واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: قرآن دست نويس قديمي در چين كشف شد
فرهنگي. خارجي. چين. قرآن
پكن- در چين قرآني دست نويس كشف شده كه تمام آيات آن در داخل اسامي چهارده معصوم نوشته شده است.
به گزارش ايرنا ، اين نسخه دستنويس قرآن كه در شهرستان لين شيا در شهر لانجو مركز استان گانسو نگهداري ميشود ؟ از نظرشكل ظاهري به شكل يك نواركاغذي است كه طول آن ۶۵۰سانتي متر وعرض آن ۹سانتي متر وعرض نوشته ها هفت سانتي متر است.
در آ غاز اين قرآن شكلهاي هندسي وجود دارد كه داخل آن مطالبي به زبان عربي نگاشته شده و با آب طلا نقاشي شده است و سپس سوره فاتحه در داخل يك گنبد نوشته شده است .
گرچه نوشتههاي اين قرآن بسيار ريز است ولي قابل خواندن است .
مهمترين ويژگي اين نسخه قرآن كه آن را منحصر به فرد نموده است اين است كه درابتداي اين نوار بلند پس از بسم الله الرحمن الرحيم عبارت اللهم صل علي محمدالمصطفي و علي علي المرتضي و علي فاطمه الزهرا تا صلوات بر امام مهدي (عليهم السلام) با حروف درشت نوشته شده وسپس تمام قرآن در داخل اين اسامي نگارش شده است .
در اطراف آن هم با آب طلا تذهيب شده است. در اين نسخه ۱۱۴سوره كامل قرآن كريم نوشته شده و به خوبي نگهداري شده است .
صاحب اين نسخه خطي قرآن ماخون جان نام دارد او از نسل هشتم موسس فرقه خواسه (يكي از شاخههاي فرقه صوفيه به نام خوفيه ) مالاي چه متولد ۱۶۸۱ وفا ت ۱۷۶۶ميلادي است .
ماخون جان در حال حاضر ۷۶سال سن دارد كه مشغول تدريس علوم ديني در شهر لين -شيا است .
به گفته وي، اين قرآن توسط مالاي چه از مدينه به چين آورده شده است و ماخون جان در جريان انقلاب فرهنگي چين كه همه آثار باستاني را تخريب مي كردند اين قرآن را زير پنجره خانه خود مخفي كرده بوده و پنجره را نيز با كاغذ پوشانده بوده است ولي بعدا به خاطر شدت عمل حملات انقلابيون به آثار ديني و مذهبي ، از ترس نابودي ، اين قرآن را داخل پلاستيكي بسته و در مزرعه نزديك خانه خود مخفي كرد و بدين صورت او توانست اين قرآن را حفظ كرده و امروز به دست نسل حاضر برساند.
درحال حاضر اين قرآن به خاطر گذشت ساليان زياد درحال تخريب است وكناره هاي آن در حال خورده شدن است هچنين تذهيب كاريها و آب طلاي به كار رفته در اين قرآن در حال ريختن است ولي متنهاي آن كاملا سالم نگه داشته شده است.
تاريخ نگارش و نام نويسنده اين قرآن معلوم نيست .
بر اساس اظهار متخصصين ، اين نسخه قرآن كه با خط ريز نوشت شده در چين يك پديده نادر و منحصر به فرد است و براي پژوهش فرهنگ اسلام در چين داراي ارزش و اهميت زيادي است .
محمد رضا صالح از كارشناسان علوم اسلامي در چين ميگويد : اكثرمسلمانان چين پيرو اهل تسنن و حنفي مذهب هستند اما مطالعه تاريخ و فرهنگ مسلمانان چين بيانگر اين است كه اعتقادات اكثريت مسلمانان در اين كشور متاثر از تشيع و محبت به اهل البيت هستند .
به گفته وي، هرسال در تمام مساجد چين حتي در مساجد شهر پكن،روزي با عنوان -فاطمه (سلام الله عليها)> برگزار ميشود و ائمه جماعت درباره شخصيت وفضائل حضرت فاطمه زهرا (سلام الله عليها) >براي مردم سخن ميگويند.
اين كارشناس علوم اسلامي خاطر نشان كرد : مسلمانان چيني اهتمام ويژه اي نسبت به برگزاري مراسمي ويژه حضرت زهرا سلام الله عليها دارند. يك روز در چين به نام روز فاطمه (س ) ناميده ميشود و در اين روز مسلمانان براي دختر پيامبر، مراسم با شكوهي برگزار ميكنند.
روحاني مسجد كه در اصطلاح محلي آخوند ناميده ميشود،در سخنراني خود ازحضرت علي(ع)تعريف و تمجيد ميكند و حضرت فاطمه (س ) را به عنوان بهترين الگو براي زنان مسلمان معرفي مينمايد.
وي افزود : در استان نينگ شيا و چينگهاي مسلمانان براي علي(ع)احترام فراواني قائلند. در شهر لين شيا كه به مكه كوچك معروف است،روز عاشورا مورد توجه مسلمانان است و در چهاردهم رمضان روز فاطمه را گرامي ميدارند، در اين روزغذاي نذري تهيه كرده و بين شركتكنندگان در عزاي فاطمه (س ) توزيع ميكنند.آنان براي فرزندان خود اغلب از اسامي علي،فاطمه، حسن و حسين استفاده ميكنند.
اسامي همچون علي حسن حسين وفاطمهدر بين مسلمانان چيني خيلي مورد استفاده قرار ميگيرد.
روحانيون و وعاظ در منابر و خطبههاي خود از شجاعت علي(ع)خيلي ياد مي كنند و مردم ذوالفقار را مقدس ميدانند .
بسياري از امامان جمعه درخطبههاي نماز جمعه كه به عربي خوانده ميشود، پس از ستايش خداوند و پيامبر به تعظيم و تكريم اهل بيت پيامبر پرداخته و به ويژه در خطبههاي ماه محرم با اشاره به واقعه ي كربلا و شهادت امام حسين (ع) و يارانش در روز عاشورا، از فداكاري آنان تجليل نموده و قاتلان آنها را لعن و نفرين ميكنند .
بر اساس آخرين آمار تعداد شيعيان دوازده امامي در چين بين ۱۰تا ۱۲هزار نفر است .
سه شنبه 26 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]