تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اندكى حقّ، بسيارى باطل را نابود مى كند، همچنان كه اندكى آتش، هيزم هاى فراوانى را م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827832936




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام خطاب به بسيجيان؛ تحقيق كنيد درآمدهاي دولت كجا صرف شد


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام خطاب به بسيجيان؛ تحقيق كنيد درآمدهاي دولت كجا صرف شد
گروه اقتصادي؛ همايش كاربردي «اصل 44؛ موانع و راهكارها» كه از سوي بسيج دانشجويي دانشگاه هاي استان تهران در سالن همايش هاي صدا و سيما برگزار شد با دو سوال مهم از دولت نهم همراه بود. دو سوالي كه از سوي عالي ترين مسوول مجمع تشخيص مصلحت نظام به عنوان نهاد ناظر بر اصل 44 قانون اساسي و سند چشم انداز مطرح شد؛ درآمدهاي نفتي و حاصل از واگذاري هاي كجا خرج شد؟

اكبر هاشمي رفسنجاني اين بار سخنران افتتاحيه همايشي بود كه برگزار كننده آن تشكلي است كه در انتخابات رياست جمهوري دوره گذشته به سوي رقيب وي تمايل داشتند اما پس از گذشت سه سال از آن رقابت از هاشمي در مقام رئيس مجمع تشخيص مصلحت دعوت كردند از موانع و راهكارهاي اصل 44 سخن بگويد. رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در سخنراني خود علاوه بر بيان تاريخچه يي از مسائل اقتصاد سياسي انقلاب به دو نكته اساسي در سال هاي اخير اشاره كرد و از تشكل هاي بسيجي خواست در اين باره تحقيق انجام دهند و تلاش كنند به يك جمع بندي و يقين درباره صحت امور برسند. نكته اول درآمد حاصل از واگذاري هاي اصل 44 بود. هاشمي در اين باره گفت؛ از اينها پول زيادي جمع مي شود، ساز و كار آن هم روشن است، بايد در حسابي در خزانه ريخته و به حكم قانون برداشت شود. مصارف آن هم مشخص است. درآمد حاصله از واگذاري ها چهار مصرف دارد. يكي از آنها تقويت تعاوني و اشتغال نيروهاي نيازمند شغل و فاقد سرمايه است كه اين كار خود يك انقلاب بزرگ است. رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، ادامه داد؛ شما مي توانيد بپرسيد درآمد حاصل از واگذاري ها در كجا مصرف شده است. سوال بسيجي، دانشجو، استاد و كسي كه مي خواهد امر فرمانده اش را عمل كند، همين است. شما بايد همين ها را بپرسيد؟ خدا كند اين طور باشد كه همه چيز طبق قانون انجام شده باشد. من قضاوتي ندارم كه تخلفي انجام شده، شما هم بايد مطمئن شويد در چارچوب قانون انجام شده است. نكته ديگر درآمدهاي نفتي بي سابقه در اين سه سال گذشته بود. هاشمي با بيان يكي از دغدغه هاي مقام رهبري گفت؛ بحث وابستگي به نفت كه منبع تجديدپذيري نيست، به زودي تمام مي شود و بايد وابستگي ها به تدريج كم شود تا بتوانيم بدون ذخاير نفتي كشور را اداره كنيم. اين منطقي ترين و عادلانه ترين موضع است؛ زيرا نفت مال نسل هاي بعدي هم هست و بايد آن را به ثروت بالنده ديگري مثل كارخانه هاي اشتغال زا تبديل كنيم. وي افزود؛ رهبري با تاكيد بر اين موضوع، در آن موقع گفتند آرزوي من اين است جشن بستن آخرين چاه نفت را بگيريم، ما هم آن موقع مي دانستيم كه دولت درآمدش از نفت مي آيد و به همين خاطر 10 سال مهلت نوشتيم تا هر سال 10 درصد از وابستگي كم شود. از آن تاريخ نزديك پنج سال مي گذرد. سوال بزرگي كه بايد براي يك دانشجو، استاد و دانشگاهي وجود داشته باشد اين است كه چقدر اين امر تحقق يافته است. هاشمي رفسنجاني افزود؛ درآمد نفتي كه در طول تاريخ بي سابقه بوده، چطور شده؟ آيا اينها را براي سازندگي خرج كرده ايم؟ اين سوالات ربطي به باندبازي و سياست بازي ندارد. اينجا ميدان اجراي سياست هاي رهبري است و بايد به صورت روشن به اين سوالات پاسخ داده شود.

هاشمي با انگشت گذاشتن روي يكي از موارد ادعايي مطرحي از سوي برخي افراد به يكي از مغالطه هاي مطرح شده در فضاي رسانه يي كشور پاسخ داد.

او اظهار كرد؛ ممكن است بگوييم اين دولت چند برابر دولت هاي گذشته واگذاري داشته و خصوصي سازي كرده، اما بايد توجه كنيم دولت هاي ديگر ممنوع بوده اند، در حالي كه دولت امروز مامور به اين كار است و اين قياس يك قياس مع الفارغ است، زيرا آنها حكم، دستور و وظيفه قانوني دارند كه اين كار را انجام بدهند. پس اين مغالطه نبايد انجام شود، زيرا زمان بندي خصوصي سازي ها مشخص است. بخش ديگري از سخنان هاشمي به حضور مردم در صحنه اختصاص داشت. او با اشاره به موارد زيادي از اين حضور خواستار مشاركت دادن مردم در عرصه هاي اقتصادي شد. وي با انتقاد از عدم بهره گيري مناسب براي حضور مردم در فعاليت هاي اقتصادي افزود؛ چرا از اين مردم خوب در سازندگي و اداره كشور استفاده نكنيم؟ چرا سرمايه ها به دوبي برود و ساختمان 100 طبقه از اين سرمايه ها ساخته شود؟ چرا ما نتوانيم سرمايه بيش از هزار ميليارد دلاري ايرانيان خارج از كشور را جلب كنيم؟ و چرا از سرمايه هاي دنيا استفاده نكنيم؟

وي ادامه داد؛ ما راه انجام همه اين كارها را در اصل 44 و سند چشم انداز باز كرده ايم. اگر كسي به آن عمل نمي كند و مانع اجراي آن مي شود، چه كسي بايد وارد ميدان شود؟ چرا در اين جهاد مقدسي كه ما را از نفت منقطع مي كند و به مقام اول بين 28 كشور هدف در منطقه مي رساند، حضورتان جدي نيست؟ رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام سپس دانشجويان بسيجي را خطاب قرار داد و گفت؛ من تا به حال فرياد بلندي از اين نيروي صف شكن درباره اصل 44 نشنيده ام ولي امروز اولين فريادتان را مي بينيم؛ گرچه نمي دانيم اين فرياد بلند خواهد بود يا نه؟ اميدوارم با همان اراده مردانه و روحيه خداجويي بتوانيم اين راه مقدس را بپيماييم. آيت الله هاشمي رفسنجاني در ادامه اين مراسم در پاسخ به پرسشي درباره وجود تعاوني هايي كه به دليل نداشتن سرمايه با مشكل اجرايي مواجه شده اند، اظهار كرد؛ ما در اصل 44 براي تعاوني ها منبع تعيين كرديم و گفتيم شركت هاي بزرگ را كه مي فروشيم بخشي از درآمدش را بايد به تعاوني ها اختصاص دهيم. شما بايد بندهاي مربوط به تعاوني ها را بخوانيد و ببينيد چقدر راهگشاست. وي در ادامه درباره سوال ديگري ناظر بر تمهيدات لازم پس از واگذاري ها، اظهار كرد؛ تاكيد اول ما پيش از واگذاري بر آزادسازي بوده است. رهبري هم اين بند را يك سال زودتر تصويب كردند. تاكيد ما هم اين است كه ميدان هاي انحصاري در اختيار بخش خصوصي يا تعاوني ها قرار گيرد، ثانياً اگر مصوبات ما اجرا شده بود اكنون تعاوني ها مسلح به سرمايه بودند، بانك تعاوني كه اينقدر مورد تاكيد ماست، تشكيل مي شد. شما خوب است صريح باشيد و پاسخ اين سوالات را بگيريد. رئيس مجلس خبرگان رهبري در پاسخ به پرسش يكي ديگر از حضار مبني بر علت حضور نداشتن نماينده يي از دولت در اين همايش، تاكيد كرد؛ حقيقتاً اين را بايد از دولت بپرسيد. من نمي توانم اين را به نيابت پاسخ دهم. روساي هر سه قوه بايد در موضوع اصل 44 پاسخگو باشند. ما در نظارت طرف مان مجلس است و پيش بيني نشده از دستگاه ها، وزرا و مديران در اين باره بپرسيم، ما بايد مراقب باشيم از مجلس قانوني مغاير سياست ها نگذرد. شما هر چه سوال داريد مي توانيد از آقاي دانش جعفري و آقاي رضايي بپرسيد. وي همچنين تاكيد كرد؛ اينجا را نمي توانند متهم كنند كه كار انتخاباتي و سياسي انجام مي شود. به هر حال بسيج در خدمت آقا است و موضع آقا را هم همه مي دانند.

هاشمي رفسنجاني به بيان تاريخچه يي از گنجاندن اصل 44 در قانون اساسي پرداخت و گفت؛ در شروع پيروزي انقلاب، آن حالت ويژه انقلابي آن روز و رنجي كه جامعه از قدرت هاي مالي آن زمان كشيده بود، خود را در تدوين اصل 44 قانون اساسي نشان داد؛ به نحوي كه عمده مسائل مهم زيربنايي در انحصار دولت رفت، زيرا آنها از دخالت ثروتمندان طاغوتي رنج برده بودند.

وي ادامه داد؛ قانونگذاران به دليل اينكه مي دانستند مكتب اسلام موقتي نيست، به شكلي مدبرانه، بندي را به اصل 44 اضافه كردند و گفتند اين انحصار تا زماني اعتبار دارد كه به اقتصاد كشور ضربه يي نخورد و همين ماده بود كه به دادمان رسيد چنان كه پس از دفاع مقدس كه ضروري ترين كار ما ترميم خرابي ها و تاسيس زيربناها بود، احساس كرديم انحصارات دولتي بسيار دست و پا گير است و از همان موقع به اسم سياست تعديل اين كار را شروع كرديم. هاشمي رفسنجاني افزود؛ از سال 82 حركت جديدي در اين باب آغاز شد. رهبري در نامه صريحي از مجمع تشخيص مصلحت به عنوان مشاور خود در تصميمات خواست ساز و كار و سياست اصل 44 را تدوين كند. ما هم اين موضوع را در اولويت قرار داديم و در سال 83 كارمان به اتمام رسيد. آقا هم خيلي زود آن را تاييد كردند؛ البته اين مصوبه سه قسمت مهم داشت كه دو تاي آنها (بند الف و ج) فوراً تاييد شد و يكي از آنها پس از گذشت يك سال به تاييد رهبري رسيد.

وي همچنين با تاكيد بر لزوم مطالعه و پايه قراردادن سند چشم انداز و اصل 44 براي برگزاركنندگان همايش، خاطرنشان كرد؛ بند الف مهم ترين قسمت اين مصوبه بود و به اين معناست كه راه را براي انحصاراتي كه در صدر بود باز مي كرد تا بخش خصوصي وارد ميدان شود. شما در اين اجلاس بايد بفهميد پس از چند سال بخش خصوصي چقدر وارد شده؟ اگر وارد نشده علت آن چيست؟ و اگر وارد شده چقدر به هدف نزديك بوده است؟

هاشمي رفسنجاني با تاكيد بر لزوم بررسي چگونگي پيشرفت امور در اجراي اصل 44، يادآور شد؛ بايد ببينيد چه كسي مقصر است. انتظار داريم اين نتيجه به مردم گفته شود. اگر هم همه اين كارها به خوبي انجام شده به همه ما تبريك بگوييد. البته سياست در اين بحث به معناي سياست بازي نبايد دخالت كند. بايد پاسخ اين سوالات را عالمانه و نه طرفدارانه و عامدانه، پيدا كنيم.

رئيس مجلس خبرگان رهبري اظهار كرد؛ بند دوم اين مصوبه كه اتفاقاً بسيج بايد بيش از همه دنبال آن باشد، موضوع تعاوني هاست. در اين بخش آمده كه 25 درصد اقتصاد كشور در پايان برنامه پنج ساله بايد تعاوني باشد. حالا شما بايد ببينيد با توجه به اين اعداد و ارقام در چهار سال اولي كه از اين برنامه گذشته ما در كجاي آن قرار داريم؟ اين بند كاملاً به محرومان، مستضعفان، نيروهاي بي سرمايه و بدنه 13 ، 14 ميليوني بسيج مربوط است.

وي تاكيد كرد؛ بايد ببينيد چقدر اجرا شده؟ شما دانشجويان با همان لحن دانشجويي و دانشگاهي بايد آزادانه، عالمانه و صريح موانع و راهكارها را بگوييد و جامعه را هوشيار كنيد، چرا كه اين پيشتازي مقتضاي حركت بسيج است و سياست بازي مناسب شما و نظام اسلامي نيست. رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد؛ ما راهكار جديدي پيش بيني كرديم؛ زيرا تجربه تعاوني ها در گذشته نشان داده بود آنها نمي توانند در ميدان رقابت موثر باشند و انگيزه هاي رقابت در بخش خصوصي در آنها وجود ندارد و به همين دليل پيشرفت نكرده اند. ما نوع جديدي از تعاوني ها را تعريف كرديم. آقا هم آن را تاييد كردند. اين تعاوني چيزي شبيه شركت هاي سهامي عام است كه همه جامعه مي توانند در واحدي سهم داشته باشند اما نه به قدري كه حالت ثروت اندوزي به وجود بيايد تا تعاوني ها بتوانند از امتيازاتي كه در قانون اساسي برايشان پيش بيني شده استفاده كنند.

هاشمي رفسنجاني تصريح كرد؛ شما بايد با اطلاع دانشگاهي بپرسيد در چند سال گذشته چقدر از شركت هاي سهامي تشكيل شده و ما به اين اهداف مقدس رسيده ايم. رهبري بعد از گذشت مدتي از ابلاغ سياست ها، روساي سه قوه و مجمع به عنوان ناظر را دعوت كردند و گفتند من انتظار انقلاب اقتصادي از اين سياست ها داشتم. البته در آن جلسه هم تصميماتي گرفته و حركت هايي انجام شد اما من كه ناظر هستم مي گويم حركت هنوز به جايي نرسيده است. وي در ادامه با اشاره به بند سوم سياست هاي كلي اصل 44 درباره واگذاري ها اظهار كرد؛ ما هوس اين نداريم كه شركت هايي را كه در طول 30 سال گذشته با تلاش دولت ها جمع و به يك قدرت اقتصادي تبديل شده، همين طور واگذار كنيم. اينها ثروت هاي ملي و دسترنج تعداد زيادي است كه كار و جهاد كرده اند، البته مديريت دولتي در مقابل مديريت خصوصي كند است زيرا قانون هاي دست و پاگيري براي جلوگيري از فساد وجود دارد. رئيس مجلس خبرگان رهبري گفت؛ البته هدف ما اصلاح مديريت بوده و نه جابه جايي صرف، گرچه مجلس، قوه قضائيه و ديگران و ما، خودمان مي توانيم جزء متهمان باشيم كه نظارت مان را خوب انجام نداده ايم. هاشمي رفسنجاني با اشاره به مصوبه يي كه اخيراً از سوي مجمع به دولت ابلاغ شده است، گفت؛ ما چهارشنبه گذشته وزارت دارايي را دعوت كرديم تا به مجمع توضيح دهد چقدر در اين قانون كار كرده. آنها بايد خيلي سريع تر آيين نامه ها را تدوين مي كردند.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با تاكيد بر لزوم توجه بيشتر بسيجيان به موضوع اصل 44 گفت؛ ابلاغ كننده اين سياست ها رهبرتان است و شما بايد بيش از همه احساس وظيفه اجرايي داشته باشيد. ان شاءالله كه در اين حركت مبارك به سياسي كاري و كارشكني متهم نمي شويد. شما موضع تان روشن است و متهم نمي شويد كه با فرمان آقا مخالفت كرده ايد. حرف شما هم كه عنوان شود براي همه حجت است و اعتبار دانشگاهي شما بالا مي رود، زيرا صاحب نظران كشور مي بينند كه بسيج در كارهاي زيربنايي وارد شده و اين به اعتبار شما در دانشگاه مي افزايد. وي درباره دلايل بازنگري در ذيل اصل 44 اظهار كرد؛ پنج شش سال پيش رهبري نامه يي صريح به ما نوشتند كه در صدر اصل 44 انحصاراتي است، ولي دولت ها تا به حال خيلي وسيع تر از اين انحصارات در كارها دخالت كرده اند و بسياري از كارهاي عمراني كه دولت مي كند در اصل 44 انحصاري نيست. ايشان گفتند مي خواهم دولت در غير از صدر اصل 44 دخالت و سرمايه گذاري نكند و اين را به مردم واگذار كند. رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام يادآور شد؛ ما در مجمع بحث كرديم و ديديم چنين بخشي آماده به كار نيست. اگر دولت اين كارها را نكند بسياري از كارها مثل راه هاي روستايي، پل ها و صنايع خودرو روي زمين مي ماند؛ لذا گفتيم پنج سال مهلت دهيد تا بگوييم دولت سالي 20درصد واگذار و دخالتش را كم كند. آقا راضي شدند و اين را امضا كردند، اما سوالي پيش آمد كه اگر بخش خصوصي وارد نشد كارها بايد معطل بماند؟ لذا راه حلي نوشتيم كه اگر بخش خصوصي نبود، دولت مي تواند پيشنهاد و مجلس تصويب كند اما اولويت با غيردولتي هاست.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در پايان گفت؛ من آرزو مي كنم جواب تمام اين سوالات مثبت و باعث سرفرازي همه ما باشد تا بتوانيم گام هاي بزرگي به سمت اهداف خود برداريم.
 پنجشنبه 21 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن