واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: طرح مكانيزه كردن نظارت بر تعاونيها تدوين مي شود
قائم مقام وزير تعاون:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: قائم مقام وزير تعاون از تدوين طرح مكانيزه كردن نظارت بر تعاونيها در كشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، "سيد علي علوي" شامگاه نشست مشترك مديران مديران تعاون استانهاي شمالغرب كشور و مسئولان صداو سيماي استان زنجان افزود: در بخش تعاون با توجه به كاركردها و نقاط قوت خاص خود سوء استفاده افرادي را به دنبال خواهد داشت.
وي، وجود بيش از 130 هزار تعاوني در كشور را يادآورشد و ادامه داد: در كشور تعاونيهاي مشكل دار زيادي در استانها وجود دارند كه اين به علت كوتاهي ما در نظارت است.
علوي، طراحي برنامه مكانيزه نظارت را در راستاي اعمال نظارت جامع و كامل بر تعاونيها عنوان كرد و گفت: هر چند ما در چارچوب اختيارات خود قوانين خاص براي نظارت داريم ولي اگر نظارت مستمر داشتيم هم اكنون تعدادي محدود تعاونيهاي متخلف جامعه را ملهتب نمي كرد.
قائم مقام وزير تعاون، تعبين جايگاه تعاوني را از مهمترين كاركردهاي رسانه و تعاوني عنوان كرد و افزود: بايد بتوانيم جايگاه تعاونيها را به عنوان تاثيرگذارترين عامل در توسعه جوامع براي مردم تبيين كنيم.
مسكن مهر اين حركت يكي از مانده گارترين حركتهاي دولت نهم است
علوي در ادامه با اشاره به بحث مسكن مهر اين حركت را يكي از ماندگارترين حركتهاي دولت نهم دانست و افزود: دولت براي اولين بار در تاريخ دولتهاي گذشته قبول كرد پول زمين را خودش بدهد و با سازماندهي متقاضيان اين روند را در جامعه اجر كرد كه اين حركت بدونه ساز و كار تعاوني امكانپذير نبود.
وي همچنين به ارائه سهام عدالت در كشور اشاره كرد و يادآورشد: تعاونيها ظرفيتهاي خوبي در بخشهاي مختلف دارند به گونه اي كه در بحث سهام عدالت بيش از 22 ميليون نفر سهام عدالت دريافت كردند.
قائم مقام وزير تعاون با عنوان اينكه در حال حاضر كشور در زمينه مسكن مهر دستاوردهاي خوبي را كسب كرده، افق فراروي مسكن مهر را در كشور افقي روشن و برتر دانست.
علوي، اقتصاد تعاوني را موثرترين عامل در زمينه توسعه پايدار جوامع دانست و گفت: بايد ظرفيتهاي بخش تعاون در جامعه به شكل مطلوب شناخته شود و جايگاه تعاونيها در اقتصاد جوامع به خوبي پرداخته شود.
قائم مقام وزير تعاون، تعاونيها را داراي چالشهاي ويژه و خاص عنوان كرد و افزود: تعاوني براي مردم يك ارزش است و برخي با سوء استفاده از عنوان تعاوني مراكز مغاير با اهداف تعاوني ها شكل مي دهند.
فرهنگ اقتصاد تعاوني در كشور جاي بحث دارد
علوي، يكي از مشكلات مهم تعاونيها را نبود نظارت كامل بر تعاونيها دانست و تاكيد كرد: فرهنگ تعاون در كشور خوب پياده شده است ولي فرهنگ اقتصاد تعاوني در كشور جاي بحث دارد و بابايد روي آن كار شود.
وي افزود: مشكل نظارت بر تعاونيها علي رغم توسعه آن از مشكلات مهم تعاونيها بوده است كه در گذشته توجه جدي به آن نشده و بايد به شكل مطلوب اجرا شود.
علوي تصريح كرد: اين اعتقاد كه در كشورهاي با اقتصاد چپ نگرش تعاوني دارند غير قبول است.
وي روند توسعه اي از ايجاد تعاونيها را در كشور مطلوب دانست و افزود: در كشور ايران گرايش به تعاوني بيشتر از ميانگين جهاني است.
قائم مقام وزير تعاون گفت: تا زمان روي كار آمدن دولت نهم تنها 14.5 ميليون نفر در كشور عضو تعاونيها بودند كه اين روند در طي سه سال فعاليت نهم به بيش از 29 ميليون نفر افزايش يافته است.
علوي، توسعه تعاونيها را در كشور الگوي خوبي در راستاي توسعه خصوصي سازي عنوان كرد و اظهار داشت: در حال حاضر بيش از 130 هزار تعاوني در بخشهاي مختلف در كشور فعال است كه اين امر نشان از اقبال جامعه نسبت به تعاونيها است.
وي، قرار داشتن اقتصاد را بر سه پايه دولتي، خصوصي و تعاوني را يادآورشد و افزود: در اين ميان بخش تعاوني به عنوان تعديل كننده اين مجموعه است.
علوي افزود: تعاوني مانع از تكثرثروت و همچنين از بزرگ شدن دولت جلوگيري مي كند و موجب ايجاد تحول در بخشهاي مختلف جامعه مي شود.
بخش تعاون داراي نقش مهم و ارزنده در زمينه اجرايي اصل 44 است
قائم مقام وزير تعاون، بخش تعاون را داراي نقش مهم و ارزنده در زمينه اجرايي اصل 44 عنوان كرد و افزود: با توجه به ابلاغ سياستهاي اصل 44 هم با افزايش و هم افزايش افزايش بخش اقتصاد بخش خصوصي بتوانيم دولت را از 80 درصد تصدي اقتصاد جامعه نجات بدهيم.
علوي با تاكيد بر لزوم توسعه تعاونيها در كشور گفت: بخش تعاون در كشورهاي توسعه يافته بيشتر از جهان سوم رشد كرده است و در حال حاضر بزرگترين بانكهاي اروپايي به صورت تعاوني اداره مي شوند.
وي در ادامه با تشريح جايگاه تعاون در اسلام، بحث تعاوني را بحثي ريشه دار در اقتصاد اسلامي دانست.
انتهاي پيام//
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]