تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول اكرم صلى الله عليه و آله چيزى مثل شام و غير آن را بر نماز مقدم نمى داشتند و ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830679722




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اوريگامي هنري براي بالا بردن خلاقيت و توانايي ذهن افراد


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اوريگامي هنري براي بالا بردن خلاقيت و توانايي ذهن افراد
فرهنگي. پارس جنوبي. جشنواره نگين. اوريگامي
عسلويه - از سال‌ها پيش ساختن اشيا با كاغذ و بازي با آن بين بچه ها مرسوم بوده است كه اين كارها بعدها با نام‌هاي مختلف شناخته شده است و اوريگامي نامي نهاده شده بر اين هنر است كه در عسلويه استان بوشهر در جشنواره نگين خليج فارس عرضه شده است.

اوريگامي فن و هنري كامل است كه زادگاهش سرزمينهاي خاور دور بوده است.

هنري كه موجب سرگرمي و خلاقيت مي‌شود. اوريگامي يا هنر (كاغذ و تا) بازي دست، ذهن و چشم است.

هنري است كه در آن خوب ديدن، تمركز ذهن و بكارگيري ظرافت دستان بسيار مهم و مورد توجه است.

هدف اين هنر خلق طرح‌هاي جالب با كاغذ به كمك تاهاي هندسي است و به نوعي پرورش و هماهنگي ذهن و دست مي‌باشد.

اصل لغت اوريگامي در زبان ژاپني از اورو به معني خم كردن و كامي به معني كاغذ گرفته شده است. اما خم كردن كاغذ اسامي ديگري نيز در زبان ژاپني داشته است كه بتدريج به نفع اوريگامي از دور خارج شده اند.

اوريگامي امروزه در سراسر جهان طرفداران زيادي دارد. در نقاط مختلف دنيا، انجمن‌هاي بزرگي تشكيل شده است كه در اين زمينه فعاليت مي‌كنند.

اين طرح‌ها با يك برگ كاغذ مربع شكل آغاز مي‌شود كه بهتر است هر روي آن رنگ متفاوت داشته باشد.

در هنر اوريگامي از برش استفاده نمي‌كنند ولي برخلاف باور عمومي اوريگامي هاي باستاني ژاپن كمتر اين سختگيري را داشتند و گاهي بريدن كاغذ يا شروع كردن با كاغذهاي غير مربع را جايز مي‌دانستند.

اوريگامي به غير از جنبه هنري از جنبه علمي نيز برخوردار است كه موجب رشد فكري و افزايش دقت و مهارت مي‌شود.

هرساله در كشور ژاپن جشنواره‌ها و نمايشگاه‌هاي متعددي در اين زمينه برپا مي‌شود. از اهداف هنر اوريگامي مي‌توان به بالا بردن خلاقيت و توانايي‌هاي ذهن، تجسم‌سازي فضايي، رشد فكري و تقويت تمركز در يادگيري اشاره كرد.

اين هنر در مراحل بالاتر و پيشرفته تر به سطحي مي‌رسد كه فرد قادر به طراحي شكلهاي اوريگامي خواهد بود. در اين زمينه ، افسانه‌هاي كهني نيز وجود دارد كه نشان‌دهنده قدمت و اهميت موضوع است.

غرفه موسسه فرهنگي هنري نغمه نوانديش يكي از غرفه‌هايي است كه در سومين جشنواره فرهنگي ورزشي نگين خليج فارس عسلويه با استقبال گسترده بازديدكنندگان مواجه شده است.

اين موسسه تاكنون شش عنوان كتاب اوريگامي با موضوعات حيوانات، لباسها، كودكان، اوريگامي ساده، حيوانات دريايي و سبزي‌ها چهار عنوان كتاب كاغذ و تا به چاپ رسانده است.

در اين غرفه علاوه بر آموزش اوريگامي، كودكان مي‌توانند با استفاده از وسايل نقاشي مانند كاغذ، مداد رنگي و پاستل روغني به خلق آثار ذهني خود بپردازند و از حضور در جشنواره لذت ببرند.

تاريخچه اوريگامي: روش ساخت كاغذ ظاهرا در حدود سال ‪ ۱۰۰‬ميلادي در چين شروع شد و تا بيش از پانصد سال به صورت يك راز نگهداري مي‌شد.

در حدود قرن ششم ميلادي اين صنعت توسط راهبان بودايي از چين به ژاپن وارد شد. سپس در نيمه ي قرن هشتم ميلادي و پس از استيلاي اعراب مسلمان بر آسياي مركزي، اين صنعت توسط آنان به نقاط ديگر برده شد و در قرن دهم ميلادي به مصر و در قرن دوازدهم ميلادي به اسپانيا رسيد.

پس از ورود اعراب به سيسيل اين صنعت وارد ايتاليا شد و كارگاه‌هاي كاغذ سازي در سال‪ ۱۲۷۶‬در فابرينوي ايتاليا و در سال ‪ ۱۳۴۸‬در تروي فرانسه آغاز به كار كردند.

از اين زمان به بعد يعني از نيمه ي دوم قرن چهاردهم ميلادي مصرف كاغذ براي كتاب در اروپا متداول شد.

اگر چه از ابتداي همين قرن استفاده از كاغذ در انگلستان رواج يافت، ولي اولين كارگاه توليد كاغذ در قرن پانزدهم در هرتف ورد انگلستان برپا شد.

اولين كارگاه ساخت كاغذ در آمريكاي شمالي در سال ‪ ۱۶۹۰‬ايجاد شد.

گروهي معتقدند كه اولين بار خم كردن كاغذ در چين متداول شده است. استفاده از ماكت‌هاي كاغذي خانه براي سوزاندن در مراسم تدفين از دلايل اين ادعا است. اما شكي نيست كه اين ژاپني‌ها بودند كه هنر خم كردن كاغذ را كمال بخشيدند و به عبارتي از آن خود ساختند. البته هزينه ي بالاي تهيه ي كاغذ ايجاب مي‌كرده است كه از اين هنر فقط براي مراسم خاص استفاده شود، مانند پروانه‌هاي كاغذي نر و ماده كه براي تزيين فنجان‌ها در مراسم ازدواج استفاده مي‌شده است.

در دوره‌هاي مختلف تاريخي ژاپن، اوريگامي حضور داشته است. در خلال دوره ي موروماچي در قرون چهاردهم تا شانزدهم ميلادي (‪ (۱۵۷۳ - ۱۳۳۳‬اوريگامي مدرن به گونه‌اي اصولي توسط يك نويسنده ي ناشناس نگاشته شده است. سپس در دوره ي ادو (‪ (۱۸۶۷ - ۱۶۰۳‬اوريگامي به صورت يك سرگرمي فراگير درآمد كه البته در آن زمان ‪ Orisue‬ناميده مي‌شد.

كتاب چگونه ‪ ۱۰۰۰‬مرغ ماهيخوار با كاغذ بسازيم در سال ‪ ۱۷۹۷‬در ژاپن به چاپ رسيد.

در دوره ي ميجي (‪ (۱۹۱۲ - ۱۸۶۸‬اوريگامي در برنامه ي درسي مدارس و حتي مهدكودك‌ها وارد شد تا كودكان هنر و مهارت كار با انگشتان را بياموزند.

از آن زمان تاكنون كاغذ مربعي ‪ ۱۵‬در ‪ ۱۵‬سانتي متري اوريگامي در همه جا فروخته مي‌شود و اوريگامي براي سرگرمي و آموزش در مقياس وسيع مورد استفاده است.

گروهي معتقدند كه در اسپانيا خم كردن كاغذ مستقل از ژاپن ابداع شد. گنجشك كاغذي اسپانيايي (‪ ,)Pajarita‬در قرن شانزدهم ميلادي و يا حتي قبل از آن ساخته شده است.

فيلسوف اسپانيايي ميگوئل اونامونو - كه در آخرين روز سال ‪ ۱۹۳۶‬ميلادي در خلال جنگ داخلي كشته شد - در سال ‪ ۱۹۰۲‬تاليفاتي در اين زمينه داشته است.

"اونامونو" علاقه ي فلسفي خاصي به خم كردن كاغذ داشت و مطالعه زيادي بر روي گنجشك كاغذي اسپانيايي انجام داد.

هم چنين سولورزانو بر روي سيستم پايه‌ها كار كرده و اولين كارش را در سال ‪ ۱۹۲۸‬منتشر كرده است.

پس از مرگ اونامونو، كار او در ساير كشورهاي اسپانيايي زبان نظير آرژانتين دنبال شد ولي از آن فراتر نرفت و در واقع پايه‌اي براي جنبش كنوني نشد. پس از مدتي جنبش اسپانيايي در جنبش عمومي غربي جذب شد.

در انگلستان از حدود قرن شانزدهم ميلادي از روش‌هايي براي تا كردن دستمال سفره بر روي ميز غذا در محافل استفاده مي‌شده است، كه احتمالا بعدها به خم كردن كاغذ تبديل شده باشد.

هر چند امروزه آن را قسمتي از اوريگامي مي‌دانند ولي احتمال ابداع آن به طور مستقل از اوريگامي نيز مطرح است. يادداشت‌هايي در زمينه آموزش و خم كردن كاغذ در حدود سال ‪ ۱۸۷۴‬به چاپ رسيده است.

جزئيات نحوه ساخت پرنده در حال پرواز هم در سال ‪ ۱۸۸۹‬چاپ شده است.

افراد مشهور در زمينه ي اوريگامي
در سال ‪ ۱۹۵۲‬ج. لگمان كتاب كتاب شناسي خم كردن كاغذ را به چاپ رسانيد.

همچنين باب هربين در سال ‪ ۱۹۵۵‬با سري برنامه ي تلويزيوني آقاي چپ و آقاي راست توجه عمومي را به اوريگامي جلب كرد.

وي سپس كتاب مهمي به نام جادوي كاغذ را منتشر كرد كه شايد يكي از مهم ترين كتاب‌ها در اين رابطه تا آن زمان به شمار مي‌رود.

در سال ‪ ۱۹۶۷‬هم انجمن بريتانيايي اوريگامي بنيان نهاده شد كه در حال حاضر از سراسر جهان عضو دارد و كتابخانه آن در مورد اوريگامي بسيار قابل توجه است.

بازسازي مجدد اوريگامي به عنوان يك هنر خلاق در ژاپن تا حد زيادي مديون اين افراد است:
- ايسائو هوندا (‪ ,)Isao Honda‬كه كتاب اوريگامي را در سال ‪ ۱۹۳۱‬منتشر كرد - آكيرا يوشيزاوا (‪ )Akira Yoshizawa‬كه براي سال‌هاي زيادي به عنوان يك نابغه مسلط بر اوريگامي شهرت داشته است و اولين اثرش در سال ‪ ۱۹۵۲‬چاپ شده است.

- ميچيو اوچياما (‪ )Michio Uchiyama‬كه اين هنر را از مادرش آموخته بود و در سال ‪ ۱۹۰۸‬نوع جديدي از اوريگامي به نام سبك كوكو (‪ )Koko - styler‬به نام وي به ثبت رسيد.

او در سال ‪ ۱۹۳۱‬يك نمايشگاه عمومي از آثارش را در توكيو برگزار كرد.

پس از جنگ دوم جهاني آثار زيادي در اين زمينه به چاپ رسيده و انجمن‌هاي فراواني تاسيس شده اند. از مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان از انجمن بين‌المللي اوريگامي نام برد كه توسط آكيرا يوشيزاوا بنيان‌گذاري شده است.

يوشيزاوا و اونامونو استفاده از پايه پرنده را گسترش دادند و يوشيزاوا استفاده از دو مربع را آغاز كرد.

سپس پايه‌هاي بلينتز (‪ )blintzed bases‬ابداع شد و پس از آن فنون جديد نظير جعبه تا زدن (‪ )box pleating‬كار را به جايي رسانيد كه اكنون كم تر چيزي را مي‌توان يافت كه نتوان آن را از يك يا چند قطعه مربعي يا مستطيلي كاغذ ساخت از مرغ ماهي خوار ژاپني تا حيوانات چهارپا با سر و دم كه توسط يك قطعه كاغذ ساخته مي‌شوند.ك/‪۴‬
 پنجشنبه 21 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 311]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن