واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مطبوعات روز دوشنبه تركيه چه مي گويند؟
آنكارا - سفر " جورج بوش" به عراق، ادامه بحث تبعات بحران مالي جهان بر اقتصاد تركيه و به چالش كشيده شدن سياست هاي دولت "رجب طيب اردوغان " در روند همگرايي تركيه با اتحاديه اروپا، از مهم ترين موضوغات برجسته شده در شماره هاي امروز روزنامه هاي تركيه هستند.
*** سفر جرج بوش به عراق
روزنامه هاي تركيه سفر ناگهاني بوش به عراق و امضاي قرارداد امنيتي بين عراق و آمريكا و اعتراض يك روزنامه نگار عرب به بوش با پرتاپ كردن كفش خود به صورت رييس كنوني كاخ سفيد را به عنوان مهم ترين خبر در صفحات نخست خود به چاپ رسانده اند.
روزنامه " مليت " با عنوان " پرتاپ كفش به جرج بوش در عراق"، نوشت: بوش كه به طورغيرمترقبه به بغداد سفر كرد، در كنفرانس مطبوعاتي مشترك با نوري المالكي با حمله يك روزنامه نگار عربي روبه رو شد.
اين روزنامه نوشت : روزنامه نگارعرب با پرتاب كفش خود به صورت بوش فرياد زد "اين هم بوسه خداحافظي، سگ ".
روزنامه "زمان" نيز با عنوان درشت "حمله با كفش به جرج بوش"، نوشت: روزنامه نگار عراقي كه از اشغال خاك كشورش توسط آمريكا بسيار خشمگين بود با پرتاپ كفش خود به صورت بوش فرياد زد: "اين هم بوسه خداحافظي ملت عراق با تو اي سگ ".
روزنامه " طرف" نيز با عنوان "سفر ناگهاني بوش به عراق براي خداحافظي"، نوشت: بوش 37 روز مانده به پايان دوره رياست جمهوري اش به عراق سفر كرد و با "جلال طالباني" رييس جمهوري عراق و مالكي ديدار و قرارداد امنيتي بين دوكشور را با طالباني به امضا رساند.
به نوشته طرف، بوش در كاخ رياست جمهوري عراق در كنار رود دجله با استقبال طالباني و مقامات بلندپايه عراقي روبه رو شد و گفت : ماموريت ما در عراق بسيار دشوار و خطير بود، ولي اين ماموريت براي امنيت آمريكا و صلح جهاني لازم بود !
*** بحث تبعات بحران مالي جهان بر اقتصاد تركيه
روزنامه هاي تركيه به دنبال تعطيلات 9 روزه عيد قربان در اين كشور بخش مهمي از موضوعات روز را به تبعات بحران مالي و اقتصادي جهان بر اقتصاد اين كشور اختصاص داده اند.
روزنامه طرف، مصاحبه خبرنگار اين روزنامه با پروفسور " سيف الدين گورسل " استاد سرشناس اقتصاد با عنوان درشت " 500 هزار نفر بيكار خواهند شد " را به چاپ رسانده و نوشته است : در سال 2009 ميلادي اقتصاد تركيه رشد هم داشته باشد، نيم ميليون نفر بر لشگر 5/2 ميليوني بيكاران افزوده خواهد شد.
او هشدار داده است، اگر اقتصاد تركيه در سال 2009 رشد منفي داشته باشد، اين رقم به يك ميليون نفر خواهد رسيد.
روزنامه مليت با عنوان "اگر نسبت آرا به زير 40 درصد افت كند، مساله ساز خواهد بود"، موضوع را از جنبه ديگري بررسي كرده و به نقل از " بنالي يلدرم " وزير ارتباطات تركيه كه عضو شوراي هماهنگي اقتصادي براي تدوين بسته اقتصادي كشورش هم مي باشد، نوشته است : تركيه در شرايطي به استقبال بحران مالي جهان رفت كه اقتصادش به دليل اقامه دعوي انحلال عليه حزب حاكم عدالت و توسعه و برخي التهابات داخلي دچار آسيب شده بود.
او گفت : ما بايد در آستانه انتخابات واقعيت ها را به خوبي به مردم تفهيم كنيم تا در انتخابات نتيجه لازم را به دست آوريم.
بنالي يلدرم گفت : آراي حزب حاكم نبايد زير 40 درصد افت كند. اگر آراي ما در انتخابات محلي آينده به حدود 34 - 32 درصد افت كند؛ مساله ساز خواهد بود.
آراي حزب آك در انتخابات عمومي سال گذشته به 47 درصد رسيده بود.
*** روند همگرايي تركيه با اتحاديه اروپا
ادعاي كند شدن روند اصلاحات و بي ميلي دولت اردوغان در تسريع اين روند موضوعي است كه در دوره جديد به طور فشرده در رسانه هاي تركيه برجسته مي شود.
روزنامه مليت نيز در گزارشي با عنوان " اين دولت تمايلي به اتحاديه اروپا ندارد " ، به نقل از دكتر " چنگيز آكتار " استاد دانشگاه و كارشناس اتحاديه اروپا نوشته است: حزب آك بعد از شروع مذاكرات عضويت با اتحاديه اروپا در سال 2005 ميلادي اصلاحات را به كنار گذاشت و ديگر نيتي براي تحقق اين امر ندارد.
روزنامه زمان نگاه متقاوتي به مساله دارد و با عنوان " سرعت اصلاحات در تركيه را طرفداران لائيسم متوقف كردند "، نوشت : گروه بين المللي بحران (آي.سي.جي) كه تحولات اخير در روابط تركيه - بروكسل را زير ذره بين گذاشته است، تاكيد دارد كه روابط تركيه با اتحاديه اروپا وارد دوره بسيار حساسي شده است و سال 2009 از نظر اين كه سال ادامه روابط و يا قطع روابط تركيه با اتحاديه اروپا (در مفهوم همگرايي) است، سال تعيين كننده اي خواهد بود.
خاورم**2011**230**1368
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 281]