تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 2 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):پرخورى و سستى اراده و مستى سيرى و غفلت حاصل از قدرت، از عوامل بازدارنده و كند كننده ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817731147




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

عوامل مهم ابتلا به سرما خوردگی چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایران ویج: عوامل مهم ابتلا به سرما خوردگی چیست؟


دیدگاه طب سنتی ایران درباره شایع ترین بیماری های زمستان 
بسیاری از مردم با شروع زمستان با ضعف سیستم ایمنی و تخریب لایه دفاعی سیستم تنفسی روبه رو می شوند و به این ترتیب به دفعات ابتلا به بیماری های مختلف نظیر سرماخوردگی، آنفلوانزا، زکام و برخی از ناراحتی های تنفسی را در این فصل تجربه می کنند.
خوشبختانه در متون کهن طب سنتی ایران به وفور به تدابیری در این زمینه اشاره شده که رعایت آنها نه تنها به پیشگیری از ابتلا به بیماری های رایج فصل زمستان و کنترل عوارض احتمالی آنها در بدن کمک می کند، بلکه منجر به درمان بسیاری از بیماری ها و اختلال های ناشی از سردی و آلودگی هوا در روزها و شب های زمستانی نیز می شود.
با دکتر «مهرداد کریمی» دستیار طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشجوی دکترای طب سنتی دانشگاه تهران گفت وگویی در این زمینه داشتیم که بخش هایی از آن را مرور می کنیم.
● چرا در زمستان بیشتر بیمار می شویم
براساس دیدگاه درمانگران طب سنتی ریزش مخاط و لایه دفاعی دستگاه تنفسی، مهم ترین عامل ابتلا به رایج ترین بیماری های فصل پاییز و زمستان نظیر انواع سرماخوردگی ها، زکام، آبریزش بینی و چشم، آنفلوانزا و دیگر بیماری های تنفسی شایع در این فصل هاست.
البته ابتلا به این بیماری ها در افرادی که دارای مزاج سرد و مرطوب هستند در مقایسه با دیگر افراد بیشتر است.
برای مثال افرادی که سن آنها از مرز ۶۰ گذر کرده و در گروه افراد کهنسال قرار می گیرند از جمله افرادی هستند که در مقایسه با دیگر گروه ها بیشتر در معرض ابتلا به بیماری هایی نظیر سرماخوردگی، زکام و آنفلوانزا قرار می گیرند.
ضمن آنکه آلودگی هوا که این روزها در تهران و برخی از شهرهای بزرگ کشور وجود دارد یکی از مهم ترین عواملی است که موجب تشدید بیماری های تنفسی و بسیاری از اختلالات تنفسی در کنار سرماخوردگی و آنفلوانزا می شود.
به این ترتیب با تخریب این لایه دفاعی نه تنها فرد دچار اختلال های تنفسی می شود بلکه ممکن است در طول زمستان برای دفعات مختلف به سرماخوردگی و آنفلوانزا مبتلا شود.
● از لایه دفاعی دستگاه تنفس بیشتر بدانیم
ریزش لایه دفاعی مخاط تنفسی در انسان سبب ساز بروز گروهی از بیماری های عفونی که بیشتر دستگاه تنفسی فوقانی را درگیر می کند، می شود. مقصود از دستگاه تنفسی فوقانی بدن؛ سینوس ها، بینی و حنجره بیمار است.
این بیماری ها عمدتا موجب گلودرد، سینوزیت و بروز زکام در فرد شده و در برخی موارد باعث ایجاد اختلال در دستگاه تنفسی تحتانی و بروز عفونت در ریه بیمار می شود.
خوشبختانه در طب سنتی ایران برای پیشگیری و درمان این بیماری ها که از جمله رایج ترین بیماری های فصل های سرد سال است، تدابیر و توصیه های کاربردی بسیاری وجود دارد که به کار بستن آنها نه تنها برای درمان این بیماری ها بلکه به منظور پیشگیری از ابتلا به آنها نیز بسیار کارآمد است.
● چگونه از ابتلا به بیماری ها پیشگیری کنیم
درمانگران طب سنتی استفاده از انواع بخورها برای تقویت لایه دفاعی مخاط تنفسی و افزایش مقاومت و کارآیی آن را به خانواده ها توصیه می کنند.
استفاده از بخورهای گیاهی و حتی بخور ساده آب به منظور پیشگیری، اگرچه ممکن است برای بسیاری از افراد راهکاری ساده و پیش پا افتاده به نظر برسد اما تاثیر معجزه آسایی در مرطوب نگه داشتن هوای محیط و متعاقب آن افزایش مقاومت لایه دفاعی در مقابل سرمای هوا و آلودگی ها دارد.
در حقیقت با استفاده از بخورهای گیاهی می توان علاوه بر بهره مندی از بخار مرطوب کننده ای که از آنها ساطع می شود از تاثیرات مواد موثر گیاهی که در آب و بخار این بخور وجود دارد، نیز استفاده کرد.
به بیان دیگر بخورها کارآمدترین روش برای پیشگیری از ریزش لایه دفاعی و مرطوب نگه داشتن هوای محیط زندگی و محل کار اعضای خانواده هستند که سلامتی آنها را در فصل های سرد سال تضمین می کنند.
● تاثیر آویشن در افزایش ایمنی بدن
درمانگران طب سنتی برای پیشگیری و درمان این بیماری ها استفاده موضعی و خوراکی از گیاه دارویی آویشن یا فرآورده های تهیه شده توسط این گیاه را توصیه می کنند.
آویشن از جمله گیاهان دارویی مفیدی است که به جهت داشتن اثرات خلط آور و ضدمیکروبی که دارد در درمان بیماری های دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی بسیار موفق عمل می کند.
به اعتقاد درمانگران طب سنتی ایران مصرف این گیاه علاوه بر درمان بیماری موجب افزایش مقاومت و ایمنی سیستم دفاعی بدن می شود.
در طب سنتی ایران آویشن به دو صورت خوراکی و بخور به بیماران تجویز می شود. مصرف جوشانده آویشن با عسل و قرار دادن بخور آویشن در محل زندگی و کار از جمله نکاتی است که درمانگران طب سنتی به آن اشاره می کنند.
این درمانگران مصرف گیاه آویشن را همواره در کنار یک یا چند ترکیب گیاهی به بیماران خود توصیه می کنند.
● پاکسازی بدن از اخلاط زاید با گل گاوزبان
گیاهان دارویی یا ترکیب های گیاهی تعریق آور از دیدگاه درمانگران طب سنتی کمک زیادی به دفع سموم بدن می کند. بنابراین درمانگر برای خروج سموم و مواد زاید از بدن بیمار و بهبود وی مصرف خوراکی گیاهان تعریق آور را توصیه می کند.
یکی از مفید ترین این گیاهان که تقریبا در تمامی آشپزخانه ها یافت می شود، گیاه گل گاوزبان است. این گیاه، معرق خوبی محسوب می شود که مصرف آن در زمان ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوانزا و زکام بسیار توصیه شده است.
از طرف دیگر ترشح اخلاط عفونی در بدن نیز یکی دیگر از دلایل بروز بیماری ها در بدن است.
در این زمینه درمانگر طب سنتی با تجویز داروهای گیاهی خلط آور نظیر آویشن به تخلیه این خلط ها که برخی از آنها عفونی هستند، کمک می کند.
با خارج شدن این خلط ها از بدن، بیمار به مرور بهبود و سلامتی خود را به دست می آورد و با بهبود عملکرد دستگاه ایمنی بدن روبه رو می شود.
● تسکین التهاب مجاری تنفسی با بخور گیاهی
درمانگران طب سنتی برای درمان برونشیت و التهاب مجاری تنفسی نیز استفاده از انواع بخورها را توصیه می کنند.
آنها مرطوب نگه داشتن فضا و محیط زندگی را یکی از بهترین شیوه ها برای کنترل و تسکین بیماری برونشیت می شناسند.
این درمانگران مصرف گیاه آویشن به صورت خوراکی و بخور را مفید ترین روش درمانی برای تسکین و درمان التهاب مجاری تنفسی و برونشیت می دانند و معتقدند در صورتی که این گیاه دارویی به همراه گل بابونه و گیاه زوفا توسط درمانگر یا متخصص طب سنتی برای بیمار تجویز شود، تاثیر بسیار فوری در درمان التهاب مجاری تنفسی بیمار می گذارد.
● چرا در زمستان دچار کندی نفس می شویم
همه ما در شرایط عادی که در سلامت به سر می بریم به کمک مجاری تنفسی، اکسیژن مورد نیاز خود را به ریه ها هدایت می کنیم.
از این رو در شرایطی که مجاری تنفسی ما تحت تاثیر آلودگی هوا یا سردی هوا منقبض شده، یا دچار التهاب و تورم شده باشد، میزان اکسیژن و هوایی که از این طریق به ریه ها ارسال می شود، کاهش یافته و فرد به کند دمی مبتلا می شود.
در این حالت فرد دچار سنگینی تنفس و کندی عملکرد دستگاه تنفسی می شود. به این ترتیب میزان اکسیژن مناسب به سلول ها و اندام های درونی بدن نمی رسد و دی اکسیدکربن موجود در سلول ها به خوبی تخلیه نمی شود، به این ترتیب فرد دچار اختلال تنفسی و مشکلاتی از این دست می شود. بروز این اختلال در بدن به مرور موجب کاهش فعالیت مغزی فرد، خستگی زودرس جسمی، ضعف عمومی، اختلال در بینایی و ابتلا به انواع سردردها می شود.
درمانگران طب سنتی بهترین روش برای درمان این بیماری را زندگی در محیط های سالم که دارای هوای پاکیزه است، توصیه می کنند. اما از آنجا که در زندگی امروزی امکان تغییر مکان و جابه جایی برای اکثر مردم وجود ندارد، این درمانگران با ارایه نکات و تدابیر حفظ الصحی خاص به مردم کمک می کنند تا با پرهیزهای غذایی و رعایت نکات بهداشتی و طبیعی احتمال بروز بیماری هایی که ناشی از آلودگی و سردی هواست را در بدن خود به حداقل برسانند.
درمانگران طب سنتی مصرف روزانه یک لیوان شربت قدومه شیرازی را در بهبود و تسکین کند دمی موثر می دانند اما طب سنتی ایران در این زمینه راهکار های متعدد و موثرتری سراغ دارد، تنها کافی است با یک مشاور یا درمانگر طب سنتی تماس بگیرید و توصیه های لازم در این زمینه را آموزش ببینید.
آمنه فرخی
روزنامه شرق

۱۱ بهمن ۱۳۹۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایران ویج]
[مشاهده در: www.iranvij.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن