تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زيبايى مرد به شيوايى زبان اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827707462




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارشافزايش ساليانه حوادث ناشي از كار در ايران


واضح آرشیو وب فارسی:موج: گزارشافزايش ساليانه حوادث ناشي از كار در ايران
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد اجتماعي .
آمار حوادث شغلي همچنان فاجعه آميز است، به طوري كه سازمان بهداشت جهاني آن را به مثابه يك اپيدمي در حوزه بهداشت عمومي قرار داده و به عنوان يك ريسك فاكتور بسيار مهم بهداشتي، اقتصادي و اجتماعي قلمداد مي كند.
براساس اطلاعات موجود، در ساليان اخير ماهيت حوادث در سراسر جهان در حال تغيير شكل يافتن است، بدين صورت كه در كشورهاي توسعه يافته به دليل به كارگيري تكنولوژي مدرن و پيشرفته از نرخ فراواني حوادث كاسته شده و بر شدت آنها افزوده مي شود.
اين درحاليست كه حوادث در كشور ايران از يك نظام قانونمند برخوردار نيست. از يك طرف به دليل تعريف نشدن دقيق و واضح آن دسته حوادث شغلي رخ داده در محيطهاي كار كه لازم است به سازمانهاي مسئول گزارش داده شوند، كارفرمايان به ويژه در محيطهاي كار غيردولتي در ثبت، نگهداري و گزارش حوادث شغلي به طور سليقه اي عمل مي كنند و در بسياري از موارد به دليل ترس از عواقب آن در صورت عدم اعتراض كارگران حتي از گزارش حوادث شديد نيز خودداري مي كنند.
از طرف ديگر، اغلب حوادث شغلي كه در كارگاههاي كوچك؛ خانوادگي كشاورزي و به طور كلي محيطهاي كار سنتي رخ مي دهند به دليل عدم وجود حمايتهاي قانوني در جايي درج نشده و گزارش نمي گردد و به نظر مي رسد كه آمار فراواني حوادث ناشي از كار در ايران بالاتر از مقادير فوق باشد.
به گزارش سازمان تامين اجتماعي از مجموع 11 هزار و 634 حادثه اتفاق افتاده در حين كار، در نيمه نخست سال گذشته، 60 نفر جان خود را در اين حوادث از دست دادند. بيشترين حوادث ناشي از كار براي مردان و متاهلين به ترتيب با 11 هزار و 448 و 8 هزار و 729 مورد اتفاق افتاده و سهم مجردها در حوادث ناشي از كار دو هزار و 95 مورد بوده است.
سازمان تامين اجتماعي اعلام كرد: حوادث ناشي از كار در مدت ياد شده به ترتيب باعث از كار افتادگي كلي و جزئي يكصد و 42 و 331 نفر شد.
ضمن آن كه 589 نفر نيز بابت اين حوادث غرامت مقطوع نقص عضو دريافت و 10 هزار و 512 نفر نيز پس از حادثه در حين كار بهبودي كامل يافتند. ضمن آن كه يكصد و 86 مورد از اين حوادث نيز براي زنان رخ داده است.
دربررسي نوع حادثه‌هاي اتفاق افتاده در مدت مذكور سقوط كردن و لغزيدن ، ضرب خوردگي و بريدگي و قطع اعضاء بيشترين موارد حوادث ناشي از كار در مدت مذكور بوده است.
بالاترين ميزان حادثه هاي صورت گرفته در حين كار در 6 ماه اول سال گذشته در گروه سني 25 تا 29 ساله رخ داده و در علل وقوع حوادث نيز بي احتياطي مهمترين علت مشخص شده است
بر اساس اين گزارش ، فعاليتهاي مرتبط با فلزات اساسي، ماشينهاي الكتريكي و غيرالكتريكي و كارهاي ساختماني مشاغلي بودند كه بيشترين آمار حادثه هاي ناشي از كار در اين فعاليتها روي داده است
مقايسه حوادث اتفاق افتاده در حين كار در 6 ماه اول سالهاي 85 و 86 نشان دهنده افزايش 96/8 درصدي اين حوادث بوده است كه استان كردستان با افزايش 70 درصدي اين حوادث در جمع استانهاي سراسر كشور بالاترين آمار حوادث ناشي از كار را به خود اختصاص داده است.
سازمان تامين اجتماعي گزارش داده كه در سال گذشته ۲۴ هزار و ۷۵ نفر دچار حوادث ناشي از كار شده و ۱۱۷ نفر نيز جان خود را از دست داده اند. بنابر آمارهاي منتشر شده، حوادث ناشي از كار در سال ۱۳۸۶ نسبت به سال ۱۳۸۵ حدود هزار نفر بيشتر شده است.
آمار حوداث ناشي از كار در سال هاي اخير همواره رو به افزايش بوده و از شانزده هزار و ۳۸۳ مورد در سال ۸۲ به ۲۴هزار مورد در سال گذشته رسيده است.
بر اساس گزارش سازمان تامين اجتماعي، در طول سال 86 ؛ ۲۶۰ نفر از كار افتاده شده و قادر به بازگشت به كار نبوده اند.
اين آمار كارگراني را در بر مي گيرد كه بيمه اند و تحت پوشش سازمان تأمين اجتماعي قرار دارند وگرنه آمار از كار افتادگي و مرگ و مير ناشي از كار بسيار بيشتر از اين رقم است.
برخي از كارشناسان بين بيمارهاي شغلي و حوادث ناشي از كار تفاوت قائلند و معتقدند به دليل نبود آمار رسمي در زمينه بيمارهاي شغلي نمي توان برآورد دقيقي از ميزان خسارتها و مرگ و مير ناشي از كار در ايران ارائه داد.

حوادث حين كار

در سال گذشته ۶۰۰ نفر نيز بر اثر حوادث ناشي از كار بين ۳۳ تا ۶۶ درصد آسيب ديده اند كه از كار افتادگي جزئي محسوب مي شود.
سرنوشت بخش زيادي از كساني كه در حوادث ناشي از كار آسيب ديدگي جزيي ديده اند مشخص نيست و سازمان تامين اجتماعي مشخص نكرده كه اين گروه بعد از به دست آوردن سلامت به سر كار خود برگشته اند يا به دليل از كار افتادگي امكان ادامه كار پيدا نكرده اند.
معمولاً سازمان تأمين اجتماعي افراد حادثه ديده را به “آسيب ديده كلي”، “آسيب ديده جزئي” و “پرداخت غرامت نقص” عضو تقسيم مي كند تا براي آنها مستمري در نظر بگيرد.
هزينه هاي ازكارافتادگي بسيار بالاست و برآورها نشان مي دهد كه سازمان تأمين اجتماعي بايد به هر از كار افتاده به طور متوسط ۴۵ ميليون تومان مستمري پرداخت كند.
بر اساس آمار رسمي، بيشتر از هزار نفر نيز كه كمتر از ۳۳ درصد آسيب ديده بودند، غرامت نقص عضو پرداخت شده است. بيشترين ميزان حوادث ناشي از كار در سال ۱۳۸۶در حين كار با فلزات اساسي، ماشين هاي الكتريكي و غير الكتريكي اتفاق افتاده است.

علل وقوع حوادث

علل اصلي وقوع حوادث كار، “بي احتياطي، وسايل بي حفاظ و معيوب” اعلام شده است
بنابر گزارش هاي رسمي، بي احتياطي در رده نخست حوادث ناشي قرار دارد و بريدگي و شكستگي از جمله مهمترين عوارض حوادث حين كار در ايران به شمار مي رود. گزارش سازمان تامين اجتماعي نشان مي دهد كه در سال گذشته بيشتر از ۱۴ هزار حادثه ناشي از بي احتياطي در محيط هاي كارگري رخ داده است.
قطع دست و انگشت دست شايعترين حادثه حين كار در ايران است و تقريباً نيمي از حوادث حين كار را تشكيل مي دهد. بيشترين حوادث كار در سال گذشته براي گروه مردان و متاهلين در گروه سني ۲۵ تا ۲۹ سال روي داده است.
بر اساس گزارش سازمان تامين اجتماعي، بيشترين حوادث ناشي از كار در تهران رخ داده كه حجم گسترده اي از فعاليت هاي اقتصادي در آنجا جريان دارد. آمار نشان مي دهد كه در سال گذشته حدود سه هزار و ۱۰۰ حادثه حين كار در تهران رخ داده است. كمترين ميزان حوادث حين كار با ۸۰ مورد مربوط به استان خراسان جنوبي است كه فعاليت هاي اقتصادي رونق چنداني در آنجا ندارد.
معمولا بيشترين حوادث كار در فصل تابستان و كمترين حوادث در فصل زمستان رخ مي دهد و كارشناسان مي گويند كه رشد فعاليتهاي اقتصادي، بخصوص كارهاي ساختماني در تابستان و ركود فعاليتها در زمستان علت اين مسئله است.
 شنبه 23 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1073]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن