واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: عصر امروز در كتابخانه ملي ايراننسخ خطي اسلامي مفاخر فرهنگي كشور رونمايي شد
گروه ادب: مجموعهاي از نسخ خطي اسلامي و ايراني كه آثار مفاخري چون ابنسينا، خيام و فردوسي را شامل ميشود در مراسمي عصر امروز 12 آذرماه در محل كتابخانه ملي رونمايي شد.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، مراسم رونمايي از نسخه خطي اهدا شده از سوي كتابخانه براتيسلاوا به كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران عصر امروز با حضور «علياكبر اشعري» رئيس كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران و «تيبور ترگينا» رييس كتابخانه براتيسلاوا و سفير جمهوري چك در تهران برگزار شد.
در اين مراسم «علياكبر اشعري» با بيان اينكه علم و دانش متعلق به همه انسانها بوده و حد و مرز نميشناسد، گفت: نهادهاي علمي در سراسر دنيا بايد در تلاش براي تكميل و همپوشاني ظرفيتهاي علمي و فرهنگي يكديگر تلاش كنند.
اشعري افزود: فرهنگ، علم و تمدن بشري در لايههاي زيرين جامعه با يكديگر در ارتباط هستند و نميتوان براي اين روابط محدوديت قائل شد و علم را تنها منحصر به يك گروه و يا جامعه دانست.
وي امضاي اين تفاهمنامه را كه پس از امضاي تفاهمنامه با كتابخانههاي ملي فرانسه و انگلستان در سال جاري صورت گرفته را در راستاي اين موضوع دانست و افزود: برگزاري نمايشگاه نسخ خطي دانشگاه براتيسلاوا در ايران نشاندهنده جديت طرفين در اجراي مفاد اين تفاهمنامه است.
سفير اسلواكي در ايران نيز در اين مراسم با بيان ارزش معنوي والايي كه اين مجموعه دارا است، گفت: هنر، شعر و فلسفه بيانكننده حقيقت و عدالت است و پايههاي انسانيت بيكران لازم در نوع بشر را نشان ميدهد و حضور اين مجموعه در ايران نيز به همين معني است.
او افزود: كتاب بهترين و سادهترين وسيله براي نماياندن نور معرفت و زيبايي به همه انسانها به شمار ميآيد.
يادآوري ميشود مجموعه نسخ خطي «صفوت بيك پاشاچيچ» در سفر علياكبر اشعري به كشور اسلواكي در سال جاري به رويت مسئولان كتابخانه ملي ايران رسيد و در مراسم امروز نسخه ديجيتالي اين مجموعه به كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران اهدا شد كه در 88 نسخه خطي به زبان فارسي نيز وجود دارد.
اين مجموعه نمايهاي از هزارسال تمدن اسلامي از قرن 12 تا 19 را در قالب 293 نسخه عربي، 117 نسخه تركي، 88 نسخه فارسي، 490 نسخه چاپي قديم و دومين كتاب چاپي جهان اسلام را در خود داراست.
محمد صفوت پاشاچيچ در سال 1780 در بوسني به دنيا آمد و بهدليل مشكلات شخصي و جنگ بالكان اين نسخه را به دانشگاه براتيسلاوا عرضه كرد و اين مجموعه در سال 1997 به عنوان ميراث جهاني در يونسكو به ثبت رسيد و در واقع تلفيقي از فرهنگ اروپايي و اسلامي است و نسخههاي خطي از آثار بوعلي سينا، فردوسي و خيام نيز در آن وجود دارد.
كتابخانه دانشگاه براتيسلاوا سال 1919 ميلادي تأسيس شده و بزرگترين و مهمترين كتابخانه جمهوري اسلواكي است و در آن بيش از دو و نيم ميليون جلد كتاب نگهداري ميشود.
چهارشنبه 20 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]