تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حكيم نيست آن كس كه مدارا نكند با كسى كه چاره اى جز مدارا كردن با او نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830837019




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اينترپرس سرويس: ايرانيان منتظرند ببينند اوباما درتغيير سياست آمريكا چقدراختيار دارد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اينترپرس سرويس: ايرانيان منتظرند ببينند اوباما درتغيير سياست آمريكا چقدراختيار دارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي - ايران

خبرگزاري اينترپرس سرويس به نقل از يك تحليلگر آمريكايي ادعا كرد مقامات ايران درحال انجام بحث‌هاي داخلي درباره اين مساله‌اند كه باراك اوباما، رييس‌جمهور منتخب آمريكا براي تغيير سياست آمريكا درقبال ايران چه اندازه آزادي خواهد داشت و آن‌هايي كه استدلال كرده‌اند او نمي‌تواند چنين كاري را انجام دهد پس از اعلام اعضاي تيم امنيت ملي اوباما، دست بالا را در اختيار گرفته‌اند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گرت پورتر، گزارشگر تحقيقي و متخصص تاريخ سياست امنيت ملي آمريكا، گفته است پس از پايان سفري 12 روزه به تهران و گفت‌وگو با مقامات، تحليلگران و شخصيت‌هاي سياسي ايران، گزارشاتي را تهيه كرده است.

در يكي از اين گزارشات كه بر روي سايت اينترنتي خبرگزاري اينترپرس سرويس قرار گرفت، با اشاره به مطلب بالا، با اشاره به اينكه نتيجه اين مباحث به علايم ارسالي اوباما و تيم امنيت ملي‌اش برمي‌گردد، آمده است:« در داخل ايران دو ديدگاه متفاوت درباره‌ي سياست احتمالي اوباما و دولتش در قبال ايران وجود دارد. يك تعبير اين است كه انتخاب اوباما نتيجه‌ي تغيير بنيادي در سياست‌هاي آمريكاست و فرصتي است براي ايران تا براي خروج از مناقشه‌ي چند دهه‌يي با آمريكا فرصت را در اختيار قرار ‌دهد.

ديدگاه ديگر اوباما را تابع نيروهاي قدرتمند به ويژه لابي طرفدار اسراييل مي‌بيند كه با ايران خصومت دارند. اين تعبير به طور تلويحي مي‌گويد كه ايران نبايد هيچ اقدام مصالحه‌جويانه در قبال دولت اوباما انجام دهد.

به نظر مي‌رسد هر دو گروه موافقند كه پيروزي اوباما انعكاس درخواست سياسي براي تغيير در آمريكاست و سياست دولت وي با محدوديت‌هاي ساختاري روبه‌رو خواهد بود.»

در ادامه اين گزارش آمده است:« در هر حال هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه‌ي منتخب اوباما، نظر بدبين‌ها را تقويت كرده و باعث ترديد آناني شده است كه ديدگاه خوشبينانه‌تري دارند.

حميدرضا دهقاني، مدير بخش خليج فارس و خاورميانه در موسسه‌ي مطالعات سياسي و بين‌المللي وزارت امور خارجه‌ي ايران درباره‌ي اين دو ديدگاه مربوط به انتخاب اوباما در ميان مقامات و تحليلگران ايراني گفت كه يك توضيح اين است كه اوباما كاخ سفيد را فتح كرد و دليل آن «تبليغات خوب» وي بود، به اين معنا كه او انتخاب شد زيرا به درخواست‌هاي انتخاب‌كنندگان پاسخ داد و توضيح ديگر اين است كه «آن‌هايي كه در پشت صحنه رييسان‌جمهور و سياست‌ها را مي‌سازند ـ عروسك‌گردان‌ها ـ تصميم گرفتند و فقط عروسك‌شان را تغيير دادند.

دهقاني گفت كه هر يك از اين تعابير به طور تلويحي موضع متمايز ايران را در قبال دولت اوباما نشان مي‌دهد.

علي‌اكبر رضايي، سرپرست اداره كل آمريكاي شمالي وزارت امور خارجه‌ي ايران نيز بحث‌هاي داخلي درباره‌ي اوباما را در گفت‌وگويي با اينترپرس سرويس تاكيد كرد و گفت كه درباره اوباما يك ديدگاه وجود ندارد.

رضايي گفت كه معتقد است انتخاب اوباما نتيجه‌ي درخواست بسيار جدي آمريكايي براي تغيير است.

وي هم‌چنين به «نفوذ گروه‌هاي ذي‌نفع به ويژه لابي صهيونيست بر سياست‌هاي آمريكا اشاره كرد و آن را «نوعي نفوذ سيستماتيك و ساختاري بر سياست آمريكا از طريق كانال‌هاي نهادينه شده» خواند.

او افزود كه در راستاي گرايش «منتظر ماندن و ديدن» تعبير خوشبينانه‌تر معتقد است قضاوت نهايي درباره‌ي اوباما زودهنگام است.

رضايي با اين حال به روشني گفت كه تيم امنيت ملي اوباما ـ و به ويژه انتخاب هيلاري كلينتون ـ آنهايي را كه به تغيير در سياست‌هاي آمريكا اميد داشته‌اند «نااميد» كرده است.

وي گفت كه خوشبين‌ها به سوي ديدگاه بدبينانه‌تر درباره اوباما نزديك‌تر مي‌شوند. انتخاب كلينتون نشان مي‌دهد كه «لابي‌ها اثبات مي‌كنند كه قدرتمندتر از چيزي هستند كه اوباما تصور مي‌كرد» و اين به معناي آن است كه اوباما «آزادي عمل نخواهد داشت»

وي گفت: يك نقطه‌ي اميد اين است كه اوباما شخص كليدي سياست خارجي خواهد بود و "كلينتون" آن را اجرا خواهد كرد.

اما رضايي هم‌چنين گفت كه اين سناريو «بسيار بعيد» است و با توجه به انتخابات اعلامي اوباما «بسيار بعيد است شاهد تغيير» در سياست آمريكا در قبال ايران باشيم.

هم‌چنين امير محبيان، عضو شوراي سردبيري روزنامه‌ي رسالت، گفت كه از اختلاف‌نظرها درباره اوباما آگاه است و افزود كه برخي فكر مي‌كنند پيروزي اوباما در انتخابات آمريكا پاسخي به تغييرات است اما پس از انتخابات چنين «ايده‌هاي خوشبينانه‌اي» مورد توجه قرار نگرفت.

محبيان گفت كه بدبين‌ها اوباما را «متفاوت از جان مك‌كين (كانديداي جمهوريخواه كه در انتخابات شكست خورد) نمي‌دانند» و شايد حتي او را «بدتر از مك‌كين بدانند زيرا دست كم مك‌كين درباره‌ي سياستش صادق بود».

او افزود: فكر مي‌كنم تفاوت بوش و اوباما اين است كه بوش گفت هويج و چماق، در حالي كه اوباما مي‌گويد هويج بزرگ‌تر و چماق بزرگ‌تر.

حميدرضا ترقي، معاون مدير امور بين‌الملل حزب موتلفه‌ي اسلامي نيز در گفت‌وگو با اينترپرس سرويس ديدگاهي بدبينانه را در قبال اوباما بيان كرد.

وي گفت: از نظر ما اوباما مديون سازمان‌هاي ثروتمند يهودي در آمريكا است كه تامين مالي انتخابات وي را به عهده داشتند.

ترقي افزود كه اوباما «تمايل دارد اما نمي‌تواند چنين كاري را انجام دهد زيرا لابي‌هاي صهيونيست جلوي آن را خواهند گرفت.»

اكنون به نظر مي‌رسد علايم نخستين دولت اوباما، بحث‌هاي بعد از انتخابات درباره مذاكرات را به سوي آن‌هايي كه به توانايي اوباما در ايجاد تغيير در سياست آمريكا ترديد دارند، پيش برده است.»

انتهاي پيام
 يکشنبه 24 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن