واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دري نجفآبادي در همايش اصل 44: *براي عملياتي كردن اصل 44 بايد ملت را بسيج كرد *استفاده از فرصتها و بهرهوري تكليف سياسي، اعتقادي و ولايي است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
جتالاسلاموالمسلمين دري نجفآبادي اظهار كرد: استفاده از فرصتها و بهرهوري بحث مهمي است كه نه تنها وظيفه قانوني، اجتماعي، خواست مقام معظم رهبري و جزو انتظارات امت اسلامي است؛ بلكه تكليف سياسي، اعتقادي و ولايي است.
به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا، دادستان كل كشور در همايش «اصل ٤٤؛ موانع و راهكارها» كه از سوي بسيج دانشجويي دانشگاههاي استان تهران و در سالن همايشهاي صدا و سيما برگزار شد ضمن قدرداني از بسيج استان تهران براي تدارك چنين همايشي گفت: اميدوارم اين نشستها و همايشهاي موجب شود كه در سال نوآوري و شكوفايي در جهت عملياتي كردن سياستها و اهداف اصل ٤٤ با عزم و ارادهي جدي گامهاي بلندتري برداريم، البته انتظار نداريم كه اين امر يك روزه پيش برود؛ چرا كه مقام معظم رهبري يك دهه را دههي پيشرفت در دولت اعلام كرده و دو دهه را براي تحقق اصل ٤٤ و چشم انداز ٢٠ ساله تعيين كردند.
وي خاطرنشان كرد: بايد با تلاش مضاعفي زمينهاي فراهم شود تا جمهوري اسلامي قدرت منطقهيي و حتي بينالمللي از لحاظ توسعهي هم جانبه توازن منطقهيي و ارتقاي اخلاق و معرفت اعتقادي، امنيت اجتماعي ،كشورداري و الگويي براي منطقه، جهان اسلام و بشريت شود كه به لطف خدا اين ظرفيتها در جمهوري اسلامي وجود دارد.
دري نجف آبادي به بيان ظرفيتهاي كشور از لحاظ منابع طبيعي پرداخت و گفت: از لحاظ منابع گازي در دنيا دوم هستيم و از لحاظ منابع نفتي چهارم يا پنجم و در كشورهاي عضو اپك سوم و چهارم هستيم؛ البته ممكن است ذخايري وجود داشته كه براي ما كشف نشده باشد. حتي ممكن است مخزن عظيمي در قم كشف شود و تحولاتي دراين رابطه انجام شود؛ چرا كه هنوز كل سطح كشور شناسايي نشده است و لرزهنگاري نشده است و تنها بخشهايي كه انگليسيها از قديم لرزهنگاري كردهاند به عنوان مناطق شناخته شده در دسترس است.
وي شرايط آب و هوايي كشور را شرايط بسيار مطلوبي خواند و اظهار كرد: هر منطقه از كشور داراي ويژگيهاي خاصي از لحاظ كشاورزي، جهانگردي، توسعه علمي و فناوري است. از نظر شرايط انساني با كشوري بالغ بر ٧٠ ميليون جمعيت جوان، انديشمند، صاحبنظر ، با استعداد، باهوش، فداكار، آماده به كار ، داراي قدرت خلاقيت، ابتكار، نوآوري هستيم كه همهِ اين ظرفيتها در جوانان فرهيخته ما قابل تقدير است. از لحاظ ميانگين وضعيت انساني و شاخصهاي انساني متوسط دنيا رو به بالا هستيم.
وي انقلاب اسلامي را فرصت ويژه و بزرگ و با بركتي كه خداوند در اختيار كشور قرار داده خواند و گفت: تحولات اخير و ايدههايي كه رهبر معظم انقلاب در ابعاد مختلف مطرح ميكنند هدايتگر ماست. مجموعهاي از اين ايدهها از چشم انداز ٢٠ ساله، اصل ٤٤ قانون اساسي دههي پيشرفت و عدالت ، تدوين نقشهجامع علمي كشور و غيره از اساسيترين و ارزشمند ترين نيازهايي است كه ايشان مطرح كرده و موجب پيشرفت تحول و توسعه در جامعه شده است و جبران عقبافتادگيها و گرفتاريهاي ٢٠٠ و ٣٠٠ سال گذشته را كرده است.
وي با بيان اينكه تا پيروزي انقلاب اسلامي يعني حدود ٢٥٠ سال اقدام چشمگير بزرگي جز جريان مشروطه رخ نداده است، گفت: انقلاب اسلامي زمينهاي را فراهم كرد تا ملت با حضور در صحنهها و عرصههاي مختلف زمينهي توسعهي كشور را فراهم كنند به طور مثال در حال حاضر نزديك به ٣ ميليون دانشجو در كشور وجود دارد كه اين ظرفيت عظيم به بركت انقلاب اسلامي براي ملت ايجاد شده و فرصت طلايي است كه بايد از آن استفاده كرد. البته بايد همواره به اين نكته توجه كرد كه علاوه بر قدرشناسي از فرصتها بايد فرصتهاي جديد ايجاد شود .
وي خاطرنشان كرد: به بركتهاي فرصتهايي كه خداوند به ما داده توانستهايم در زمينههايي همچون رشد و توسعهي علمي ،اقتصادي ، فناوري ،خوداتكايي در زمينهي هستهيي ، تامين سوخت هستهيي و غيره پيشرفت كنيم. بنابراين بعد از گذشت سه دهه از عمر انقلاب اسلامي به اين جمعبندي رسيدهايم كه بايد در ساختار اقتصادي كشور تحولي ايجاد شود تا زمينه براي ايجاد مشاركت فعال همهي مردم و استعدادهاي آماده مديران و كارآفرينان لايق ايجاد شود. در چنين شرايطي اصل ٤٤ قانون اساسي به فرمان رهبر معظم انقلاب تصويب شد.
عضو مجلس خبرگان رهبري به بند الف اصل ٤٤ قانون اساسي اشاره و خاطر نشان كرد: اين اصل اجازه ميدهد كه در همهي زمينهها قانونگذاري، حمايت و تشويق از سرمايهگذاري و مشاركت همه جانبه مردم در ابعاد مختلف ايجاد شود. در واقع بنابراين اصل بايد همه مردم را به كار گرفت و از همه ظرفيتها استفاده كرد.
وي ادامه داد: يكي از اين شروط آن است كه بايد برنامهريزي درست ، مديريت و بهرهبرداري كنيم .
وي با بيان اينكه بهرهوري ما در اقتصاد ملي پايين است كه اين مقدار به ٦٦ ميرسد گفت: ميزان بهرهوري در كشورهاي شرق دور بسيار بيشتر از كشور ماست؛ با وجودي كه سازمان بهرهوري ايجاد شد، اما در عمل كار جدي انجام نشده است. دليل آن است كه به طور مثال هنگامي كه ما نان مصرف ميكنيم دور ريز آن بسيار بالاست و يا اين موضوع را مي توان با مصرف انرژي كشور با كشورهاي ديگر دنيا مقايسه كرد.
همچنين اگر حتي چينيها كه بالاي يك ميليارد جمعيت دارند همچون ما مصرف انرژي و نان ميكردند مطمئنا دچار قحطي ميشدند.
دري نجفآبادي ادامه داد: طبق برنامه اول قرار بود نرخ مصرف خصوصي به طول مثال به ٥/٥ درصد رشد و نرخ مصرف عمومي به ٥/٣ درصد برسد كه در عمل نرخ مصرف خصوصي همان مقدار شد اما نرخ مصرف عمومي ٧٠ درصد از مقدار اوليه بيشتر شد كه اين موضوع دچار اشكال است. نرخ توليد ناخالصي، سرمايهگذاري و پسانداز كه در سرمايه واقعي و اشتغال ايجاد و توليد ناخالص ملي را دو برابر و راندمان كاري و كيفيت استانداردهاي توليدي را بيشتر ميكند دچار مشكل ميكند.
وي خاطرنشان كرد: اگر قدر فرصتها را بدانيم خداوند لطف ميكند و فرصتهاي جديدي را در اختيار ما قرا رميدهد ولي اگر قدر آن را ندانيم فرصتها ميسوزد و از دست ميرود و چه بسا ديگران از آن استفاده ميكنند. از سوي ديگر واژهي تشكر با بهرهوري منطبق است و ميتوان در فرهنگ ديني از واژهي تشكر براي بهرهوري استفاده كرد؛ چراكه بحث استفاده از فرصتها و بهرهوري يك بحث بسيار مهمي است كه نه تنها وظيفه اجتماعي، قانوني و خواست رهبري و انتظارات امت اسلامي است بلكه تكليف سياسي،اعتقادي و ولايي است.
وي افزود: بايد نشان داد كه طرفداران غدير و قرآن توان آن را دارند كه قدرت را در منطقه اثبات كنند از كربلا تا امروز اين وظيفه به دوش ما است وگرنه بعضيها با شيمون پرز، ليوانها را به همديگر ميزنند و كارهايي ميكنند و مدعي ميشوند و حتي آهي براي غزه نميكشند و اگر قرار باشد خودشان به حزبالله ميگويند كه حتي چه كار كنند. پيداست كه آنها دنبال چه چيزي هستند. همانطور كه ديروز امكانات را در اختيار صدام قرار دادند برايشان صدام و اسراييل تفاوتي نميكند.
دادستان كل كشور ادامه داد: در برابر اين جريانات از روز اول و غدير خم بار به دوش ما گذاشته شده و بايد آن را به مقصد رسانده و خداوند ما را در اين راه كمك مي كند. ما توازن ، قدرت تشخيص و استعداد و قدرت مديريت داريم كه ميتوان به روزهاي اول جنگ و هنگامي كه صدام به كشور حمله كرد اشاره كرد در آن زمان حتي ما اسلحهيي نداشتيم ولي اين جوانان و سرداران يا علي گفته و به جنگ رفتند و افتخارات آفريدند.
وي ادامه داد: همانطور كه در صنايع موشكي و هستهيي و بسياري از بحثها خداوند به ما لطف كرده بايد با اميد ، نشاط و توكل به خدا و قدرت به پيش برويم. در اين زمينه هر سرداري كه به زمين بيفتد سردار ديگري پرچم او را مي گيرد و ادامه راه ميرود. در واقع بقا، حيات، دنيا ،آخرت ، سعادت، عزت و اقتدار ما در پايداري و تداوم راه است و نبايد در اين زمينه ترديد و دغدغه و تزلزلي در خود راه دهيم.
به گزارش ايسنا، دري نجف آبادي با بيان اينكه پيروزي ما پيروزي واقعي اسلام است گفت: براي عملياتي كردن اصل ٤٤ به خصوص بند اول آن بايد ملت را بسيج كرد و بايد براي اقدامات اساسي رشد توليد ناخالص ملي همه افراد در آن توليد سهم داشته و همهي ايرانيان در آن حضور داشته باشند تا شرايط به گونهاي شود تا بازار ما با بازارهاي كشورهاي عمدهي توليدكنندهي جهان به رقابت بپردازد و ما حضور چشمگيري در عرصههاي جهاني داشته باشيم. اين گونه نباشد كه تنها كالاهاي بنجل كشورهاي ديگر را وارد كنيم و آنها بازار ما را محصور كنند.
وي تاكيد كرد: در بحث واگذاريها و سياستها دولت بايد به برنامهريزي درستي در اين زمينه پرداخته و تدبير كند البته بايد نسبت به شرايط دنيا نيز مراقب بود .
وي ادامه داد: وقتي كه بحث هدفمندي يارانهها را مطرح ميكنيم زماني هر بشكهي نفت ١٤٠ دلار و زمان ديگر ٤٠ دلار است كه تعيين يارانهها براي هر كدام از اين بشكههاي نفت تفاوت دارد. نبايد شرايط اين گونه شود كه هدفمند كردن يارانهها به دهكهاي پايين آسيب برساند بلكه بايد دهكهاي بالا و پايين با تدبير و ظرافتي دقيق حمايت شوند .
دادستان كل كشور در ادامه با تاكيد بر اينكه نظام مالياتي بايد كارآمد باشد و اجازهي سوءاستفاده به افراد را ندهد، گفت: بايد هر كسي كه بيشتر برخوردار ميشود بيشتر به خزانهي كشور ماليات دهد تا بتوان از اقشار مختلف جامعه كه موظف به حمايت صد در صدي از آنها هستيم حمايت لازم را انجام دهيم. همچنين بايد در ارتباطات بينالمللي تلاش شود كه سقف درآمدهاي ما بيشتر شده به گونهاي كه ريسك ما كمتر و ذخاير بيشتري حفظ شود.
وي ادامه داد: مسير ارزي بايد به شيوهي بسيار درست تنظيم شود تا كمترين آسيب و بيشترين بهرهوري را براي كشور به ارمغان آورد. در جهان هر ساعت و هر لحظه در جابجايي درآمد سپردهي ارزي و ذخيرهارزي تفاوت ميكند. در بازار جهاني جابجايي ارزي هوشياري بسيار زيادي را ميطلبد. در واقع اين بازار يك بازار قماربازي است البته ما قمار بازي نميكنيم و ميخواهيم حق و حقوق خود را پاس داريم.
وي با تاكيد بر اينكه نقل و انتقالات پولي در دنيا لحظهاي و ثانيهاي است و در اين بخش بايد بسيار حكيمانه عمل كرد، گفت: بهرهوري از بازار جهاني ، واردات ،صادرات ، حضور در بازار، درآمد ارزي، خريد و فروش و غيره بايد قيراطي باشد تا صد در صد منافع و مصالح ملي رعايت و آسيب و ريسك حداقلي به ما وارد شود.
دري نجف آبادي خاطر نشان كرد: در اصل ٤٤ چند محور اساسي بايد مورد توجه قرار گيرد. محورهايي همچون شوراي عالي اجرايي و نظارت اصل ٤٤ كه متشكل از قوا، وزرا، رييس جمهور و دادستاني كل كشور است كه مسووليتها را براي سياستگذاري و اجرايي و عملياتي كردن اصل به عهده دارد. در چند روز گذشته در جلسهاي كه با رييس جمهور داشتيم درخصوص تشكيل كميسيون تخصصي در اين زمينه بحث و از رييس جمهور تقاضا كرديم كه با جديت اين كار را دنبال كند و وزارت اقتصاد نيز برنامههايش را با جديت دنبال كند.
وي به مادهي هفت و مادهي ٩٠ اصل ٤٤ قانون اساسي اشاره و تصريح كرد: در اين مواد به فضاي كسب و كار توجه ويژهاي شده؛ از اين رو براي ايجاد چنين فضايي حتي لازم است قوانيني تصويب شود تا زمينه را براي كسب و كار فراهم كند.
دري نجف آبادي افزود: بحث مربوط به داوري دستگاههاي قضايي و مجلس نيز بر اين اصل وجود دارد كه بر اين اساس بسياري از اختلافات به جاي رفتن به محكمهي قضايي به داوري ميرود و در قراردادها نيز بحث داوري پيشبيني شده است. از سوي ديگر قانون تخلفات مربوط به اين اصل نيز به عهدهي قوه قضاييه است كه لازم است پيشنويس اين تخلفات را به صورت قانوني تهيه و به مجلس بدهد.
دادستان كل كشور خاطر نشان كرد: دادستاني در بخش سياستهاي نظارتي طبق قانون اختياراتي را دارد كه اميدواريم با ساز و كارهاي بيشتر و همكاري با ارگانهاي ذيربط اين وظيقه را به خوبي انجام دهد.
دري نجفآبادي در پايان گفت: ما آمادگي خود را براي همكاري در اين زمينه طبق برنامهي حسابشده و حكيمانه اعلام ميكنيم تا سياستها به گونهاي پيش رود تا به اهداف متعالي رهبر معظم انقلاب ، شهدا ،مجلس ، دولت ، قوه قضاييه و مردم دست پيدا كنيم.
انتهاي پيام
جمعه 22 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]