تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):قلب‏هاى ما جايگاه خواسته ‏هاى الهى است؛ هرگاه او بخواهد ما نيز مى‏&...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833305031




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اصول حفظ سلامت و زیبایی دست در شغلهای مختلف


واضح آرشیو وب فارسی:ایران ویج: اصول حفظ سلامت و زیبایی دست در شغلهای مختلف


دست از اعضای بسیار کاربردی و مهم بدن است که آسیب آن می تواند مشکلات بسیاری برای فرد ایجاد کند؛ ولی آسیب دیدن فقط به معنی شکستن یا ضرب دیدن نیست؛ مثلا خشک و حساس شدن پوست دست ها، هم در زیبایی افراد تاثیر دارد و هم به مرور می تواند باعث کاهش کارایی آنها شود…
به دلیل ارتباط دست ها با محیط های مختلف، از آلوده ترین نقاط بدن محسوب می شوند و شستشوی مداوم آن باعث حفظ سلامت می شود. اگر سبزی فروش ها، نانواها،آشپزها، قصاب ها و افرادی که بیماری مسری دارند، دست های خود را مرتب بشویند، از انتقال بسیاری از امراض جلوگیری خواهد شد. از آنجا که پیشگیری همیشه بهتر از درمان است، آشنایی با خطرهایی که در هر شغل شما را تهدید می کند، کمک کننده خواهد بود. در این مطلب روش هایی را برای مراقبت از دست هایتان در هر شغلی که هستید، آموزش می دهیم.
● دست نجارها
شش نکته درباره دست نجارها
نجاری و کار با چوب از شغل های قدیمی است که طرفداران خودش را دارد. دست نجارها هم ممکن است در معرض آسیب های مختلف قرار بگیرد. اگر در کارگاه نجاری کار می کنید برای حفظ سلامت دست هایتان به این نکات توجه کنید:
قبل از این لازم است بدانید کارگران چوب بری که با درخت کاج در تماس هستند، بر اثر تماس با کرم های انگل این درختان دچار کهیر می شوند. کرک های ریز این کرم ها در پوست فرو رفته، باعث ترشح هیستامین می شود و پلاک های کهیری به وجود می آورد.
چوب های خارجی از عوامل ایجاد آلرژی و حساسیت در نجاران و مبل سازان هستند. گاهی چوب های محلی هم آلرژی زا هستند؛ مثل اگزمای گسترده و وسیع ناشی از خزه درخت بلوط و درماتیت آلرژیک ناشی از تماس با عصاره درخت کاج و آلرژی به درخت صنوبر. گاهی اوقات نیز کارگران نجاری به علت استفاده از چسب ها، حلال ها، روغن ها و مواد شیمیایی دچار آلرژی و تحریکات پوستی می شوند.
۱) سهل انگاری ممنوع: طبق مطالعه های انجام شده روی هزار مورد حادثه در کارگاه های نجاری مشخص شده است، ۴درصد حوادث هنگام کار با ماشین برش چوب با تیغه های باریک، درصد بیشتری به علت گیر کردن لباس یا آستین آن به تیغه چوب بری و تعدادی دیگر نیز به علت سهل انگاری هنگام تمیز کردن دستگاه یا گذاشتن و برداشتن قطعات چوب روی میز کار، قبل از توقف کامل دستگاه اتفاق افتاده است.
۲) اول آموزش، بعد کار: کار با ابزارهای نجاری و ماشین های چوب بری اگر به طور صحیح انجام نشود، می تواند خطرناک باشد. کارکنان نجاری باید طرز کار با دستگاه و ابزارها را یادبگیرند و دستورالعمل سازنده دستگاه را به دقت مطالعه کنند.
دستگاه های چوب بری دارای حفاظ هایی برای ایمنی بیشتر هستند که نباید به بهانه انجام راحت تر یا سریع تر کار باز شوند. حفاظ ماشین باید سالم و در موقعیت صحیح نصب شده باشد.
تیغه چوب بری باید سفت و محکم بسته شده و کاملا سالم باشد. کلید روشن و خاموش کردن دستگاه باید به راحتی در دسترس باشد و در وضعیتی قرار داشته باشد که به طور تصادفی روشن یا خاموش نشود. برای این منظور، لازم است یک برجستگی، دور تا دور کلید روشن و خاموش کردن دستگاه وجود داشته باشد و ترجیحا قفل ایمنی داشته باشد. اره ها و تیغه ها همیشه باید تیز نگه داشته شوند تا به راحتی عملیات برش را انجام دهند و نیازی به وارد کردن فشار اضافی نداشته باشند. دستگاه باید هنگام تعمیر، تمیز کردن یا آموزش کار با دستگاه و نشان دادن قطعات به دیگران خاموش شود.
۳) محیط کار خود را تا حد مناسب روشن نگه دارید تا جزئیات کار را به راحتی ببینید.
۴) دستگاه ها را از نظر ایمنی برق بررسی کنید. وضعیت سیم ها و سیستم اتصال به زمین را هر چند وقت یک بار به دقت بررسی کنید.
۵) برای بیرون کشیدن یا هدایت قطعات چوب از زیر تیغه اره از گیره های مخصوص استفاده کنید و دست خود را تا نزدیکی تیغه نبرید.
۶) هنگام کار با ماشین چوب بری لباس های آستین بلند و گشاد نپوشید. گردن بند، دستبند و انگشتر خود را هنگام کار با ماشین کنار بگذارید و دستکش دست نکنید، چون ممکن است تیغه دستگاه دستکش را به خود بپیچاند و برای شما حادثه ایجاد کند.
● دست راننده ها
دو نکته درباره دست راننده ها
۱) کرم ضدآفتاب بزنید: پژوهشگران به رانندگانی که به مدت طولانی و سالیان دراز رانندگی می کنند، در مورد خطر ابتلا به سرطان پوست هشدار داده اند. پژوهشگران آمریکایی در تحقیقی که روی ۸۹۸ زن و مرد مبتلا به سرطان پوست انجام دادند متوجه شدند در عده زیادی از مردان مورد مطالعه میزان گسترش سرطان پوست رابطه ای مستقیم با بخش هایی از بدن داشته که هنگام رانندگی بیشتر در معرض تابش اشعه ماورای بنفش خورشید قرار دارد.
شیشه جلوی اغلب خودروها دارای پوششی است که از عبور اشعه های ماورای?بنفش خورشیدی جلوگیری می کند اما این ویژگی در شیشه پنجره های کناری کمتر است. برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست در میان رانندگان بهتر است شیشه پنجره کنار راننده از نوع دودی یا فیلتردار انتخاب شود و رانندگان برای مراقبت از پوست شان از کرم ضدآفتاب استفاده کنند. در این میان برخی کارشناسان و متخصصان می گویند تابش آفتاب به پوست حین رانندگی نمی تواند به طور قطعی باعث سرطان پوست شود زیرا میزان اشعه ماورای?بنفشی که راننده ها در معرض آن قرار دارند، زیاد نیست. این کارشناسان توصیه می کنند رانندگان مشخصات پوست خود را خوب بشناسند و هنگامی که در معرض مستقیم آفتاب قرار می گیرند از آن مراقبت کنند و اجازه ندهند پوستشان دچار سوختگی ناشی از اشعه آفتاب شود. زیرا پوستی که در آفتاب سوخته باشد در معرض خطر بیشتری از ابتلا به سرطان پوست قرار خواهد داشت.
۲) مراقب مواد شیمیایی باشید: نکته دیگر اینکه از میان عوامل شیمیایی مخاطره آمیز رانندگی می توان به آلاینده های خودروی خود یا خودروهای دیگر، مواد شیمیایی ای که رانندگان به ویژه رانندگان وسایط نقلیه سنگین هنگام تعمیر خودرو با آنها تماس پیدا می کنند و گاهی نیز حمل ونقل مواد خاص در ماشین های باری اشاره کرد. هر کدام از این موارد، می توانند در طولانی مدت باعث ایجاد آسیب های پوستی و تنفسی یا بیماری های دیگر در رانندگان شوند. به ویژه رانندگان وسایط نقلیه سنگین باید سعی کنند هنگام تعمیر خودرو با حلال ها و مواد شوینده خیلی تماس پوستی نداشته باشند؛ چون این مواد ممکن است در طولانی مدت عوارضی برای آنها ایجاد کنند.
● دست مونتاژکارها
دو نکته درباره دست مونتاژکارها
کارگران اغلب کارخانه های مونتاژکاری و یا برخی دیگر از صنایع که با انواع آچار های مخصوص سفت کردن پیچ ها سر و کار دارند، اغلب از دردهای شدید در مچ دست تا آسیب های شدید به عصب مدیان و بی حسی و عدم توانایی در حرکت دادن دست خود شکایت دارند. سنگینی آچارها، دسته های نامناسب و غیر استاندارد و عدم توجه به وضعیت قرارگیری مچ دست و انتخاب غیرصحیح آچار در کاری که انجام می شود مشکلات زیادی را برای این کارگران به وجود می آورد. مچ دست هنگام کار باید همواره در وضعیت طبیعی خود یعنی صاف و مستقیم قرار بگیرد تا دچار آسیب نشود. از آنجا که در مچ دست خمیده عصب پنجم یا عصب مدیان که از تونلی با نام تونل کارپال عبور می کند، تحت فشار قرار می گیرد و این فشارها در بلند مدت به تورم و آسیب شدید به این عصب منجر می شود، لازم است در به کار بردن ابزارهای مناسب با توجه به نوع کار دقت لازم اعمال شود. مثلا در کار بستن پیچ ها توسط آچارهای بادی یا برقی باید به موقعیت قرار گیری پیچ ها توجه داشت. در تصویر شماره یک چون وضعیت قرارگیری پیچ به شکلی است که باید آن را از بالا سفت نمود استفاده از آچارهایی که دسته ای همانند آچار شکل دو دارند مچ دست را در وضعیت نامطلوبی قرار می دهد. بر عکس اگر وضعیت قرارگیری پیچ در راستای افق باشد استفاده از آچار بدون دسته، چنین وضعیتی را برای مچ دست به وجود می آورند، بنابراین برای جلوگیری از آسیب رسیدن به مچ دست بهتر است از آچاری مشابه در شکل دو استفاده شود. گاهی عدم تسلط کافی به سطح کار (بالا یا پایین بودن ارتفاع سطح کار) نیز ممکن است باعث شود مچ دست در وضعیت های نامطلوب قرار گیرد. بنابراین باید به این نکته نیز توجه کرد و تا حد امکان سطح کار را در موقعیت های نشسته یا ایستاده طوری در نظر گرفت که هنگام کار با آچار وضعیت دست و به خصوص مچ دست کاملا صاف و بدون خمیدگی باشد. معمولا هنگامی که ارتفاع سطح کار زیر ارتفاع مچ دست باشد می توان از آچار دسته صاف برای موقعیت های عمودی و از آچار دسته کلتی برای موقعیت های افقی نیز استفاده کرد.
● دست قصاب ها
شش نکته درباره دست قصاب ها
ما با شنیدن کلمه قصابی یاد خرید گوشت با کیفیت و تازه و بدون چربی و استخوان می افتیم اما تا به حال فکر کرده اید دست کسانی که این ماده غذایی نسبتا گران قیمت را می فروشند، ممکن است در معرض چه آسیب هایی باشد.
۱) بریدگی و جراحت: قصاب ها به دلیل کار کردن با اشیا و وسایل تیز و برنده مانند چاقو و ساطور ممکن است هنگام کار، دچار بریدگی و جراحت در ناحیه دست شوند. در این صورت، باید سریعا اقدام به درمان کنند و تا بهبود کامل زخم از تماس دست با گوشت خام خودداری کنند. گاهی نیز خراش های بسیارریزی در پوست ایجاد می شود که باعث ورود و انتقال ویروس و باکتری از گوشت آلوده به بدن فرد می شود و ایجاد بیماری می کند.
برای پیشگیری از بریدگی ها و جراحت های ناشی از کار با ساطور و چاقوی قصابی، استفاده از دستکش های سیمی بین قصاب ها معمول است. گاهی پوست بعضی افراد به نیکل موجود در این دستکش ها حساسیت نشان می دهد و در پوست دست فرد درماتیت تماس نیکل ایجاد می کند.
۲) عفونت و درماتیت: به دلیل اینکه سطح محیط قصابی و وسایل و ابزار کار باید هر روز ضدعفونی و شسته شوند، گاهی ممکن است درماتیت در اثر حساسیت به مواد شوینده و پاک کننده ایجاد شود که توصیه می شود هنگام شستن و تمیز کردن مغازه، حتما از دستکش استفاده شود.
۳) نشانگان تونل کارپال: نشانگان تونل کارپال نیز ممکن است در اثر ضربه های ناشی از خرد کردن استخوان گوشت و قرار گرفتن مچ دست به حالت نامناسب ایجاد شود.
۴) زگیل: معمولا در دستان کارکنان کشتارگاه ها و قصابی ها که با حیوانات سر و کار دارند، زگیل هایی به وجود می آید. میزان شیوع زگیل های پوستی در افراد معمولی ۱۰ درصد است و این میزان در قصاب ها و افرادی که با حیوانات و گوشت آلوده تماس دارند به دو برابر می رسد.
۵) مشکلات قارچی: عوارض قارچی و مشکلات پوستی ناشی از آلودگی با قارچ ها در قصاب ها نیز دیده می شود که باید سریعا درمان شده از عفونی شدن و پیشرفت آنها جلوگیری شود.
۶) بیماری های دیگر: در اثر تماس با گوشت آلوده، ممکن است بیماری های میکروبی در قصاب ها ایجاد شود که تب مالت (بروسلوز)، سل پوستی، سیاه زخم و عفونت های پوستی با استرپتوکوک و استافیلوکوک نمونه هایی از این بیماری هاست که در اکثر موارد با مصرف آنتی بیوتیک از سوی پزشک بهبود پیدا می کنند. توکسو پلاسموزیس نیز از بیماری هایی است که ممکن است در قصاب ها ایجاد شود. این بیماری در اثر تماس با گوشت آلوده ایجاد می شود و عامل ایجاد آن میکروارگانیسمی از نوع پروتوزو است. شستن مکرر دست ها با آب گرم و صابون، لمس نکردن چشم و دهان پس از تماس دست با گوشت آلوده، شستن چاقوها و ساطورها و چرخ گوشت و تمامی ابزارهایی که با گوشت آلوده تماس پیدا کرده اند و رعایت بهداشت در محیط کار برای پیشگیری از بیماری هایی با منشأ بیولوژیک و جلوگیری از انتقال آلودگی از گوشت حیوانات به انسان توصیه می شود.
● دست خانم های خانه دار
هشت نکته درباره دست خانم های خانه دار
انجام کارهایی مانند شستن ظروف، آشپزی و شستن میوه و سبزی دست خانم های خانه دار را در معرض آسیب قرار می دهد. همچنین انجام کارهای خانه می تواند باعث به وجود آمدن نشانگان تونل کارپال شود. بررسی ها نشان داده است حدود ۱۶درصد موارد نشانگان تونل کارپال مربوط به خانم های خانه دار است. توصیه های زیر به سلامت دست خانه دارها کمک می کند.
۱) هنگام انجام کارهای خانه مانند گردگیری، شستن ظروف و جارو کردن ممکن است دست در حالت های بد و نامناسبی قرار گیرد و این حالت ها، باعث ایجاد آسیب های اسکلتی عضلانی شود. به همین دلیل توصیه می شود هنگام انجام کارهای خانه به وضعیت و نحوه قرار گرفتن مچ دستتان توجه کنید.
۲) از انجام حرکات تکراری و کارهایی که نیاز به فشار و نیروی زیاد دارند تا حد امکان خودداری کنید.
۳) از وسایل و تجهیزاتی که برای کاهش آسیب ها و جراحات مچ دست طراحی شده اند، استفاده کنید.
۴) برای راحت تر کردن کار و نیاز کمتر به نیروی زیاد سعی کنید کارها را به روش آسان تری انجام دهید؛ مثلا برای شستن ظروف از ماشین ظرفشویی استفاده کنید. در صورت شست وشوی ظروف با دست هم بهتر است ظرف ها را چند دقیقه در آب گرم و مایع ظرفشویی قرار دهید تا هنگام شست وشو نیاز به فشار اضافه نباشد و راحت تر تمیز شود.
۵) به مدت طولانی و در یک حالت کار نکنید. هنگام کار استراحت های متوالی انجام دهید.
۶) هر وقت در دستانتان احساس درد و بی حسی کردید، دست از کار بکشید و در صورت احساس هرگونه ناراحتی و وجود علایم سریعا به پزشک مراجعه کنید تا نسبت به تشخیص و درمان به موقع اقدام کند.
۷) هنگام کار با آب و مواد شوینده از دستکش استفاده کنید و اگر به لایه داخلی دستکش حساسیت دارید زیر دستکش پلاستیکی یک دستکش نخی بپوشید.
۸) برای پیشگیری از سوختگی هنگام آشپزی و کار با ظروف داغ از دستکش بلند پارچه ای استفاده کنید.
● دست جوشکاران
پنج نکته درباره دست جوشکاران
جوشکاری از کارهای سخت و پرخطر است. در جوشکاری برای اتصال دو فلز به یکدیگر آنها را در محل جوش به صورت مذاب در می آورند که برای این کار روش های متعددی وجود دارد. یکی، جوشکاری با گاز و دیگری، جوش با برق یا قوس الکتریکی که هرکدام از این روش ها مخاطرات و نکات ایمنی خاص خودش را دارد.
۱) در جوشکاری با برق برای ذوب کردن محل اتصال دوقطعه، از حرارت خیلی زیاد قوس الکتریکی استفاده می شود. یعنی حرارتی حدود ۵۰۰۰ درجه سانتی گراد که به راحتی فلزات را برش می دهد و ذوب می کند.
یکی از خطرات عمده در جوشکاری با برق، برق گرفتگی است. برای اینکه از خطر برق گرفتگی پیشگیری کنیم باید تمام قسمت ها و مسیرهای عبور برق از منبع، مسیرهای عبور و محل جوش را از نظر عایق بودن و ایزوله بودن بررسی کنیم. در صورت مشاهده هر نوع پارگی و فرسودگی، سیم ها باید سریعا تعویض شوند.
۲) جوشکارها باید هنگام کار لباس های عایق بپوشند. پیشبند و دستکش آنها باید عایق باشد و هیچ گونه گیره یا پرچ فلزی در آن وجود نداشته باشد.
۳) گرمای فوق العاده زیاد قوس الکتریکی، نور خیره کننده و خطرناکی ایجاد می کند. همچنین این قوس امواج کوتاه و بلند دیگری هم تولید می کند که برای فرد جوشکار خطرناک است. این امواج می تواند به چشم و پوست آسیب برساند. به همین دلیل جوشکارها باید هنگام کار از عینک و ماسک محافظ صورت با شیشه های تیره و دستکش های چرمی استفاده کنند.
۴) بالا زدن آستین هنگام کار ممکن است باعث آسیب پوست و ایجاد حالتی شبیه آفتاب سوختگی شود و توصیه می شود جوشکارها همیشه هنگام کار از دستکش چرمی استفاده کنند و آستین های خود را بالا نزنند تا پوست شان در معرض خطر قرار نگیرد.
۵) گرمای زیاد تولید شده در محل جوش ممکن است باعث پرتاب ذرات بسیار داغ به اطراف شود که پوشیدن لباس مناسب و ایزوله کردن منطقه عملیات در کاهش این نوع خطرات موثر است.
● دست قنادها
سه نکته درباره دست قناد ها
قنادی و شیرینی فروشی برای اکثر افراد یادآور خاطرات خوش است اما این بار می خواهیم ببینیم دست قنادها در معرض چه آسیب هایی قرار دارد.
۱) کارگران قنادی هنگام تهیه مایع کیک و شیرینی با مواد خام و مواد اولیه ای مانند تخم مرغ، شیر و خامه سر و کار دارند که این مواد غذایی فسادپذیر می توانند حاوی باکتری یا عوامل بیماری زا باشند که هنگام کار با آنها باید نکات بهداشتی را رعایت کرد. این مواد باید از محل های مطمئن خریداری شده و دارای تاریخ مصرف باشند. هنگام کار با آنها باید از دستکش استفاده شود و زمانی که قرار است دیرتر از آنها استفاده شود باید در یخچال و در دمای زیر چهار درجه سانتی گراد نگهداری شوند.
۲) گاهی نیز کار با آرد و شکر و آسیاب کردن آنها برای تهیه کیک و شیرینی می تواند عوارض پوستی ایجاد کند. نوعی درماتیت در کارگران قنادی شیوع دارد که در آن انتهای انگشتان و در کنار ناخن ها دچار التهاب می شود و ناخن ها به زرد یا قهوه ای تغییر رنگ داده و ضخیم و خط خطی می شوند. برای پیشگیری از این عوارض توصیه می شود هنگام کار حتما از دستکش استفاده شود. دستکش ها بهتر است یک بار مصرف باشند و از استفاده از دستکش دیگران پرهیز شود. به علاوه شستشوی دست ها با آب و صابونی با PH مناسب نزدیک به PH پوست بدن توصیه می شود.
۳) کار شیرینی پزی با حرارت و کار با اشیا داغ نیز همراه است و کارگران قنادی باید نکات ایمنی و بهداشتی را هنگام کار با ظروف و شیرینی های داغ رعایت کنند تا هنگام کار دچار سوختگی در ناحیه دست ها نشوند. برای این کار استفاده از دستکش های مخصوص پارچه ای ضخیم و بلند به ویژه هنگام درآوردن سینی شیرینی از فر توصیه می شود.
● نساج ها
سه نکته درباره دست نساج ها
کارگران صنعت نساجی از زحمتکش ترین کارگران کشور هستند که در شغل خود با عوامل زیان آور شغلی زیادی مواجهه اند و همین عوامل انواع بیماری های شغلی را در آنها به وجود می آورد.
۱) از معروفترین بیماری ها «بیسینوزیس» یا «تب گرد و غبار پنبه» است که علامت آن سرفه مزمن و تنگی نفس ناشی از استنشاق غبار پنبه است.
۲) ممکن است این کارگران در اثر مواجهه با رطوبت بالای محیط کار و کار با حلال ها و مواد شیمیایی دچار تحریکات پوستی شوند که لازم است از دستکش های مناسب استفاده کنند و طریقه صحیح استفاده از وسایل حفاظت فردی به آنها آموزش داده شود. استحمام بعد از پایان کار نیز به پیشگیری از تحریکات پوستی کمک می کند.
۳) همچنین این کارگران باید از خطرات موادی که با آنها کار می کنند آگاه شوند. رعایت نکات بهداشت فردی و به خصوص تمیز نگه داشتن البسه از نکات بسیار مهم دیگر است. استفاده از کرم های حفاظتی نیز توصیه می شود. این کرم ها در سه نوع پاک کننده ساده، دافع آب و دافع روغن ها و حلال ها از پوست دست محافظت می کنند.
● دست آرایشگران
هفت نکته درباره دست آرایشگران
کار با آب، شامپوها، رنگ ها، مواد بی رنگ کننده، اسپری ها و مواد شیمیایی آرایشی و بهداشتی دست آرایشگران را در معرض آسیب های پوستی مانند آلرژی و درماتیت قرار می دهد. بهترین راه?حل، پیشگیری از تماس با مواد شیمیایی محرک است. اگر آرایشگر هستید توصیه های بهداشتی زیر از درماتیت و مشکلات ناشی از آن پیشگیری و به سلامت دستتان کمک می کند.
۱) بعد از کار با آب دست هایتان را با دستمال کاغذی یا دستمال نخی نرم کاملا خشک کنید.
۲) برای پیشگیری از خشکی پوست پس از شستن و خشک کردن دست ها از مرطوب کننده یا وازلین استفاده کنید. نوک انگشتان، مچ و همه قسمت های دست را چرب کنید.
۳) در محیط آرایشگاه بسیاری از مواد شیمیایی به شکل پودر و اسپری در فضا پخش می شوند و روی سطوح و وسایل می نشینند. توصیه می شود سالن آرایشگاه تهویه مناسب داشته باشند و وسایل کار به طور مرتب شسته شوند.
۴) از کرم های محافظ استفاده کنید. این کرم ها کمک می کنند آلودگی ها بهتر از دست پاک شود اما به طور کامل از دست محافظت نمی کنند.
۵) برچسب روی محصولات آرایشی را بخوانید و طبق دستورالعمل سازنده از آنها استفاده کنید.
۶) هنگام رنگ کردن مو، شامپو زدن و استفاده از هر ماده شیمیایی از دستکش های یکبار مصرف وینیل بدون پودر استفاده کنید. دستکش را بعد از هر بار استفاده به شکل صحیح در بیاورید و دور بیندازید. هنگام در آوردن دستکش مراقب باشید دستتان به مواد شیمیایی آلوده نشود.
۷) برای دیدن هر نشانه اولیه درماتیت مانند زبری، خشکی و قرمزی دست هایتان را به طور منظم بررسی کنید.
● دست بناها
دو نکته درباره دست بناها
۱) در ساختمان سازی تماس پوست با موادی مانند سیمان و آهک و سایر مواد محرک باعث ایجاد درماتیت های شغلی و زخم های پوستی می شود که برای پیشگیری از این عوارض استفاده از دستکش های حفاظتی توصیه می شود.
۲) برق گرفتگی نیز در اثر کار کردن با ابزارها و تجهیزات برقی که دارای نقص هستند اتفاق می افتد و گاهی استفاده از کابل های سیار پوسیده که در قسمت هایی بدون عایق و پوشش مناسب هستند، می تواند باعث برق گرفتگی شود. بنابراین لازم است کلیه تجهیزات برقی به طور مرتب بازرسی شوند و افراد نیز از دستکش عایق در برابر برق استفاده کنند.

۱۱ آبان ۱۳۹۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایران ویج]
[مشاهده در: www.iranvij.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 407]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن