واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: اخبار ويژه كيهان// ذوق زدگى نهضت آزادى از استحاله اصلاح طلبان// جان بولتون: كار تمام است ايران به آنچه مى خواست رسيد// اصلاح طلبان نااميد از مستضعفان چشم انتظار جردن نشين ها هستند
خبرگزاري آريا- كيهان در شماره امروز خود (20 آذر)، چند خبر ويژه دارد.
ذوق زدگى نهضت آزادى از استحاله اصلاح طلبان (خبر ويژه)
رئيس گروهك نهضت گوشه هايي از عقب نشيني حزب مشاركت از آرمان ها و نزديكي به اين گروهك از موضع پايين را آشكار كرد.
ابراهيم يزدي در گفت وگو با دويچه وله فاش كرد كه در انتخابات رياست جمهوري سال 84، حاميان معين نزد اين گروهك رفته و از آنها درخواست حمايت كرده اند. وي اظهار داشت: وقتي از طرف آقاي دكتر معين آمدند پيش ما كه شما از ايشان حمايت كنيد، ما چند تا شرط گذاشتيم. يكي از شرط ها تشكيل جبهه دموكراسي خواهي و حقوق بشر بود. ايشان هم بعد از كنكاش هاي زياد با گروه هايي كه با آنها كار مي كردند، بالاخره پذيرفتند اما طي دو سالي كه ما مرتبا جلسه داشتيم، نتوانستيم اين را به تحقق برسانيم. حالا اگر خاتمي مي خواهد بيايد خيلي خوب است اما مهم تر از آمدن او، چگونه آمدنش است. ما حرفمان به ايشان اين بود، كه شما مي توانيد همه گروه هاي اصلاح طلب را دعوت كنيد و در واقع بشويد لولاي يك چنين ائتلافي.
وي همچنين با بيان اينكه «در بخشي از نيروهاي اصلاح طلب تغييراتي ايجاد شده» به توضيح اين گفته خود پرداخت و با اشاره به دعوت شدن گروهك نهضت آزادي به كنگره اخير احزاب مشاركت و كارگزاران گفت: اصلاح طلبان با دعوت از گروه هاي غيرخودي- به تعبيري كه ده سال پيش به كار مي بردند مثل نهضت آزادي ايران يا مثل شوراي ملي- مذهبي ها- در واقع دارند اپوزيسيون را و دگرانديشان را به رسميت مي شناسند. خب اين خيلي مهم است. در گذشته چنين چيزي نبود اصلا قابل تصور نبود كه اينها بيايند و حاضر باشند مثلا با نهضت آزادي بنشينند. نهضت آزادي خط قرمز بود. اما حالا دعوت مي كنند، مي نشينند، و وقتي دعوت مي كنند ما مي رويم و استقبال مي كنيم، و همه اينها با حفظ مواضع مان است.
رئيس گروهك نهضت آزادي كه جريان متبوعش از حاميان سنتي جدايي دين از سياست بوده درباره سكولاريزم اذعان كرد: «دين و سياست را نمي شود از هم جدا كرد. در هيچ كجا عملي نبوده، نه در اروپا نه در ايران و غيره. مردم با باورهايشان در سرنوشت شان شركت و دخالت مي كنند». وي در عين حال به جاي جدايي دين از سياست خواستار جدايي دين و دولت شد و بر لزوم ميدان دادن به روشنفكران سكولار تأكيد كرد.
يزدي با بيان اين كه اصولگرايان پس از دوم خرداد 76 به ارزيابي علت شكست خود پرداختند، گفت: مشكل جبهه اصلاح طلبان اين است كه پس از شكستي كه خورده، نيامده، علت شكستش را بررسي و پيدا كند... جنبش اصلاحات دچار انحراف هايي شده و فاقد رهبري است
آلمان به خاطر همكارى اقتصادى ، منت دار ايران است (خبر ويژه)
چشم انداز اقتصاد آلمان تيره و تار است». سايت رسمي دويچه وله آلمان با درج اين خبر نوشت: بزرگترين ركود اقتصادي آلمان از زمان تشكيل اين جمهوري فدرال در راه است و كارشناسان «دويچه بانك» سقوط اقتصاد را در صورت دست روي دست گذاشتن دولت اجتناب ناپذير مي دانند. طبق پيش بيني دويچه بانك امكان كاهش درآمد ناخالص ملي تا 4 درصد وجود دارد.
دويچه وله افزود: ترس از ركود اقتصادي طولاني مدت روز به روز بيشتر بر شهروندان آلماني چيره مي شود. آنها با بدبيني به رشد اقتصادي نگاه مي كنند و نگران آينده خود هستند. براساس نظرسنجي شبكه يك تلويزيون آلمان (ARD) سه چهارم (73 درصد) شهروندان آلماني معتقدند كه سخت ترين قسمت بحران مالي هنوز در راه است. 51 درصد هم نگران وضعيت اقتصادي شخصي خود هستند. در اين ميان بانك مركزي با اصلاح پيش بيني هاي خود اعلام كرد راندمان اقتصادي در منطقه يورو تا 5 درصد كاهش خواهد يافت و به جاي رشد اقتصادي 4.1 درصدي هم تنها رشد يك درصدي پيش بيني شده.
در همين حال روزنامه فايننشال تايمز گزارش داد «آلمان نسبت به اعمال تحريم عليه ايران اكراه دارد و برخي متحدان آمريكايي و اروپايي آن انتقاد مي كنند كه برلين به صورت يكجانبه عمل مي كند. آلماني ها فكر مي كنند كه اتحاديه اروپا ديگر منافعشان را پيش نمي برد و تمايل دارند راه خود را طي كنند. سياست خارجي آلمان به شكلي پيش مي رود كه اتحاديه اروپا و حتي اتحاد اروپا و آمريكا را ضعيف تر مي كند. لندن، پاريس و واشنگتن از اين وضعيت خشمگين شده اند
جان بولتون: كار تمام است ايران به آنچه مى خواست رسيد (خبر ويژه)
يك سياستمدار افراطي و نومحافظه كار آمريكايي پس از سال ها اظهارات تند در جهت توقف برنامه هسته اي ايران اعلام كرد: من مسئله مهار و توقف برنامه اتمي ايران را موضوعي پايان يافته تلقي مي كنم. ايران به آنچه مي خواسته رسيده است.
جان بولتون سفير سابق آمريكا در سازمان ملل كه در شمار اعضاي حلقه اصلي نومحافظه كاران به شمار مي رود طي جلسه اي در مؤسسه امريكن اينترپرايز گفت: اكنون با بي ميلي به نتيجه اي رسيده ام كه طي 8 سال گذشته در برابر آن مقاومت مي كردم. آن نتيجه اين است كه ما با ايراني هسته اي سر و كار داريم و هر راهي از جمله فشار اقتصادي و حمله نظامي با شكست مواجه شده است.
وي افزود: جمهوري اسلامي ايران به آنچه مي خواسته دست يافته و تمامي بحث ها در باب مذاكره با آن كشور و نه استفاده از نيروي نظامي عليه آن و تغيير رژيم را پايان يافته تلقي مي كنم. مسئله اي كه اكنون در پيش رو داريم اين است كه با جمهوري اسلامي ايران داراي سلاح هسته اي(!) چه بايد كرد؟
وي مي گويد: «سياستي را كه ما در شش سال گذشته دنبال كرده ايم به نقطه اي رسيده است كه مي توانيم بگوييم با شكست مواجه شده است. ديپلماسي گسترده اي كه از سوي دوستان ما در اروپا هدايت شده به جمهوري اسلامي ايران سرمايه اي به نام «زمان» را ارزاني داشته كه با پول قابل خريد نبوده و آن كشور را قادر ساخته است كه تا اين اندازه در برنامه هاي هسته اي خود جلو رود. ناهماهنگي ميان كشورهاي غربي در زمينه تشديد تحريم اقتصادي و نگراني نسبت به از دست دادن منافعشان در كشور نفت خيزي چون ايران، 5 قطعنامه، و تحريم هاي تصويب شده را كم اثر كرد و جمهوري اسلامي را به سوي هسته اي شدن سوق داد.»
وي افزود: نه بوش و نه رئيس جمهور جديد و نه اسرائيل امكان حمله به ايران براي توقف فعاليت هاي اتمي را ندارند. من با بي ميلي متوجه شده ام كه ما با ايران هسته اي سر و كار خواهيم داشت و همه راه ها به شكست انجاميده است
نگرانى مشاركت از ريزش زودهنگام آراء حاميان (خبر ويژه)
دبيركل حزب مشاركت گفت: از فرداي انتخابات پاره اي از حاميان امروز او به منتقدانش تبديل مي شوند.
محسن ميردامادي در ديدار گروه موسوم به «پويش دعوت از خاتمي»- كه در خدمت برنامه هاي حزب مشاركت فعاليت مي كند- اضافه كرد: «خاتمي آمده است و راه بازگشت ندارد». وي هم چنين با پيش بيني اينكه طيفي از حاميان خاتمي تبديل به مخالف او شوند، گفت: «بايد در انتظاراتي كه از آينده و خاتمي داريم توجه كنيم كه او آبروي خود را خرج مي كند. نبايد ايده آل هاي دست نيافتني را براي خود در نظر بگيريم و انتظارات را به ميزاني بالا ببريم كه هم خودمان را مأيوس كند و هم ديگران را نااميد سازد».
تأكيد بر حداقل كردن مطالبات درباره خاتمي و ادعاي اينكه وي فقط براي نجات كشور مي آيد؛ بيشتر از آن، محور استراتژيكي است كه افراطيون مدعي حمايت از خاتمي به موازات حداكثري كردن مطالبات و توقعات نسبت به دولت اصولگرا در پيش گرفته اند.
ميردامادي در ديدار گروه موسوم به پويش از فعاليت هاي آنها تشكر كرد و فعاليت هاي غيرحزبي را مؤثرتر از تبليغات و برنامه هاي انتخاباتي احزاب توصيف كرد. در همين حال صفايي فراهاني عضو مركزيت مشاركت در پاسخ به سؤال راديو ترانه با بيان اينكه «خاتمي تنها شانس احزاب اصلاح طلب است»، درباره توقع از خاتمي گفت: ما هيچ توقعي از او نداريم.
خبرنگار راديو زمانه از وي پرسيد «منظور من پايگاه مردمي ايشان بود. با چه اطميناني معتقديد ايشان هنوز پايگاه مردمي دارد». صفايي فراهاني در پاسخ به تخطئه مردم پرداخت و گفت: آقاي خاتمي در هر حال در يك كشور جهان سومي نامزد مي شود و كشورهاي جهان سومي هم مشكلات خودشان را دارند. نه كشور توسعه يافته اي هستيم، نه دموكراسي در اينجا نهادينه شده... بديهي است كه در يك يا دو دوره رياست جمهوري هم به نتيجه مطلوبمان نرسيم
اصلاح طلبان نااميد از مستضعفان چشم انتظار جردن نشين ها هستند (خبر ويژه)
يك عضو فراكسيون اقليت (اصلاح طلب) مجلس گفت: مشكل اصلاح طلبان اين است كه از مستضعفين جدا افتاده و از خط امام فاصله گرفته اند.
كواكبيان كه در دانشگاه امام صادق(ع) سخن مي گفت، افزود: «من به بعضي از دوستان گفتم كه به جاي اينكه منتظر باشيد دو تا خانم جردن نشين بعدازظهر جمعه بيايند و به شما رأي بدهند، برويد پايين شهر و در محله هاي مولوي، شوش و... با مردم حرف بزنيد. اصلاح طلبان بايد به جاي اينكه منتظر حرف برخي نخبه ها و روشنفكرها بمانند بايد پاي حرف مردم بنشينند. ما مشكلمان اين است كه از مستضعفين جدا افتاده ايم».
به گزارش آفتاب دبيركل حزب مردم سالاري همچنين با اشاره به حضور برخي عناصر گروهكي در همايش 30 سال قانونگذاري و اعتراض دانشجويان به دعوت اين عناصر گفت: از مجلس انتقاد شد چون به قول آقاي هاشمي چند تا عتيقه ملي- مذهبي در مجلس بودند. حالا اين مشكل چه قدر بزرگ است كه قابل اعتنا باشد.
وي همچنين گفت: متأسفانه برخي احزاب مي خواهند در دانشگاه حزب بزنند
چهارشنبه 20 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 369]