تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكاتِ رفاه، نيكى با همسايگان و صله رحم است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855591157




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فرهاد توحيدي از «رابطه متن و بازيگر» گفت «بازيگران مهم‌ترين ابزار سينما براي انتقال دلالت‌هاي متن هستند»


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: فرهاد توحيدي از «رابطه متن و بازيگر» گفت «بازيگران مهم‌ترين ابزار سينما براي انتقال دلالت‌هاي متن هستند»


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما

فرهاد توحيدي گفت: سينما از ترفندهاي بسياري چون صداونور و غيره بهره مي‌برد، اما بازيگران مهم‌ترين ابزار سينما براي انتقال دلالت‌هاي متن به شمار مي‌روند.

به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، يازدهمين نشست تخصصي انجمن بازيگران سينماي ايران با سخنراني فرهاد توحيدي فيلم‌نامه‌نويس و مدرس سينما با موضوع «رابطه متن و بازيگر» شامگاه دوشنبه 25 آذر در سالن اجتماعات خانه سينما برگزار شد.

داوود رشيدي در ابتداي اين نشست درگذشت ارحام صدر را به جامعه هنري كشور تسليت گفت.

او از صدر به عنوان يك هنرمند بزرگ ياد كرد و فقدان اين هنرمند را يك ضايعه بزرگ برشمرد.

فرهاد توحيدي نيز در ابتداي سخناني درگذشت ارحام صدر را به اهالي هنر و جامعه بازيگري تسليت گفت و مطرح كرد: ايشان از ابتداي دهه 40 كه تلويزيون وارد ايران شده بود، با تلويزيون همكاري مي‌كرد و تئاترهاي ارحام پخش مي‌شد و او طرفداران بسياري داشت.

توحيدي صدر را يكي از شمايل‌هاي بازيگري ايران دانست و افزود: در خصوص مقوله «رابطه متن و بازيگر» سعي داشتم در ابتداي كار با پژوهش آغاز كنم اما با ورودم به اين مقوله با كمبود منابع مكتوب مواجهه شدم.

وي افزود: مصاحبه‌هاي بسياري در اين خصوص با بازيگران و با هنرمندان به چاپ رسيده و حتي كتاب‌هايي از جمله «آقاي بازيگر» توسط «هوشنگ گلمكاني» به چاپ رسيده‌اند اما در تمام اين مكتوبات پيش از آن‌كه به رابطه بين متن و بازيگر پرداخته شود، درواقع به مباحث در حوزه اجرا و به تجربيات اجرايي بازيگر پرداخته شده است كه البته اين جنبه از امر هم به شكل دقيقي به ثبت نرسيده است.

توحيدي تصريح كرد: رابطه متن و بازيگر رابطه‌اي است كه به هنگام آفرينش نقش يا بازآفريني نقش به وجود مي‌آيد. در مدتي كه من براي تحقيق در اين خصوص وقت گذاشتم مطلب مكتوبي به دست نياوردم و به اين نتيجه رسيدم كه رابطه كار هنرپيشه و نقش؛ نويسنده و فيلم‌نامه‌نويس در سينماي ايران رابطه كمابيش مسكوتي است.

نويسنده فيلم‌نامه «گاهي به آسمان نگاه كن» با ذكر مثال از كارگرداني چون علي حاتمي و كيانوش عياري و عدم وجود فيلم‌نامه در كارهاي اين هنرمندان افزود: در چنين آثاري بازيگر مثل يك نابازيگر وارد كار مي‌شود و اين پرسش مطرح مي‌شود كه ملاك و معيار بازيگر براي انتخاب‌اش چيست؟ كوتاهي و بلندي نقش، مثبت يا منفي‌بودن آن، آيا بازيگر تنها به خود نقش فكر مي‌كند، چند بعدي بودن، شبيه نبودن آن به ديگر نقش‌هايش يا اصلي و فرعي بودن نقش؟

توحيدي با اشاره به كارهاي نخست‌اش در حيطه نگارش متن براي سينما گفت: در نگارش آثاري چون سريال «آقاي دلار» بنا به خواست بازيگران نقش‌هايشان را در بازنويسي‌ها حجيم مي‌كردم و درواقع جايي براي تأويل و كشف مخاطبان باقي نمي‌گذاشتم و او را با انبوه اطلاعات مي‌انباشتم.

توحيدي در ادامه گفت: اگر سينما چون هر رسانه ديگري وسيله ابلاغ پيام باشد، بازيگران مهم‌ترين ابزار ابلاغ پيام هستند.

وي يادآور شد: دلالت‌هاهي متن از طريق نور، صدا، اجراي صحنه و ترفندهاي ديگر نيز منتقل مي‌شوند اما بازيگران مهم‌ترين ابزار سينما براي انتقال دلالت‌هاي متن هستند و بازيگر با فرورفتن در قالب شخصيت‌ها در باورپذيركردن آن به تماشاگر تلاش مي‌كند.

نويسنده فيلم‌نامه «دنيا» مطرح كرد: متن با فراهم كردن زمينه‌هاي لازم و گذاشتن يكسري «آشكارسازها» سعي در آشكاركردن بطن شخصيت‌ها دارد و بازيگر به اين طريق مجال جلوه‌گري مي‌يابد و با ساختن شناسنامه‌اي براي هر شخصيت راحت‌تر در قالب نقش فرو مي‌رود.

توحيدي در ادامه با مطرح‌كردن اصطلاح «بازيگر مولف» گفت: «بازيگر مولف» كسي است كه پرسوناي خود را به سينما تحميل كرده است و اين بازيگر پرسوناي خود را از شاه نقش‌ها در فيلم‌نامه‌ها كسب كرده‌اند و پشتكار آن‌ها در جان بخشيدن به شاه نقش‌ها كمك كرده است ودر كل پرسوناها مي‌توانند بر روند نگارش فيلم‌نامه كمك موثري داشته باشند.

توحيدي با اشاره به نگارش فيلم‌نامه‌اي براساس رمان «مرشد و مارگريتا» با عنوان «گاهي به آسمان نگاه كن» گفت: بازيگراني مولفي چون رضا كيانيان در بازنويسي فيلم‌نامه طي جلساتي به من كمك كردند و نقش او در شكل‌گيري نهايي فيلم‌نامه انكارناپذير است.

وي افزود: فيلم‌نامه‌نويس بايد صحنه‌ها را طوري بنويسد كه بازيگر مجبور به بازي در صحنه نباشد و تا نيرو‌هاي خلاقه بازيگر به سمت طبيعي‌تر جلوه‌كردن نقش صرف شود.

توحيدي در ادامه گفت: سينما صنعتي است كه با خود مفروضاتي چون «شمايل» بازيگران را به همراه دارد. در سينماي صنعتي مجموعه شمايل‌ها در نظام ستاره‌سازي خلاصه مي‌شود و اين راهي است كه به بازتوليد ارزش‌ها و شمايل‌هاي تثبيت‌شده مي‌انجامد.

وي مطرح كرد: سينماي صنعتي از شمايل‌هاي صنعتي خود سود مي‌برد، اما سينماي پيشاصنعتي ما در غياب بخش خصوصي و كمپاني‌هاي فيلم‌سازي از معدود شمايل‌هاي خود بهره‌برداري نمي‌كند. هرچند نوشتن فيلم‌نامه براساس ويژگي‌هاي شمايلي يك بازيگر متداول است اما نظام‌مند نيست و براساس قابليت‌هاي فرانقشي بازيگر بنا نمي‌شود.

انتهاي پيام
 جمعه 29 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن