واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: فرهاد رهبر: فرهنگ علم بايد جايگزين فرهنگ وارداتي و وابستگي شود
فرهنگي. دانشگاه تهران. جشنواره پژوهش. فرهاد رهبر
رييس دانشگاه تهران، در مراسم تجليل از برگزيدگان هفدهمين جشنواره پژوهش كه صبح روز دوشنبه در دانشگاه تهران برگزار شد، بر جايگزيني فرهنگ علم به جاي فرهنگ وارداتي و وابستگي تاكيد كرد.
به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا از هفدهمين جشنواره پژوهش، دكتر فرهاد رهبر، با اشاره به وابستگي به درآمد نفتي، گفت: هم اكنون جامعه با تكيه بر واردات علم و دانش به رفع مشكلات ميپردازد و هيچگونه ارتباطي با مراكز علمي و دانشگاهي وجود ندارد.
رييس دانشگاه تهران، اظهار داشت: ترجمه دانش را رد نميكنم، ولي بايد در سطح برابر با علم دنيا تعامل و حركت كرده و به يك ميزان علم وارد و صادر كنيم.
به گفته رهبر، پيشرفت كشور با سرمايهگذاري عظيم براي جذب بهترين استعدادها و انجام طرحهاي پژوهشي در مجهزترين آزمايشگاههاي دانشگاه ها ميسر است.
وي، با بيان اينكه براي پيشرفت علم و دانش، به عزم ملي نياز است، افزود:
عزم ملي در توليد علم و فناوري، با ايجاد فرهنگ علم و تفكر آغاز ميشود.
رييس دانشگاه تهران، با توضيح اينكه در سه سال گذشته، توليد علم دو برابر شده است، سهم دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشكي تهران را در اين زمينه حدود ۳۰درصد ذكر كرد.
رهبر، همچنين حجم طرح و پژوهش كاربردي انجام شده را دو و نيم برابر سه سال گذشته ذكر كرد و ادامه داد كه گرچه اين رقم قابل تقدير است، ولي كافي نيست.
او، دانشگاه را ضامن بقاي ملت خواند و يادآور شد كه اگر دانشگاه متحول شود، جامعه متحول ميشود و اگر دانشگاه حركت كند، جامعه را به حركت در مي آورد و اين حركت، جز در عرصه پژوهش ميسر نيست و بايد در دانشگاه كه مهد علم است، صورت گيرد.
اين مسوول دانشگاهي، با اشاره به جذب نخبگان از سوي كشورهاي پيشرفته، گفت : محدوديت ظرفيت، نبايد مانع ما براي جذب استعدادها براي پيشرفت باشد.
رهبر، به قوانين دست و پا گير تخصيص اعتبار به مراكز پژوهشي اشاره كرد و گفت: در مديريت پژوهش، تمركز بر سياستگذاري است و در اجرا غيرمتمركز عمل مي كنيم.
وي، بر ضرورت توجه به اولويتها و نيازهاي تحقيقاتي جامعه تاكيد كرد.
رييس دانشگاه تهران، با اشاره به اينكه ۱۰درصد از بودجه پژوهش، هدفمند هزينه ميشود، افزود: بخش قابل توجهي از بودجه پژوهشي كشور، در دستگاه هاي اجرايي صرف ميشود، در حالي كه امر پژوهش بايستي در دانشگاه و مراكز مرتبط با آن انجام شود و مراكز ديگر تعطيل شود.
به اعتقاد رهبر، بخش قابل توجهي از اعتبار پژوهشي، صرف پژوهشهاي تكراري، غير ضروري و بيهوده ميشود كه اين هدر دادن بودجه پژوهش است.
وي، براي حل مشكلات جامعه، نظارت مستمر و پايدار به منظور اجراي سياستهاي پژوهشي هدفمند را ضروري برشمرد.
رييس دانشگاه تهران، خواستار دوري دانشگاهها از شكل سنتي اداري خود شد.
در اين مراسم كه دكتر كامران باقري لنكراني وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، دكتر باقر لاريجاني رييس دانشگاه علوم پزشكي دانشگاه تهران، جمعي از برگزيدگان دانشگاهي و علاقه مندان حضور داشتند، به ۴۷نفر از برگزيدگان هفدهمين جشنواره پژوهش و فناوري دانشگاه تهران، با اهداي جوايز قدرداني شد.
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]