محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826701015
مديريت علمي در فوتبال خراسان ، شايد وقتي ديگر!
واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: "مديريت علمي " در فوتبال خراسان ، شايد وقتي ديگر!
مشهد- فوتبال استان پهناور خراسان تا ابتداي فصل گذشته ، با دو تيم ابومسلم در ليگ برتر و پيام در ليگ دسته يك در عرصه ورزش حرفه اي كشور حاضر مي شد.
پايان فصل گذشته ليگ فوتبال دسته يك كشور، براي تيم جوان "پيام " بسيار مبارك بود، زيرا اين تيم موفق شد بعد از يك دهه تلاش ، خود را به ليگ برتر كشور برساند.
اما امسال اين دو باشگاه و به خصوص باشگاه پيام با يك مشكل اساسي مواجه شده اند و آن موضوع مشترك بسياري از باشگاه هاي فوتبال كشور، يعني بحث نخ نماي"مشكلات مالي " است .
البته كارشناسان علم مديريت معتقدند كه هر چند بحث هاي اقتصادي هميشه و به عنوان شرط اصلي مي تواند براي يك سازمان راهگشا باشد، اما اين فقط شرط لازم است و نه شرط كافي و در مقابل به عوامل مهم تري چون مديريت به عنوان عاملي اساسي تر تاكيد دارند.
به همين منظور خبرگزاري جمهوري اسلامي، بر خود لازم مي داند به بررسي وضعيت اين دو باشگاه از منظر علم مديريت كه موضوعي متفاوت تر از ساير گزارش هاي ورزشي است ، بپردازد.
در اين رابطه يك استاد مديريت دانشگاه آزاد اسلامي مشهد، در خصوص مديريت منابع انساني و اهميت اطلاعات در فرايند برنامه ريزي مي گويد: آمار و اطلاعات مبناي تصميم گيري مديران است و تنها با استفاده از اين سرمايه مهم است كه ، فرايند تصميم گيري به نحو مطلوب تحقق مي پذيرد.
"مسعود منشي زاده " افزود: اين اطلاعات بايد به روز، قابل اطمينان ، دقيق ، مرتبط با موضوع تصميم گيري، قابل طبقه بندي و نيز بسرعت در دسترس يك مدير قرار قرار گيرد.
وي با اشاره به نظرات "دسنزو و استيفن رابينز" در كتاب "مديريت منابع انساني " گفت : در روند برنامه ريزي منابع انساني ، يك سازمان بايد مطمئن شود افراد از حيث تعداد، نوع تخصص ، زمان و مكان مناسب ، بطور كارا و در راستاي تحقق اهداف سازمان ، باشند.
منشي زاده در تشريح شش عامل مزبور مي افزايد: در چارچوب يك سازمان مطلوب كم يا زيادي نيرو، هر دو مشكل آفرين است و اطلاعات دقيق از مشخصات نيروها، ضروري است .
وي در ادامه گفت : در فرايند مديريتي ، تخصص ها در طول زمان تغييرپذيرند و بايد از تخصص مناسب در زمان مقتضي استفاده شود.
منشي زاده بابيان اينكه ما وظايف و در نتيجه پست ثابت نداريم ، تصريح كرد: حتي به عنوان مثال وظايف كميسيون هاي تخصصي مجلس شوراي اسلامي هم بايد با توجه به مقتضيات زمان تغيير كند.
وي ضمن تاكيد بر استفاده از نيروي متخصص در زمان و مكان مناسب ،گفت : اما اما متاسفانه امروز مي بينيم كه در بسياري از پستها و اماكن ، از افرادي با تخصصي بي ارتباط با شغل آنها استفاده مي شود.
منشي زاده در خصوص كارايي نيز افزود: وقتي افراد يك سازمان كارايي دارند كه انگيزه داشته باشند.
وي سپس به اهدافي كه باعث تقويت انگيزه در افراد مي شود اشاره كرد و گفت اين اهداف عبارتند از فردي ، گروهي و سازماني كه در نهايت ، به اهداف جامعه ختم مي شوند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه افزود: هنر يك مدير آنست كه اهداف فردي ، گروهي و نيز سازماني جامعه را، با يكديگر همسو نمايد.
منشي زاده در ادامه به تعريف رفتار سازماني پرداخت و گفت : رفتار سازماني عبارت از بررسي و شناخت علل رفتار كاركنان در يك سازمان است كه از يك سري بايدها و نبايدهاي رفتاري ناشي مي شود.
وي تاكيد كرد: انجام يا عدم انجام اين رفتارها، ناشي از يك سري ارزش هاي مطلوب يا نامطلوب كاركنان و سازمان است .
او با اشاره به اين كه هر سازماني فرهنگ خاص خودش را دارد،افزود: فرهنگ سازمان ، بطور غالب داراي يك پيشينه تاريخي بصورت مكتوب يا غيرمكتوب (عرف ) است .
منشي زاده همچنين گفت : فرهنگ سازماني ، ناشي از خرده فرهنگ هايي است كه با توجه به خصوصيات مناطق مختلف ، متفاوت خواهد بود، مثلا نوع اعمال مديريت در خراسان با اصفهان ، بايد فرق كند.
وي كه مدير واحد طرح و برنامه دانشگاه آزاد مشهد نيز هست ،افزود: يكي از ويژگي هاي لازم براي شناخت رفتار سازماني ، داشتن تفكر سيستمي است .
منشي زاده در بخش ديگري از سخنانش، در تعريف سيستم گفت: سيستم مجموعه اي از اجزاست كه ميان آنها رابطه متقابل (اثرگذاري و اثرپذيري ) وجود داشته باشد.
وي افزود: به عنوان نمونه در يك مجموعه علمي عملكرد دانشگاه پيام نور، دانشگاه آزاد و دانشگاه دولتي بر يكديگر اثر گذار خواهند بود.
منشي زاده با تاكيد بر برنامه ريزي عقلاني، گفت: گاه زمان كوتاه به مديران فرصت يك برنامه ريزي دراز مدت را نمي دهد، لذا صرفا دنبال "حل " مسئله در يك زمان كوتاه هستند.
وي با تاكيد بر اين كه تصميم گيري بايد بر مبناي اطلاعات واقعي باشد، گفت به واقعيت ها و شرايط بايد توجه كرده و مصالح سازمان را در نظر داشت .
منشي زاده بااظهار تاسف از كمبود تصميم گيري هاي عقلاني افزود:بيشتر مديران تصميم ، گيري هاي رضايت بخش انجام مي دهند.
وي گفت : منظور از رضايت بخش ، آن است كه مدير صرفا به فكر حل مسئله باشد اما اين راه حل مي تواند بهترين راه هم نباشد،بلكه فقط حل صوري مشكل مد نظر است ، مثلا سيل مي آيد و دوباره در مسيرش ، جاده و خانه مي سازند.
منشي زاده ضمن تاكيد بر پيچيده ، سخت و زمان بر بودن تصميم گيريهاي عقلاني تصريح كرد: با توجه به زمان كوتاه مديريت هاي فعلي ،شايد مديران ما فرصت حل منطقي مسايل را ندارند.
وي در ادامه پيرامون اهميت "مشورت " گفت : بر اساس ديدگاه تئوري اقتضايي ، مشورت كردن در بيشتر مواقع خوب است اما نه هميشه و همه جا، مثلا زماني كه بچه اي در حال غرق شدن است ، نيازي به مشورت نيست زيرا تا بخواهيم به نتيجه برسيم ، او غرق شده است .
منشي زاده ضمن تاكيد بر آن كه هدف از مشورت كردن نبايد فقط به پيدا كردن راه حل ختم شود، افزود: هدف اصلي مي تواند در شناسايي "مشكل " باشد.
وي گفت : مشورت براي يافتن مسئله ، تعيين معيارهاي اتخاذ تصميم ،پيدا كردن راه حل ها،ارزيابي آنها، انتخاب راه حل مطلوب و نيز اجراي صحيح راه حل انتخابي است .
منشي زاده ضمن انتقاد از نوع تصميم گيري بسياري از كارشناسان افزود: بعضي از اين افراد، خود را نيازمند به مشورت نمي بيند.
اين استاد همچنين گفت :يكي از راه هاي تقويت مشورت در بين مديران استفاده از نظام پيشنهادها است .
وي افزود: بايد توجه داشت كه نظام پيشنهادها كه در سالهاي قبل در ايران اجرا مي شد و در حال حاضر هم به آن تاكيد مي شود، تفاوت هايي با ديگر كشورها دارد.
منشي زاده گفت : تفاوت نظام پيشنهادها در ايران و ژاپن ، آن است كه در اين كشور به هر پيشنهاد جديد، حتي اگر عملي نباشد پاداش مي دهند ولي در ايران،تنها به پيشنهادي كه "افزايش سود" يا "كاهش هزينه " را در بر داشته باشد، پاداش تعلق مي گيرد.
با تكيه بر اظهارات اين استاد دانشگاه ، حال بايد ديد دو باشگاه ابومسلم و پيام ، تا چه اندازه بر مبناي مديريت علمي اداره مي شوند؟ براي پاسخ به اين سووال ابتدا به ساكن بهتر است نگاهي به تاريخچه تاسيس اين دو باشگاه بياندازيم .
در اوايل سال 1349 عده ايي دور هم جمع شدند و تيمي را تشكيل دادند كه نامش را ابومسلم خراسان " نهادند.
بيشتر بازيكنان اين تيم را بچه هاي محله سه راه شاه عباسي قديم (كاشاني ) كه حول و حوش زمين هاي خاكي بود، تشكيل مي دادند.
در سال 1350 كه قرار به راه اندازي فوتبال ايران شد،مسابقات مقدماتي اين رقابت ها در شهر اصفهان برگزار شد و در آن موقع تيم آريا مشهد به نمايندگي از استان خراسان شركت كرد.
اين تيم در بازي آخر نتوانست بر تيم سپاهان اصفهان غلبه نمايد و ناگزير به ليگ تخت جمشيد راه نيافت .
بعد از اين ناكامي، دلسوزان ورزش خراسان به فكر تشكيل باشگاهي به نام ابومسلم افتادند و از اين رو دو تيم مطرح آن زمان يعني آريا و ابومسلم چاره ايي جز ادغام با يكديگر نديدند.
لذا فردي به نام عطاالله مهاجراني به همراه دو برادر خود به نام حشمت و اصغر اقدام به تشكيل تيمي مقتدر به نام ابومسلم نمودند.
ابومسلم به ليگ تخت جمشيد راه يافت و همواره در زمره بهترين تيمهاي ليگ كشور بود.
با پيروزي انقلاب اسلامي و ايجاد تحولات بنيادي در كشور، تيم ابومسلم نيز، دچار تحولات اساسي شد.
اين تيم پس از چند سال ركورد و تعطيلي ، مجددا توسط جهانگير زنده دل و همكاري تعدادي از بازيكنان و دوستان سر و سامان گرفت و اين اقدام ، كوششي براي احياي فوتبال خراسان در كشور بود.
از اواخر سال 63 تشكيلات ابومسلم رنگ و بوي خاصي به خود گرفت ، تا اين كه پس از قهرماني در سال 65 در باشگاههاي مشهد و 66 در ليگ استان ، سير صعودي و تحولي اين باشگاه قديمي شكل گرفت .
بين سالهاي 67 و 68 ابومسلم جاني تازه گرفت و باعث آن شد تا مهندس حميد طيبي مدير كارخانه شهد ايران ، اين تيم را زير پوشش قرار دهد و اين حمايت مالي، قهرماني فوتبال در ليگ استان را به همراه داشت .
با آغاز سال 69، فوتبال ايران از ليگ منتخب استان ها موسوم به قدس ، خارج شد و به صورت ليگ منطقه ايي باشگاهها در آمد.
ابومسلم قهرمان استان و به عنوان نماينده خراسان در منطقه يك كشور حضور يافت و با هدايت مرحوم سيدمهدي قياسي و كاظم غياسيان ، به عنوان مربيان و سرپرستي جهانگير زنده دل به ليگ دسته يك كشور صعود كرد.
در سالهاي 70 و 71 تيم ابومسلم در ليگ آزادگان حضور داشت و عدم توجه كافي مسوولان باشگاه و استان ، موجب شد تا تيم به دسته دوم سقوط و طبق قوانين هيات استان ، به بازيهاي داخلي يعني دسته سوم رانده شد.
ابومسلم در سالهاي 72 و 73 در ليگ دسته سوم متوقف شد و نتوانست به رده هاي بالاتر صعود كند،اما بالاخره در سال 74 با تشكلي منسجم دوباره راهي ليگ دسته دوم كشور شد.
باشگاه ابومسلم در سال 75 با درايت محمود حاج رضاپور، مديرعامل كارخانه خوشگوار و حمايت مالي مسعود يزدي انسجامي فوق العاده گرفت .
در سال 76، به رغم اين كه شركت خوشگوار، دست از حمايت مالي مستقيم برداشت و تنها به كمكهاي تبليغاتي بسنده كرد،اما با مديريت كادر فني كه ابتدا حسين فكري و اكبر ميثاقيان عهده دار آن بودند و سپس ادامه راه را ميثاقيان به تنهايي بر عهده گرفت ، تيم ابومسلم جواز ورود به دسته يك را كسب كرد.
در سال 77 با مديريت غلامحسين تكفلي و مربيگري ميثاقيان ، تيم ابومسلم در دور رفت ليگ، مقام سوم را به خود اختصاص داد.
در سال 78 باشگاه ابومسلم به مديرعاملي رحمان نادري و در مرحله بعد غلام رضا بصيري پور فرماندار مشهد كار خود را شروع كرد و در ميان راه ، ناصر شفق اقدام به خريد امتياز آن كرد.
از اين زمان ابومسلم زير چتر حمايتي ناجا قرار گرفت و اين حمايت تا سال 84 ادامه داشت و در همين سال با توافق مسوولان ناجا و ايران خودرو، امتياز اين باشگاه به گروه صنعتي ايران خودرو واگذار شد.
كمي اگر با سرعت بيشتر، روند تحولات اين تيم را زير نظر داشته باشيم ، به دهه هشتاد مي رسيم .
تيم ابومسلم خراسان در شش دوره ليگ برتر فوتبال ايران ، با اقتدار و در سايه حمايت ميليوني هواداران خراساني توانست نتايج خوبي كسب كند.
اين تيم در سال 1385 به عنوان بهترين تيم غير تهراني حاضر در ليگ برتر شناخته شد.
باشگاه ، ليگ سال 86 را، طبق معمول و انتظار با حواشي بسياري شروع كرد و اين حواشي به ترتيب بيرون رفتن اكبر ميثاقيان ،جايگزيني خداداد عزيزي و در نهايت پيوستن پرويز مظلومي به عنوان سرمربي تيم بود.
تيم ابومسلم، ليگ امسال را با هدايت هادي برگي زر آغاز كرد، اما در اواخر نيمه نخست فصل ،مديريت باشگاه وي را بركنار و درحال حاضر امير حسين پيرواني به عنوان سرمربي و ناصر حجازي را به عنوان مدير فني تيم خود معرفي نموده است .
اما در خصوص تاريخچه باشگاه فرهنگي ورزشي پيام ، عضو هيات مديره انجمن ورزشي نويسان خراسان رضوي مي گويد: سال 1358 فردي به نام "علي شاديان " فوتبالي را در محله طبرسي شهر مشهد پايه گذاري كرد كه بعدها، به تيم و سپس باشگاه "سلطان طبرسي " مشهور شد.
علي شيخ الاسلامي مي افزايد: دو سال بعد اين باشگاه به شركت مخابرات خراسان واگذار شد و دو سال بعد هم با نام باشگاه پيام و به مديريت جواد مرادنژاد به كار خود ادامه داد.
وي همچنين گفت : نخستين حامي مالي اين تيم ستاد آزادگان خراسان بود و در مراحل بعد، كارخانه رب چين چين ، گچ خراسان ، مقاومت بسيج ، ايران خودرو، شركت پست ،اداره تربيت بدني استان خراسان ، شركت مي سي نو و در نهايت دو نفر سردار بازنشسته سپاه به نامهاي اكبر شاكري (مالك ) و علي صلاحي (مديرعامل )، اداره اين باشگاه را به عهده گرفته اند.
شيخ الاسلامي كه خود زماني قايم مقام اين باشگاه بود، در خصوص فضاي سازماني آن ، مي گويد: اصلا در اين باشگاه چيزي به نام "مديريت و برنامه ريزي " وجود ندارد.
وي مي افزايد: در زمان حضور من دراين باشگاه ،به جز امور مالي بقيه كارها به عهده من و يكي از مربيان تيم به نام مرتضي خسرومنش بود.
شيخ الاسلامي با بيان اينكه "در اين باشگاه ، گروهي حاكم شده اند كه از ورزش چيزي نمي دانند"، اظهار داشت : تصميم گيري شير يا خطي ، حاكميت فضاي تفرقه و پشت پا زني ، از جمله مواردي است كه در مديريت اين باشگاه به چشم مي خورد.
وي سقوط تيم پيام به ليگ دسته يك را حتمي خواند و افزود: البته با توجه به ابراز علاقه اداره تربيت بدني استان جهت تحت پوشش قرار دادن اين باشگاه و با توجه به اينكه هم اكنون نمي توان باشگاه را به غير واگذار كرد، بهترين روش براي نجات اين تيم واگذاري آن به اداره تربيت بدني است .
مدير كل تربيت بدني خراسان رضوي نيز، در اين خصوص مي گويد: متاسفانه نوع مديريت مالكان باشگاه پيام مشهد به گونه اي است كه حاميان مالي را، فراري داده اند.
افشين داوري ضمن بيان اين كه هيچ وظيفه اي در زمينه باشگاه داري نداريم ، مي افزايد: با اين حال سه ماه است از اين افراد خواسته ام به واسطه اعتبار فوتبال استان ، اين باشگاه را در اختيار تربيت بدني قرار دهند تا اين نهاد چالش هاي به وجود آمده را برطرف كند، اما اين كار را نكردند.
وي مي گويد:اما آنها هر روز به شكلي بهانه تراشي كردند و نتيجه آن شد كه امروز پيام را در بحران 100 درصدي قرار داده اند.
داوري كه سخنگوي هيات پنج نفره استانداري براي رفع مشكلات ورزش استان هم مي باشد، اظهار داشت : هر روز يكي از سه نفر (مالك ، مدير، يا سرمربي تيم ) به دفتر من مي آيند و يك روز مي گويند: فعلا 80 درصد سهام باشگاه را به اسم اداره كل مي كنيم و روز ديگر مي گويند:فردا كه خداداد عزيزي بيايد پنج درصد ديگر را و...
وي مي گويد: آنچه براي ما مسلم شده ، آن است كه اين آقايان نه تنها تخصصي براي اداره اين باشگاه ندارند، بلكه با اين ندانم كاري ها زمينه سقوط پيام به ليگ دسته يك را نيز، فراهم مي آورند.
مديرعامل باشگاه پيام نيز در اين خصوص مي گويد: از ورود به عرصه ورزش هم خوشحالم و هم اينكه پشيمان نيستم .
سردار علي صلاحي مي افزايد: در درجه نخست، مديريت ما موجب صعود اين تيم به ليگ برتر شد، هر چند اين موفقيت نتيجه يك كار جمعي است .
وي مي گويد: از سوي ديگر دراين مدت تجربه زيادي در زمينه باشگاه داري كسب كردم و فهميدم كه در ايران خصوصي سازي باشگاه ها با "رهاسازي " آنها متفاوت است .
صلاحي اظهار مي دارد: در بسياري از كشورها مثل تركيه خصوصي سازي توسط دولت به اين شكل است كه ابتدا پول كلاني به صورت تسهيلات در اختيار باشگاه ، قرار مي دهند و بعد از چند سال كه باشگاه به درآمد زايي رسيد، آرام آرام بدهي خود را به دولت مي پردازد.
وي مي گويد: اما در ايران تنها باشگاههاي تهراني را زير چتر حمايتي قرار گرفته اند و ما شاهد يك تبعيض و بي عدالتي گسترده در زمينه خصوصي سازي هستيم .
صلاحي در ادامه اظهار مي دارد: هم اكنون منتظر هستيم ، اداره كل تربيت بدني استان مديريت اين باشگا را به عهده بگيرد و ما نيز آماده ايم 95 درصد سهام باشگاه را به نام اداره تربيت بدني كنيم .
وي در خصوص پنج درصد سهام باقيمانده هم مي گويد: اين پنج درصد، متعلق به خداداد عزيزي است كه قرار شد بعد از مشخص شدن راي كميته انظباطي فدراسيون فوتبال نسبت به واگذاري آن اقدام كند.
اما در خصوص باشگاه ابومسلم بايد اظهار داشت :متاسفانه تلاش براي برقراري تماس با مديرعامل (مصطفي بني اسد) اين باشگاه ميسر نشد،اما يكي از مسوولاني كه تا چندي قبل در كادر هيات مديره اين باشگاه بود، مي گويد: اين باشگاه ، در حال از هم پاشيدن است .
وي كه تمايل ندارد تا نامش فاش شود، مي افزايد: از آنجايي كه با بني اسد، رفاقت 30 ساله دارم ، نمي خواهم اظهارات من به يك جنجال رسانه اي تبديل و به حاشيه هاي تيم ابومسلم بيافزايد.
البته او اين نكته را هم يادآور شد كه شايد ظرف چند روز آينده ، خبرهاي خوبي از اين باشگاه به گوش مردم برسد.ك /4
چهارشنبه 20 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 320]
-
گوناگون
پربازدیدترینها