واضح آرشیو وب فارسی:الف: احتمال كاهش يارانه سوخت بليت هواپيما
احتمال كاهش يارانه سوخت حمل و نقل هوايي و افزايش قيمت بليت هواپيما قوت گرفته است.
به گزارش رجا، كاهش يارانه سوخت در حالي در دستور كار دولت و مجلس قرار خواهد گرفت كه سال گذشته پيشنهادي مبني بر حذف يارانه سوخت هوايي طي 3 سال در كميسيون تلفيق مجلس مطرح شد اما كميسيون پيشنهاد را به حذف يكباره يارانه تغيير داد كه با اين پيشنهاد در صحن علني مجلس موافقت نشد.
با اين حال، تعلق حدود يك هزار ميليارد تومان يارانه دولت به بخش حمل و نقل هوايي در شرايطي كه تنها يك ميليون و 200 هزار ايراني از آن بهره مند مي شوند، كاهش و در نهايت حذف اين يارانه را در نظام هدفمند كردن يارانه ها در طرح تحول اقتصادي دولت ضروري كرده است.
خدمات نازل شركت هاي هواپيمايي به مسافران و كاهش ضريب ايمني پرواز از اثرات قيمت پايين بليت هواپيما در ايران است كه از سال 76 به بعد به دليل نگاه سياسي به صنعت هوايي، متناسب با افزايش قيمت در ساير بخش ها، رشد قيمت نداشته است.
آنچه كه امروز مورد نظر كارشناسان حمل و نقل هوايي است، آزادسازي نرخ و متعاقب آن بالا رفتن كميت و كيفيت امور حمل و نقل هوايي ميباشد.
به عنوان نمونه، در جابجاييهاي درون شهري فاصله بين فرودگاه امام خميني(ره) تا مركز شهر با تاكسي مبلغي حدود 15 هزار تومان براي مسافر هزينه دارد اما همين مسافر براي مسافرت هوايي از تهران به رامسر تنها حدود 30 هزار تومان پرداخت ميكند. اين در شرايطي است كه هزينههاي سرمايهگذاري در بخش حمل و نقل هوايي چه در ابعاد ناوگان و فرودگاه در هر مسافرت هوايي غيرقابل قياس با هزينههاي بخش حمل و نقل درون شهري است.
پس از آزادسازي نرخ و قطع سوبسيدهاي مستقيم و غيرمستقيم، دولت افزايش درآمدي حدود يك هزار ميليارد تومان خواهد داشت و اگر مردم متوجه شوند كه اين مبلغ كه به تنها يك ميليون و 200 هزار ايراني اختصاص داشت، اكنون براي 70 ميليون ايراني هزينه ميشود، برخلاف برخي تبليغات ها مبني بر نارضايتي مردم از افزايش قيمت، رضايت آنها را به دنبال خواهد داشت.
همچنين آزادسازي نرخ بليط هواپيما و رقابت بين شركتهاي هواپيمايي داخلي در كيفيت و كميت خدمات رساني به مردم اثر مثبت ميگذارد. شركتها در رقابت سالم در بعضي از خطوط و ساعات شبانهروز مجبور به كاهش نرخ بليط خواهند شد و اين زمينه را براي استفاده بليط ارزان قيمت براي مردم ايجاد خواهد كرد. اين تجربه در اكثر خطوط هوايي دنيا موجود است.
از سوي ديگر، حمل و نقل هوايي با توده مردم سر و كار ندارد و جزء نيازهاي ضروري مردم نيست. براساس يكي از مطالعات دقيق انجام شده درخصوص مشتريان حمل و نقل هوايي، 5/58 درصد مسافرين هوايي، بيش از 10 بار در سال سوار هواپيما ميشدند، 19 درصد بين 5 تا 10 بار، 5/18 درصد بين 3 تا 5 بار، 4 درصد هم بين يك تا 3 بار، از پرواز براي جابجايي استفاده مي كنند.
گفتني است سال گذشته علي رغم افزايش 25 درصدي قيمت بليت هواپيما، حدود 2 درصد، مسافران اين نوع از حمل و نقل افزايش نشان داد.
سه شنبه 26 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]