واضح آرشیو وب فارسی:الف: "تلويزيون براي جشنهاي مذهبي ابتكارعمل داشته باشد"
معاون پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي با اشاره به اينكه اسلام بر اصل شاد كردن ديگران توجه بسياري كرده است، گفت: رسانههاي گروهي بايد به دنبال ابتكارعمل باشند و با رعايت مسائل اخلاقي و شرعي در مسير اسلامي و انساني به سلايق مردم توجه ويژهاي كنند.
حجتالاسلام سيد جواد موسوي هوايي معاون پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي در گفتگو با مهر با اشاره به اينكه مسئله شادي در اسلام در وجود بشر قرار داده و مسئلهاي فطري است، اظهار داشت: اصول و فروع اسلام بر مبناي فطرت است و خداوند شادي را فطري تعيين كرده تا از درون به آن پي ببرند و آن را قبول كنند و از اين نظر پيشنهادات مفصلي را براي انسان قرار داده است.
وي با بيان اينكه شادي براي يك مسلمان، مؤمن و متعهد به آرمانهاي اسلامي و الهي باشد ايرادي ندارد، تصريح كرد: در صدر اسلام به پيروان اين دين به ويژه شيعه مجوز داده شد كه مراسم شادي و سخنان شادي آفرين، تعريف حكايات، يا ضرب المثلها و مطالب ذهني خنده آور وجود داشته است. اما معصومين بر پرهيز از دروغ چه جدي و چه شوخي تأكيد بسياري كرده اند.
حجتالاسلام سيد جواد موسوي هوايي با اشاره به اينكه شادي مؤمن بايد در صورتش و غم او در دلش باشد تا انرژي منفي به كسي منتقل نشود، يادآور شد: حضرت محمد (ص) هميشه با تبسم با اطرافيان خود برخورد مي كردند، به طوري كه كسي قهقه او را نديده است. پيامبر اكرم مي فرمايد كه شاد كردن نبايد با تحقير و تمسخر ديگران همراه باشد كه اگر كسي اين كار را انجام دهد در روز قيامت سرش به اندازه كوه بزرگ شده و گردن او نازك مي شود به طوري كه چهره مضحك او باعث خنده ديگران خواهد شد.
وي گفت: در روايات بسياري به شاد و خوشحال كردن مسلمانان اشاره شده اما قيود خود را دارد و نبايد به فراموشي مسائل معنوي منجر شود و به مرز گناه برسد كه از نظر شرعي حرام خواهد بود.
معاون پژوهشي و آموزشي سازمان تبليغات اسلامي با تأكيد بر اينكه اسلام بر اصل شاد كردن ديگران توجه بسياري كرده است، اظهار داشت: مؤمنين در مسير تكامل هستند، اما بايد حزن نرسيدن به مقام معنوي در دل آنها باشد تا رشد كنند. از اين رو در مسائل معنوي به بالاترها و در مسائل مادي به پايين دستها نگاه كنند تا تلاش بيشتري براي الهي شدن انجام دهند كه حزني در درون آدم است. اين حزن، حزن تشويق كننده است.
وي با بيان اينكه انسان مؤمن شاد است زيرا قلب او مطمئن است، تصريح كرد: انسان مؤمن غصه رشد كردنهاي مادي را ندارد و به دنبال نگاه كردن به زندگي ديگران نيست و نشاط خود را از دست نمي دهد، تصريح كرد: جوانان و زوجهاي جوان بايد شاد زندگي كنند با اطمينان و توكل به خداي متعال. اما بسياري از جوانان متدين چون برخي از مواهب مادي را ندارند شادي و نشاط واقعي را از دست مي دهند.
حجتالاسلام سيد جواد موسوي هوايي با اشاره به اينكه رسانه هاي گروهي و عمومي بايد ملاكهايي را رعايت كنند و در اين خصوص دستورالعملهايي دارند و محدوديتهاي معقول و انساني وجود دارد، يادآور شد: با توجه به اينكه محدوديتها كمتر از فراغ است و حدود 50 گناه كبيره وجود دارد كه اگر اينها ترك شود، بقيه كارها اختيار دارد، بنابراين نهي شده ها محدود هستند كه صدا و سيما مي تواند در چارچوب مشخص فعاليت كند.
وي با بيان اينكه رسانه هاي گروهي، شبكه هاي محلي و استاني در دوران جشنها و شاد كردن مردم بايد به عدم ورود به حد و مرزها توجه كنند، اظهار داشت: آنها بايد ابتكار عمل داشته باشند. برخي كارهاي خوبي در شبكه هاي بيروني وجود دارد كه امكان الگوبرداري و بومي سازي از سوي صدا و سيما وجود دارد كه مي تواند از آن بهره مند شوند مانند برخي از مسابقات كه صدا و سيما الگو مي گيرد.
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]