محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855400714
*گزارش كامل خبرنگار ايسنا از ديدارهاي متكي در بلاروس* وزير امور خارجه: خواهان قطع محاصره غزه و امكان كمكرساني به مردم فلسطين هستيم
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *گزارش كامل خبرنگار ايسنا از ديدارهاي متكي در بلاروس* وزير امور خارجه: خواهان قطع محاصره غزه و امكان كمكرساني به مردم فلسطين هستيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي
رييسجمهور بلاروس تاكيد كرد: مهمترين مساله در روابط ميان تهران و مينسك اين است كه توافقات صورت گرفته عملي شود.
به گزارش خبرنگار سياسي ـ خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اعزامي به مينسك، الكساندر لوكاشنكو در ديدار با منوچهر متكي ضمن خوشامدگويي به وي گفت: ديدارهاي ميان تهران و مينسك به ديدارهايي سنتي تبديل شده است.
وي با بيان اين كه اميدوارم توافقهاي صورت گرفته گذشته و آن چه در آينده انجام ميشود به شكلي مثبت به سرانجام برسد، افزود: دو كشور داراي ظرفيتهاي بالايي هستند و تعاملات اقتصادي 90 ميليون دلاري در سال با ظرفيت موجود در دو كشور همخواني ندارد.
لوكاشنكو با اشاره به بحران مالي در جهان اظهار كرد: اين بحران به تمام نقاط دنيا سرايت كرده است و در برخي جاها شاهد بحران سياسي هم هستيم. اين مساله براي مردم جهان زندگي را دشوار كرده است. در حالي كه ما با آن چه دلايل بحران خوانده ميشود ارتباطي نداريم، اما بايد دست به دست هم دهيم تا اين مساله رفع شود و همكاريهايي در اين خصوص در حال انجام است.
رييسجمهور بلاروس كه براي سومين بار ادارهي كشورش را بر عهده دارد، اظهار كرد: من فكر ميكنم امروز توافقات و قراردادهايي بين دو كشور مورد بررسي قرار گيرد و در عين حال كه مهمترين مساله، عمليشدن اين توافقات است كه در اين مذاكرات دربارهي آنها صحبت خواهيم كرد.
به گزارش خبرنگار ايسنا، همچنين وزير امور خارجهي كشورمان كه با رييسجمهور بلاروس در سالن سبز دفتر رياست جمهوري اين كشور ديدار ميكرد از سوي دكتر احمدينژاد، لوكاشنكو را به تهران دعوت كرد و گرمترين سلامها را از سوي رييسجمهور كشورمان به وي ابلاغ كرد.
وي گفت: ما معتقد به پيگيري و اجراي توافقاتي هستيم كه بين شما و رييسجمهورمان در راستاي توسعهي روابط رو به رشد دو كشور صورت گرفته است. ما در شش ماه گذشته با مارتينوف (وزير امور خارجه بلاروس) همهي زمينههاي روابط دو كشور را مرور كردهايم.
او تصريح كرد: به شما اطمينان ميدهيم كه هيچ مانعي در روند همكاريها وجود ندارد؛ ما مصمم هستيم در برنامهي اجرايي ميان دو كشور درخت نوپاي شكلگرفته را به درختي تنومند تبديل كنيم.
وزير امور خارجهي كشورمان همچنين در كنفرانس مطبوعاتي با همتاي بلاروسي خود با اشاره به همكاري هاي تجاري، اقتصادي بين ايران و بلاروس اظهار داشت:اين همكاري ها از رشدي سريع برخوردار است.
متكي با اشاره به تحولات قفقاز اظهار داشت: معتقديم بايد در قفقاز گفتوگوهاي چندجانبه سازماندهي شود. با دخالتهاي قدرتهاي فرامنطقهاي در امور منطقهايمان مخالفيم.
وي افزود: ما در اين مذاكرات مسائل افغانستان و عراق را بررسي كرديم.
وزير امور خارجهي كشورمان با اشاره به محاصرهي مردم غزه توسط رژيم صهيونيستي با ابراز نگراني از وضعيت اين منطقه، ابراز داشت: ما خواهان قطع محاصرهي غزه و امكان كمكرساني به مردم فلسطين هستيم.
وي همچنين تاكيد كرد: ما خواهان نهادينه كردن همكاريهايمان به طورهمهجانبه در زمينههاي اقتصادي، سياسي و فرهنگي با بلاروس ميباشيم.
به گزارش ايسنا، سرگئي مارتينوف، وزير امور خارجه بلاورس نيز با اشاره به مذاكراتش با متكي تاكيد كرد: هر دو كشور از منافع يكديگر و نيز كشورهاي عدم تعهد در سازمانهاي بينالمللي حمايت ميكنند.
وي با اشاره به پروژههاي مشترك فعلي و آيندهي ميان ايران و بلاروس تصريح كرد: اميدواريم روند همكاريها هرچه بيشتر افزايش يابد.
مارتينوف در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران ايراني كه متكي را در سفر دو روزهاش به بلاروس همراهي ميكنند، درخصوص روابط كشورش با آمريكا پس از مجادلات اخير، گفت: روابط ما با آمريكا پس از اخراج سفيرشان از مينسك اقدامي متقابل در جواب تحريمهايي بود كه آمريكا عليه ما به طور غيرقانوني انجام داده بود، اما ظرف يك ماه گذشته اقدامات نرمتري براي حل و فصل اين مساله از سوي آمريكا صورت پذيرفته است.
وي گفت: ما در حال حاضر بر روي عاديسازي روابطمان كار ميكنيم اما همهي اينها به زمان نياز دارد.
وزير امور خارجه بلاروس همچنين درخصوص تحولات غزه تصريح كرد: حمايت از مردم فلسطين نه تنها موضع مشترك ايران و بلاروس است بلكه بسياري از كشورهاي عدم تعهد و عضو سازمان ملل نيز بر اين مساله تاكيد دارند.
مارتينوف بر لزوم تشكيل كشور مستقل فلسطين تاكيد كرد.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري مبني بر اين كه آيا در مذاكراتتان دربارهي بحران مالي جهان صحبت كردهايد؟ گفت: صحبتهايي پيرامون اين مساله مطرح شد و در خلال آن بر روي آثار منفي اين بحران بر روابط دوجانبه بحث كرديم و اينكه چهطور ميتوانيم با نتايج منفي آن مقابله كنيم.
وي گفت: لازم است اقدامات دوجانبه و چندجانبه انجام شود تا كمترين تاثيرپذيري را از اين بحران داشته باشيم.
متكي همچنين روز پنجشنبه در ديدار رسمي با نخست وزير اين كشور روابط تهران و مينسك را براساس احترام متقابل و منافع مشترك دانست و افزود: ارادهي سياسي مقامات دوكشور گسترش و تعميق مناسبات است.
وي با ابلاغ سلام معاون اول رييسجمهور كشورمان به نخست وزير بلاروس افزود: چشمانداز تجاري، صنعتي و اقتصادي دو كشور در چارچوب رهنمودهاي رييسانجمهور دو كشور روند رو به جلو را نشان ميدهد.
متكي با اشاره به اين كه همكاريهاي دو كشور در پروژههاي نفتي روند بهتري يافته است، اظهار كرد: پروژهي اكتشاف نفت در جفير در مرحلهي خوبي است و شركتهاي ايراني و بلاروس درباره ابعاد فني و حقوقي آن به نتايج مطلوبي رسيدهاند.
وي تاكيد كرد: رايزنيهاي جاري ميتواند گامهاي بلندي در روانسازي اجراي پروژههاي مختلف داشته باشد و هر جا نياز به تحرك بخشيدن مناسبات دو كشور باشد با رايزنيهاي مقامات عالي دو كشور ارادهي سياسي لازم شكل ميگيرد.
وزير امور خارجه با تبيين ظرفيتهاي جديد در روابط دو كشور تاكيد كرد: مقامات دو كشور موظف شدند ظرفيتهاي واردات و صادرات را با يكديگر تنظيم كنند.
متكي همچنين به تشريح توانايي شركتهاي ساختماني و صنعتي و پيمانكاران ايراني براي حضور در بلاروس پرداخت و افزود: كميسيون اقتصادي و تجاري دو كشور ظرف كمتر از دو ماه آينده در مينسك برگزار خواهد شد.
او در اين ديدار به موفقيت ايرانخودرو در توليد خودروي سمند در بلاروس اشاره كرد و گفت: اين خودرو به لحاظ قيمت و كيفيت محصول قابل رقابت با نمونههاي خارجي است و ميتواند به عنوان يك نمونهي سمبليك در ارتقاي مناسبات دو كشور محسوب شود.
به گزارش ايسنا، همچنين سرگئي سيدورسكي، نخستوزير بلاروس در اين مذاكرات با اشاره به آثار رايزنيهاي منظم بين تهران و مينسك تاكيد كرد: رايزنيهاي مستمر مقامات سياسي دو كشور ظرفيتهاي جديدي را فراهم ميكند.
وي با تبيين تحولات جاري اقتصادي جهاني گفت: بررسي پروژههاي اقتصادي و صنعتي دو كشور همواره در مذاكرات مورد ارزيابي قرار گرفته و در پرتوي تحولات جديد اقتصادي جهاني تمامي پيشرفتها و موانع آن مورد توجه قرار دارد تا ساز و كارهاي مناسب انديشيده شود.
نخست وزير بلاروس افزود: ارادهي سياسي مقامات بلاروس در جريان ديدار رييسان دو كشور بر اين اساس است كه هر گونه آمادگي براي اجراي عملي همكاريها در دستور كار قرار گيرد. ما توصيه ميكنيم گامهاي اوليه آغار شده را ابتدا تحكيم ببخشيم و سپس سازوكارهاي حقوقي و فني آن را عملياتي كنيم كه در اين صورت پيشبيني ميكنيم از طرف بلاروس يك وزير و از طرف سفارت ايران در مينسك يك مشاور اقتصادي به طور دائم پروژههاي مشترك را بررسي و ارزيابي كنند.
او با تشريح بحران اقتصاد جهاني نيز گفت: در پرتوي رخدادها به ويژه رويكردهاي يك جانبهي آمريكا، زمينهي همكاريهاي نزديك و هر چه بيشتر بلاروس و ايران فراهم شده است كه ميتواند در عرصههاي مختلف توانمنديهاي دو كشور را در پي داشته باشد.
وزير امور خارجهي كشورمان ظهر پنجشنبه به وقت محلي نيز با رييس پارلمان بلاروس ديدار و گفتوگو كرد.
به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا به مينسك، متكي با ابلاغ پيام تبريك رييس مجلس شوراي اسلامي كشورمان به آندري چنكو به مناسبت انتخابش به عنوان رييس پارلمان بلاروس اظهار كرد: مناسبات دو كشور مبتني بر درك منطقي و منافع متقابل شكل گرفته است.
وي گفت: رييسانجمهور دو كشور معماري جديدي از تعاملات ميان تهران ـ مينسك را پيريزي كردهاند و ما افق مناسبات دو كشور را راهبردي ميبينيم.
وزير امور خارجهي كشورمان ادامه داد: ما در دنيايي زندگي ميكنيم كه نظم كهن در حال فروريزي است. نظمي كه به دنبال ارادهي يك كشور بوده است در حال فروپاشي است.
او افزود: آنان (غرب) به دنبال تحميل بحران، ايجاد تخريب و استفاده از منابع كشورهاي ديگر بودهاند؛ اما امروز روند عدالتخواهي در دنيا در حال تبلور است.
متكي گفت: تنفر مردم خاورميانه نسبت به رويكردهاي غلط غرب ريشهيي است؛ آنان هفت سال در افغانستان و شش سال در عراق در جهت جنگ، بحران و ناامني گام برداشتند اما اقداماتشان به بن بست رسيد.
وزير امور خارجه تاكيد كرد: آنها در آسياي ميانه به دنبال منافع يك سويه خود بودهاند و از بحرانآفريني حمايت كردهاند و در نهايت در تناقضات خود گرفتار شدهاند.
وي با اشاره به تحولات غزه تاكيد كرد: ظلم و ستمهاي رژيم صهيونيستي نسبت به مردم مظلوم غزه به اوج خود رسيده است و اين وضعيت ناگوار و دفاع از مردم اين منطقه، حمايت دولتها و ملتهاي مستقل و آزاديخواه جهان را ميطلبد.
به گزارش خبرنگار ايسنا، در اين ديدار همچنين رييس پارلمان بلاروس با بيان اين كه اهميت زيادي براي روابط دو كشور قائل هستيم ابراز اميدواري كرد تا از ميان اين رايزنيها بتوان گامهاي بلندي در جهت توسعهي مناسبات برداشت.
وي با ابراز حمايت پارلمان بلاروس از توسعه مناسبات مينسك ـ تهران گفت: ما كاملا علاقهمنديم توافقات دو جانبه بين رييسان دو كشور اجرا شود.
چنكو با اشاره به مواضع ايران در خاورميانه تصريح كرد: ما نفوذ و جايگاه ايران را در ارتباط با رخدادهاي خاورميانه تعقيب ميكنيم و از مواضع ايران حمايت ميكنيم.
رييس پارلمان بلاروس همچنين از دعوت رييس مجلس شوراي اسلامي ايران براي سفر وي به تهران تشكر و قدرداني كرد و گفت: در آيندهي نزديك به ايران سفر ميكنم تا ظرفيت بيشتري از همكاريها ميان دو كشور ايجاد شود.
او همچنين از اجراي پروژههاي توليد خودرو، ساختمانسازي، خدمات فني و مهندسي در زمينهي نفت و مسكن ابراز خرسندي كرد.
در بازديد صبح امروز وزير امور خارجهي كشورمان از كارخانه توليد سمند در بلاروس نيز قرارداد فاز دوم توليد سمند (كارگاههاي رنگ و بدنه) امضا شد.
در جلسهاي كه با حضور متكي و هيات مديرهي كارخانهي ايراني – بلاروسي سمند برگزار شد، وزير امور خارجهي كشورمان گفت: پروژههاي جفير و سمند سمبل روابط دو كشورند.
وي با بيان اينكه درباره ايران در رژيم گذشته تبليغات زيادي صورت ميگرفت كه در نهايت خودروي سواري به نام پيكان توليد شد، اما امروز طي 30 سال گذشته با بهرهگيري از تجارب و ارتباط منطقي با تكنولوژي جهان و نيز دانش و استعداد جوانانمان در سطح بسيار بالايي جلو رفتهايم.
متكي همچنين درخصوص پروژههاي پولي و مالي ايران و بلاروس گفت: در اينباره نيز درك خوبي ميان دو كشور وجود دارد و طرفين سعي ميكنند تا شرايط را براي يكديگر تسهيل كنند.
وي ادامه داد: امروز در قلب اروپا ارادهي سياسي دو كشور براي همكاريهاي بيشتر بروز يافته است.
وزير امور خارجهي كشورمان همچنين گفت: بخشهاي صنعتي و بانكي حوزهي وزارت امور خارجهي ايران نگاه مثبتي به ادامهي همكاريها دارد.
همچنين در اين جلسه توافق تامين مالي پروژهي جفير ميان ايران و بلاروس انجام شد.
به گزارش ايسنا، واگانف، رييس هيات مديرهي شركت توليد سمند در بلاروس نيز در ابتداي اين جلسه تصريح كرد: اين شركت يك كارخانهي ايراني – بلاروسي است و تنها اتومبيل اسلامي در اروپاي مركزي است.
وي گفت: نميخواهم بگويم همه چيز كامل و راحت انجام ميشود اما روند كار بسيار مثبت و خوب است.
واگانف تصريح كرد: ما به سمت تحقق فاز دوم توليد سمند در اين كارخانه پيش ميرويم. كارگاههاي رنگ و بدنه با ظرفيت 60 هزار در سال كار خواهند كرد و از استانداردهاي كاملا اروپايي برخوردار خواهد بود.
وي گفت: ما تلاش داريم در CIS و اروپاي غربي اين خودرو را به فروش برسانيم. امروز قرارداد فاز دوم توليد سمند با 36 ميليون دلار قيمت امضا شد و اين مبلغ از سوي بانك توسعه صادرات تامين ميشود.
رييس هيات مديرهي شركت توليد سمند در بلاروس گفت: اميدواريم بعد از 18 ماه بهرهبرداري كامل از فاز دوم را داشته باشيم.
همچنين ويكتور ريباك، سفير بلاروس در تهران كه متكي را در اين بازديد و امضاي قرارداد همراهي ميكرد و به زبان فارسي سليس سخن ميگفت، اظهار داشت: اميدوارم اين همكاريها ميان دو كشور هر روز گسترش يابد و اين پيام از طرف شما و بهويژه نمايندهي مجلس شوراي اسلامي ايران كه در اين سفر حضور دارند به كشور شما فرستاده شود كه اين كشور دوست در قلب اروپا وجود دارد و شما ميتوانيد روي ما حساب كنيد.
وي گفت: پروژههاي ايران و بلاروس روي كاغذ نيستند، بلكه در عمل در حال اجرايي شدن هستند.
به گزارش ايسنا، همچنين محمدي، نمايندهي ايران خودرو در بلاروس در گفتوگو با خبرنگار اعزامي ايسنا با اشاره به توليدات اين كارخانه و صادرات آن به نقاط ديگر اروپا گفت: اين كارخانه براي توليد خودرو و صادرات آن به اروپاي شرقي در نظر گرفته شده است و در حال حاضر به بلغارستان و بوسني و هرزگوين البته از سايت ايران صادرات انجام ميشود. همچنين ما براي لهستان سمند ميسازيم.
وي گفت: سعي داريم سمند را با استاندارد يورو 4 بسازيم و به كشورهاي بيشتري از اروپاي شرقي ارسال كنيم. در حال حاضر نمونههايي از سمند به ليتواني و لتوني فرستاده شده است كه در صورت موافقت، صادرات به اين كشورها را نيز در دستور كار خواهيم داشت.
به گزارش ايسنا، متكي شب گذشته نيز در جمع ايرانيان مقيم بلاروس كه جمع زيادي از آنها را دانشجويان شامل ميشدند شركت كرد و به مسائل و سوالات مختلف آنها بهويژه درخصوص فراهمسازي تسهيلات لازم جهت ايجاد پرواز مستقيم تهران – بلاروس پاسخ داد.
وي همچنين درخصوص طرح تحول اقتصادي دولت تاكيد كرد: اين طرح با جهتگيري عدالتخواهي در دستور كار قراردارد.
متكي با بيان اينكه دولتهاي قبل هم به دنبال اجراي چنين طرحي بودهاند، گفت: اما آنها موفق به اين كار نشدند. دولت احمدينژاد مصمم به اجراي اين طرح است.
وي گفت: اين طرح آماده شده و به مجلس تحويل داده شده است.
متكي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا بحران اقتصادي جهاني بر اقتصاد ايران تاثير گذاشته است يا نه؟ تصريح كرد: اقتصاد ما به جهت استقلال نسبي و تعامل با طرفهاي مستقل، كمترين تاثير را پذيرفته است اما در بخش نفت قيمت آن به 40 دلار كاهش يافته است كه آثار خاص خود را دارد.
وي در پاسخ به سوالي ديگر مبني بر تغيير در نگاه فكري دولت نهم اظهار داشت: اين دولت بر اساس هدفمحوري، دينباوري، عدالتطلبي، مهرورزي و خدمت به جامعهي بشري و ملت ايران كماكان به شعارهايش پايبند است.
متكي گفت: آمار فعاليتهاي دولت نشان ميدهد در سه سال گذشته در شاخصهاي عمراني، كشور روند پرشتابي را داشته است.
وزير امور خارجهي كشورمان همچنين در پاسخ به سوال يكي از دانشجويان كه با توجه به موضعگيريهاي اخير وزير خارجهي فرانسه عليه ايران و نيز دعوت كوشنه از شما براي سفر به پاريس آيا اين دعوت را ميپذيريد؟ گفت: فرانسه يكي از اشتباهات جدياش در چند سال اخير سياست دنبالهروي آمريكا بوده است كه لطمهاي جدي به فرانسه زد كه هميشه به عنوان يك كشور مستقل در افكار عمومي جهان بوده است اما در اين سالها بر روي اسب بازنده شرط بست. اين در حالي است كه جورج بوش روز به روز وجههاش را از دست داد.
متكي گفت: فرانسه در خلاء است و نگرانيهايي دارد و با روي كار آمدن دموكراتها در آمريكا به دنبال تصحيح سياستهايش ميباشد كه ما هم اين روند را به آنها توصيه ميكنيم.
وي درخصوص اظهارات ساركوزي گفت: ما هرگز رژيم صهيونيستي را به رسميت نميشناسيم و اين اختلاف نظر جدي ماست.
وزير امور خارجه كشورمان گفت: به اجلاس همسايگان افغانستان كه يكي دو روز آينده در پاريس برگزار ميشود دعوت شدهام كه در دست بررسي است و ممكن است بروم؛ همانطور كه 4 ماه پيش در اجلاس مشابه شركت كردم.
متكي گفت: حضور ايران در اين اجلاس بر اساس نقش منطقهاي و بينالمللياش خواهد بود.
به گزارش ايسنا، وزير امور خارجه در پايان با اعضاي هيات مديرهي كارخانهي بلاروسي سمند عكس يادگاري گرفت.
متكي همچنين خطاب به واگانف، رييس هيات مديرهي اين شركت گفت: 18 ماه ديگر كه بهرهبرداري كامل از فاز دوم صورت ميگيرد، اگر من وزير هم نبودم عكس يادگاري را براي من ارسال كنيد.
متكي جمعه بعدازظهر به وقت محلي، مينسك را به مقصد تهران ترك ميكند.
انتهاي پيام
جمعه 22 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]
-
گوناگون
پربازدیدترینها