تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى جبرئيل با وحى به نزدم مى‏آمد، نخستين چيزى كه به من القا مى‏كرد، بسم اللّه‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835142212




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش تحليلي/ تيم امنيتي اوباما و ميدان پيش رو


واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: گزارش تحليلي/ تيم امنيتي اوباما و ميدان پيش رو
تركيب انتخابي اوباما محافل سياسي را به تحليل وضعيت، چگونگي انطباق شعار «تغيير» با سابقه و عملكرد، تمايلات و جهت گيري اعضاي تيم امنيت ملي، چالشهاي پيش روي اوباما و پيش بيني تحولات آينده و روند آن واداشت.


در حالي كه حدود يك ماه به پايان حضور جمهوريخواهان در كاخ سفيد و آغاز بكار رسمي دولت جديد باقي مانده است، اوباما با معرفي شش عضو تيم امنيت ملي دولت آينده، توجه محافل سياسي و امنيتي جهان را به اين تصميم معطوف كرد. تركيبي كه او انتخاب كرد محافل سياسي را به تحليل وضعيت، چگونگي انطباق شعار «تغيير» با سابقه و عملكرد، تمايلات و جهت گيري اعضاي تيم امنيت ملي، چالش هاي پيش روي اوباما و پيش بيني تحولات آينده و روند آن واداشت.

براساس تصميم اوباما، هيلاري كلينتون به عنوان وزير امور خارجه، رابرت گيتس در پست وزارت دفاع، اريك هولدر در مسئوليت وزير دادگستري، جانت ناپوليتانو به عنوان وزير امنيت داخلي، جيمز جونز در پست مشاور امنيت ملي، سوزان رايس در مسئوليت سفير جديد آمريكا در سازمان ملل و جايگزين خليل زاد، وي را ياري خواهند كرد.

از زمانيكه موفقيت اوباما در انتخابات رياست جمهوري و راه يابي به كاخ سفيد قطعي شد، سئوالات متعددي از سوي صاحبنظران و محافل سياسي در خصوص وضعيت آتي تصميم گيري در آمريكا مطرح شد كه با معرفي تيم امنيت ملي، اين سئوالات ترديد آميز بيشتر شد:

اصولاديپلماسي اوبامايي چيست و ماهيت تغييرات مورد نظر اوباما چه سمت و سويي خواهد داشت؟ اوباما با تركيب تيم امنيتي خود چه اهدافي را در حوزه امنيت داخلي و سياست خارجي و راهبردهاي امنيتي منطقه اي و جهاني دنبال مي كند؟ اين تيم با توجه به سابقه و تمايلات هر يك از اعضاي آن، چه نسبتي با ديپلماسي اوبامايي و انتظارات جديد در داخل و خارج آمريكا از تغييرات دارند؟ آيا اوباما بهتر از جرج بوش عمل خواهد كرد؟ اوباما و تيم امنيتي او در برخورد با چالش هاي منطقه اي و جهاني بجا مانده از سياست هاي توسعه طلبانه آمريكا و وحشي گري هاي پسامدرن بوش چه خواهند كرد؟

نشانه‌شنا‌سي تيم امنيتي اوباما

1- كلينتون: هيلاري كلينتون يكي از اعضاي ميانه ‌روي حزب دموكرات محسوب مي شود كه در انتخابات اخير طي يك رقابت درون حزبي 18 ماهه با اوباما تلاش داشت تا به عنوان اولين رئيس جمهور زن وارد كاخ سفيد شود.

وي كه در دوره سناتوري خود به عنوان عضو كميته نيروهاي مسلح آمريكا تمركز بيشتري بر «قدرت سخت» داشته، ديدگاه هاي متفاوتي با اوباما دارد.

كلينتون در سال 2002ميلادي به نفع عمليات نظامي عليه عراق راي داد كه باعث اعتراض برخي از طرفدارانش در حزب دموكرات شد، در حاليكه اوباما مخالف جنگ بود، كلينتون به جنگ افغانستان نيز رأي مثبت داد، در جريان رقابت انتخاباتي، اوباما را فردي مي دانست كه هرگز نه انسان صادق و درستكاري بوده و نه قابل اعتماد است .

برخي بر اين باورند كه باوجود اينكه كلينتون رقيب انتخاباتي درون حزبي اوباما بوده و اختلاف نظرهايي را با او در مسائل خارجي داشته، انتخاب وي براي پست مهم و حساسي چون وزارت خارجه با هدف كنترل و از كار انداختن پايگاه قدرت وي در سنا بوده است، با توجه به ديدگاه هاي اوباما و كلينتون به نظر مي رسد كه در سياست خارجي پر چالش آمريكا، يا بايد به شعار تغيير اوباما ترديد كرد يا به تغييراتي در ديدگاه و رويه كلينتون اميدوار بود.

انتخاب كلينتون واكنش همراه با نگراني اعراب را نيز به همراه داشت.

وي در دوره تبليغات انتخاباتي گفته بود كه آمريكا نبايد با حماس تا زماني كه تروريسم را متوقف نكند(!)، مذاكره كند، آمريكا هم اكنون و براي هميشه در كنار اسرائيل خواهد ايستاد.

ايهود اولمرت، نخست وزير مستعفي رژيم صهيونيستي نيز كلينتون را دوست اسرائيل خواند و گفت كه اطمينان داريم كلينتون به ماموريت جديد خويش در ترويج روابط ويژه با اسرائيل ادامه خواهد داد.

2- رابرت گيتس: رابرت گيتس يك جمهوريخواه تندرو است كه سمت وزارت دفاع آمريكا در كابينه بوش را بر عهده دارد.

وي ازمدافعان حمله نظامي به عراق و افغانستان بود و همواره تلاش داشت تا مطابق سياست هاي تعريف شده پنتاگون عمل كند.

اقدام اوباما براي ابقاي وزير دفاع دولت بوش، نوعي ژست سياسي مبني بر تداوم جنگ تلقي شده است و اين نظريه را تقويت مي كند كه سياست‌هاي سلطه جويانه آمريكا در سه دهه گذشته استمرار خواهد داشت.

البته گيتس پس از احراز پست وزارت دفاع براي همراهي با وعده هاي انتخاباتي اوباما، در جمع خبرنگاران از «تسريع عقب نشيني آمريكا از عراق و بستن زندان مخوف گوانتانامو» به عنوان دو اولويت در دوره جديد ياد كرد.

بر اين اساس انتظار مي رود كه او بر برنامه كاهش 146 هزار نظامي آمريكايي در عراق و خارج كردن آنها ظرف 16 ماه تمركز كند البته راهبرد جديدي براي افغانستان و پاكستان نيز بايد جستجو كند، گيتس در موضوع افغانستان و افزايش نيروهاي نظامي در اين كشور با اوباما هم عقيده است.

گيتس اختلافاتي نيز با اوباما دارد، اگرچه او با اصل خروج از عراق موافق است اما با برنامه اوباما براي تعيين جدول زماني خروج آمريكايي‌ها از عراق مخالفت كرد، گيتس بر خروج تدريجي نظاميان آمريكايي اصرار مي ورزد، از ديگر اختلافات اوباما و گيتس درباره گفت وگو با دولت جمهوري اسلامي ايران است.

3- جيمز جونز: ژنرال جيمز جونز فرمانده بازنشسته نيروي دريايي سابقه رياست سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) را در كارنامه خود دارد.

وي كه بعد از چهل سال فعاليت در نيروي دريايي آمريكا، در سال 2007 بازنشسته شده بود تاكنون به عنوان نماينده ويژه وزير امور خارجه آمريكا در خاورميانه فعاليت مي كرد.

جونز به نوعي به تمركز قدرت تمايل دارد، انتخاب يك نظامي كهنه كار بجاي يك استراتژيست سياسي به عنوان مشاور امنيت ملي اين گمانه را تقويت كرده است كه اوباما مي خواهد از تجربه وي در خاورميانه و سابقه اش در ناتو براي ايفاي نقش محوري و هماهنگ‌كننده‌ سياست خارجي آمريكا استفاده كند.

اين موضوع نشان مي دهد كه اولا خاورميانه همچنان در اولويت سياست خارجي امريكا و چالش اول دولت اوباما محسوب مي شود، ثانيا راهبرد آمريكا در خاورميانه نشان چنداني از تغيير نخواهد داست.

4- سوزان رايس: سوزان رايس كه قبلا دستيار وزير امور خارجه دولت كلينتون در امور آفريقا بوده، نقش مشاور ارشد سياست خارجي اوباما در انتخابات رياست جمهوري آمريكا را بازي مي كرد.

آمريكا در طي دهه اخير بيشترين استفاده ابزاري را از سازمان ملل، شوراي امنيت و سازمان هاي وابسته به آن در جهت پيشبرد سياست هاي ميليتاريستي خود در جهان كرده است.

عبور از چالش هاي موجود كه پايه هاي امپراتوري آمريكا را متزلزل كرده و سخن از آغاز فروپاشي امروزه از داخل همين امپراتوري و توسط مقامات و تئوريسين هاي آن سرداده مي شود نيازمند بازيگر جديدي در پست سفير اين كشور در سازمان ملل متحد براي بهره برداري از فرصت ها و ظرفيت هاي اين سازمان در كند كردن آهنگ فروپاشي است.

5- ژانت ناپوليتانو: ژانت ناپوليتانو حقوق‌دان 50 ساله كه سابقه فرمانداري ايالت آريزونا را دارد، وزارت امنيت داخلي را عهداه دار خواهد بود.

اين وزارتخانه كه وجود امنيتي آن با حادثه‌ي 11 سپتامبر تعريفي مهم و حساس يافت، سومين وزارتخانه‌ بزرگ اين كشور محسوب مي شود، اينك ناپوليتانو بايد ثابت كند كه آيا قادر خواهد بود ترس و وحشت فراگيري كه بوش و نئومحافظه كاران با خلق حادثه خودساخته 11 سپتامبر بر مردم آمريكا حاكم كرده بودند را برطرف كرده يا دست كم آنرا تخفيف دهد؟ آيا او مي تواند اوباما را در برطرف كردن «دروغ بزرگ قرن» از ذهن و خاطر مردم آمريكا و جهان ياري كند؟ امنيت مرزها و كمك‌ رساني در فاجعه‌هاي طبيعي و غير طبيعي، نيز از وظايف ناپوليتانو است.

اين در حالي است كه خاطره بسيار تلخي از كارنامه دولت بوش در قضيه طوفان كاترينا همچنان بر ذهن مردم اين كشور نقش بسته است.

6- اريك هولدر: اريك هولدر كه در دوران رياست جمهوري بيل كلينتون، معاون دادستان كل آمريكا بود بايد سكان وزارت دادگستري دولت آينده را برعهده بگيرد.

وي اولين آمريكايي آفريقايي تبار است كه به رياست وزارت دادگستري آمريكا منصوب مي شود./انتهاي پيام/
 شنبه 23 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[مشاهده در: www.snn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن