واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: هشدار درباره ناخالصي هاي موجود در مواد مخدر
مديركل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره وجود ناخالصي هاي خطرناك در مواد مخدر هشدار داد و گفت: اين ناخالصي ها در بيشتر موارد، از خود مواد مخدر هم خطرناك ترند.
دكتر صفاتيان ، مدير كل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفتگو با پايگاه اطلاع رساني شبكه خبر ، درباره سيانور داشتن مواد مخدر موجود در ايران گفت : مواد مخدر در ايران ، چه ترياك چه هروئين عموما ناخالصي دارد، و ناخالصي آن هم بايد به صورتي باشد كه در رنگ و ظاهر و نحوه سوختن آن تغييري ايجاد نكند و به طور كلي ناخالصي ها يا به صورت دارو يا مواد صناعي است .
وي افزود : البته چون حجم مواد هم خيلي مهم است ، وقتي كيسه مواد مخدر توسط نيروي انتظامي كشف و ضبط مي شود ، ممكن است چرم آب شده يا كفش هم براي اينكه به زياد شدن حجم كمك مي كند ، در آن پيدا شود .
صفاتيان درباره مواد مخدر آميخته به دارو ، تصريح كرد : بيشتر از داروهاي اعصاب استفاده مي شود ، به همين دليل ما بعضي اوقات شاهديم كه وقتي بيمار مواد را كنار مي گذارد پس از 20 تا 25 روز تازه داراي علائم خاصي مي شود كه مربوط به ترك مواد مخدر نيست و به ناخالصي هايي كه با مواد همراه بوده برمي گردد .
وي درباره وجود سيانور در مواد مخدر اظهار داشت : هنوز گزارش رسمي در اين باره دريافت نكرده ايم اما امر بعيدي هم نيست ، چنانكه در مورد سرب گزارش هايي دريافت شده و بعضي مراكز گزارش داده اند كه وقتي بيماران را براي آزمايش مي فرستادند، ميزان سرب در خونشان بالاتر از حد معمول است .
صفاتيان درباره راهكارهاي ستاد امور درمان اعتياد براي پيشگيري از بروز عوارض ناشي از مصرف مواد مخدر داراي آلاينده گفت: ما هميشه به كساني كه مواد مخدر مصرف مي كنند، اعلام مي كنيم كه احتمال دارد در مواد ناخالصي وجود داشته باشد و اين ناخالصي ها بعضي اوقات از خود مواد مخدر هم خطرناك تر است ، اين موضوع از طريق سازمان بهزيستي ، وزارت بهداشت و ستاد امور درمان اعتياد صورت مي گيرد و در دوره هاي 15 روزه اعتياد كه براي پزشكان برگزار مي شود هم تاكيد مي شود كه اين موضوع را به بيماران اطلاع دهند .
مدير كل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر ، درخصوص افزايش استفاده قشر جوان از متادون و قرص هاي مشابه آن، گفت: درباره استفاده از متادون گزارشي نداريم اما در مورد مواد صناعي گزارش هاي زيادي داريم كه طبق تحقيقات انجام شده در مورد استفاده از مواد صناعي ، از سال 83 تا 86 تعداد مصرف كنندگان اين مواد از نيم درصد به چهار درصد افزايش پيدا كرده است ، ولي در مورد متادون گزارشي نداريم كه افرادي براي شروع اعتياد و يا براي تغيير حالات روحي از متادون استفاده كنند .
صفاتيان تاكيد كرد : اين قرص ها مشابه متادون نيستند و در دسته بندي قرص هاي روانگردان قرار مي گيرند كه يا جزو مواد توهم زا يا مواد محرك ، مانند انواع آنتي آمفتامين ها يا شيشه هستند كه به علت تنوع بيش از اندازه ، شناخت آنها كار دشواري است .
وي خاطرنشان كرد: پزشكان ما در حوزه درمان مشغول آموزش ديدن هستند و از نزديك 1300 مركزي كه در سطح كشور داريم ، 1000 مركز آمادگي كامل براي درمان دارند ، در دو هفته گذشته هم كميته درمان داشتيم با حضور معاونت سلامت وزارت بهداشت ، كه يكي از دستور كارهاي آن بحث خطرات افزايش استفاده از مواد صناعي و سيستم درماني آن بود كه وزارت بهداشت هم حمايت خوبي از اين كميته كرد .
سه شنبه 26 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1750]