واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سخنگوي انجمن دوستداران ميراث فرهنگي خوزستان: موقعيت ژئوتوريسم " تش كوه " رامهرمز ناديده گرفته شده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: شهرستانها
سخنگوي انجمن دوستداران ميراث فرهنگي خوزستان گفت: تواناييهاي چشمههاي گازي گنبد لران و يا تش كوه رامهرمز به عنوان منطقهاي منحصر به فرد براي ايجاد اشتغال، معرفي خوزستان و جذب گردشگران علمي در حوزه ژئوتوريسم هيچ گاه لحاظ نگرديده است.
مجتبي گهستوني در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان اظهار كرد: خروج گاز از درز و شكافهاي ساختار سطحي ميدان نفتي ماماتين در جوار روستاي گنبد لران رامهرمز يك اثر ژئوتوريسمي جذاب، ديدني و تماشايي خلق كرده است؛ جاذبهاي كه بر روي تپهاي وسيع كه محليها به آن " تش كوه " ميگويند، قرار دارد. تش كوه تپهاي آتشين است كه آتش از آن شعلهور ميشود. اين آتشها به دليل وجود گوگرد و متصاعد شدن گاز طبيعي از ژرفاي زمين به سطح زمين شعلهور ميشود. در اين محل گازهاي هيدركربوري از پيچ و خم لايههاي چين خورده زمين گذر ميكنند، خود را به سطح زمين ميرسانند، شعلهور ميشوند و به هر سويي زبانه ميكشند.
گهستوني افزود: چشمههاي گازي گنبد لران يكي از جاذبههاي زمينشناسي مناطق نفتخيز جنوب ايران محسوب ميشود. تش كوه در شب هنگام، زير باران، روزهاي مه آلود، مناظر بديعي خلق ميكند. كافي است با يك شي نوك تيز در بخشي از زمين تش كوه را بكنيد و آن گاه خواهيد ديد كه زمين شعلهور ميشود. اگر در روشني آسمان به تش كوه رامهرمز رفتيد قطعاً به انتظار تاريكي خواهيد نشست تا يكي از زيباترين مناطق گردشگري را مشاهده كنيد.
وي بيان كرد: چشمههاي گازي گنبد لران نيز يكي از اين آتشهاي جاودان ميباشد كه از گذشته دور تاكنون درحال سوختن ميباشد. آتشهاي جاودان محل نشت گازهاي طبيعي هستند كه به طريقي آتش گرفتهاند و مدتها سوختهاند و در حال حاضر آثار و بقاياي سوختگي در سنگهاي مجاور محل نشت ديده ميشود. در كيش ايرانيان باستان اين گونه آتشها مقدس بوده و آن را به زبان پهلوي "اخورايشنيك" ميناميدهاند. به زبان زرتشتي زوهيات به معني آتش جاويدان جهنم خوانده شده كه محل نشت گاز به سطح زمين و به عبارتي قبلا آتش جاودان بوده است.
گهستوني خاطرنشان كرد: استان خوزستان زيباترين گنجينهها را در خود جاي داده است. از جنوبيترين نقطه تا شماليترين بخش استان خوزستان محوطهها و مناطق تاريخي و گردشگري بسياري وجود دارد. متاسفانه سازمان ميراث فرهنگي خوزستان تاكنون از اين جاذبه منحصر به فرد كه در مجاورت چاههاي قير و در نزديكي آبشار روستاي آسياب قرار دارد براي اشتغالزايي و رونق گردشگري منطقه بهره نبرده است.
سخنگوي انجمن دوستداران ميراث فرهنگي خوزستان گفت: اين انجمن تصميم دارد پوستر و عكسهاي مجزايي از اين جاذبه منحصر به فرد را در اندازههاي 40 در 50 منتشر كند.
انتهاي پيام
يکشنبه 24 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]