واضح آرشیو وب فارسی:مهر: خاتمي در دانشگاه تهران/2شرايط را برايكانديداتوري بررسيميكنم/ ما كشور را با نفت9 دلاري اداره كرديم
خاتمي با اشاره به اينكه دولت اصلاحات 8 سال با نفت 9 دلاري و با خشكسالي وحشتناك كشور را اداره كرد گفت : هم اكنون در حال بررسي شرايط هستم، اما بايد بدنبال كساني برويم كه هم برنامه دارند ، هم تحول خواه هستند و هم حساسيت روي آنها نسبت به ما كمتر است.
به گزارش خبرنگار مهر، خاتمي درپايان سخنان امروز خود درجمع دانشجويان در دانشگاه تهران، به پرسشهاي آنها پاسخ داد.
وي درپاسخ به دانشجويي درباره حضور خود درصحنه انتخابات گفت: افرادي نظير من از نسلي هستيم كه از كودكي شاهد نهضت مقاومت و استقرار حكومت ملي و سپس كودتاي آمريكايي و ضد ملي در 28 مرداد بوديم و در نوجواني نيز نهضتي عميق به رهبري امام خميني را شاهد بوديم كه شايد بهترين لحظات زندگي مان با تلخ و شيرين هاي آن عجين بوده و دستي هم در مبارزات داشتيم؛ البته نه به اندازه بزرگان مبارز.
وي گفت: با پيروزي انقلاب شاهد رويكردهاي مختلفي بوديم كه يكي از آنها رويكرد انفعالي از طرف سنت پرستان بود كه تنها به ظواهر دين توجه داشتند و مسئله مقاومت كامل در برابر غرب را مطرح مي كردند كه اين مقاومت ثمره اش استقرار سكولاريسم در كشورهاي مسلمان بود و نمونه اش در همسايگي ما وجود داشت.
وي ادامه داد: عده اي تنها در شعار به تغيير علاقهمند بودند؛ اما امام خميني(ره) با درايت خود مسئله جمهوري اسلامي را مطرح كردند كه نويدبخش و اميددهنده براي مردم بود.
خاتمي تاكيد كرد كه تلاش هاي گسترده اي براي موضوع جمهوري اسلامي صورت گرفت و الان هم هر كاري بتوانيم براي تحقق خواست امام، ملت و قانون اساسي انجام مي دهيم.
رئيس جمهور سابق كشورمان با تاكيد بر اينكه با طي روند فعلي در كشور، پيشرفت دور از دسترس خواهد بود، تهديدها عليه ما افزايش يافته و فقر و فساد و تبعيض بيشتر شده و حتي ممكن است تحريفاتي هم در اسلام صورت بگيرد،خاطرنشان كرد معتقدم كشور ظرفيت هاي فراواني دارد و مي توان از مشكلات اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي پيش رو رهايي يافت.
وي با بيان اينكه هنوز هم با كارشناسان در امور كشور در ارتباط هستم و اعتقاد دارم برنامه اي جامع براي رفع مشكلات كشور مي تواند چاره ساز باشد، پرسيد: اما آيا برنامه كافي است؟ اگر با پشتوانه اركان نظام و مفاهمه ملي، شخصي روي كار نيايد، ممكن است امكانات موجود را هم هدر دهد.
وي با بيان اينكه در صورتي مي توان برنامه اي جامع و كامل را براي كشوراجرا كرد كه تمامي دستگاههاي نظام پشتيبان آن باشند و يا حداقل در پيشبرد امور كارشكني نكنند، اظهار داشت: اگر كسي به اين دلايل از حضور در انتخابات خودداري مي كند، اين به معناي عافيت طلبي نيست.
خاتمي افزود: براي اعتلاي كشور بايد تلاش كرد و نبايد متوجه فرد بود. اگر فردي احساس كند كارشكني انجام مي شود، ما بايد به سمت كسي برويم كه توانايي ساخت كشور را داشته باشد ، فرد متعادلي باشد و كارشكني كمتري در مقابل او انجام شود.
وي خاطرنشان كرد: بايد همه ما در انتخابات رياست جمهوري دهم حضور داشته باشيم و بتوانيم از كسي حمايت كنيم كه برنامه داشته و با اعتدال بتواند مشكلات كشور را حل كند.
وي در پاسخ به سئوالي ديگر مبني بر اينكه در شرايط فعلي مسائلي كه مد نظر شماست و برتصميم گيري شما براي آمدن و يا نيامدن در انتخابات اثر خواهد گذاشت، چيست؟ گفت: ما هم آزادي مي خواهيم، هم پيشرفت و هم عدالت. بايد واقع بين بود. بنده معتقدم در ايران زمينه هاي مساعدي براي پيشرفت وجود دارد و مردم ما شايسته داشتن استقلال و آزادي هستند. براي اداره يك حكومت اين چنيني كه بتواند تامين كننده اين نظرات باشد، بايد يك برنامه جامع داشت.
وي با بيان اينكه اصلاحات سابقه ارائه دو برنامه و اجراي كامل برنامه سوم توسعه كشور را دارد، خاطرنشان كرد: انجام تحول اصولي و پيشرفت براي رفاه مردم و كاهش تهديدات كاملا ميسر است. مهم اين است كه چه كساني وچگونه مي خواهند آن را اجرا كنند. اگر برنامه داشته، ولي با توقع مردم و كارشكني و تخريب مواجه باشيم، باز هم نمي توان به اهداف ياد شده دست يافت.
خاتمي تصريح كرد: در زمان بنده مشكلات زياد بود و از همه جا از جمله رسانه ملي تبليغ مي شد؛ ولي خوشبختانه امروز در كشور همه جا گل و بلبل است. اگر شرايط طوري باشد كه واقع بيني مد نظر قرار گرفته و برنامه ها اجرا شده و همچنين حداقل انتظار ما يعني عدم كارشكني در برابر برنامه تعريف شود، مي توان كشور را از شرايط فعلي نجات داد؛ درغير اين صورت نمي توان به مردم قول داد، ولي عمل نكرد.
وي افزود: بايد كساني بيايند كه بتوانند كار كنند. من نمي گويم نمي آيم؛ هم اكنون در حال بررسي شرايط هستم؛ اما بايد بدنبال كساني برويم كه هم برنامه دارند ، هم تحول خواه هستند و هم حساسيت روي آنها نسبت به ما كمتر است. اين موضوع هم به نفع مردم و هم به نفع انقلاب است.
در اين لحظه با بالا بردن پلاكارد از سوي يكي از دانشجويان حاضر در مراسم، بعضي از دانشجويان شعارهايي عليه وي دادند كه خاتمي در اين باره اظهار داشت: معتقدم بايد بتوانيم بهتر همديگر را تحمل كنيم.
خاتمي در پاسخ به اين سئوال كه امروز اردوگاه اصلاح طلبان و اصولگرايان در تدارك حضور در انتخابات رياست جمهوري دهم هستند، با اوصاف موجود و فضاي كشور، بهترين استراتژي براي حضور گروههاي سياسي و بخصوص دانشجويان در انتخابات چيست ؟ يادآور شد: از نظر من آنچه كه براي انتخابات لازم است وجود آزادي، فضاي لازم، اطمينان از اداي حرمت به راي مردم و زمينه سازي براي رقابت سالم گروههاي سياسي است. البته اين اطمينان هم بايد باشد كه نمايندگان واقعي جريانات مي توانند در انتخابات حضور يابند و گروهها هم بدون تخريب يكديگر در اين عرصه حضور پيدا مي كنند.
خاتمي با تاكيد بر اينكه اصولگرايي به معناي مورد نظر راه حل مشكلات و نجات كشور است، گفت: هر نتيجه اي كه برخاسته از راي مردم در انتخابات باشد، مورد اعتماد و پذيرش همه سليقه ها و افراد است؛ اما بايد اين اطمينان ايجاد شود كه راي مردم مورد حفاظت قرار مي گيرد.
وي ادامه داد: اگر اين شائبه باشد كه از آرا صيانت نخواهد شد، مردم علاقه اي به حضور در انتخابات نخواهند داشت و اولين ضرر اين موضوع متوجه نظام خواهد بود . بنابراين دستگاههاي مجري بيش از همه بايد اين اميد را ايجاد كنند كه راي مردم مخدوش نخواهد شد. اگر مردم با تكيه بر اين اعتماد در انتخابات حضور يابند، مطمئنم نتيجه انتخابات رياست جمهوري دهم در راه استقلال ، آزادي و عدالت در كشور خواهد بود.
وي در پاسخ به سئوال ديگري مبني بر اينكه براي نامزدهاي احتمالي اصلاح طلبان در انتخابات رياست جمهوري دهم يا خود جنابعالي استراتژياي براي مقابله با كارشكني ها تعيين شده يا خير، اظهار داشت: يقينا بايد اين كار انجام شود. در انتخابات مجلس متاسفانه شاهد بوديم كه نيروهاي با سابقه انقلاب به دليل عدم پسند عده اي از جريانات انتخابات، حذف شدند و از 290 كرسي، اصلاح طلبان تنها در 104 كرسي امكان رقابت داشتند كه باز هم حدود 60 نفر از آنان به مجلس راه يافتند. بنابراين اگر در 290 كرسي اجازه رقابت داشتند آيا باز هم بالاي 50 درصد مجلس هشتم در اختيار اصلاح طلبان نبود؟
مطمئنا اگر اين مشكلات نبود، خيلي افراد توانمندي بودند كه مي توانستند در انتخابات شركت كنند و راي مردم را كسب كنند.
خاتمي با تاكيد بر اينكه بايد كساني در جامعه مسئوليت داشته باشند كه ميزان را راي مردم بدانند، اين را يك راهبرد براي كشور اعلام كرد و افزود: اگر كساني باشند كه اين موضوع را پذيرفته باشند، حتي اجازه نخواهند داد كه يك راي جابجا شود. البته انتخابات بايد با نظارت جدي از سوي مردم و نمايندگان حاضر انجام شود و تلاش كنيم كه اين نظارت در انتخابات به بهترين شكل ممكن صورت گيرد.
رئيس جمهور سابق كشورمان در پاسخ به سئوال دانشجوي منتقدي كه پرسيد آيا براي رسيدن به اهداف انقلاب 8 سال كافي نيست؟ گفت: براي رسيدن به اهداف انقلاب نه تنها 8 سال بلكه 28 سال هم كافي نيست. من معتقد نيستم كه دولت اصلاحات مشكلي نداشت. ما برخي فرصت ها را از دست داديم. حتي اگر وقتي برخي كارشكني ها در برابر ما انجام شد، با قاطعيت بيشتر عمل كرده بوديم، امروز وضع بهتري داشتيم.
خاتمي با بيان اينكه اگر برخي كارشكني ها نبود، قطعا دولت اصلاحات دستاوردهاي بهتري داشت افزود: اعتراف مي كنم كه ضعف ها و نقص هايي در دولت اصلاحات وجود داشت و كارشكني هايي هم انجام مي شد.
وي با اشاره به موضوع تلاش دولت براي مذاكره با آمريكا اظهار داشت: امروز دولت ما با شجاعت بدنبال مذاكره با آمريكاست كه اين امر قابل ستايش است؛ ولي متاسفانه آمريكاييها به صحنه نمي آيند. در عين حال در دولت اصلاحات ما حتي تقاضاي مذاكره با آمريكا را هم نداشتيم؛ اما تبليغات بسياري بر عليه ما صورت ميگرفت.
رئيس موسسه گفتگوي تمدنها با اشاره به سخنراني خود در دفاع از اصول و ارزش هاي انقلاب اسلامي خاطرنشان كرد: در آن زمان دولت آمريكا براي اولين و آخرين بار از ملت ايران عذرخواهي كرد؛ اما به جاي اين كه زمينه ها براي رفع مشكلات فراهم شود، حجم فراواني از تبليغات عليه آن انجام شد كه عذرخواهي آن روز، تبديل به اين شده كه ما را محور شرارت معرفي مي كنند.
خاتمي تاكيد كرد كه اصلاحات برنامه هاي زيادي براي دفاع از حقوق ملت داشت؛ در عرصه اقتصادي تحولات زيادي صورت گرفت كه امروز هم نان آن روز را مي خوريم.
وي تصريح كرد: اصلاحات 8 سال با نفت 9 دلاري و با خشكسالي وحشتناك كشور را اداره كرد؛ تورم 11.5 درصد بود و با تك نرخي كردن ارز ، تورم به بيش از 15 درصد رسيد كه دولت را با تورمي حدود 15 درصد به دولت نهم واگذار كرديم. امروز با نفت 90 دلاري مي توانيد بپرسيد تورم چقدر است؟
وي در پايان گفت: اصلاحات اگر بار ديگر بيايد هم تجربه 8 سال حاكميت خود را دارد و هم تجربه 4 سال فعلي كه مطمئنا شرايط را بهتر از حال حاضر خواهد نمود.
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]