واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ميركاظمي: وضعيت سيمان اين هفته مشخص مي شود – بخش نخست
وزير بازرگاني مي گويد: مذاكره در خصوص وضعيت سيمان و صادرات بخشي از آن، مشروط بر آنكه بازار داخل را با نوسان مواجه نكند موضوع نشست هفته جاري مسئولان وزارت بازرگاني و انجمن سيمان خواهد بود.
"سيدمسعود ميركاظمي"، روز شنبه در پاسخ به خبرنگار گروه اقتصادي ايرنا، افزود: بايد اين موضوع را كه اگر عوارض خروجي برداشته شود، قيمت ها از تثبيت خارج مي گردد را
مورد توجه قرار داد.
وي در ادامه اظهارات خود در نشستي با خبرنگاران، ابراز اميدواري كرد: انجمن توليد كنندگان سيمان تعهد خود را درخصوص ثابت نگه داشتن قيمت سيمان انجام دهد.
ميركاظمي با بيان آنكه هر تن سيمان در ماه گذشته با دريافت 100 هزار تومان عوارض انجام مي شده، گفت: با توجه به اطلاعاتي كه در هفته گذشته دريافت كرديم، اميدواريم تصميم نشست اين هفته كمترين نوسان را در پي داشته باشد.
وزير بازرگاني در خصوص صادرات كلينكر، گفت: اين نوع صادرات مقرون به صرفه نيست و در شرايطي كه كارخانه ها مي توانند كلينكر توليدي را براي فصل هاي پرمصرف و زماني كه آسياب هايشان خالي است نگه دارند، حيف است نسبت به صادرات آن اقدام شود.
** خريد كالاهاي اساسي
وزير بازرگاني سپس با اشاره به اينكه از پيش از دولت نهم به دليل برخي تحريم هاي بين المللي خريد سالانه شش ماه زودتر انجام مي شد، گفت: در سال 84 مقرر شد كه خريد هر سال، يك سال قبل از آن صورت گيرد.
** گندم
ميركاظمي در ادامه اظهارات خود افزود: ميزان نياز كشور به گندم حدود 11 ميليون تن
است كه به علت آنكه سال گذشته خشكسالي موجب عدم تامين اين ميزان شد، مقرر گرديد اضافه بر كالاهاي در حال خريد از خارج خريداري شود.
وزير بازرگاني با اشاره به اينكه تاكنون بيش از سه ميليون و 870 هزار تن گندم به كشور وارد شده، تصريح كرد: بيش از سه ميليون از داخل تامين مي شود و مابه التفاوت توليد داخل و ميزان وارد شده بايد از خارج وارد شود.
ميركاظمي از پيش بيني وزارت جهاد كشاورزي مبني بر توليد 14 ميليون تن گندم براي سال زراعي جاري خبر داد و ابراز اميدواري كرد: سال آينده وضعيت گندم كشور به بالاترين سطح ذخيره برسد.
وزير بازرگاني ميزان مصرف گندم كشور را ماهانه بيش از 900 هزار تن بيان و عنوان كرد: بايد توجه داشت با بالا بودن ميزان مصرف، حجم عمليات لجستيكي نيز بالا مي رود.
** روغن
ميركاظمي با بيان آنكه صد درصد روغن مورد نياز امسال، سال گذشته خريداري شده ، افزود: براي سال جاري 350 هزارتن روغن خريداري شده كه به تدريج وارد كشور مي شود و اين ميزان مي تواند به عنوان ذخيره مناسب در اختيار كارخانه ها قرار گيرد.
به گفته وي، ميزان مصرف روغن كشور يك ميليون و 300 هزارتن است كه بين 14 تا 18درصد آن يعني 300 تا 400 هزار تن آن در داخل توليد مي شود.
** شكر
وزير بازرگاني با طرح اين موضوع كه به مدت دوسال است تمام شكر مورد نياز از داخل تامين مي شود، گفت: سال گذشته 650 هزارتن شكر توسط دولت خريداري شد.
وي با اشاره به آنكه قيمت شكر به صورت نقد پرداخت شده و اين رويه ادامه دارد، افزود:
از ابتداي سال جاري تاكنون نيز 240 هزار تن شكر از كارخانه ها براي سال آينده خريداري شده ا ست.
وي ميزان مصرف شكر در داخل كشور را بيش از دو ميليون و 250 هزار تن عنوان كرد و ياد آور شد: بخشي از اين ميزان كه حدود 500 هزار تن مي شود در توليد و ساخت انواع شيريني، شكلات و غيره صادراتي به مصرف رسيده ا ست.
** پيشنهاد انجمن كارخانجات شكر را نپذيرفتيم
ميركاظمي سپس از پيشنهاد انجمن كارخانجات شكر به دولت براي واردات شكر خام خبر داد و گفت: به دليل اينكه كارخانه ها فقط چهار تا پنج ماه استحصال دارند و مابقي سال بيكار هستند، ما از آنها خواستيم خود آنها راسا اقدام به اين كار كنند.
به گفته مقام عالي وزارت بازرگاني، اين انجمن واردات يك ميليون و 200 هزار تن شكر خام توسط دولت را خواستار شده بود.
وزير بازرگاني تاكيد كرد: به آنها اعلام شد شما وارد كنيد و ما شكر تصفيه شده را از شما خريداري مي كنيم.
ميركاظمي با تاكيد براينكه وزارت بازرگاني از سال آينده از خريد فله اي خودداري خواهد كرد و ضرورت دارد كارخانه هاي شكر نسبت به ايجاد سيستم بسته بندي خود اقدام كنند،
افزود: سه سال است كه از آنها خواسته مي شود تا نسبت به اين عمل اقدام كنند.
** برنج
وزير بازرگاني در ادامه اظهارات خود ميانگين توليد سالانه برنج كشور را بين دو تا دو ميليون و 200 هزار تن بيان كرد.
به گفته ميركاظمي، ميزان مصرف كشور نيز بيش از سه ميليون و 200 هزار تن و سرانه مصرف كل كشور 43 كيلوگرم برآورد شده است.
به گفته وي به طور معمول طي سال هاي گذشته يك ميليون تا يك ميليون و 200هزار تن برنج به كشور وارد مي شده است كه حدود 700 هزار تن آن توسط دولت و به توزيع كالابرگ برنج اختصاص مي يافت و مابقي توسط بخش خصوصي و مرزنشين ها وارد كشور مي شد.
وزير بازرگاني يادآور شد: دولت به دليل عدم توزيع كالابرگ برنج به واردات اين محصول اقدام نمي كند.
وي با اشاره به صادرات برنج به برخي كشورهاي حوزه خليج فارس، گفت: به دليل كيفيت بالاي برنج صادراتي ايران با نرخ بسيار بالا فروخته مي شود.
به گفته وي، ميزان برنج وارداتي توسط دولت فقط براي ذخيره استراتژيك و حدود 60 تا 70 هزار تن است.
** كاهش قيمت خريد وارداتي كالاهاي اساسي
وزير بازرگاني در خصوص تاثير نوسان قيمت هاي جهاني بر روي كالاهاي اساسي گفت:
نوسان، شيب تند و كاهش شديد قيمت ها بر روي برخي كالاها تاثير گذاشت و بر روي برخي ديگر تاثير نداشت.
وي گفت: محصول گندم در يك مقطع از هر كيلوگرم 150 به 400 تومان رسيد و الان نيز با آخرين قيمت حمل به كمتر از 220 تومان و تحويل در بنادر ايران رسيد و گفت: اين اتفاق در حالي رخ داده كه قيمت تضميني خريد از كشاورزان در سال آينده 305 تومان اعلام شده است.
ميركاظمي تاكيد كرد: اين نكته را نيز بايد در ياد داشته باشيم كه با افزايش قيمت خريد نان يارانه آن نيز افزايش مي يابد.
**متمم بودجه
ميركاظمي به متمم بودجه براي واردات كالاهاي اساسي اشاره كرد و گفت: ميزان درخواستي دو هزار و 500 ميليارد تومان است كه مجلس با دو هزار ميليارد تومان آن براي كالاهاي اساسي موافقت و مقرر كرد 500 ميليارد تومان آن براي مبارزه با خشكسالي تخصيص يابد كه اين وضعيت كسري 500 ميليارد توماني در بخش بازرگاني را درپي خواهد داشت.
ادامه دارد...
اقتصام ** 1601 ** 1558
شنبه 23 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]