واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: داوطلبان سلامت، همگام در ارتقاء سلامت استان گلستان
داوطلبان سلامت در استان گلستان همگام با مسئولان و متوليان امر بهداشت و درمان استان، فعاليت هاي چشمگيري را براي ارتقاء شاخص هاي بهداشتي درماني در اين استان داشته اند.
در سالهاي اخير موضوع ارتقاء سلامت با تاكيد بر نقش مردم، توسعه، ضرورت و مقبوليت بيشتري در دنيا پيدا كرده است.
تعبير سازمان جهاني بهداشت از مشاركت مردم در توسعه به عنوان روندي كه مردم بايد از حق خود براي ايفاي نقش فعال در توسعه خدمات سلامت استفاده كنند سبب شد تا طرح "رابطان بهداشت" از سال 1372 به صورت برنامه كشوري اجرا شود كه با استقبال خوبي نيز در كشور روبرو شده است.
در گلستان و در حوزه دانشگاه علوم پزشكي اين استان، 473 هزار و 340 نفر در قالب 108 هزار و 765 خانوار، با همكاري يك هزار و 500 داوطلب سلامت تحت پوشش اين برنامه هستند.
هم اكنون فعاليت هاي مختلفي از سوي دانشگاه علوم پزشكي گلستان با همكاري ساير سازمان ها و دستگاهها براي داوطلبان سلامت استان گذاشته مي شود تا اين افراد بتوانند آموزش هاي خود را در اختيار ساير مردم قرار دهند.
به گفته معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي گلستان به ايرنا، طرح ارتقاء سطح آگاهي داوطلبان سلامت در خصوص بهره برداري و استفاده بهينه از آب شرب و دفع فاضلاب به روش اصولي و بهداشتي با همكاري اداره آب و فاضلاب بخشي از فعاليت هايي است كه از سوي دانشگاه علوم پزشكي استان با همكاري ساير دستگاهها براي افزايش آگاهي داوطلبان استان صورت گرفته است.
دكتر"علي محمد زنگانه" افزود: طرح افزايش آگاهي و عملكرد داوطلبان سلامت در زمينه خطرات ناشي از سموم شيميايي، روش نگهداري مواد غذايي و كاهش ضايعات محصولات كشاورزي و طرح آموزش سبزيكاري و پرورش قارچ با همكاري اداره كل جهاد كشاورزي و نيز طرح افزايش آگاهي داوطلبان سلامت در زمينه فضاي سبز و تفكيك زباله از مبدا با همكاري شهرداري ها، از ديگر فعاليت هايي است كه تاكنون براي داوطلبان سلامت استان انجام شده است.
داوطلبان سلامت استان در چند سال اخير با استفاده از آموزش هاي ديده شده خود توانسته اند مشاركت خوبي در ارائه خدمات بهداشتي درماني به مردم ارائه كنند.
مشاركت داوطلبان سلامت در برگزاري برنامه هاي هفته سلامت و پايگاه سلامت تسهيلات نوروزي، مشاركت در اجراي برنامه هاي روز ملي خانواده، مبارزه با دخانيات و ايدز، برگزاري كلاس هاي آموزشي در محلات در زمينه هاي مختلف بهداشت خانواده، بهداشت محيط، مبارزه بابيماري ها و تغذيه، همكاري در طرح "پديكلوز" (شپش سر) مدارس، همچنين هپاتيت، تالاسمي و ديابت، همكاري در جمع آوري زباله از معابر عمومي و دعوت از خانوارها براي طرحهاي مربوط به زنان و سالمندان از جمله فعاليت هايي است كه داوطلبان سلامت در كنار متوليان و دست اندركاران بهداشتي درماني استان پيشگام در اجراي آنها بوده اند.
روز جهاني داوطلب، (14 آذرماه ) مصادف با پنجم دسامبر، براي داوطلبان سازمان ها فرصت مناسبي است تا همكاري هاي شان را در زمينه توسعه اقتصادي، اجتماعي در سطوح منطقه اي، ملي و بين المللي ترويج كنند.
اين روز به منظور توسعه اقتصادي و اجتماعي كشورها عنوان شد، در 17 دسامبر سال 1985 به تصويب مجمع عمومي سازمان ملل رسيد و ازآن زمان تاكنون سازمان ملل، دولت ها و تشكيلات مدني از همه جهان به داوطلبان پيوستند تا در روز پنج دسامبر از آنها تجليل به عمل آورند.
سال جهاني داوطلبان از ميان هزاران فعاليت و جشن، در جهان اثر به سزايي گذاشت، داوطلبان در 123 كشور جهان كميته هاي ملي را تشكيل دادند تا اين سال و فعاليت هاي داوطلبانه را در همه اشكالش معرفي كنند، افتتاح رسمي سال جهاني داوطلبان در پنج دسامبر 2001 انجام شد.
در بسياري از كشورها برجسته سازي و به رسميت شناختن فعاليت هاي داوطلبان به عنوان يك استراتژي به كار گرفته مي شود تا در روز جهاني داوطلب بر روي داوطلبان به عنوان كانون توسعه اهداف هزاره تمركز شود.
براي دستيابي به اين هدف سازمان ملل با اختصاص اين روز هر ساله از ابتكارات داوطلبان در زمينه هاي صلح، آزادي و توسعه در بيش از 140 كشور جهان حمايت مي كند.
در كشور ما نيز روز جهاني داوطلب با ويژه برنامه هايي گرامي داشته مي شود.
ك 4 506/7463/579 شماره 323 ساعت 14:00 تمام
پنجشنبه 28 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 267]