واضح آرشیو وب فارسی:فارس: متكي در جمع دانشجويان خواجه نصير 3 و پاياني دولت نهم «دولت اقدام» است
خبرگزاري فارس: وزير خارجه كشورمان دولت نهم را «دولت اقدام» توصيف كرد.
به گزارش خبرنگار سياست خارجي خبرگزاري فارس، منوچهر متكي وزير امور خارجه كشورمان در ادامه سخنان خود در همايش «جنبش دانشجويي، رسالت جهاني» كه بعد از ظهر امروز در محل دانشكده مكانيك دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي برگزار شد، در پاسخ به پرسش دانشجويي در خصوص قطع گاز تركمنستان به ايران در سال گذشته، گفت: حدود 7 برابر گازي كه تركمنستان به ايران صادر ميكرد، به روسيه صادر ميكند. موضوع قيمت گاز را از سال گذشته مطرح كردند. در تعيين قيمت گاز چارچوبها و توافقاتي با هم از گذشته داشتيم كه تركمنستان بايد رعايت كند و شرايط جديد را هم ما بايد رعايت كنيم. مذاكرات و گفتگوها هست براي اينكه به عدد منطقي در قيمت گاز برسيم.
يكي از دانشجويان به سخنراني رئيس جمهور در دانشگاه كلمبيا و اينكه به زعم برخيها ايشان تحقير شدند اشاره كرد كه متكي در پاسخ با تاكيد بر اينكه ما در دانشگاه كلمبيا تحقير نشديم، افزود: اساتيد همان دانشگاه بعد از ماجرا، بسياري از ديپلماتها، روساي كشورها و صاحبنظران سياسي آمريكا كه بعضا در برخي جلسات آنها را ميبينيم، اين نگاه را نداشتند.
وي رئيس دانشگاه كلمبيا را در حد يك «بيانيه خوان» عنوان كرد و افزود: وزارت خارجه آمريكا خودش را تنزل شخصيت داد. سخنان رئيس دانشگاه كلمبيا كلمات ديپلماتيك وزارت خارجهاي بود كه رئيس دانشگاه كلمبيا مطرح كرد.
وزير خارجه با بيان اينكه آنها موفق به عملي كردن طرحهايشان نشدند، به آرامش در پاسخگويي از ناحيه رئيس جمهور اشاره كرد و گفت: بيش از 400 دانشجو از دانشگاههاي مختلف آمريكا امسال به نيويورك آمدند تا مواضع ايران را بشنوند.
وي در پاسخ به سؤال دانشجويي درباره سهم ايران در درياي خزر با بيان اينكه سهم اين دريا هنوز مشخص نشده است، افزود: رژيم حقوقي درياي خزر بحثي است كه بعد از فروپاشي شوروي سابق در دستور كار قرار دارد و برخي از كشورها مثل قزاقستان و روسيه خط بين خود را مشخص كردهاند ولي مذاكرات آذربايجان، ايران و تركمنستان براي تعيين خط مرزي در درياي خزر ادامه دارد.
دانشجويي هم با اشاره به وضعيت اقتصادي در كشور از متكي سؤال كرد كه آيا اين وضعيت به دليل ديپلماسي كشور و روابط خارجي ايران با ساير كشورهاست؟ كه وي در پاسخ با بيان اينكه يك جراحي جامعي در برنامه ريزي اقتصادي كشور در حال شكل گيري است، آن را «طرح تحول اقتصادي» عنوان كرد و گفت: جهت گيري اين طرح تحول عدالت طلبانه است. ربطي به دولت خاصي ندارد، آقايان خاتمي و هاشمي نيز در صحبتهايشان اشاره ميكردند كه ما ميخواستيم در مورد هدفمند كردن يارانهها كه بخشي از طرح تحول است، اقدام كنيم كه نشد.
وزير خارجه كشورمان، دولت نهم را «دولت اقدام» خواند و با اشاره به برگزاري 48 جلسه در استانها و سفرهاي استاني، افزود: در عمران كشور، نگاه عادلانه است و اين نگاه ارزشمدارانه و مهم ميباشد.
وي در عين حال يادآور شد: اين بدان معنا نيست كه در كشور مشكل و تورم وجود ندارد.
متكي در ادامه و در پاسخ به سؤالي با بيان اينكه ايستادگي بر مواضع كشور، گاهي از مواقع تبعاتي به همراه دارد، خاطرنشان كرد: تلاش داريم هزينهها را حداقل و منافع را به حداكثر ممكن و مقدور برسانيم و اين خطي است كه دنبال ميكنيم.
وزير خارجه در بخشي از اين همايش با بيان اينكه هميشه جلسات دانشجويي ناتمام است، علت آن را اين دانست كه حرف دانشجو ناتمام است و مسائل اجتماعي و موضوعاتي كه دانشجو به آن ميپردازد تمام شدني نيست.
وي افزود: شايد وزارت خارجه در سه سال گذشته بيشترين حضور را به جهت نيازي كه حس ميكنيم در دانشگاههاي كشور داشته است. باور داريم كه در عرصه ديپلماسي كشور اقشار مختلف به ويژه نخبگان ميتوانند براي ديپلماسي مفيد باشند، هم از لحاظ نگاه نقادانه و هم در بعد ايجابي.
وي دانشگاه و حركت دانشجويي را فرصت خواند.
انتهاي پيام/
يکشنبه 17 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]