واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: انتقاد شهردار مشهد از نبود ساز و كار و مديريت هماهنگ در احياي بافت هاي فرسوده
جميلي- شهردار مشهد روز گذشته در اولين همايش ملي به سازي و نوسازي بافت هاي فرسوده شهري از نبود ساز و كار و مديريت هماهنگ در احياي بافت هاي فرسوده شهري انتقاد كرد و گفت: وزارت مسكن و شهرسازي با تأسيس شركت تخصصي عمران و به سازي شهري ايران در حد يك معاونت به نحوي تصميم مي گيرد در حالي كه شهرداري ها در حال و هواي ديگري هستند و اگر شهرداري ها در طرح هاي نوسازي بافت هاي فرسوده پيشتازي نكنند كار آن ها به جايي نمي رسد.
سيد محمد پژمان تصريح كرد: سازمان ميراث فرهنگي نيز در اين مسئله خود را صاحب نظر مي داند و هيچ وقت نمي شود تنش ها، فشارها و هزينه ها را كم كرد در حالي كه اگر اقدام نكنيم فردا دير است و شاهد چند برابر شدن هزينه ها خواهيم بود پس نگذاريم تأخير در به سازي، شيريني اين طرح ها را در كام مردم تلخ كند.
به گفته وي چاره و درمان بافت هاي فرسوده فقط نوسازي نيست و بايد شبكه هاي زيربنايي و روبنايي نيز اصلاح و هويت شهري حفظ شود. شهردار مشهد با اعلام اين كه براي دخالت در احياي بافت هاي فرسوده نياز به پشتوانه قانوني داريم و قوانين موجود گنجايش اين تغيير و تحولات را ندارد، افزود: چرا دولت و مجلس قوانين مناسب و روشن را تصويب نكرده اند؟
در اين همايش نايب رئيس كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي نيز با اشاره به ماده ٣٠ قانون برنامه چهارم براي مقاوم سازي واحدهاي مسكوني كشور طي يك برنامه ١٠ ساله گفت: بافت هاي قديمي، سكونتگاه هاي غيررسمي و ساخت و سازهاي عادي مشمول اين قانون مي باشند و در اين راستا تاكنون ٥٦ هزار هكتار بافت فرسوده در كشور شناسايي شده است. مهندس مقيمي نماينده مردم خمين در مجلس از آمادگي كميسيون عمران براي تعيين ضوابط و اتخاذ تمهيدات براي توجه جدي به احياي بافت فرسوده شهري خبر داد و ايجاد مديريت واحد شهري را در اين زمينه خواستار شد.
به گزارش خراسان معاون وزير مسكن و شهرسازي و مديرعامل شركت مادر تخصصي عمران و به سازي شهري ايران هم از تهيه طرحي در خصوص احياي بافت فرسوده در وزارت مسكن و شهرسازي خبر داد و گفت: اين طرح به زودي تقديم مجلس شوراي اسلامي خواهد شد تا به عنوان يك سند تصويب شود و راه گشاي احياي بافت هاي فرسوده و سكونتگاه هاي غيررسمي باشد.
مهندس موسوي گفت: شناسايي بافت هاي فرسوده در ٤٠٠ شهر بالاي ١٢ هزار نفر كشور شروع و تاكنون در ٢٨٠ شهر وسعت اين بافت ها تعيين شده است كه در ٩٠ شهر اين بافت هاي فرسوده با بافت هاي تاريخي تداخل زيادي دارند.
در ادامه برزويي شهردار منطقه ثامن نيز در گزارشي از پيشرفت ٣٠درصدي طرح بزرگ احياي بافت پيرامون حرم مطهر رضوي كه از سال ١٣٧١ آغاز شده است خبر داد و بيشترين پيشرفت فيزيكي آن را طي ٥ سال اخير دانست.
نوروزي دبيركل همايش به سازي و نوسازي بافت هاي فرسوده شهري كشور هم گفت: اين همايش با همكاري ١٨ دستگاه اجرايي و تشكل هاي خصوصي و دانشگاه ها برگزار و ٣٢٢ مقاله به آن ارائه شده است كه ٥٦ مقاله به صورت سخنراني و ٢٠ مقاله به صورت پوستر مطرح خواهد شد. وي آسيب شناسي مشكلات احياي بافت هاي فرسوده، مستندسازي تجربيات، ايجاد بانك اطلاعاتي و راه اندازي سايت اينترنتي را از اهداف برگزاري اين همايش دو روزه در مشهد اعلام كرد.
درحاشيه
"وزير مسكن و شهرسازي كه از ميهمانان اين همايش بود به دليل برگزاري جلسه هيئت وزيران موفق به حضور در مشهد نشد و سخنراني وي به برنامه اختتاميه موكول شد.
"٦٠٠ صاحب نظر، دست اندركار و مديران مرتبط با نوسازي بافت هاي فرسوده به اين همايش دعوت شده بودند درحالي كه سالن اصلي همايش حدود ٣٠٠ نفر ظرفيت داشت.
"٣ تن از استادان ايراني دانشگاه هاي لندن، نيوكاسل و ايرلند ميهمانان ويژه اين همايش بودند كه سخنراني آنان مورد توجه حضار قرار گرفت.
" ٨ تن از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي شامل نمايندگان تربت حيدريه، مشهد، فردوس، طبس، شيروان، خمين، همدان، شيراز و يزد در اين همايش حضور داشتند و نظرات كارشناسان را براي انتقال به كميسيون هاي مجلس جمع آوري كردند.
"ايراد سيستم صوتي يكي از مشكلات رفع نشده همايش ها و جلسات مختلف است كه در اين همايش نيز مشهود بود.
"از هر يك از شركت كنندگان براي حضور در اين همايش ٢ روزه ٥/٢ ميليون ريال دريافت شده بود.
"به گفته يكي از مسئولان، اين همايش با هزينه ١٥٠ ميليون تومان برگزار شده كه حاميان اين همايش آن را تامين كرده اند.
پنجشنبه 21 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]