واضح آرشیو وب فارسی:ایران ویج: امریکا، بهشت امن دیکتاتورهای جهان
یک تحلیلگر سیاسی برجسته میگوید امریکا “بیشتر از هر کشور دیگری در جهان برای اعضای جنایتکار دولتی که مردم را کشتهاند سرپناه درست کرده است.”
یک هفته از میزبانی امریکا از علی عبدالله صالح، دیکتاتور یمن به خاطر آن چه سفری پزشکی عنوان شده است میگذرد. امریکا درباره سفر صالح، سکوت رسانه ای حاکم کرده است.
در همین حال، تظاهرکنندگان در امریکا خواستار محاکمه صالح به خاطر کشتار معترضان ضدرژیم در یمن هستند.مردم یمن نیز در تظاهرات گسترده در کشورشان خواستار استرداد صالح و محاکمه وی شدهاند.شبکه پرس تیوی با علی الاحمد، مدیر مؤسسه امور خلیج فارس در این باره گفتوگو کرده است.
پرس تیوی: میشنویم که صالح برای درمان پزشکی ادعایی در امریکا به سر میبرد، اما آیا باید سکوت رسانهای درباره وی اعمال شود؟
الاحمد: فکر نمیکنم که باید چنین سکوت رسانهای اعمال شود. دولت امریکا ظاهرا شدیدا شرمسار است.همزمان با اعمال فشار (دولت امریکا) در راستای (تصویب) قطعنامهای برای برکناری رژیم در سوریه به خاطر سرکوب معترضان، از دیکتاتور یمن که تعداد بیشتری از مردم را نسبت به تلفات در سوریه کشته است، محافظت میکند. به همین خاطر این موضوع واقعا مایه شرمساری دولت امریکاست.
نماینده سوریه در سازمان ملل از این موضوع استفاده نکرد و من هم تعجبی نکردم.
با این وجود، این چیز تازهای نیست. همیشه در سیاست امریکا وجود داشته است. در حقیقت، امریکا برای بیشتر جنایتکاران، اعضای پیشین دولت که بیشتر از هر کشور دیگری در جهان مردم را کشتهاند سرپناه تهیه کرده است. به همین خاطر (امریکا) مقصد شماره یک دیکتاتورها و طرفدارانشان است.
پرس تیوی: فکر میکنید چه میزان از این سکوت تحت حمایت دولت امریکاست؟
الاحمد: دولت امریکا همیشه بر رسانهها در این کشور در زمینههای خاصی نفوذ داشته است؛ به ویژه وقتی که موضوع به سیاست خارجی ارتباط پیدا میکند. و این کاملا آشکار است.این به معنای آن نیست که هر رسانهای باید از آن پیروی کند، اما کار را برایشان دشوار میکنند. برای نمونه آن ها محل نگهداری وی (صالح) را مخفی کردهاند. دولت امریکا به علی عبدالله صالح مصونیت دیپلماتیک کامل اعطا کرده و با او مثل یک رییس جمهور رفتار میکند.
سرویس مخفی امریکا محافظان وی را فراهم کرده است و کاروان وی توسط نیروهای داخلی مورد محافظت قرار میگیرد. صالح در ریتز کارلتون نیویورک است. جایی که اعتراضاتی به وقوف پیوست و کفش به سمت وی پرتاب شد.بعضی از افراد دستگیر شدند و این احتمالا یکی از مواردی است که پرتاب کفش بر اساس قوانین جنایی امریکا مورد تعقیب قرار میگیرد.
پرس تیوی: اخیرا یک کنفرانس امنیتی در شهر مونیخ آلمان برگزار شده است و محور اصلی آن در مورد چگونگی برخورد با مسئله سوریه بود. اما در این کنفرانس نامی از یمن و بحرین با وجود انقلابهای این کشورها برده نشد.
الاحمد: بگذارید صادق باشیم. این وضعیت در کشورهای خاورمیانه وجود دارد و کشورهای غربی تنها از تلاشهایی حمایت میکنند که به نفع آنها است. از یمن و بحرین عامدانه چشم پوشی شده است.شما سخنرانی سالانه اوباما در کنگره امریکا را چند هفته پیش دیدید. با توجه به تعداد کشته شدهها در کشور بحرین و یمن که خیلی بدتر است، اوباما در این سخنرانی به این کشورها اشاره نکرد.این نشان میدهد که سیاستهای دولت امریکا ربطی به حقوق بشر و دموکراسی نداشته و بستگی به وزن ژئوپولیتیک دارند.
امریکا سوریه را هدف قرار داده است چرا که این کشور سیاستهای مستقلی از امریکا دارد. به همین دلیل است که آنها تلاش میکنند سوریه را تحت این رژیم یا رژیم دیگر به انقیاد و فرمانبرداری خود در آورند.
هدف امریکا، متحدان اروپایی و عربی این کشور مطیع کردن سوریه از طریق نفوذ کشورهای غربی است.
پرس تیوی: جالب است که تنها بخشی از طرح شورای همکاری خلیج فارس در مورد یمن اجرایی شده است و آن بخش اعطای مصونیت به صالح است. چرا باقی این طرح اجرا نشده است؟
الاحمد: این طرح، از آغاز به دنبال تضعیف انقلاب یمن و حذف آن از پوششهای رسانهای بوده است. در این طرح همچنین تلاش شده است بین انقلابیون شکاف ایجاد کرده و تغییر رژیم را متوقف کند و تا کنون در رسیدن به این امر موفق بوده است.
رژیم علی عبدالله صالح با وجود این که وی دیگر در یمن نیست همچنان در قدرت است. وی هنوز رئیس جمهور یمن است و همدستان وی به کمک امریکا و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس مخصوصا عربستان سعودی، کنترل امور را در این کشور در دست دارند.
۱۹ بهمن ۱۳۹۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایران ویج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]