واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديرعامل سايپا: منظور من ادغام خودروسازان در همكاريهاي استراتژيك است عدم استفاده سايپا از موتور ملي ايران خودرو تعريف نشدن كار مشترك است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: خودرو
حاشيه همايش قطعهسازان و حضور مدير عامل سايپا در اين همايش مكان خوبي بود تا از مهرداد بذرپاش درباره سفرش به فرانسه و مسايل حاشيهاي تندر90 سوالاتي پرسيده شود. البته اين طور كه مشخص است مثل اين كه سفر وي به فرانسه كمي عقب افتاده است. وي همچنين طي چندمين بار در چند هفته اخير باز هم بر ادغام خودروسازان و بحث همكاري مشترك دو شركت ايران خودرو و سايپا تاكيد كرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مديرعامل سايپا درباره سفر به فرانسه و اين كه آيا اين سفر براي مذاكره درخصوص كاهش قيمت قطعات تندر90 انجام خواهد شد؟ توضيح داد: توافقاتي با شركت رنوپارس انجام دادهايم كه در بخشي از قيمتها آنها كوتاه آمده و بخشي نيز توسط ما پوشش داده شده و زيانهاي اين كار نيز در سالهاي آينده جبران ميشود. البته در اين ميان به ما فشار مالي وارد خواهد شد و شركت رنو پارس نيز قرار است كه براي اين كار توافقهاي لازم را با شركت رنو انجام دهد.
وي افزود: مطمئنا اين كار تا يك سال آينده براي ما زيانده خواهد بود، ولي تا چهار سال آينده اين زيان پوشش داده خواهد شد.
او همچنين درباره صحبتهاي مديرعامل ساپكو مبني بر اين كه ايران خودرو چند سال است كه موفق به عرضه خودرو ملي شده و سايپا نيز پس از رونمايي مينياتور به اين گروه پيوسته است، گفت: در سايپا مبحث خودرو طراحي داخل در سالهاي گذشته نيز مطرح بوده است و موضوع جديدي نيست، ولي اجراي آن كار جديدي محسوب ميشود كه تا پيش از اين سايپا موفق به انجام آن نشده بود.
وي باز هم با تاكيد بر ضرورت ادغام خودروسازان يادآور شد: منظور من از ادغام، ادغام در همكاريهاي استراتژيك است كه با حفظ برند و رقابت خودروسازان اين كار انجام خواهد شد. در اين ميان نيز بايد ساز و كارهايي ايجاد شود تا بتوان از انحصار جلوگيري كرد كه اين كار را نيز ميتوان با ايجاد سيستمهاي نظارتي عملي كرد.
بذرپاش با بيان اين كه سايپا با شركت پروتون در آن سوي دنيا قرارداد امضا ميكند، افزود: اين يعني اينكه شركت ايران خودرو و سايپا نميتوانند با يكديگر قرارداد امضا كنند.
وي همچنين در پاسخ به اين كه پس چرا سايپا از موتور ملي ايران خودرو براي اين كار مشترك استفاده نكرد؟ گفت: بايد بدانيم هنوز موتور ايران خودرو به توليد انبوه نرسيده و يكي از آفتهاي عدم همكاريهاي مشترك نيز همين است. شايد اگر اين همكاري تعريف ميشد، ما از موتور آنها، يا ايران خودرو نيز از فنآوريهاي ما استفاده ميكرد.
او تصريح كرد: خيلي از شبكههاي تامين و تدارك ما ميتوانند با يكديگر ادغام شوند كه با اين كار تيراژ توليد بالا خواهد رفت و براي يك قطعهساز، سرمايهگذاري بيشتر با توجه به افزايش سفارشها صرفه اقتصادي مييابد. در اين صورت قطعهساز اقدام به خريد تجهيزات به روز براي توليد قطعات با كيفيت بالاتر ميكند كه در نهايت اين كار نيز به افزايش كيفيت قطعات توليدي ميانجامد.
او در اين باره توضيح داد: آيا مراكز تغيير و توسعه ما نميتوانند با يكديگر كار مشترك تعريف كنند؟ آيا نميتوانيم هر كدام با سرمايهگذاري معادل 40 ميليون دلار، يك مركز تست ايجاد كنيم تا هزينههايمان كاهش يابد؟ در اين صورت و طبق روند خودروسازان جهاني، ميتوانيم هر 6 سال يك بدنه و هر 3 سال يك تغيير چهره ظاهري خودرو (فيسليفت) عميق عرضه كنيم و اين در حالي است كه در حال حاضر اين كار صرفهي اقتصادي ندارد و يك فيسليفت ساده چيزي حدود 30 ميليون دلار براي ما هزينه در بر دارد.
مديرعامل سايپا همچنين با ارائه پرسشهاي ديگري اظهار كرد: آيا شركتهاي ايران خودرو سايپا نميتوانند با يك خودروساز جهاني به صورت مشترك قرارداد امضاء كنند؟ آيا اين امكان وجود ندارد كه شركت سايپا بازار سوريه را در دست گيرد و ايران خودرو وارد اين بازار نشود و دركنار آن بتواند بازار تاجيكستان را در اختيار گيرد و ما وارد آن بازار نشويم و به نوعي يك تقسيم كار انجام شود؟
وي همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه در حال حاضر پرداختيهاي شركت سايپا و قطعهسازان چه وضعيتي دارد و اين كه شنيده شده برخي از عدم پرداختهاي به موقع شركت سايپا موجب ورشكستگي برخي از قطعهسازان شده است يا نه؟ توضيح داد: به طور متوسط پرداختيهاي ما به قطعهسازان 60 روزه انجام ميشود و چنين موردي كه عدم پرداختيها موجب ورشكستگي قطعهسازان شده باشد را نداشتهايم، ولي ممكن است در برخي موارد پرداختيهاي ما به جاي 60 روز در 80 روز انجام شود و البته در مواردي نيز پيش آمده كه مشكل خاصي گريبانگير قطعه ساز شده است. به عنوان مثال به علت توليد قطعات بيكيفيت و برگشت قطعات، مساله حقوقي پيش آمده است.
او همچنين در پاسخ به سوال ايسنا مبني بر اين كه با توجه به عدم افزايش قيمت تندر90 و صحبتهايي كه در اين زمينه از سوي وزارت صنايع و معادن عنوان ميشود، آيا هنوز بر سر حرف خود مبني بر توقف خط توليد تندر 90 هستيد؟ گفت: بحث ابلاغ قيمتها مطرح نيست. شركتهاي خودروسازي كه با ابلاغ اداره نميشوند. اصل اين است كه اگر محصولي زيانده بود، حتما توليد آنرا متوقف ميكنيم و هنوز هم روي حرف خود هستيم، ولي اگر بتوانيم با مكانيزمي مساله را حل كنيم، مثلا به جاي سود 4 درصدي سود 2 درصدي داشته باشيم و شركت رنو پارس نيز از سود 5 درصدي به سود 2 درصدي قناعت كند، ميتوانيم توليد آن را ادامه دهيم و تا 4 سال آينده نيز اين ضرر جبران خواهد شد، ولي اگر واقعا محصولي ضررده باشد، همين فردا توليد آن را متوقف ميكنيم و با كسي تعارف نداريم.
وي در پاسخ به سوال ديگر ايسنا مبني بر رونمايي تندر90 فيس ليست شده اين شركت با لگوي شركت سايپا اظهار كرد: ما اين كار را انجام داديم و اگر رنو نيز به اين مساله اعتراضي دارد، آن را به صورت رسمي به ما بدهند و ما نيز آن را بررسي ميكنيم.
انتهاي پيام
جمعه 29 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]