تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بار خدايا! حسن و حسين را دوست بدار و دوستداران آن دو را نيز دوست بدار.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827287623




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رييس اداره مديريت ريسك بانك توسعه صادرات:بازار سلف ارز به زودي تشكيل مي‌‏شود


واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: رييس اداره مديريت ريسك بانك توسعه صادرات:بازار سلف ارز به زودي تشكيل مي‌‏شود


تهران- خبرگزاري كار ايران
بازار سلف ارز به زودي با مشاركت سازمان توسعه تجارت و همكاري بانك مركزي راه‌‏اندازي مي‌‏شود.

مرتضي ذكاوت، رييس اداره مديريت ريسك بانك توسعه صادرات در گفت‌‏وگو با ايلنا در خصوص ساز و كار پوشش نوسانات نرخ ارز، با بيان اين مطلب اظهار داشت: در مقوله پوشش نوسانات نرخ ارز به چند شيوه مي‌‏توان عمل كرد؛ يك راه اين است كه دولت خود وارد عمل مي‌‏شود و رأساً يك منابعي را در نظر مي‌‏گيرد و احتمالاً اگر خسارتي براي صادركننده از بابت تغييرات نرخ ارز به وجود آيد، از محل اين منابع تسويه و خسارت فوق جبران مي‌‏شود.
وي افزود: راه ديگر به كارگيري ساز و كارهايي است كه با سرعت بيشتر و به صورت كاراتري ريسك نوسانات نرخ ارز صادركننده پوشش داده شود.
وي با اشاره به تجربيات جهاني گفت: در دنيا براي پوشش ريسك نوسانات نرخ ارز از معاملات آتي كه به صورت معاملات فيوچر و فوروارد است، استفاده مي‌‏شود و يا از آپشن‌‏ها و يا اختيارات خريدار و فروش استفاده مي‌‏كنند و اين كار با ساز و كار بازار انجام مي‌‏شود.
ذكاوت ابراز داشت: در هركدام از اين روش‌‏ها صادركننده و پوشش‌‏دهنده ريسك هزينه‌‏هاي خاص خود را بايد پرداخت كنند؛ مثلاً براي اختيار خريدار و فروش كه حالت بيمه دارد، يك كارمزد اوليه پرداخت مي‌‏شود كه اختياري را مشتري مي‌‏گيرد تا در سررسيد يك ارزي را به قيمت مشخصي بخرد و يا بفروشد. اين اختيار مي‌‏تواند با توجه به نرخ‌‏هاي بازاري كه وجود دارد اعمال شود.
رييس اداره مديريت ريسك بانك توسعه صادرات اظهار داشت: متاسفانه در كشور به رغم اينكه شيوه فوق شيوه بسيار خوب، كم هزينه و علمي است، اما اجرا نمي‌‏شود؛ چراكه ساز و كارآن وجود ندارد و بحث مقرراتي آن حل نشده است.
وي در خصوص معايب شيوه حال حاضر ايران در پوشش نوسانات نرخ ارز گفت: اين كه براي پوشش نوسانات نرخ ارز هزينه‌‏اي در نظرگرفته شود، مستلزم اين است كه صادركننده يك چرخه بوروكراتيك پشت سربگذارد؛ در مقابل اگر ساز و كار شيوه نوين تصويب شود، راحت‌‏تر مي‌‏توان به صادركننده سرويس داد.
ذكاوت تصريح كرد: در اين شيوه صادركننده مي‌‏تواند به بانك‌‏ها يا مؤسسه‌‏هايي كه در بازار در اين خصوص فعاليت مي‌‏كنند، مراجعه كرده و به راحتي در خصوص خسارت ناشي از پوشش ريسك اقدام كند.
رييس اداره مديريت ريسك بانك توسعه صادرات ابراز داشت: ما در نظر داريم كه چنين سيستمي را در كشور با توجه به طرح‌‏ريزي‌‏هاي صورت گرفته و با همكاري سازمان توسعه تجارت پياده‌‏سازي كنيم. در اين راستا كارهاي اوليه انجام شده و دستورالعمل داخلي آن هم تهيه شده كه اگر مشكلي پيش نيايد به زودي اجرايي خواهد شد.
وي درخصوص راه‌‏اندازي بازار سلف ارز گفت: طرح راه‌‏اندازي بازار سلف در دست بررسي است و به سازمان توسعه تجارت ارجاع شده است كه بانك مركزي هم پيگير آن است.
ذكاوت با اشاره به مشكلات پيش روي اين طرح گفت: ما چند مشكل در اجراي طرح معاملات آتي داريم؛ يك بحث مسأله ايراد شرعي وارد بر معاملات آتي، فوروارد و فيوچر است كه مراجع آن را مردود مي‌‏دانند و معتقدند در مورد كالا اين مشكلي نيست ولي در مورد ارز اين اعتقاد وجود دارد كه كار درستي نيست. در بحث زير ساخت‌‏ها هم مشكل اينجاست كه ما بازار متمركز نداريم، در بحث بورس كالايي معاملات آتي دارد شكل مي‌‏گيرد ولي هنوز در بحث مالي و ارز اين اتفاق نيافتاده است.
وي افزود: از آنجا كه در بازار كالا معاملات فيوچر اجرا مي‌‏شود، لذا لازم است تا در خصوص بازار ارز نيز جهت سهولت در پوشش نوسانات نرخ ارز اين كار اجرايي شود و به نظر مي‌‏رسد ايرادات شرعي آن نيز در حال رفع و پيگيري است.
پايان پيام

كد خبر: 463183
 دوشنبه 25 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايلنا]
[مشاهده در: www.ilna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 195]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن