واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: / سفر دوم استاني هيات دولت به خوزستان/ فرماندار اهواز: اهواز نيازمند توجه ويژهاي است مركز استان خوزستان هنوز در شان مردم استان و اهواز نيست
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: سياسي
فرماندار اهواز گفت: در سفر نخست هيئت دولت به خوزستان، خوشبختانه بسياري از مشكلات اهواز ديده و اقدامات بسيار خوبي براي رفع مشكلات انجام شد ولي هنوز مركز استان خوزستان در شان مردم استان و اهواز نيست.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ عبدالعزيز فدعمي در جلسه شوراي اداري شهرستان اهواز كه شب گذشته (سهشنبه) با حضور معاون وزير كشور برگزار شد، اظهار داشت: حدود 32 درصد جمعيت استان در مركز اهواز سكونت دارند. 79 درصد جمعيت شهرستان اهواز، جمعيت شهري و 21 درصد روستايي است و اين شهرستان بيشترين جمعيت شهري و روستايي را در استان خوزستان داراست. اهواز دومين شهر حاشيه نشين كشور پس از مشهد است كه حدود 33 تا 35 درصد جمعيت شهر اهواز در حاشيههاي اين شهر سكونت دارند.
وي افزود: اهواز به عنوان مركز استان خوزستان، عمده خدمات را به شهرستانهاي خوزستان و استانهاي مجاور كه از آنها نيز از محروميتهاي خاصي برخوردارند ارائه ميدهد. استانهاي لرستان، ايلام و كهگيلويه و بويراحمد به دليل كمبود در بخشهاي درماني و آموزشي ناچار به مراجعه به شهر اهواز هستند.
فدعمي خاطرنشان كرد: اهواز مركز مناطق نفت خيز استان خوزستان است و 51 درصد از محصول نفت مناطق نفتخيز جنوب در اهواز توليد ميشود. همچنين اين شهرستان يكي از مراكز صنايع مادر و صنايع سنگين كشور است و صنايع فولاد، كارخانه اكسين و گروه ملي فولاد را در خود جاي داده است و 216 هزار كارگر در شهرستان اهواز كار ميكنند.
وي گفت: اهواز مركزي دانشگاهي است كه حدود 65 هزار دانشجو در مقاطع مختلف دانشگاههاي خود دارد و بيش از 320 هزار دانشآموز در مدارس اهواز تحصيل ميكنند. اهواز يكي از يادمانهاي دفاع مقدس است كه 4628 شهيد، بيش از 10 هزار جانباز و 923 آزاده را به انقلاب تقديم كرده است.
فرماندار اهواز با بيان اين كه اهواز نيازمند توجه ويژهاي است، عنوان كرد: خوشبختانه در دولت نهم توجه بسياري به اهواز شده است و رشد اعتبارات اهواز دليلي بر اين مدعي است. اعتبارات اهواز در منابع مختلف در سال جاري، از 60 ميليارد تومان به بيش از 400 ميليارد تومان افزايش يافته ولي حجم مشكلات و ويرانيهاي اهواز به حدي است كه بايد به صورتي خاصتر به اهواز نگاه شود.
فدعمي بيان كرد: اهواز از نظر جمعيتي و آماري بيشترين روستاهاي خوزستان را داراست ولي از آن جا كه بيشترين توجهها به شهرستانهاي كوچكتر بوده است در حال حاضر محرومترين روستاها از نظر شاخصهاي محروميت در بخشهاي مختلف عمران روستايي، راه روستايي، آب و بهسازي، در شهرستان اهواز واقع شدهاند.
وي تاكيد كرد: يكي از مشكلات اساسي شهر اهواز، بحث فاضلاب است. عليرغم اين كه با استفاده از تسهيلات بانك جهاني و مشاركت اين بانك، فعاليتهاي بسيار اصولي در زمينه فاضلاب اهواز در حال انجام است ولي بخش عمدهاي از شهر به خصوص مركز شهر، فاقد شبكه آب و فاضلاب است و شبكههايي كه وجود دارد نيز فرسوده و در حال ريزش هستند.
وي خاطرنشان كرد: با بارندگي كمتر از 15 ميليمتر در شهر اهواز، تردد مردم و خودروها به دليل آب گرفتگي معابر مشكل و در بعضي نقاط غير ممكن ميشود زيرا شبكه فاضلاب به صورت تلفيقي و مشترك عمل ميكند و آبهاي سطحي نيز به ناچار از طريق كانالهاي فاضلاب موجود دفع ميشود. يكي از پيشنهادهاي ارائه شده براي تصويب در سفر دوم، احداث شبكههاي دفع آبهاي سطحي است كه طبق طرح جامع شهر اهواز مصوب شده و در دور نخست سفر هيئت دولت به خوزستان نيز تقديم هيئت دولت شد ولي از آن جا كه مشكلاتي در بحث فايناس اين پروژه وجود داشت، هيچ اقدامي در رابطه با آن انجام نشده و در سفر دوم دوباره به هيئت دولت ارائه ميشود.
فدعمي عنوان كرد: ايجاد كمربند سبز اهواز نيز يكي از نيازهاي اساسي شهر است. اهواز در سال جاري حدود 250 تا 300 روز با پديده گرد و خاك مواجه بود و به دليل مشكلات خشكسالي و صرفهجويي و سهميه بندي برق، مردم نميتوانستند مدت زيادي را در خانه سپري كنند و نياز داشتند كه حداقل در شبهاي تابستان ساعاتي را در خارج از منزل و در پاركها بگذرانند ولي به دليل نبود فضاي سبز مورد نياز، امكان حضور مردم در خارج از منازل وجود نداشت و اين مسئله يكي از مشكلات اساسي ما بود.
وي گفت: براي احداث كمربند سبز اهواز، اختصاص حدود 168 ميليارد تومان به هيئت دولت در سفر دوم پيشنهاد شده كه اين رقم بدون احتساب هزينههاي تمليك زمينهاي مورد نياز است. در بحث قطار شهري، پيشنهاد داريم كه سهم مشاركت شهرداري در تامين منابع مالي پروژه حداكثر به 20 درصد كاهش يابد، هرچند با توجه به اين كه مشكل فايناس قطار شهري اهواز را نتوانستهايم حل كنيم مشاركت 20 درصدي نيز براي شهرداري اهواز مشكل است.
فرماندار اهواز يادآور شد: شهر اهواز به دليل عبور ريل راهآهن به چندين قسمت تقسيم شده است و تعدادي پل جديد براي اتصال اين نقاط به يكديگر احداث شده ولي نياز به احداث تقاطعهاي غير هم سطح ديگري وجود دارد كه تامين اعتبار آنها بايد در مصوبات سفر دوم هيئت دولت پيشبيني شود.
وي افزود: رودخانه كارون شهر اهواز را به دو قسمت غرب و شرق تقسيم كرده و هفت پل بر روي رودخانه اهواز وجود دارد و پل هشتم نيز در حال احداث است. كه از هيئت دولت خواستاريم تامين اعتبار جهت تكميل پل هشتم اهواز در دستور كار قرار گيرد. همچنين احداث پل نهم اهواز نيز نياز به تامين اعتبار دارد و بايد توجه داشت كه اهواز تا سالهاي آينده به پل دهم نيز نياز خواهد داشت.
فدعمي گفت: شهر اهواز تنها يك پاركينگ طبقاتي دارد و به دليل اين كه عمده خدمات و مراجعات مردم در مركز شهر متمركزاست، اهواز به احداث چند پاركينگ طبقاتي نياز دارد كه تامين تسهيلات آن از درخواستهاي ماست.
وي ادامه داد: از آن جا كه يك سوم جمعيت شهر اهواز در حاشيه شهر زندگي ميكنند، از هيئت دولت درخواست كردهايم كه 250 ميليارد تومان در مدت 2 سال در اختيار استانداري خوزستان قرار گيرد تا در بخشهاي مختلف آب و فاضلاب، عمران شهري و احداث فضاهاي فرهنگي و ورزشي در حاشيهها اقدام شود.
انتهاي پيام
چهارشنبه 27 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]