واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: /گزارش خبري ايلنا از ادامه اختلالات اينترنتي/ضعف مديريتي در تامين پهناي باند اينترنتي كشور ادامه دارد
تهران- خبرگزاري كار ايران
بعد از گذشت 3 روز از اختلالات در شبكه اينترنت كشور باز هم شاهد ادامه اين روند در كشور هستيم و هنوز شركت زير ساخت به عنوان متولي اينترنت در كشور اقدام جدي انجام نداده است.
به گزارش ايلنا، در حال حاضر ارائه پهناي باند ارتباطي كشور با شبكه جهاني اينترنت تنها ازطريق شركت ارتباطات زيرساخت، وابسته به وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات تأمين ميگردد.
علت چنين انحصاري، وجود ابهام در اساسنامه اين شركت است (در اساسنامه اين شركت آمده است: تامين مراكز سوئيچ بينالملل و ظرفيت انتقال بينالملل مورد نياز متقاضيان و اپراتورهاي مختلف اعم ازدولتي و غيردولتي برعهده اين شركت است)
البته عليرغم آنكه به زعم برخي مديران دولتي، ارتباطات بينالملل بايستي در انحصار دولت باشد، كارشناسان بخشخصوصي معتقدند كه شبكه زيرساخت در سطوح بينالمللي تعريفي مشخص دارد و در اساسنامه نيز تامين دروازههاي (GATEWAYS) كشور منتهي به شبكههاي بين الملل و ايجاد ظرفيت لازم به منظور تبادل اطلاعات و نظارت و نگهداري از آنها، از وظايف اين شركت دولتي است و
در حقيقت اپراتوري خريد و واردات ارتباطات بينالملل بر عهده شركتهايي است كه پروانه لازم را از سازمان تنظيم مقررات در اختيار داشته و عمليات پايش و نظارت بر آن نيز در تصدي شركتهاي دولتي خواهد بود.
وجود اين ابهام قانوني، به دليل عدم اشراف تخصصي قانونگذار و وابستگي سازمان تنظيم مقررات (رگولاتوري)، موجب عقبماندگي كشور در تامين ارتباطات لازم و كافي با دهكده جهاني طي سالهاي گذشته تاكنون؛ گرديده است.
اين درحالياست كه هر نوع انحصار در فناوري ارتباطات سمي مهلك است كه اثرات مخرب آن دامان كاربران ايراني را گرفته است، كاربراني كه خواندن مقالات و نوشتههاي "مقايسه خدمات اينترنتي در ديگر كشورهاي جهان"، جز طنز محافل و افسوسي ديگر را به همراه ندارد.
شنيدن آمار و ارقام افزايش كاربران اينترنت كشور و عدم اشاره به وضعيت كيفي آن، خود حكايتي ديگر دارد.
از روز دوشنبه هفته گذشته تاكنون، كيفيت ارتباطات اينترنتي كشور رو به وخامت گذاشت و از صبح روز پنجشنبه نيز به نوعي غير قابل بهرهبرداري شد. صفحات سايتهاي اينترنتي در برخي از مناطق كشور به سختي قابل رويت شد و در اكثر شهرها، كاربران با پيغام عدم امكان اتصال مواجه شدند؛ بكارگيري ديگر خدمات برخط (ONLINE) مانند مكالمه و انتقال صدا، تصوير و حتي چت كردن (به عنوان سبكترين خدمت اينترنتي با ميزان حجم تبادل ترافيكي اندك) نيز با مفقود شدن پيغامها مواجه شد و ممكن نبود.
شركتهاي ارائه كننده انواع خدمات اينترنتي كه اغلب خصوصي بوده و با تامين ارتباط اينترتي خود از شركت زيرساخت و يا شركتهاي مخابرات استاني (به عنوان واسط ميان خود و شركت زيرساخت)، خدماتي ارزش افزوده را به عموم كاربران خود ارائه ميدهند، درهنگام بروز اين رخداد، نظر به تعدد كاربران خود با سيل تماسها و اعتراضات به حق ايشان مواجه شدند كه خود شركتها هم با عدم جوابگويي شركت زيرساخت روبرو شدند، در اين بين انجمن صنفي شركتهاي اينترنتي ايران به قطعيهاي مكرر پهناي باند اينترنت كشور اعتراضكردند.
عليرضا علمي، نايب رئيس و دبير صنفي انجمن شركتهاي اينترنتي ايران اعتراض شديد انجمن صنفي را به كيفيت پائين پهناي باند و قطعيهاي مكرر اينترنت كشور اعلام داشت و اظهارداشت: به محض بروز اختلال در ارتباط اينترنتي كشور تلفنهاي بخش مربوطه اشغال شده و شركتهاي اينترنتي در برابر اعتراض مكرر كاربران پاسخ قابل قبولي نميتوانند ارائه نمائند، در كدام كشور اين مقدار مشكل ارتباط اينترنتي وجود دارد؟
شركت زير ساخت بايد يك CALL CENTER به صورت 24 ساعته با افراد كاملا مسلط و فني داشته باشد تا تمامي مشكلات شبكه به آنجا منعكس و در كمتر از ساعت آناليز و مرتفع گردد.
عليرغم اينكه بيان ميشود چهار مسير پشتيبان براي ارتباط اينترنتي كشور فراهم گشته است باز هم براحتي شاهد افت سرعت اينترنتي در بخشهاي قابل توجهي در كشور ميگرديم و جالب اينجاست كه در اين ميان ديواري كوتاهتر از ISP ها و شركتهاي اينترنتي پيدا نميشود.
جالب اينجاست كه متأسفانه عليرغم آنكه شركت ارتباطات زيرساخت شايد از نظر تعداد، حدود يك دهم هر شركت اينترنتي نيز مشترك ندارد و از سويي ديگر با تعدادي كارشناس و متخصص اين فن در آن سوي تماسهاي پشتيباني خود طرف است، باز هم از پاسخگويي به مشتريان خود سرباز زده و نسبت به اطلاع رساني به موقع نيز اقدام نميكند!
در تهران، تنها دو خط تلفن كه حتي فاقد خدمت قديمي مخابرات، "روتاري (انتقال به خطي ديگر در صورت اشغالي)" نيز است، به مشتركان ايشان معرفي شده است. اين شماره تلفنهاي مركز پشتيباني فني (LCT) در مواقع بحراني، فقط اشغال بوده و يا بر روي سيستم پيامگير ميروند!
شركتهاي اينترنتي نيز نسبت به شكايت قانوني به روند كنوني سرويسدهي از نوع دولتي، اقدام نميكنند چرا كه تنها تأمينكننده انحصاري پهناي باند ارتباط با خارج از كشور، يك شركت دولتي است، پس شكايت به كجا و به كي برند؟!
سازمان تنظيم مقررات (رگولاتوري) نيز كه در تمام كشورها، موفقيت هر شركتي خصوصي يا دولتي را با اقتدار و استقلال خود رقم ميزند، در كشور ما وابسته به وزارت ICT بوده و حداقل ما تاكنون شاهد حتي سؤالي جدي و رسمي از سوي اين سازمان در رابطه با كيفيت خدمات ارائه شده توسط شركت زيرساخت نبودهايم. البته شايد به جداسازي اين سازمان بتوان به عملكرد مثبت آن اميدوار شد (لايحه دوفوريتي جداسازي رگولاتوري از وزارت ارتباطات در مجلس مطرح شده است)
زماني كه مديران دولتي و دستاندركاران شركت زيرساخت ادعاي عدم وابستگي اينترنت كشور به يك اتصال خاص را مطرح نموده، وجود تنوع ارتباطات با فضاي تبادل اطلاعات بيش از ميزان تقاضا را آميزهاي از تلاش و همت لازم در دوره مديريتي خود ميدانند، انتظار داريم سازمانهاي عريض و طويل ايشان، حداقل نسبت به اطلاعرساني براي شفافسازي اذهان عمومي اقدامي عاجل داشته باشند.
ختم كلام آنكه، علي رغم پيگيريهاي وافر، به راستي تاكنون كدام توافقنامه ميزان سطح خدمات (SLA) ميان يكي از شركتهاي مخابراتي دولتي با مشتركين ايشان منعقد شده و خسارات ناشي از عدم ارائه خدمات در چهارچوب استانداردهاي بين المللي را چه كسي پاسخگو است؟
بنابراين گزارش، شركت زيرساخت علت قطعي و اختلالات به وجود آمده را قطعي فيبر نوري فجيره در امارات عنوان كردهاند، در حاليكه در گذشته مقامات اين شركت اعلام كرده بودند كه شبكه اينترنتي كشور به صورت يك LOP و دايره وار و كامل مستقل از ديگر كشورها است و در هنگام قطع يك بخش بار ترافيكي در بخشهاي ديگر تقسيم شده و از قطعي اينترنت جلوگيري ميشود كه در اين بين عملاً شاهد نقض چنين حرفي بوديم.
پايان پيام
كد خبر: 463042
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]