تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):راستى عزّت است و نادانى ذلّت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826550716




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مبادا بانک مرکزی در مسابقه با خودش دوم شود!


واضح آرشیو وب فارسی:ایران ویج: مبادا بانک مرکزی در مسابقه با خودش دوم شود!



در این شرایط فروش ۱۵۰ تن طلا که معادل نیمی از ذخایر طلای کشوری مانند ایران می باشد، به هیچ وجه منطقی به نظر نمی رسد؛ به ویژه آن که این ذخایر با قیمتی از چند ده تا چندصد هزار تومان زیر قیمت بازار به فروش رسیده است.
به گزارش ایران ویج ، در حالی که تنها چهار روز طول کشید تا تاثیر مواضع مقامات دولتی بر بازار طلا وارز کمرنگ شود، کارشناسان نسبت به فرجام رویه نادرست بانک مرکزی در پیش فروش طلا و تعیین قیمت تک نرخی ارز هشدار می دهند.
بانک مرکزی در یک سال گذشته بالغ بر ۱۰۰ تن طلا به فروش رسانده و حدود ۵۰ تن نیز برای شش ماه آینده در مرحله اول و دوم پیش فروش کرده است.
این در شرایطی است که ذخایر طلای هر کشور بسته به ابعاد و سیاست های اقتصادی آن کشور، میزان محدودی است. به طور مثال ذخایر طلای هند ۶۴۰ تن و ذخایر طلای چین ۱۰۰۰ تن می باشد و مجموع ذخایر طلای حوزه یورو حدود ۵۰۰ تن می باشد.
به نظر می رسد اشکال بزرگ روش بانک مرکزی آن است که استراتزی نادرستی برای مدیریت اقتصاد ایران انتخاب کرده است که ریشه این خطا در اطلاعات و مفروضات این بانک می باشد.
بانک مرکزی قیمت تک نرخی ارز را برای دلار ۱۲۲۶ تومان تعیین کرده است و بر پایه این قیمت است که قیمت طلا و سایر شاخص های مالی کشور را تعیین می کند. در حالی که به نظر نمی رسد این قیمت کارشناسی باشد و اصولا در شرایط کنونی که کشور با چالش های تحریم و تامین منابع ارزی مواجه است، راهکار تک نرخی با هر قیمتی درست نیست.
اگر بانک مرکزی برای ارزهای غیرضروری مانند ارز مسافری و یا واردات خودروهای لوکس و اشرافی دلار ارزان ۱۲۲۶ تومانی اختصاص بدهد و برای واردات ضروری مانند گندم، دارو و کالاهای اساسی نیز همین دلار را اختصاص دهد، اقتصاد کشور رو به چالش می رود . در این شرایط مهمترین تهدید بانک مرکزی، تداوم تقاضای بازار برای خرید و پیش خرید طلاست؛ به گونه ای که ذخایر بانک مرکزی توان تامین آن را نداشته باشد.
اگر قیمت بین المللی طلا را برای هر اونس حدود ۱۷۰۰ دلار در نظر بگیریم، قیمت هر تن طلا حدود ۵۵۰۰۰ دلار می شود و قیمت طلای هر سکه با احتساب عیار و ورزن سکه برابر با ۴۱۰ دلار محاسبه می گردد. اکنون اگر قیمت دلار را با ارز تک نرخی ۱۲۲۶ تومان محاسبه کنیم، به قیمت ۵۰۰ هزار تومان می رسیم. اما اگر قیمت ارز را قیمت بازار فعلی یعنی ۱۸۰۰ تومان در نظر بگیریم، قیمت هر سکه ۷۳۰ هزار تومان می شود.
بنابراین با فرض قیمت ۱۲۲۶ تومان، بانک مرکزی با فروختن سکه به قیمت ۶۰۰ هزار تومان در حال سود کردن است اما اگر قیمت ارز ۱۸۰۰ تومان باشد، بانک مرکزی در حال حراج ذخایر طلای کشور پایین تر از قیمت واقعی آن می باشد و طبیعی است بازار می تواند کل ذخایر را به راحتی ببلعد و سود بالایی کسب کند.
اگر نقدینگی موجود در کشور را بنابر آمار رسمی ۴۰۰ هزار میلیارد تومان در نظر بگیریم ، علامت غلط از سوی بانک مرکزی، این نقدینگی را به سوی خرید طلا می کشاند و حتی اگر بانک مرکزی تمام ۱۰۰میلیارد دلار ذخایر ارزی کشور را تبدیل به طلا کند و در بازار بفروشد، قادر نیست حتی یک سوم از این نقدینگی را جذب کند و این موضوع به ورشکستگی بانک مرکزی و فروپاشی اقتصاد کشور می انجامد. چرا که ۱۰۰ میلیارد دلار معادل ۲۵۰ میلیون سکه می باشد که با احتساب رقم فروش ۶۰۰ هزار تومانی کنونی، تنها ۱۵۰ هزار میلیارد تومان را می تواند جذب کند و اگر بازار احساس کند قیمت واقعی سکه حدود ۸۰۰ هزار تومان تا یک میلیون است، به طور طبیعی این حجم از سرمایه به سوی بانک مرکزی برای خرید سکه سرازیر می شود و این بانک قادر به تامین نیاز بازار نخواهد بود.
بنابراین ضرورت تجدید نظر در سیاستهای بانک مرکزی به شدت احساس می شود و به نظر می رسد مسئولین اقتصادی فعلی کشور اعم از رییس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد کفایت و تدبیر لازم برای مدیریت کلان اقتصاد ایران در شرایط حساس کنونی را ندارند. ( بازتاب )

۱۳ بهمن ۱۳۹۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایران ویج]
[مشاهده در: www.iranvij.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن