رييس جمهور با تاكيد براينكه انقلاب اسلامي به عنوان نوآوري فرهنگي و اجتماعي باعث تجديد حيات علمي شد گفت: بدين وسيله خودباوري و اعتماد به نفس او بازيافته شد.
به گزارش روز جمعه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، دكتر صادق واعظ زاده در سخنان پيش از خطبه نماز جمعه اين هفته تهران با بيان اينكه تاكيد قرآن بر علم و تفكر بود كه سر منشا يك حركت علمي تاريخي در جهان شد ، گفت: آياتي كه بشريت را به تفكر فرا مي خواند بر سير كردن در آيات تاكيد دارد و اين باعث مي شود كه بعد از يكي دو قرن يك جريان بي نظير در دنيا به راه افتد.
وي در ادامه افزود: حركت علمي انسان از قرآن آغاز شد و سپس به ساير علوم اسلامي سرايت كرد چيزي نگذشت كه يك جريان بزرگ به واسطه حضرت محمد (ص) و علي (ع) به راه افتاد.
وي با اعلام اينكه سرچشمه همه علوم، علم الهي است تصريح كرد: نه تنها براي پيشبرد ايران اسلامي بلكه براي كشف رموز نهفته علمي براي همه دنيا اين ملت شريف وظيفه خطير به عهده دارد.
واعظ زاده اظهار داشت: بسياري از دانشمندان ايراني عليرغم وجود مشكلات بسيار نقش خود را به خوبي ايفا كردند و به مدارج بزرگ علمي دست يافتند اما متاسفانه در 400 سال پيش مشعل دانش از دست ما فرو افتاد و در زماني كه كشورهاي غربي مرزهاي دانش را مي گشودند ما روش نوآورانه و قرآني آن ها را فراموش كرديم.
وي افزود: هر چند دانشمنداني در اين زمان بودند كه عظمت علمي ايران را بازيابند اما در مجموع دچار عقب ماندگي شديم و اين وضعيت ادامه داشت تا اينكه انقلاب اسلامي به عنوان نوآوري فرهنگي و اجتماعي موجب تجديد حيات علمي شد و خودباوري اين ملت و اعتماد به نفس او بازيافته شد و مردم اطمينان پيدا كردند كه در استعداد و توانمندي علمي چيزي از دنيا كم ندارند.
معاون علمي و فن آوري رييس جمهور با اعلام اينكه تعداد دانشجويان و دانشگاه هاي ما پس از انقلاب اسلامي 20 برابر شده است گفت: اختراعات كه نشاني از آن نبود امروز با رشد انفجاري روبه رو شده و اقدامات اوليه براي رشد و شكوفايي دانشمندان و نخبگان در داخل كشور فراهم شده است و تعداد اختراعات ما در سال گذشته هفت هزار مورد در سال رسيد و امسال پيش بيني مي كنيم كه به 10 هزار مورد در سال برسد.
واعظ زاده همچنين با اعلام اينكه نوآوري به عنوان رمز ملت براي رسيدن به شكوفايي در نظر گرفته نشده گفت: درب آزمايشگاه ها و كتابخانه ها بايد بر روي همه كساني كه فكر نو دارند باز شود و در حال حاضر ساماندهي اختراعات كشور نيز باز شده و مورد حمايت قرار مي گيرد و اين كار آغاز شده است.
وي افزود: البته ما به اين حد راضي نيستم اگر بخواهيم گوي سبقت را از رقبا برباييم الزامات و مقدماتي را مي طلبد و بايد مطابق برنامه يعني نقشه جامع كشور حركت كنيم و از سال آينده همه برنامه هاي علمي كشور كه اولين برنامه بيست ساله كشور است انجام خواهد شد و در سال آينده بايد منابع پژوهشي نسبت به سال قبل حداقل دو برابر شود.
واعظ زاده اظهار داشت: انشاء الله با همراهي دولت و مجلس بايد توجه كنيم كه سال نوآوري سال بازگشت به رهنمود قرآني باشد و اين كار با روحيه جهادي صورت پذيرد چرا كه اين امتياز ملت ما نسبت به سايرين است.
وي با تاكيد بر اينكه علم و علم آموزي را بيشتر از عبادت بايد مورد توجه قرار دهيم، يادآور شد: ما امروز تلاش هاي خوبي در بخش هاي مملكت در كشورمان شاهد هستيم اما اين ها هماهنگ و هم جهت نيست و ما معتقديم كه بايد اين فعاليت ها هماهنگ شود و تعصبات گروهي را كنار بگذاريم و هر كدام بخشي از كار را انجام دهيم و سازمان ها ساز جداگانه نزنند بلكه بايد به صورت يك اركستر هماهنگ عمل كنند.
وي همچنين اظهار داشت: من از همه سازمان ها مي خواهم كه به صورت جناحي عمل نكنند و با كمك يكديگر امور را پيش ببرند اين ها الزامات كار است و اگر بتوانيم در طي دو دهه آينده با قدرت آن را پيش ببريم، عظمت و افتخار علمي ايران بار ديگردر جهان نمايان خواهد شد./02/110
جمعه 29 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]