واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: تقابل جالب سيستمهاي متفاوت و قارههاي مختلف درآوردگاه آفريقاي جنوبي جامكنفدراسيونها؛ پيش درآمدي برجام جهاني 2010
جام جم آنلاين: مسابقات فوتبال جام كنفدراسيونهاي 2009 شنبهشب 2 آذر در ژوهانسبورگ پايتخت آفريقاي جنوبي قرعهكشي شد. اين تورنمنتي است كه همواره در سال پيش از برگزاري جامهاي جهاني در كشورهاي محل برپايي همان جامها برگزار ميشود و مقدمه و پيش درآمدي بر آن به حساب ميآيد.
اين بار نيز 8 تيم حاضر در اين پيكارها بر اساس قرعهكشي ابتداي آذر و طبق سنت و روال معمول در گام نخست به 2 گروه 4 تيمي تقسيم شدهاند و پس از انجام بازيهاي اين مرحله به طور دورهاي، از هر گروه 2 تيم بالا ميآيند و از آن پس ديدارها به طور ضربدري و حذفي تا تعيين تيم قهرمان ادامه مييابد.
بيشك همگروه شدن ايتاليا قهرمان جامجهاني 2006 با برزيل، فاتح جام ملتهاي آمريكاي جنوبي 2007 و برخورد2قدرت بزرگ و سنتي اين ورزش با يكديگر از مهمترين وقايع اين رقابتهاست.
اين دو تيم در گروهي قرار گرفتهاند كه مصر و آمريكا را هم در بردارد؛ اما بديهي است كه گروه دوم جام فقط با نام و حضور دو قدرت مذكور مورد توجه قرار گيرد و بسيار بعيد است كه تيمي جز همين دو تيم راهي مرحله حذفي (نيمه نهايي) شود.
در قرعهكشي اين رقابتها كه از سوي والكه، دبيركل فيفا و با مديريت خود وي به اجرا درآمد، تيمهاي آفريقاي جنوبي، اسپانيا، عراق و نيوزيلند هم در گروه اول قرار گرفتند. آفريقاي جنوبي به عنوان ميزبان جامجهاني نوزدهم همان طور كه پيشتر آمد، ميكوشد با برگزاري اين پيكارها توانايي و آمادگي خود را براي ميزباني آوردگاه اصلي (جامجهاني 2010) اندازهگيري كند.
اين اولين باري است كه آفريقا جامجهاني را ميزباني خواهد كرد و به همين دليل حساسيتها و تمركز جهانيان روي نحوه كار آفريقاي جنوبي بسيار زياد است.
اين در حالي است كه در دو، سه سال اخير حرفهاي متضادي درباره ميزان آمادگي آفريقاي جنوبي براي اين مهم عنوان شده است و در حالي كه خيليها معتقدند بالا بودن آمار و درصدهاي جرم و جنايت در اين كشور و همچنين دير آماده شدن بعضي استاديومهاي جام، صلاحيت اين كشور را براي ميزباني جامجهاني نوزدهم از ميان برده است، بعضي ديگر خلاف اين ميپندارند و معتقدند آفريقاي جنوبي از عهده كار برميآيد بنابراين حاصل كار اين كشور در جام كنفدراسيونها و نوع برگزاري مسابقات در تعيين جايگاه آفريقاي جنوبي و ترسيم قضيهاي كه گفتيم، بسيار نقش خواهد داشت.
از بازيهاي اوج مرحله اول جام كنفدراسيونها، طبعا يكي رويارويي ايتاليا با برزيل خواهد بود كه در 21 ژوئن 2009 در منطقه پرتوريا برگزار خواهد شد.
با اين كه اين ديدار ميتواند به اندازه كافي براي ايتاليا زيانبار و سنگين باشد؛ اما مارچلو ليپي مربي نامدار آتزوري ميگويد از همگروه شدن با برزيل و مسابقهاي كه ابتداي تابستان سال آينده با اين حريف خواهد داشت و خواهناخواه مقدمه و طليعهاي بر رويارويي احتماليشان در جام جهاني 2010 خواهد بود، به وجد آمده است و بيمي از آن ندارد.
ليپي ميگويد: از آغاز زندگي ورزشي و حرفهاي خود هرگز برابر يك تيم برزيلي قرار نگرفتهام و اين حتي شامل رقابتهاي باشگاهي هم ميشود. بنابراين در اين خصوص بسيار مشتاقم و انتظار آن را در جام كنفدراسيونها ميكشم. از همه جالبتر اينكه به دليل ديدار دوستانهاي كه با همين تيم (برزيل) در ماه فوريه خواهيم داشت، از اين تاريخ تا ژوئن 2 بار با اين رقيب ويژه روبهرو خواهيم شد.
بازي افتتاحيه
از آنجا كه طبق سنت جامهاي جهاني و مسابقات مشابه با آن بازي نخست و افتتاحيه را هميشه تيم ميزبان در برابر يكي از همگروهيهايش برگزار ميكند، ديدار اول جام كنفدراسيونهاي 2009 را هم در 14 ژوئن اين سال ميان آفريقاي جنوبي و عراق در اليس پارك شهر ژوهانسبورگ خواهيم داشت و در همان روز اسپانيا و نيوزلند هم در روستن بورگ، شهري واقع در شمال غرب آفريقاي جنوبي رودررو خواهند ايستاد تا هر دو ديدار نخست گروه اول برگزار شود.
به جز 2 شهري كه نامشان آمد، بلوم فونتن و پرتوريا نيز براي ميزباني مسابقات جام كنفدراسيونها در نظر گرفته شدهاند؛ اما پورت اليزابت، يك شهربندري در اين كشور كه جزو نامزدها و شهرهاي متقاضي ميزباني بود، به دليل ترس دولت آفريقاي جنوبي از احتمال آماده نشدن به موقع استاديوم جديد اين بندر از فهرست شهرهاي محل برگزاري رقابتها خارج شد.
بازسازي ميزبان
ژول سانتانا، مربي برزيلي تيم ملي آفريقاي جنوبي كه مدتي است جاي هموطن نامدارش كارلوس البرتو پرييرا را در اين سمت گرفته است، ميگويد: برخلاف آنچه تصور ميشود، ما از رويارويي با حريفان بزرگ استقبال ميكنيم. هدف اصلي ما اين است كه تيممان را جوان و بازسازي كنيم و فكر ميكنم تا 80 درصد به اين هدف رسيدهايم.
ويسنته دل بوسكه مربي نامدار تيم ملي اسپانيا هم كه تيمش با آفريقاي جنوبي همگروه است، حرفهايي ميزند كه خبر از احتياط او، احترام وي براي رقبا و صحت اظهارات سانتانا ميدهد زيرا مربي ماتادورها هم معتقد است هيچ چيز را نبايد قطعي شمرد.
مربي پيشين رئال مادريد ميگويد: اين كه ما قهرمان اروپا شدهايم و همگروهيهاي ما هيچ يك اعتبار ما را ندارند، نبايد باعث شود كار را ساده بينگاريم و حريفان را كوچك بشمريم.
در اين گونه مسابقهها هر شگفتياي متصور است و چون شناخت ما از رقبايمان زياد نيست، بايد مراقبت بيشتري به خرج بدهيم. وجود تيمهاي با سبكهاي متفاوت در اين گروه كمك ميكند تا هم بازيها ديدنيتر شود و هم هيچ تيمي در حاشيه امنيت نباشد.
مسووليتهاي نماينده آسيا
ژوروان ويهرا مربي برزيلي و آشناي تيم ملي عراق هم كه پس از اقامت ناموفقش در سپاهان ايران به اردوي تيم ملي عراق بازگشته است، ميگويد: قرعه جالبي آوردهايم و گروهمان سختيهاي ويژه خود را دارد. اما ما مصمم و اميدوار به صعود از اين دسته و رسيدن به نيمه نهايي هستيم، زيرا اينجا نه فقط اعتبار خودمان، بلكه نام و توان كل فوتبال آسيا كه ما نماينده آن محسوب ميشويم، مطرح است و بايد براي حفظ آن كوشا باشيم.
حتي فرانك وان هاتوم رئيس فدراسيون فوتبال نيوزيلند هم كه تيمش ضعيفترين شركتكننده جام كنفدراسيونها به شمار ميآيد، از لحني مثبت در زمان صحبت درباره مسابقههاي سال آينده بهره ميگيرد و حرفهاي اميدوارانهاي ميزند. دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 281]