واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كشيدن شدن بحران مالي به بخش رسانه اي رسانههاي آمريكا در حال احتضارند
اقتصاد. آمريكا. اقتصاد. مطبوعات
تهران- كاهش ميزان انتشار، سير نزولي درآمدهاي حاصل از چاپ آگهيهاي تبليغاتي و روي اوردن خوانندگان به نشريات اينترنتي براي دسترسي رايگان به اخبار، صنعت مطبوعات آمريكا را با زيان مالي مواجه كرده است و موجوديت برخي از نام آورترين ها را در ژورناليسم ، تهديد ميكند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، اظهارات اخير دونالد گراهام رئيس شركت مطبوعاتي واشنگتن پست مبني بر اين كه آن الگوي تجاري كه تاكنون در مطبوعات مورد استفاده قرار ميگرفت، ديگر كاربرد ندارد، نظري را مورد تاكيد قرار داد كه بسياري از ناظران از مدتها پيش در خصوص چشم انداز فراروي رسانههاي آمريكا مطرح كرده اند.
در حالي كه موسسه تريبيون مالك لس آنجلس تايمز و شمار ديگري از نشريات در پي دستيابي به حمايتها ي لازمه درصورت اعلام ورشكستگي هستند و ساير نشريات و موسسات مطبوعاتي نيز در حال احتضارند، برخي از كمدينهاي آمريكايي با به استهزا گرفتن وضعيت موجود، آن را دستمايهاي براي كارهاي طنز خود قرار داده اند.
اما بنا بر آمار گردآوري شده توسط اريكا اسميت خبرنگار سنت لوئيس پست ديسپچ، بحراني كه صنعت مطبوعات آمريكا را گرفتار كرده است، براي ۱۵هزار و ۴۲۲كارمند شاغل در موسسات مطبوعاتي اين كشور كه امسال حكم اخراج از كار و يا بازخريد خود را دريافت كردند، به طور حتم موضوعي خنده دار نيست.
وبلاگ توئيتر كه ماه پيش تحت عنوان رسانهها در حال احتضارند توسط گروهي از مسوولان روابط عمومي آغاز به كار كرد، فهرست خود را در خصوص اخراج كاركنان رسانهها هر روز چندين بار به روزرساني ميكند.
با توجه به اين كه ركود مالي، درآمد حاصل از چاپ آگهيها را كاهش داده است و آگهيهاي بخش نيازمنديها به طور فزاينده در پايگاههاي اينترتني رايگان منتشر ميشوند، به واقع روزي نيست كه آمريكا اخبار بدتري را در رابطه با صنعت مطبوعات خود دريافت نكند.
بنا بر گزارش اداره حسابرسي نشريات، تيراژ ۵۰۷روزنامه در آمريكا در شش ماهه منتهي به ماه سپتامبر با چهار و ۶۴صدم درصد كاهش، به ۳۸ميليون و ۱۶۰ هزار نسخه رسيد، در حالي كه اين رقم در مدت مشابه سال قبل ۴۰ميليون و ۲۰ هزار نسخه بود.
بنا بر آمار اتحاديه روزنامههاي آمريكا، درآمد حاصل از چاپ آگهي در مطبوعات چاپي و اينترنتي در سه ماهه سوم سال جاري ميلادي ۱۸و يك دهم درصد كاهش يافت كه به واقع، اين سير نزولي ۱۸ماه پيش آغاز شد.
در اين ميان خبر منتشر شده ي هفته پيش مبني بر بدهي ۱۳ميليارد دلاري و ورشكستگي موسسه تريبيون كه مالكيت شيكاگو تريبيون، بالتيمور سان و هارفورد كورانت را علاوه بر لس آنجلس تايمز در اختيار دارد، تكاندهنده ترين و غيرمترقبهترين خبر اعلام شده در خصوص مطبوعات آمريكا محسوب ميشود در حال حاضر، سرنوشت دهها روزنامه در آمريكا تيره و تار است و گراهام كه در كنفرانسي به ميزباني بانك يو بياس در نيويورك سخن ميگفت، با ارائه ي اين ارزيابي خود كه الگوي فعاليت مطبوعات آمريكا فروپاشيده است، به صراحت پرده از واقعيت موجود برداشت.
گراهام ادامه داد: دو نشريه واشنگتن پست و نيوزويك در سال ۲۰۰۸متحمل ضررهاي مالي شدند و فضاي بسيار تيره ي حاكم بر وضعيت چاپ آگهي ها، هر گونه پيش بيني ما را در خصوص بهبود وضعيت موجود در سال ،۲۰۰۹به چالش مي كشد.
روي پيتر كلارك معاون رئيس انستيتوي پوينتر كه موسسهاي پژوهشي در زمينه ژورناليسم است، گفت: تصور ميكنم در آيندهاي نه چندان دور شاهد ظهور جوامعي عاري از نشريات روزانه خواهيم بود.
كلارك كه در مجمعي در فلوريدا سخن ميگفت، افزود كه هيچ چوب جادويي براي بقاي اين نشريات وجود ندارد.
از سوي ديگر، در همايشي كه انستيتوي مطبوعات آمريكا ماه پيش با دعوت از ۵۰تن از مديران مهمترين نشريات آمريكا براي مقابله با وخامت وضعيت مطبوعات برگزار كرد، دو كارشناس حاضر در مراسم هشدار دادند كه مديران بايد هر چه سريعتر اقدام كنند و در حال حاضر با يك سناريوي كلاسيك تغيير و يا مرگ مواجهند.
اما روزنامهاي همچون كريستين ساينس مانيتور با قدمت يكصد ساله اش، در حال حاضر نيز از مبارزه دستكم در زمينه چاپ دست برداشته است.
كريستين ساينس مانيتور كه از برندگان جايزه پوليتزر است، ماه اكتبر اعلام كرد كه در نظر دارد آوريل ۲۰۰۹به چاپ اين روزنامه پايان دهد و به نخستين روزنامه آمريكايي بدل شود كه صرفا در اينترنت منتشر ميشود.
يکشنبه 24 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]