واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گزارش مكتوب ... قابليتهاي بخش معدن در آذربايجان شرقي
تبريز/واحد مركزي خبر/اقتصادي
گزارش مكتوب ...قابليتهاي بخش معدن درآذربايجان شرقي
استان آذربايجان شرقي با داشتن 45 هزار و 490 كيلومتر مربع وسعت يكي از مناطق پر پتانسيل و مستعد كشور از لحاظ ذخاير معدني است.
به نظر مي رسد شناخت قابليت ها و امكانات بالقوه بخش معدن آذربايجان شرقي ميتواند نقش عمده اي در جذب سرمايه هاي بخش خصوصي / ايجاد اشتغال و افزايش ثروت ملي داشته باشد .
آخرين برآوردهاي كارشناسي نشان ميدهد اين استان با حدود 10 ميليارد تن ذخيره مكشوفه معدني رتبه دوم كشوري را داراست .
52 نوع ماده معدني از تعداد 65 نوع مواد معدني موجود در كشور در آذربايجان شرقي شناسايي شده كه از 39 نوع ان بهره برداري مي شود.
مس- طلا- نفلين سيينيت- خاك صنعتي- كائولن- پرليت- زئوليت- دياتوميت- پوكه معدني- ذغال سنگ- خاك نسوز- سنگ آهك- گچ- سيليس- آهن- تالك- فلدسپات- ورميكوليت- زرنيخ- نمك آبي- نمك سنگي- انواع سنگهاي تزئيني رسوبي- گرانيتي و سنگ لاشه ساختمان از مهمترين مواد معدني شناسائي شده در اين استان است.
معاون امور معادن و اكتشافات معدني سازمان صنايع و معادن آذربايجان شرقي به واحد مركزي خبر گفت: در حال حاضر 310 معدن فعال در آذربايجان شرقي فعال است كه ميزان استخراج از اين معادن امسال به 12 ميليون تن مي رسد.
سيد مرتضي نيرومند اسكويي به اشتغال و سرمايه گذاري در بخش معدن آذربايجان شرقي اشاره كرد و گفت: هم اكنون 7 هزار و 500 نفر در معادن استان مشغول بكار هستند و ميزان سرمايه گذاري در بخش معادن استان به 8 هزار و 500 ميليارد ريال رسيده است .
به گفته وي با راه اندازي 2 واحد بزرگ معدني- صنعتي مس سونگون و توليد آلومينا از نفلين سراب به ميزان 20 ميليون تن به توليدات مواد معدني و بيش از 10000 نفر نيز به اشتغال آن افزوده خواهد شد.
وي افزود: براساس آخرين آمار منتشره رسمي وزارت صنايع و معادن در حال حاضر آذربايجان شرقي از لحاظ ذخاير معادن رتبه دوم و از نظر سرمايه گذاري /تعداد پرسنل شاغل در معادن و تعداد معادن فعال رتبه سوم را در كشور به خود اختصاص داده است.
دكتر پرويز قهرمان رئيس دانشكده معدن دانشگاه صنعتي سهند تبريز هم گفت: وجود كانيهاي غير فلزي / تنوع ذخاير معدني و امكان صدور انواع مواد معدني به كشورهاي خارج / وجود دانشگاههاي مرتبط از جمله دانشگاه تبريز و صنعتي سهند و دانشگاه آزاد اسلامي جهت تربيت نيروهاي متخصص و استقرار سازمان زمين شناسي شمالغرب كشور در تبريز از مزاياي نسبي بخش معدن در استان محسوب مي شود .
وي گفت: تنوع كانسارهاي استخراجي از معادن استان و ايجاد كارخانجات تغليظ مس مزرعه اهر و سونگون ورزقان و توليد آلومينا از نفلين سينيت و توليد مواد اوليه شيشه وسراميك از نفلين سينيت كليبر / سيمان صوفيان / كربنات سديم در مراغه و آهك آذرشهر و آجر ماسه آهكي و كائولن شويي مرند و كارخانجات متعدد گچ سيماني/ شيشه سازي و كاشي سازي همه و همه آذربايجان شرقي را به يكي از استانهاي مهم در حوزه معدن درآورده است.
دكتر پور قهرمان اضافه كرد: دانشجويان معدن دانشكده معدن دانشگاه صنعتي سهند تبريز هم در اكتشاف معادن جديد به كارشناسان سازمان صنايع و معادن استان مدد مي رسانند و هم اكنون حدود 300 دانشجوي معدن در اين دانشگاه در مقاطع مختلف تحصيلي مشغول تحصيل هستند و براي كمك به توسعه معادن استان و تربيت نيروي انساني متخصص بخش معدن از سال آينده پذيرش دانشجوي دكترا در رشته هاي معدني در دانشگاه صنعتي سهند تبريز آغاز خواهد شد.
اين استاد معدن خاطرنشان كرد توسعه بخش معدن علاوه بر اشتغال مي تواند توسعه زيرساختهاي بخش هاي ديگر صنعتي را در استان فراهم آورد.
رئيس سازمان نظام مهندسي استان نيز در گفتگو با خبرنگار ما گفت: هم اكنون سازمان نظام مهندسي معدن در آذربايجان شرقي با پذيرش هزار و 200 عضو كه بيشتر آنها دانش اموخته رشته هاي معدن و مرتبط هستند تشكيل شده و با برنامه ريزيهاي لازم و اخذ تسهيلات درصدد جذب دانش اموختگان رشته هاي معدن در فعاليتهاي اكتشاف و استخراج معادن استان هستيم .
دكتر ملك قاسمي افزود: اميدواريم با توسعه بخش معدن آذربايجان شرقي بتوانيم علاوه بر اشتغالزايي براي دانش آموختگان رشته هاي معدن در كسب درآمدهاي ارزي و توسعه همه جانبه اين استان دين خود را به كشور ادا كنيم.
0002
پنجشنبه 21 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 400]