واضح آرشیو وب فارسی:حيات: عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس:جبران فاصله دانشگاه و بازار كار تنها وظيفه دولت و مجلس نيست طرح كميسيون مشترك صنعت و آموزش در مجلس الزامي است
تهران - حيات
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات با بيان اينكه كنترل و جبران فاصله بين دانشگاه و بازار كار تنها وظيفه دولت و مجلس نيست تصريح كرد: تمام دستگاه هاي اجرايي، متوليان امر و برنامه ريزان طرح هاي آموزشي بايد براي كم كردن اين فاصله براي كاربردي شدن برنامه ريزي كنند.
امير طاهر خاني در نشستي كه در خبرگزاري حيات با موضوع ارتباط دانشگاه و صنعت برگزار شد، در خصوص طرح جامع علمي كشور اعلام كرد: در گام اول با توجه به اينكه اين طرح چه مباحثي را پوشش و تا چه اندازه ضمانت اجرايي دارد مي توان بروز مشكلاتي در مرحله عملياتي شدن را پيش بيني كرد.
وي با اشاره به اينكه كشور ما در طراحي برنامه هاي مختلف از تبحري ويژه برخوردار است اما هميشه در عمل و اجرا دچار مشكل بوده ادامه داد: طرح جامع از طرف دولت مطرح و در حال شكل گيري است و اگر توسط كارشناسان و اهل فن نقاط ضعف طرح برطرف، جامعيت آن به طور كامل محقق و اجراي طرح تضمين شود مي توان به اهداف طرح مبني بر فعليت رسيدن استعدادهاي كشور جامه عمل پوشاند.
طاهرخاني با اشاره به اينكه طرح در حال حاضر جامعيت مطلوب را ندارد خاطرنشان كرد: در صورت اصلاح نشدن طرح رويه جزيره اي عمل كردن و ناكامي در مرحله اجرا مثل طرح هاي قبلي دولت دنبال مي شود.
وي در بحث چگونگي نظارت مجلس بر عملكرد دانشگاه ها اعلام كرد: مجلس از جايگاه، نظارتي برخوردار است و عمده نظارت بحث آموزش روي وزارت آموزش ، تحقيقات و فناوري و از طريق پيگيري فعاليت هاي دانشگاه ها انجام مي شود.
طاهر خاني مجلس را مجري دولت خواند و گفت: برنامه هايي كه در سطح دانشگاه مصوب مي شود توسط مجلس ارزيابي ، نواقص طرح شناسايي و اصلاح مي شود.
آموزش كشور جنبه كاربردي ندارد
عضو كميسيون آموزش مجلس با اشاره به اينكه تمام آموزش هايي كه در كشور در حال حاضر ارائه مي شود جنبه تئوري دارد و هيچ اقدامي جهت كاربردي كردن علوم صورت نمي گيرد خاطرنشان كرد: يكي از مشكلات اصلي جامعه آموزش كشور توجه بي مورد به پر كردن حافظه دانش آموزان و جامعه دانش جويي بدون احساس نياز به دانش كاربردي است.
طاهرخاني با اعلام اينكه بايد درب خروجي دانشگاه محل ورود به بازار كار باشد ادامه داد: بي توجهي به ضرورت آموزش هاي علمي و عمقي فاصله قابل توجهي بين دانشگاه، صنعت و حتي تمام بخش هاي مختلف بازار كار ايجاد كرده و اين امر مشكلات عديده اي براي فارغ التحصيلان بازار كار و به تبع آن جامعه پديد آورده است.
طرح هاي دولت متناسب با نظر مديران نمودهاي مختلفي مي يابد
وي با اعلام اينكه كنترل و جبران فاصله بين دانشگاه و بازار كار تنها وظيفه دولت و مجلس نيست ادامه داد: تمام دستگاه هاي اجرايي، متوليان امر و برنامه ريزان طرح هاي آموزشي بايد براي كم كردن اين فاصله براي كاربردي شدن برنامه ريزي كنند.
طاهرخاني با اشاره به تدبير چشم انداز 20 ساله در اين خصوص گفت: اين برنامه توسط ظرفيت و استعدادهاي كشور تدوين و طرح هاي مناسبي بدين منظور در نظر گرفته شده كه در صورت اجرايي شدن به همان شكل طراحي شده مي تواند اكثر مشكلات اين حوزه را مرتفع كند.
وي با اشاره به اينكه اغلب طرح هاي مصوب كشور ما در مرحله اجرا دچار مشكلات روزمرگي يا اختلاف نظرهاي سياسي مي شوند خاطرنشان كرد: مديران اجرايي بدون توجه به اصل طرح، متناسب با نظر شخصي خود طرح ها را به مرحله اجرا در مي آورند و اغلب طرح هاي ارائه شده با صورت اجرايي آن تفاوت هاي قابل توجهي دارد.
طاهرخاني راه حل محل موجود را ملزم كردن و جريان قانون به رعايت كامل قانون مصوب خواند و ادامه داد: مديريت برنامه در كشور ما از پيش از انقلاب ضعيف بوده و با وجود پيشرفتي كه پس از پيروزي انقلاب صورت گرفته با شرايط مطلوب فاصله زيادي وجود دارد و براي رسيدن به شرايط ايده آل بايد دوران گذاري جهت فرهنگ سازي بين مديران طي شود.
وي اقدامات انجام شده در بحث رابطه صنعت و بازار كار را ضعيف شمرد و گفت: مجلس بايد به وسيله مشاوران آشنا به مسايل دانشگاه و بازار كار پل ارتباطي قوي بين اين دو قطب ايجاد كند.
طاهرخاني ارتباط بين مراكز آموزشي و صنعت را هزينه برخواند و ادامه داد: از يك طرف مديران صنعتي اين هزينه را متحمل نمي شوند و از طرف ديگران مراكز آموزشي كه حتي براي سرانه هر دانش آموز دچار مشكل هستند نمي توانند اين هزينه را منتقل شوند.
وي بر لزوم آموزش هاي كاربردي از دوره راهنمايي و به ويژه براي رشته فني و حرفه اي تاكيد كرد و با اشاره به به برنامه ريزي هاي وزارت علوم ادامه داد: وزير آموزش و پرورش به دليل نداشتن مهارت لازم در اين حوزه از ابتداي مديريت خود درگير مسايل مالي بوده و فرصتي براي رسيدگي به مشكلات آموزشي فراهم نشده و امروز اين وزارتخانه هم از نظر بودجه و هم برنامه ريزي دچار مشكل جدي است.
طاهرخاني برنامه بخش صنعت را محدود به مطالبه مالي از مجلس اعلام كرد و گفت: 90 درصد بودجه اختصاص يافته به صنعتگران به علت اطمينان نداشتن اين قشر به آينده شغلي خود صرف فعاليت هاي غير صنعتي مي شود و اين باعث مواجه شدن واحدهاي صنعتي با بحران شده است.
طرح كميسيون مشترك بخش صنعت و آموزش راه گشاي مشكل بازار كار و دانشگاه
وي ارتباط وزير صنايع و علوم و تشكيل يك كميسيون مشترك بين دو بخش را راه گشاي مشكل دانشگاه و بازار كار معرفي و اعلام كرد: در گام اول بايد تدبيري براي نظام آموزش و تغييرات مكرر آن انديشيده شود تا فاصله افراد جامعه كه به واسطه دوره هاي آموزشي متفاوت ايجاد شده از بين رود.
طاهرخاني در پايان بر لزوم آشنايي دانش آموزان و دانش جويان تاكيد كرد و گفت: آشنايي اين قشر از دوره راهنمايي تا خروج از دانشگاه با انواع مشاغل و صنايع به طور مستقيم و با برنامه ريزي دقيق و عملي مي تواند زير تصميم گيري هاي اين گروه براي حرفه مناسب و دلخواه و داشتن جامعه اي كارآمد و موفق را فراهم كند و به منزله يك انقلاب آموزشي و صنعتي است.
پايان پيام
چهارشنبه 20 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]