واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مك كين با مقام ها و شخصيت هاي سياسي پاكستان ديدار و گفت و گو كرد
اسلام آباد - جان مك كين سناتور جمهوريخواه آمريكا كه جمعه گذشته وارد پاكستان شده ،روز شنبه با مقام ها و شخصيت هاي سياسي اين كشور ديدار و گفت و گو كرد.
به گزارش ايرنا ،بعد از سفر كاندوليزا رايس وزير امور خارجه ، مايكل مولن رييس ستاد مشترك ارتش و ريچارد بوچر معاون وزارت امور خارجه آمريكا به پاكستان ، جان مك كين نيز به اين كشور سفر كرد تا در باره حوداث بمبئي و تنش بين اين كشور و هند به گفت و گو تبادل نظر بپردازد.
وي طي سفركوتاه خود به پاكستان، ابتدا در لاهور با محمد نواز شريف رهبر شاخه مسلم ليگ ديدار و سپس در اسلام آباد با يوسف رضا گيلاني نخست وزير اين كشور ديدار و تبادل نظر كرد.
بر اساس گزارش منابع رسمي دولتي پاكستان ، محور مذاكرات و گفت و گو هاي مك كين با مقام هاي اين كشور تنش اخير با هند بوده است .
نواز شريف بعد از ديدار با مك كين ضمن اشاره به اقدام هاي دولت پاكستان براي مبارزه با گروههاي مسلح افراطي تصريح كرد كه كشورش قرباني تروريسم شده و به اهميت مبارزه با تروريستها بطور كامل واقف است.
وي درباره تهديدهاي هند عليه پاكستان گفت: دولت و مردم پاكستان دفاع در برابر كوچكترين حمله از سوي هند به خاك اين كشور را براي خود حفظ خواهند كرد.
مك كين نيز در پايان اين ديدار گفت كه آمريكا از وضعيت امنيتي در منطقه شبه قاره نگران است.
در عمليات تروريستي بمبئي كه در فاصله روزهاي بيست و شش تا بيست و نهم ماه نوامبر سال جاري ميلادي (شش تا نهم آذر) رخ داد در مجموع صد و هشتاد و هشت نفر كشته شدند و در پي آن روابط هند و پاكستان به شدت متنشج شد.
موكرجي وزير امور خارجه هند اظهار داشته كه دهلي نو خواستار آن هست كه تروريست ها و سازمان هايي كه پشت اين عمليات تروريستي هستند به پاي ميز محاكمه كشانده شوند.
وي تصريح كرده كه ما انتظار داريم كه دولت ها و جامعه بين المللي نيز در همين راستا تلاش كند تا اين كار محقق شود.
موكرجي همچنين با لحني تهديد آميز گفت كه موفقيت دولت هند در انجام اين كار به پاسخي بستگي خواهد داشت كه مقامات پاكستاني به ان خواهند داد.
در مقابل اتهام هاي مطرح شده ، مقام هاي پاكستاني ضمن تاكيد بر ارايه مدارك مستند در خصوص دخالت اتباع پاكستاني در حوادث بمبئي ، تاكيد كردند كه با هند همكاري خواهند كرد.
البته پاكستاني ها راهكارهاي زيادي به هند پيشنهاد كرده اند كه يكي از آنها تشكيل كميته تحقيق مشترك است .
با وجود تاكيد آمريكا بر كاهش تنش بين هند و پاكستان اين دو كشور همچنان گزينه هاي دفاعي را از روي ميز حذف نكرده اند.
پاكستان هشدار داده است كه در صورت افزايش تنشها ميان اسلام آباد و هند، نيروهاي نظامي خود را از مرز افغانستان به مرز هند انتقال خواهد داد.
موضعگيري صريح آمريكا در مقابل پاكستان هرچند بتواند در كوتاه مدت تنش هاي ايجاد شده بين دو كشور را كاهش دهد اما بعيد است از اتفاقي غير قابل پيش بيني جلوگيري كند.
آساق ××235
يکشنبه 17 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]