تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حق، راه بهشت است و باطل، راه جهنم و بر سر هر راهى دعوت كننده اى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829167947




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش كاملي از ديدار رييس و اعضاي هيات‌رييسه مجلس با آيات عظام و علماي قم


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: گزارش كاملي از ديدار رييس و اعضاي هيات‌رييسه مجلس با آيات عظام و علماي قم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس

رييس و اعضاي هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي در سفري يك روزه به قم با آيات عظام وعلماي قم، مكارم شيرازي، موسوي‌اردبيلي، نوري‌همداني، صافي‌گلپايگاني، وحيد خراساني، شبيري زنجاني، جوادي‌آملي و رباني ديدار و گفت‌و‌گو كردند.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در ابتداي اين ديدار دكترعلي لاريجاني با ارايه گزارشي از فعاليت‌هاي مجلس، هيات‌رييسه و كميسيون‌هاي مجلس گفت: تلاش كرديم در مجلس فضاي خوبي به وجود آوريم تا كشمكش‌هاي سياسي جاي خود را به كار تخصصي و كارشناسي بدهد.

وي با بيان اين‌كه در ميان نمايندگان مجلس براي امر تقنين و نظارت همدلي وجود دارد، افزود: دوستان ما سعي دارند آنچه از مفاهيم اسلامي فهم درستي دارند و از آرمان‌هاي انقلاب، از طريق كميسيون‌هاي مجلس دفاع كنند.

رييس مجلس شوراي اسلامي با بيان اين‌كه دغدغه ما اين بود كه مجلس به عنوان يك ركن مهم مردم سالاري ديني بتواند يك استراتژي مدون در جهت تقنين و نظارت بر حسن اجراي امور داشته باشد، گفت: به همين منظور تلاش شد در ابتداي كار استراتژي مجلس هشتم تدوين شود كه با همكاري دوستان اين كار انجام شد.

رييس مجلس در ادامه با بيان اين‌كه گام بعدي ما تدوين اولويت‌هاي هر كميسيون بود، تصريح كرد: براي هر يك از كميسيون‌ها اولويت‌هاي كاري مشخص شد و با رايزني‌هايي كه با مركز پژوهش هاي مجلس داشتيم اين كار صورت گرفت.

لاريجاني ركن اصلي در اين اولويت‌بندي را تحقق سند چشم انداز دانشت و افزود: لذا گام‌هايي كه بايد از جهت تقنين و نظارت برداشته مي‌شد مشخص شد و در واقع اين دو ركن آماده شد و كميسيون‌ها بر اين اساس فعال شده‌اند.

وي هم چنين ظرفيت مجلس را براي ديپلماسي پارلماني بسيار بالا ارزيابي كرد و گفت: در اين زمينه تلاش‌هاي خوبي صورت گرفته و براي كشورهاي مهم هيات‌هاي دوستي تشكيل شد و برخي از كشورهايي كه مهم‌تر هستند، براي اين ارتباط سياسي در اولويت قرار گرفته‌اند.

رييس مجلس شوراي اسلامي هم چنين از تلاش مجلس با استفاده از ظرفيت ديپلماسي پارلماني براي حل مشكل غزه خبر داد و اظهار كرد: در مساله غزه آقاي ابوترابي‌فرد كه مسووليت بين المجالس را دارند، تلاش كرد تا روي اين مساله تمركز ذهني ايجاد كند و يك ساز و كار ديپلماتيك براي كمك به مردم فلسطين در نظر گرفته شود. بنابراين براين اساس گروهي متشكل از ايران، اندونزي و سوريه با رايزني‌هايي اين موضوع را پيگيري مي‌كنند و قرار شد با كشور مصر رايزني‌هايي انجام شود تا مشكلات مردم غزه حل شود.

لاريجاني از ديگر برنامه‌ها و اولويت‌هاي مجلس را كنترل موضوع تورم دانست و افزود: تلاش مي‌كنيم تا لوايح و طرح‌هايي كه تورم زاست را اصلاح كنيم، چرا كه مساله اقتصادي از مسايل مهم است، بنابراين بخشي از وقت مجلس براي ساماندهي بخش‌هاي اقتصادي كشور است.

وي توجه به مسايل فرهنگي و توجه به ساز و كارهاي بومي در مسايل فرهنگي را از ديگر اولويت‌هاي مجلس و كميسيون فرهنگي مجلس عنوان كرد.

به گزارش ايسنا، رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه با بيان اين‌كه تلاش كرديم كه در مجلس فضاي خوبي را به وجود آوريم تا كشمكش‌هاي سياسي جاي خود را به كار تخصصي و كارشناسي بدهد، يادآور شد: هر چند كه در مجلس سلايق مختلف وجود دارد، اما اگر اين سلايق در كانال تخصصي و كارشناسي قرار گيرد، مؤد فكري براي بهتر كردن امور خواهد بود، اما اگر به جنجال سياسي بيانجامد، فرآيند كار را از بين مي‌برد.

لاريجاني تاكيد كرد: يك همفكري خوبي در بين نمايندگان با سلايق مختلف نسبت به مسايل كارشناسي وجود دارد.

نماينده قم هم‌چنين با بيان اين‌كه در بعد نظارتي نيز مجلس به ساز و كار مناسب‌تري نياز داشت، افزود: به اين منظور نياز بود آيين‌نامه مجلس را تغيير دهيم كه اين كار انجام شد كه به نظر مي‌رسد با اين تغييرات زمان مجلس در بحث‌ها كوتاه‌تر و دقيق‌تر مي‌شود و ساز و كارهاي نظارتي مجلس نيز دقيق‌تر مي‌شود.

لاريجاني اين اقدام را كمكي براي توانمندي نظام براي بهتر كار كردن و قانوني‌تر عمل كردن توصيف كرد و گفت: دغدغه‌اي كه در مجلس داريم اين است كه همه امور براساس مسايل قانوني پيش برود و اگر گاهي اصطكاكاتي به وجود مي‌آيد، روي همين موضوع است نه حب و بغض.

آيت‌الله ‌العظمي مكارم شيرازي نيز در اين ديدار با تبريك عيد سعيد غدير به نمايندگان مجلس گفت: مجلس هشتم مجلسي است كه مشكلات بعضي از مجالس ديگر را ندارد و با وجود اختلاف سليقه‌ها، آرامشي در مجلس حكم فرماست.

به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا، اين مرجع تقليد با بيان اين‌كه بايد كار اصلي مجلس در كميسيون‌هاي تخصصي انجام شود و كميسيون‌ها بايد فعال باشند تصريح كرد: كميسيون‌هاي مجلس بايد با صاحب‌نظران و پژوهشگاه‌هاي مختلف در تماس باشند و قوانين را پخته كنند و به مجلس بياورند كه اگر اين كار صورت گيرد قوانين سالم‌تر و مشكلات تصويب آن كم مي‌شود.

مكارم شيرازي ابراز اميدواري كرد كه با اين اقدام كار به جايي برسد كه قوانين به شوراي نگهبان يا مجمع تشخيص مصلحت نظام نرود.

وي با اشاره به وضع كلي دنياي امروز و با بيان اين‌كه دنياي امروز با سه بحران اقتصادي، اخلاقي و فرهنگي و امنيتي روبه‌روست تاكيد كرد: خواه ناخواه بحران اقتصادي همه جا را مي‌گيرد و قرائن نشان مي‌دهد كه به اين زودي تمام نمي‌شود بنابراين برنامه‌ها بايد طوري تنظيم شود كه بتوان با آن مقابله كرد.

وي يادآور شد: درست است كه ما مقدار زيادي از اين بحران بركنار هستيم اما اين هميشگي نيست و بايد براي مقابله با آن فكر اساسي شود.

مكارم شيرازي، بحران فرهنگي و اخلاقي را ديگر بحران دنياي امروز دانست كه از طريق رسانه‌ها به همه جاي دنيا گسترش پيدا كرده و تصريح كرد: كشورهاي غربي با آزادي كه براي خود تفسير كرده‌اند كارهاي زيادي انجام مي‌دهند اما ما مسلمان هستيم و ارزش‌هاي خاص خود را داريم و خط قرمزهايي در مسايل فرهنگي و اخلاقي داريم؛ بايد خود را تا جايي كه مي‌توانيم از اين بحران‌ها دور كنيم.

وي گفت: اين‌كه ما كاري كنيم كه غربي‌ها از ما خوششان بيايد، اشتباه است. مجلس مي‌تواند نقشي مهم از طريق نظارت‌ها و تصويب قوانين داشته باشد و در اين ميان نظارت‌ها بايد به صورت جدي و قوي صورت گيرد.

مكارم شيرازي با اشاره به بحران امنيتي در دنيا و با بيان اين‌كه وهابي‌ها و حاميان آنها اين بحران را در دنيا به وجود آورده‌اند تصريح كرد: الحمدالله بحران ناامني به كشور ما سرايت نكرده است و ما كشوري امن و امان در ميان كشورهاي ناامن هستيم اما بايد غافل نشويم زيرا مي‌خواهند اين بحران را به داخل كشور ما بكشند و مجلس بايد به گوش باشد و توجه داشته باشد.

وي متذكر شد: آنها گاهي توسط عوامل بيروني و گاهي عوامل داخلي مي‌خواهند اين بحران را به داخل كشور ما بكشند كه بايد مراقب هر دوي آنها باشيم.

اين مرجع تقليد در ادامه از بحران چهارمي به نام بحران سياسي ياد كرد كه مي‌تواند با پرخاشگري و تخريب توسط جناح‌هاي داخل كشور صورت گيرد خاطرنشان كرد: بايد حسن نيت به خرج داد و همه به فكر اسلام، نظام و مردم باشيم تا چيزي به نام بحران سياسي پيدا نشود.

مكارم شيرازي با بيان اين‌كه بعضي‌ها انتخابات را طوفاني تصور مي‌كنند متذكر شد: ان‌شاءالله با حسن نيت اين گونه نخواهد بود و انتخابات آينده به صورت آبرومند و با آراي مردم، سالم انجام خواهد شد.

به گزارش ايسنا، آيت‌الله العظمي مكارم شيرازي در ادامه با بيان اين‌كه دنياي امروز دنياي زورگويي آشكار است كه نه از حقوق بشر و نه دموكراسي خبري است و اين دنياي مادي منافق باطن خود را نشان داده است گفت: نمونه اين زورگويي آشكار را در غزه شاهد هستيم. چه وضعيتي براي مردم منطقه به وجود آورده‌اند، بايد با يك چنين دنيايي با ادبيات صحيح، ضعف‌ها و جنايت‌هاي آنها را بيان كنيم و ضعف‌ها و جنايت‌هاي آنها برملا شود و در بين‌المجالس و مجامع اين‌چنيني مطرح شود.

وي خاطرنشان كرد: بايد بيش از اين در ارتباط با بيان مظلوميت مردم غزه فرياد زد چرا كه مسلمانان در خواب هستند و بايد بيدارشان كرد تا بتوانيم براي اسلام و مسلمين الگو باشيم.

مكارم شيرازي همچنين با توصيه به رييس و هيات رييسه مجلس براي توجه بيشتر به مناطق محروم كشور گفت: هر چند نمايندگان بايد به مناطق خود برسند اما چنان نباشد كه آنها را از توجه به مناطق ديگر باز دارد، زيرا مناطق محروم وجود دارد كه همه بايد به فكر آنها باشند، خواه نماينده آن منطقه باشند يا نباشند.

مكارم شيرازي با ابراز خرسندي از اين ديدار خطاب به رييس مجلس گفت: توجهي ويژه به استان قم داشته باشيد زيرا قم مال تمام جهان اسلام است و بايد بگويم پايگاه تشيع جاي آبادي است.

وي در پايان توجه به بازسازي حرم حضرت معصومه (س) و آب آشاميدني استان قم را خواستار شد و گفت: ما هميشه دعا مي‌كنيم كه موفق باشيد و قدم‌هاي ثابتي داشته باشيد تا براي نظام مفيد باشد.

همچنين آيت‌الله العظمي موسوي‌اردبيلي در ديدار با رييس و اعضاي هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي گفت: ما مسلمان‌ها يك راهي داريم كه نه اقتصاد آزاد است و نه اقتصاد بسته، بلكه اسمش اقتصاد اسلامي است كه نتوانسته‌ايم آن را شفاف بيان كنيم كه اميدواريم در اين دوره مجلس بتواند آن را شفاف و روشن بيان كند.

به گزارش خبرنگار ايسنا، اين مرجع تقليد جايگاه مجلس شوراي اسلامي را جايگاه مهمي دانست و گفت: در اين جايگاه افرادي چون مدرس و ديگراني بوده‌اند كه هنوز آثار حضور آنها وجود دارد و اميد است مجلس اين دوره اگر بهتر از آن دوره نبود در حد آن دوران باشد.

موسوي‌اردبيلي با بيان اين‌كه مسائلي كه شما در مجلس پيگيري مي‌كنيد مسائل مهمي است، گفت: مسائل اقتصادي، فرهنگي و مسائل مربوط به وضع دنيا از جمله مسائل مهمي است كه مجلس در آنها وارد شده است.

اين مرجع تقليد، با بيان اين‌كه تحقيق و تفحص را در مملكت اجرا كنيد، خطاب به رييس و اعضاي هيات رييسه‌ي مجلس، تصريح كرد: مردم از فساد اداري ناراحت هستند و به اين خاطر صداهاي مختلفي شنيده مي‌شود چرا كه تحقيق و تفحص به درستي اجرا نمي‌شود.

وي ادامه داد: مجلس در راس امور است و نبايد در امر تحقيق و تفحص بعضي‌ها و بعضي جاها را استثناء كرد چرا كه مردم بهترين‌ها را انتخاب كرده‌اند و اينكه بگوييم در اينجا كوتاه بياييم خوب نيست.

اين مرجع تقليد، خاطرنشان كرد: همچنين كار تنقيح و اصلاح قوانين كه مجلس در دستور كار دارد كار خوبي است و در مجالس اول كه ما بوديم در قوانين مشكلاتي وجود داشت و كار شما در تنقيح و اصلاح قوانين كار خوبي است.

موسوي اردبيلي همچنين برگزاري همايش 30 سال قانونگذاري را كار مثبتي ارزيابي كرد و يادآور شد: از ابتدا سلايق مختلف در مجالس وجود داشته كه بايد فضا براي بيان نظرات و ديدگاه‌هاي آنها فراهم شود.

وي از وضعيت فضاي مجلس در ارتباط با بيان ديدگاه‌ها و نظرات تمامي سلايق مختلف پرسيد كه لاريجاني پاسخ داد: فضاي موجود در مجلس فضاي مثبتي است و همه حرف‌هايشان را مي‌زنند. البته ممكن است در بيرون قضاوت و تحليل‌هايي بشود اما در مجلس مشكلي از بابت بيان نظر و ديدگاه‌هاي نمايندگان نيست.

اين مرجع تقليد، همچنين با بيان اين‌كه اگر توجه و رضايت مردم جلب شود آنها علاقه‌مند به حضور در تمامي صحنه‌ها و به ويژه انتخابات خواهند شد، اظهار كرد: اگر مردم ببينند مجلس در مقام بيان مشكلات است و مي‌خواهد مشكلات مردم را حل كند علاقه‌مند مي‌شوند و راي خوب مي‌دهند و اميدوار مي‌شوند. اما اگر مجلس در فكر مردم نباشد آن وقت مردم دلسرد مي‌شوند.

به گزارش خبرنگار ايسنا، قبل از سخنان آيت‌الله العظمي موسوي اردبيلي، رييس مجلس شوراي اسلامي با ارايه‌ي گزارشي از اولويت‌هاي در دستور كار مجلس، گفت: در مجلس هشتم سلايق مختلف حضور دارند و تلاش ما اين است كه سلايق مختلف به جاي اين‌كه روي مسائل سياسي نزاع داشته باشد وقت خود را روي مسائل كارشناسي بگذارد.

لاريجاني فضاي مجلس را فضاي مودت‌آميز و خوبي دانست كه سبقه‌ي كارشناسي دارد و نقطه‌ي قوتي براي مجلس است.

وي توجه به مسائل اقتصادي را از جمله مسائلي دانست كه حجم زيادي از وقت مجلس صرف آن مي‌شود و تصريح كرد: تلاش مجلس بر اين است كه يك انضباط كاري در اين زمينه وجود داشته باشد و در طرح‌ها و لوايح تورم‌زا دخالت كند و آنها را بررسي كند.

رييس مجلس شوراي اسلامي، ظرفيت ديپلماسي مجلس و تقويت بعد نظارتي را با اصلاح آيين‌نامه‌ي داخلي مجلس و توجه به مسائل و مباني فرهنگي را از ديگر اولويت‌هاي كاري مجلس هشتم عنوان كرد.

لاريجاني همچنين از ايجاد معاونت نظارت زير نظر مجلس شوراي اسلامي براي تقويت بعد نظارتي مجلس خبر داد و گفت: ثقل كار ما بر روي مسائل اقتصادي است كه امروز مردم با آن گريبانگير هستند لذا اگر لايحه‌اي مي‌آيد كه تورم‌زا است دقيق بررسي مي‌شود.

وي در پايان گفت: مجلس شوراي اسلامي در حال حاضر براي بررسي بودجه‌ي سال آينده كه با توجه به شرايط به وجود آمده در قيمت نفت آماده مي‌شود و همچنين براي طرح تحول اقتصادي كه كميسيوني در اين خصوص تشكيل شده، كار را پيگيري مي‌كند.

آيت‌الله جوادي آملي نيز در ديدار با رييس و اعضاي هيات رييسه مجلس با بيان اين‌كه قانونگذار اگر آزاده نباشد هيچ وقت به قانون آزاد دست نمي‌يابد، گفت: اگر مجلس تنها به فكر تقنين باشد، مجلسي ناقص است.

به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا، آيت‌الله عبدالله جوادي آملي در ديدار هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي با بيان اين‌كه احكام مجلس در نظام اسلامي تقريبا معين است، افزود: شريعت دست شما را در قانونگذاري باز گذاشته كه مخالفت يا مطابقت آن قوانين با شريعت را شوراي نگهبان بر عهده دارد و شما بايد فكر كنيد چگونه در بخش‌هاي فرهنگي، سياسي و اقتصادي كار كنيد و به مردم خدمت كنيد.

وي با بيان اين‌كه قانونگذار اگر آزاده نباشد هيچ وقت به قانون آزاد دست نمي‌يابد، تصريح كرد: اگر مجلس تنها به فكر تقنين باشد، مجلس ناقصي است و حتما بايد با رهبري، دولت و قوه قضاييه هماهنگ باشد زيرا ما يك انسان و يك حقيقت هستيم.

جوادي آملي خاطرنشان كرد: يك چشم مجلس بايد به اجرا و يك چشم به قضا باشد و معناي تفكيك قوا مثله كردن مملكت نيست.

وي يادآور شد: بايد باور كنيم اگر انديشه كه همان قانونگذار است و انگيزه كه همان اجرا كننده است و فطرت قاضي بر آن‌هاست، هماهنگ نباشند، بازنده هستيم زيرا برخي در حوزه‌ي انديشه خوب فكر مي‌كنند اما در عمل نمي‌توانند خوب عمل كنند.

جوادي آملي با تاكيد بر اينكه مجلس بايد بداند نظام يك حقيقت است و مجلس بخش انديشه‌ي آن است، تاكيد كرد: تنها از انديشه كاري ساخته نيست و بايد هماهنگ با دولت تلاش كند و اگر اين گونه نباشد به اشتباه مي‌افتد.

وي متذكر شد: نه به بي‌راه برويم نه راه را بر ديگران ببنديم و اينگونه نباشد كه بگويم ما كار خود را كرديم و ديگران كار خود را انجام دهند زيرا اگر كشور سقوط كند همه غرق مي‌شويم.

جوادي آملي در ادامه با نقل بياناتي از پيامبر بزرگوار اسلام و حضرت علي (ع) در خصوص حفظ جامعه اسلامي گفت: اگر در اثر اختلاف به جان هم بيفتيم، همين شرقي‌ها و غربي‌ها ما را تار و مار مي‌كنند و اگر دير بجنبيم پاي همه‌ را خواهند گرفت.

وي با خطاب به اعضاي هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي و همچنين خبرنگاران تصريح كرد: نبايد كاري كنيم كه روابط تيره شود، زيرا ما مي‌توانيم دو جور حرف بزنيم و نحوه ادبيات و گفتار بسيار مهم است و خداوند فرموده است كه مواظب اين فضاي جهان باشيد.

جواد آملي همچنين به رسانه‌ها و مطبوعات توصيه كرد كه مواظب باشند جز حق نگويند و جز حق نشنوند و هر چه شنيدند بگويند زيرا هيچ كس از رعايت ادب و اخلاق ضربه نخورده است؛ البته نقد حق ماست اما بايد به صورت قابل پذيرش بيان شود.

وي همچنين با اشاره به مسايل اقتصادي كشور و با بيان جمله‌اي از حضرت علي (ع) مبني بر اينكه كشوري كه آب و خاك دارد اگر نيازمند ديگران باشد از رحمت خدا به دور است، افزود: ما يك صدم مردم دنيا را داريم اما حدود 18 درصد امكانات دنيا در دست ماست، اينكه از دنيا عقب هستيم، خوب نيست و اين ضعف مديريت‌هاست و نمي‌شود گفت ما كار خود را كرده‌ايم و اين ديگران هستند كه بايد كار كنند.

جوادي آملي همچنين توجه به بخش فرهنگ به ويژه علوم تدريس شده در دانشگاه‌ها را از دغدغه‌هاي اصلي جامعه اسلامي عنوان كرد و گفت: همچنان كه مجلس شوراي اسلامي داريم بايد دانشگاه اسلامي نيز داشته باشيم و دانشگاه اسلامي نيازمند قوانين و مقررات اسلامي است زيرا اين افراد فردا وارد محيط اجرايي مي‌شوند.

وي خاطرنشان كرد: اين‌كه بگوييم دانشگاه اسلامي باشد، اين نيست كه تنها نمازخانه بگذاريم يا نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در آنجا فعال باشد يا جوانان حجاب خود را رعايت كنند بلكه دانشگاه وقتي اسلامي مي‌شود كه دانش، اسلامي شود.

جوادي آملي با بيان اينكه مجلس بايد در فضايي حركت و تبيين كند كه علوم غير از اسلامي نخواهد بود، افزود: اين‌كه خداوند از خلقت سخن گفته همان مباحث علم فيزيك است، زيرا ما علم غيراسلامي نداريم.

وي با اشاره به مشكل غربي‌ها در نگاه به علوم گفت: مشكل آن‌ها اين است كه دين را مثله كرده‌اند و گفتند نقل مال خداست و عقل مال بشر؛ در حالي كه عقل و نقل هر دو عطيه الهي است.

جوادي آملي در ادامه تبيين اين تفكر كه علم غيراسلامي نداريم در كميسيون‌هاي مجلس و عرضه آن به دانشگاه‌ها را خواستار شد و تصريح كرد: با عرضه آن به دانشگاه‌ها و تبيين متون درسي آن‌ها بر اين اساس، آن وقت علوم اسلامي مي‌شود و اين علم سازنده است.

وي با بيان اين‌كه دانشگاه وقتي اسلامي مي‌شود كه علوم آن اسلامي شود، گفت: بخش فرهنگي مجلس بايد بيش از اين در اين زمينه فعال شود تا آثار آن در دانشگاه‌ها مشهود شود.

جوادي آملي در پايان خطاب به اعضاي هيات رييسه مجلس ابراز اميدواري كرد: آبرومندانه وارد شديد و آبرومندانه اين كرسي را تحويل دهيد تا بيش از گذشته بتوانيد حرم امن دين را حفظ كنيد.

به گزارش ايسنا، در ابتداي اين ديدار دكتر علي لاريجاني با ارائه گزارشي از فعاليت‌ها و عملكرد مجلس در چند ماه گذشته گفت: در ابتداي مجلس هشتم نياز به يك استراتژي درازمدت احساس شد بنابراين با توجه به سند چشم‌انداز اين استراتژي را تدوين كرديم و بر اساس آن يكسري اولويت‌هايي را براي كميسيون‌ها مشخص كرديم.

وي، تقويت بعد نظارتي مجلس، استفاده از ظرفيت ديپلماسي پارلماني و تشكيل گروه‌هاي پارلماني در اين خصوص و توجه ويژه به بعد فرهنگي را از جمله برنامه‌هاي مجلس در چند ماه گذشته عنوان كرد.

رييس مجلس شوراي اسلامي خاطر نشان كرد: سيماي كلي مجلس در چارچوب‌هايي مدون شده است كه اميدواريم گام‌هايي براي تحقق آن‌ها برداريم.

به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا به قم، اعضاي هيات رييسه مجلس قبل از ديدار با آيت‌الله جوادي آملي بدون حضور خبرنگاران، با آيت‌الله العظمي وحيد خراساني نيز ديدار كردند.

اين ديدار در دفتر آيت‌الله العظمي وحيد خراساني و با حضور رييس مجلس و اعضاي هيات رييسه انجام شد.

رييس دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم در ديدار با اعضاي هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: نظام مي‌تواند با استفاده از عقبه‌ي فكري دفتر تبليغات حوزه علميه از عقبه‌ي فكري خوبي برخوردار شود.

به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا، حجت‌الاسلام و المسلمين سيدحسن رباني در ديدار با اعضاي هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي افزود: ظرفيت دفتر تبليغات حوزه علميه قم بيش از اين است و مي‌تواند از عقبه‌ي 30 ساله فكري نظام به خوبي جهت خدمت به نظام استفاده كند.

وي با اشاره به ماموريت‌هاي دفتر تبليغات حوزه علميه قم تصريح كرد: گرفتن نيروها از حوزه و آموزش آنها و آماده سازي منابع انساني در حوزه‌ي فرهنگي و ديني و پشتيباني علمي از آن‌ها و توليد و تعميق انديشه ديني از ماموريت‌هاي دفتر تبليغات حوزه علميه قم است.

رييس دفتر تبليغات حوزه علميه قم همچنين گزارشي از برنامه‌هاي آينده اين دفتر،‌ فعاليت‌ها،‌ عملكردها و افق چشم‌انداز آن ارائه داد.

به گزارش ايسنا، رييس مجلس شوراي اسلامي نيز در اين ديدار، كار دفتر تبليغات حوزه قم را به خاطر نگاه تازه به فرهنگ و ادبيات از يك خوش‌سليقگي در عرصه فرهنگ برخوردار دانست.

لاريجاني با بيان اينكه ما آثار جالب و اثرگذار دفتر را مشاهده كرده‌ايم، ‌گفت: دفتر تبليغات، حوزه علميه قم را با شرايط روز براي پاسخ‌گويي به نيازهاي جامعه هماهنگ كرده‌ است.

وي از اعلام آمادگي مجلس براي كمك به دفتر تبليغات حوزه علميه قم خبر داد و خاطر نشان كرد: كارهاي فرهنگي هر چه مستقل باشند در اقدامات دستگاه‌ها اثرگذارتر خواهد بود.

آيت‌الله العظمي نوري همداني نيز در ديدار با رييس و اعضاي هيات رييسه مجلس پيشنهاد داد: هيات‌هايي از علما و قواي سه‌گانه براي گفت‌وگو و صحبت با علماي جهان اسلام در خصوص حل مشكلات جهان اسلام تشكيل جلسه دهند.

به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا‌ به قم، ‌آيت‌الله العظمي حسين نوري همداني در ديدار رييس و اعضاي هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي با ارائه اين پيشنهاد گفت: بايد فرهنگ اصيل انقلاب اسلامي را به دنيا بشناسانيم زيرا برخي از فرهنگ اسلامي و انقلابي ما عاجز هستند يا بر خود اجازه چنين دركي را نمي‌دهند.

وي فضاي امروز كشور را فضاي بسيار مساعدي براي بيان فرهنگ اصيل انقلاب اسلامي ارزيابي كرد.

نوري‌همداني، ولايت اهل بيت (ع) را از نعمت‌هاي الهي برشمرد و گفت: در بيشتر آيات قرآن از نعمت به ولايت اهل بيت (ع) تعبير شده است كه در ايران اين نعمت برقرار است و همه‌ي گام‌ها بر اين اساس برداشته مي‌شود.

وي، موقعيتي كه انسان بر اساس زمان به دست مي‌آورد را نعمتي ديگر دانست و گفت: اينكه انسان پا به عرصه وجود گذاشته و در يك موقعيتي قرار گرفته يك نعمت بزرگ است كه بايد قدر آن را در همان زمان بداند.

نوري همداني تاكيد كرد: شناخت نعمت مساله‌ي بزرگي است اما شناخت منعم مهم‌تر از آن است و راه به كار بردن آن نعمت و وظيفه انسان در برابر پروردگار اهميت دارد و تنها شناخت كافي نيست.

اين مرجع تقليد با اشاره به اينكه امروز در فضايي زندگي مي‌كنيم كه استكبار و استبداد از بين رفته است، تصريح كرد: امروز به بركت انقلاب فضاي اسلامي و ديني فراهم شده و اين نعمت بزرگي است.

وي خطاب به نمايندگان گفت: شما نيز بايد خود را بشناسيد زيرا در گذشته اين جايگاه در اختيار سرسپردگان بود اما امروز شما به طور مستقل اين كرسي‌ها را در اختيار داريد.

نوري همداني ابراز اميدواري كرد كه نمايندگان مجلس بتوانند مشكلات اقتصادي و فرهنگي جامعه را حل كنند و به مردم خدمت كنند كه اين نيز نعمت بزرگي است و جاي شكر دارد.

وي با تاكيد بر اينكه امروز چهره‌ي اسلام ناب نمايان شده و در نتيجه‌ي فكر و خلاقيت يك فقيه مخلص و قهرمان ميدان علم و تقوا يعني امام خميني (ره) اين كار صورت گرفته است، اظهار كرد: امروز ما مي‌توانيم در سايه انقلاب اسلامي حرف خود را به دنيا بزنيم و اين نعمت بزرگي است كه اسلام ناب به عرصه‌ي زندگي ما آمده است.

اين مرجع تقليد، جايگاه و موقعيت نمايندگي مجلس را موقعيت حساسي عنوان كرد و افزود: بايد اين موقعيت حساس را درك كنيد و بهترين ذخيره براي شما عمل خوب است و هر اقدام از شما كه در راستاي خدمت به مردم باشد داراي ارزش بسيار زيادي است.

نوري‌همداني در پايان از اعضاي هيات رييسه مجلس توجه بيش از پيش به حل مشكلات استان قم را به عنوان ام‌القراي انقلاب خواستار شد.

رييس و اعضاي هيأت رييسه مجلس شوراي اسلامي در ادامه ديدار يك روزه‌ خود با مراجع تقليد قم، عصر روز دوشنبه با آيت‌الله العظمي شيخ لطف‌الله صافي گلپايگاني ديدار و گفت‌وگو كردند.

به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا، در ابتداي اين ديدار رييس مجلس شوراي اسلامي از عملكرد مجلس و برنامه‌هاي آينده مجلس گزارشي ارائه داد.

آيت‌الله العظمي صافي گلپايگاني با بيان اينكه نمايندگان بايد نسبت به مسايل كشور در تمامي زمينه‌ها احساس مسووليت كنند، تصريح كرد: وقت مجلس بايد براي رفع و حل مشكلات مردم صرف شود و حرفي كه نمايندگان مي‌زنند بايد به نفع مملكت و جامعه باشد و خداوند از آن راضي باشد.

وي مسايل و برنامه‌هاي ارائه‌شده از سوي رييس مجلس را داراي اهميت بسيار بالايي عنوان كرد و گفت: اينكه نمايندگان احساس مسووليت دارند و به مسايل توجه مي‌كنند و بر امور نظارت دارند، بسيار اهميت دارد و اميدواريم بيشتر از اين در اين جهت گام بردارند.

وي با بيان اينكه مجلس جايگاهي والا در نظام دارد و كساني كه در مجلس هستند مسووليت بزرگي بر دوش دارند، خاطرنشان كرد: مجلس بايد به قدرت و قوت در مواضعي كه بايد موضع داشته باشد، ايستادگي كند و از اعتبارات مملكت دفاع كند.

صافي گلپايگاني، مسايل اقتصادي و رفع فقر را از مسايل پراهميت روز كشور دانست و گفت: مجلس بايد در حدي كه مي‌تواند به اين مسأله اهميت دهد و مشكلات مردم را كم كند و خدماتي انجام دهد كه اين وظيفه‌ي بسيار بزرگي است.

وي اضافه كرد: مجلس بايد فعال باشد و مردم هم متوجه باشند كه مجلس حافظ حقوق آنهاست و مجلس بايد بر روي اين مسايل احساس مسووليت كند و سكوت مجلس در اين امور جايز نيست.

اين مرجع تقليد با بيان اينكه مجلس بايد احساس كند كه مديون مردم و جامعه است، گفت: مجلس بايد براي حفظ هويت اسلامي جامعه و مصالح كشور تلاش كند و كساني كه اين را قبول مي‌كنند كار بسيار بزرگي را انجام مي‌دهند.

وي ادامه داد: مجلس بايد در جايگاه خود قرار داشته باشد و فكر و موضع مستقل داشته باشد و از روي تقليد نباشد و حداقل در مسايل سياسي و اجتماعي مجتهد باشد يا از كساني كه آن‌ها را امين خود مي‌دانند كمك بگيرند.

صافي گلپايگاني، مملكت را امانتي در دست نمايندگان دانست و تصريح كرد: نبايد در اين امانت ذره‌اي خيانت شود و وقت مجلس بايد صرف رفع مشكلات مردم شود.

وي به نمايندگان توصيه كرد: بايد به سوگندي كه در زمان ورود مجلس ياد كرده‌ايد متعهد باشيد و وظايف خود را انجام دهيد كه اگر نمايندگان بر اين تعهد باشند مي‌توان گفت بسياري از مشكلات حل مي‌شود.

صافي گلپايگاني همچنين با بيان اينكه نمايندگان بايد از مسايل دنيا اطلاع داشته باشند و نمايندگان با كمال اقتدار و حفظ موقعيت خود اشراف داشته باشند، اظهار كرد: بايد مواضع‌مان درست و اسلامي باشد و هويت اسلامي مملكت حفظ شود و در مسايل جهان اسلام ابراز حيات كند و انتظار مي‌رود مجلس نيز در اين موضوعات موضع و نظر خاص خود را داشته باشد.

اين مرجع تقليد به نمايندگان توصيه كرد، به گونه‌اي رفتار كنند كه خاطر مبارك امام عصر (عج) راضي و خشنود باشد و از اين جايگاه براي مقاصد خوب و عالي استفاده و در رفع كمبودهاي فرهنگي اقدامات اساسي صورت گيرد.

وي تأكيد كرد: اگر نمايندگان بصيرت لازم را نسبت به وظايف و جايگاه خود داشته باشند مسايل حل مي‌شود.

به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا، پس از اين ديدار، رييس و اعضاي هيأت رييسه مجلس به حرم مطهر حضرت معصومه (س)، رفته و نماز مغرب و عشاء را اقامه كردند.

آيت‌الله العظمي شبيري زنجاني نيز در ديدار با اعضاي هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه نبايد براي رضايت خارجي‌ها، قوانين فقهي اسلامي زير و رو شود، تصريح كرد: نبايد در تصويب قوانين ثانويه عجله به خرج داد كه جاي قوانين اوليه را بگيرد.

به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا به قم، دكتر علي لاريجاني و هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي در آخرين ديدار خود با مراجع تقليد و علماي قم، با آيت‌الله العظمي موسي شبيري زنجاني ديدار كردند كه در اين ديدار آيت‌الله العظمي شبيري زنجاني با اشاره به اينكه نبايد به خاطر رضايت برخي، مسايل و اصول فقهي را زير و رو كنيم،‌ افزود: برخي مطالب روشن است و البته تكرار آن‌ها مضر نيست.

وي خاطرنشان كرد: توقع داريم در مجلس قوانيني به تصويب برسد كه موجب زير و رو شدن مباني فقهي و اسلامي نشود.

شبيري زنجاني با تاكيد بر اين‌كه نبايد به خاطر خوش آمدن خارجي‌ها اصول فقهي را تغيير داد، تاكيد كرد: چرا كه آن‌ها از خيلي چيزهاي ما خوششان نمي‌آيد.

وي با بيان اين‌كه بايد در تصويب قوانين طوري عمل شود كه كمتر اصطكاك با شوراي نگهبان پيدا شود، تصريح كرد: بايد مباني شيعي فقهي در تصويب قوانين مدنظر قرار گيرد.

وي ابراز اميدواري كرد: نمايندگان با جديت كار خود را در مجلس پيگيري كنند زيرا كار نمايندگي مجاهده است و از خداوند بخواهيد شما را در اين مسير كمك كند.

به گزارش ايسنا، در ابتداي اين ديدار دكتر علي لاريجاني، گزارشي از برنامه‌ها و استراتژي مجلس ارائه داد.

وي با بيان اينكه تلاش ما اين است كه بر فرهنگ قانونگرايي ايستادگي كنيم، تصريح كرد: نظم در كشور جز در سايه قانونگرايي امكان‌پذير نيست و ما سعي مي‌كنيم آرام آرام اين موضوع را جا بيندازيم.

لاريجاني با اشاره به اين‌كه در بخش فرهنگي نيز سياست ما اين است كه بر روي مسايل مهم تمركز كنيم، خاطر نشان كرد: بحران مالي در دنيا و كاهش قيمت نفت، شرايط را حساس كرده است و خود به خود تاثيراتي در وضعيت اقتصاد ما نيز مي‌گذارد.

به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا به قم، دكتر علي لاريجاني و اعضاي هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي پس از انجام سفر يك روزه به قم و ديدار با مراجع عظام تقليد و زيارت حرم مطهر حضرت معصومه (س)،‌ قم را به مقصد تهران ترك كردند.

انتهاي پيام
 دوشنبه 25 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن